Αναπαραγωγή Φουσκωμένο αρσενικό καναρίνι

Ραφα12κ

PB New Member
Εγγραφή
22 Φεβ 2017
Μηνύματα
106
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας παιδια και καλο μηνα καταρχας σε ολα τα μελη!Χθες παρατηρησα μια περιεργη συμπεριφορα του καναρινιου μου..:ο αρσενικος μου καθοταν φουσκωμενος στη πατηθρα χωρις να παρουσιαζει εντονη κινητικοτητα. Οταν ομως βαζω το 2 χωρισμα να μην βλεπεται με τη καναρα ξεφουσκωνει και επανερχεται στα φυσιολογικα. Γενικα δεν ειναι παντα φουσκωμενος αλλα κατα μεγαλα χρονικα διαστηματα... Και επανερχεται οταν τον σκουνταω(βαζω δευτερο χωρισμα η βαζω το χερι μου στο κλουβακι), επισης να αναφερω οτι δεν κελαηδαει και κινητε μονο στη πατηθρα που ειναι(δεξια-αριστερα μονο δηλαδη)οταν ειναι φουσκωμενος. Τι μπορει να ειναι... Μπορω να το αντιμετωπισω;
 
Νομίζω ότι πρέπει πας στα θέματα με τις ασθένειες των καναρινιών, να δεις στην πάνω μπάρα το δείτε αυτό που γράφει και θέτει πολλά ερωτήματα, να απαντήσεις σε αυτά, ώστε να δώσεις μια πλήρη εικόνα του πουλιού, να βγάλεις φωτό από κουτσουλιές και κοιλιά -αμάρα, με παραμερισμένα πούπουλα (βρεγμένα) και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε...
Τα καναρίνια όταν κάθονται φουσκωμένα δεν είναι καλά.
Συνήθως ένα φουσκωμένο καναρίνι, ξεφουσκώνει όταν πλησιάζουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι άρρωστο.
Κοιμάται καλά και τις ώρες που πρέπει; (δλδ, όλη τη νύχτα);
Η θηλυκιά είναι ένα πουλάκι που απέκτησες πρόσφατα; Από πότε την έχεις;
Η διατροφή του αποτελείται από σπόρους σε κλειστή συσκευασία του εμπορίου ή / και από χύμα τροφή;
Βάζεις αυγό / μήλο, άλλα φρούτα τα οποία αργείς να τα αφαιρέσεις από το κλουβί; (Σε πόση ώρα τα απομακρύνεις 😉
Άλλαξες πρόσφατα τη θερμοκρασία του χώρου διαβίωσής του, π.χ. τον έβγαλες στο μπαλκόνι ή εκτίθεται σε ρεύματα αέρα;
 
Λοιπον σημερα παρατηρησα στον αρσενικο μου κατι σαν φτερνησμα... Αν δεν κανω λαθος. Το φουσκωμα υποχωρησε πολυ σε σχεση με χθες. Η θυληκια ηρθε στη ζευγαρωστρα μαζι του πριν 3 μηνες.. Η θερμοκρασια του χωρου φτανει ημερησια εως και 18 βαθμους, χωρις ρευματα αερα να χτυπαν το πουλακι. Το κελαηδη μειωθηκε(δεν κελαηδα καθολου) αλλα τρωει κανονικα και επισης κοιματε κανονικοτατα, δεν ειναι και πολυ δραστηριος ομως θα ελεγα..
 
αρσενικος μου καθοταν φουσκωμενος στη πατηθρα χωρις να παρουσιαζει εντονη κινητικοτητα
Γενικα δεν ειναι παντα φουσκωμενος αλλα κατα μεγαλα χρονικα διαστηματα... Και επανερχεται οταν τον σκουνταω
σημερα παρατηρησα στον αρσενικο μου κατι σαν φτερνησμα... Αν δεν κανω λαθος.
δεν κελαηδα καθολου
δεν ειναι και πολυ δραστηριος ομως θα ελεγα..
Τι μπορει να ειναι
Το καναρίνι σου είναι άρρωστο. Μπορεί να είναι από κρυολόγημα μέχρι και κάτι πολύ χειρότερο..

μπορω να το αντιμετωπισω;
Ναι. Βρίσκεις έναν πτηνίατρο από την λίστα παίρνεις τηλ και κλείνεις άμεσα (σήμερα ή αύριο) ένα ραντεβού.

Για να μην έχεις τα ίδια και με το θηλυκό, βάλε το αρσενικό σε ξεχωριστό κλουβί μακριά απ΄το θηλυκό. Σε χώρο αρκετά ζεστό (30 βαθμούς) και δώστου ηλεκτρολύτες στο νερό να πάρει δυνάμεις μέχρι να πάτε στο γιατρό.

Εύχομαι περαστικα!
 
Ευχαριστω για τη συμβουλη! Εχω μπερδευτει να πω την αληθεια λιγακι... Το καναρινι μου σημερα δεν φουσκωσε καθολου παραμονο για 1-2 λεπτα το μεσημερακι...η ορεξη του επανηλθε και ειπε και 3-4 τραγουδακια. Θα το παρακολουθησω μια-δυο μερες ακομα και μετα θα ενημερωσω κτηνιατρο. Λεω μηπως ειναι κατι διαπεραστικο η στιγμιαιο. Επισης σημερα που του εβαλα μαρουλι το καταυρωχθησε... Και εκανε και μπανακι. Επειτα δεν ειδα τιποτα τπ ανησυχητικο στο σωμα του αλλα εχω ακομα τις υποψιες μου παιδια. Τωρα κοιματε κανονικα (χωρις ηχους η φουσκωματα και αγρυπνιες και τα σχετικα).Ανυσηχισα αρκετα θα ελεγα αλλα καθυσηχαστηκα καπως με τα σημερηνα. Θα δω πως συμπεριφερεται και θα δουμε.
 
Εντάξει παρατήρησε τη συμπεριφορά του και μας ενημερώνεις. Μακάρι να μην έχει τίποτα!
 
παραμονο για 1-2 λεπτα το μεσημερακι
Ακόμη και αυτό ή μια κακοκεφιά είναι αρκετή για να βαρέσει ο συναγερμός μας.
Τα πουλιά από τη φύση τους κρύβουν την ασθένειά τους για να μην γίνουν ως αδύναμα στόχος από τα αρπακτικά, έτσι όταν φανερώσουν την ασθένειά τους είναι πλέον... κάπως αργά.
Μεγάλη προσοχή λοιπόν...
 
Εχετε απολυτο δικαιο παιδια, συμφωνω και εγω. Θα παρατηρησω την συμπεριφορα του και θα ενημερωσω. Τα χωρισα με διπλο χωρισμα τα πουλακια(μενει μαζι με καναρα σε ζευγαρωστρα) ωστε να'ναι ασφαλης και η καναρα μου. Ευχομαι και εγω να μην ειναι σοβαρο και να περασει γρηγορα...
 
Τα χωρισα με διπλο χωρισμα τα πουλακια(μενει μαζι με καναρα σε ζευγαρωστρα) ωστε να'ναι ασφαλης και η καναρα μου.
Αν είναι κάτι κολλητικό μόνο το χώρισμα δεν δίνει καμία προστασία στην κανάρα
Αν όντως είναι αρρωστο το χώρισμα δεν αρκεί. Και όπως σου είπα αυτό το καναρινι που έχει εκδηλώσει τα συμπτώματα θέλει αρκετή ζέστη (30 βαθμούς και πάνω). Σε ξεχωριστό χώρο λοιπον όπως λέει και ο άλλος φίλος μας αν θες η καναρα σου να ναι ασφαλής.
 
θέλει αρκετή ζέστη (30 βαθμούς και πάνω)

Όπως λέει και η Αλίκη η ζέστη παίζει σημάντικο ρόλο στην ανάρρωση,30 βαθμοί και πάνω μου ακούγεται κάπως υπερβολικό μεν αλλα δεν μπορω να το διαψεύσω κι ολας γιατι δεν είμαι και σίγουρος.

Γνώμη μου βάλε το πουλάκι μέσα σε ξέχωριστό κλουβί κοντά σε θερμαντικό σώμα, αύριο βάλε αυγό που είναι αρκετά πλήρης τροφή και ευκολη να την φάει μαζί με τους αγαπημένους του σπόρους ξέχωρα απο το κλασσικό του μείγμα. Μπορεί το πουλάκι να δείχνει καλύτερα αλλα μην εφησυχάζεσαι, ο καιρός ειναι ακόμη άστατος και δημιουργει προβλήματα. Στη θέση σου θα απέφευγα γι αυτο το διάστημα τα χορτάρικα μεχρι να είμαι τελείως σίγουρος οτι το πουλακι ειναι απολύτως υγιές.

Τα δείγματα που είχες απο το πουλάκι δεν ήταν καλά και μακάρι να ειναι περαστικά,όμως μην θέτεις σε κίνδυνο τη σύντροφο του μέχρι να είναι σίγουρα υγιές.
 
Ενταξη παιδια αυτο θα κανω ευχαριστω.
Αλλα δεν θα το πειραξει αν απο 15-18 το πολυ βαθμους να το βαλω σε 27-30?
 
Ενταξη παιδια αυτο θα κανω ευχαριστω.
Αλλα δεν θα το πειραξει αν απο 15-18 το πολυ βαθμους να το βαλω σε 27-30?
Θα του κάνει καλό, αν είναι άρρωστο. Κι εγώ για τη θερμοκρασία 30 έχω κάποιες επιφυλάξεις. Νομίζω (αλλά δεν έχω κι άποψη ακριβώς) ότι 25-26 θα ήταν καλύτερα. Όπως και να έχει χρειάζεσαι μια πηγή θερμότητας, θα μπορούσες ακόμα και με μία λάμπα πυρακτώσεως ή μία από αυτές τις ειδικές για ερπετά που δεν βγάζουν φως (ακόμα καλύτερα), αλλά θα πρέπει να μετρήσεις τη θερμοκρασία σε διάφορες φάσεις και σε διάφορες αποστάσεις από την πηγή θέρμανσης, μην ανέβει πολύ και το πουλάκι δεν έχει που να πάει. Εννοώ, βάζουμε τη π.χ. λάμπα σε ένα σημείο κοντά στο κλουβί, το θερμόμετρο πολύ κοντά στην κοντινότερη πατήθρα προς τη λάμπα για λίγη ώρα μετά την ενεργοποίηση της τελευταίας, βρίσκουμε τη θερμοκρασία ικανοποιητική παίζοντας με την απόσταση κι έπειτα βάζουμε το θερμόμετρο στην πιο απομακρυσμένη πατήθρα και περιμένουμε πάλι, ώστε να δούμε ότι η θερμοκρασία είναι πεσμένη εκεί. Αυτό το κάνουμε ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα στο πουλί να μπορεί να πάει και σε πιο δροσερό σημείο στο κλουβί.
 
Κι εγώ για τη θερμοκρασία 30 έχω κάποιες επιφυλάξεις. Νομίζω (αλλά δεν έχω κι άποψη ακριβώς) ότι 25-26 θα ήταν καλύτερα.
Γιάννη μου και 32 έχω διαβάσει όταν είναι άρρωστα, γιατί η σωματική τους θερμοκρασία είναι υψηλότερη και δεν μπορούν να την διατηρήσουν όταν ασθενούν. Αυτό προσπαθούν φουσκώνοντας αλλά συνήθως δεν τα καταφέρνουν, εξαρτάται και από την ασθένεια.
 
Η θερμοκρασία για τα άρρωστα πουλιά πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 27 και 30 βαθμούς Κελσίου ώστε μην χάνεται πολύτιμη ενέργεια ( θερμίδες ) από τον οργανισμό του πουλιού για να διατηρηθεί ζεστό.
Η θερμοκρασία σώματος των πουλιών είναι μεγαλύτερη από αυτή του ανθρώπου.
Κατά μέσο όρο είναι κοντά στους σαράντα βαθμούς.
Απλά δεν μπορούμε να ανεβάσουμε περισσότερο τη θερμοκρασία του χώρου ανάρρωσης των πουλιών για λόγους ασφαλείας.
Άλλωστε και η υπερθέρμανσή του οργανισμού έχει παρόμοια αποτελέσματα με την υποθερμία που έχουν όταν είναι άρρωστα.
 
Αλλα δεν θα το πειραξει αν απο 15-18 το πολυ βαθμους να το βαλω σε 27-30?
Άρα όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να το κάνεις.
Πως ειναι σήμερα το πουλάκι; Αν το βάλεις σε ζεστό χώρο λογικά θα το δεις και πιο ζωηρό. Να του δώσεις και ηλεκτρολύτες στο νεράκι του.
 
Παιδια ειχατε εντελως δικαιο. Σημερα εβαλα το πουλακι σε ενα νεο καθαρο κλουβακι και το μετεφερα στο δωματιο σε ενα τραπεζακι για να ειναι καπως ψηλα... Η συμπεριφορα του δεν συγκρινεται με τη χθεσινη. Κελαηδαει ασταματητα... φουσκωμα καθολου, φαινεται πολυ χαρουμενο. Του εβαλα επισης αυγο για να δυναμωσει. Η θερμοκρασια ειναι γυρω στους 25 βαθμους σταθερα ολη την ωρα. Θα τον αφησω λιγο καιρο εκει να ηρεμισει τι λετε. Καλα ειναι; Επισης θα ηθελα να ρωτησω αν κανει να του δινει λαχανικα και πρασινα;
 
Παιδια θα ελεγα οτι παραζωιρεψε το πουλακι. Πεταει ολη την ωρα στο κλουβι, συνεχεια πεταει απο πατηθρα σε πατηθρα περα απο το κελαηδημα. Τι σημαινει αυτο;οτι εγινε καλα η οτι πανηκοβληθηκε;
 
Αλίκη τι είδους ηλεκτρολύτες εννοείς;
Almoral plus. Από ανθρώπινο φαρμακείο. Διαλύεις μέσα σε ένα μεγάλο ποτήρι νερό ενα φακελάκι και από αυτο το διάλυμα γεμίζεις την ποτίστρα.

Θα τον αφησω λιγο καιρο εκει να ηρεμισει τι λετε. Καλα ειναι;
Αφού βλεπεις βελτιωμένη συμπεριφορά άστο λίγες μέρες να δυναμώσει εντελώς.

Επισης θα ηθελα να ρωτησω αν κανει να του δινει λαχανικα και πρασινα;
Όχι ακόμα. Σπόρους και βραστό αυγό μέρα παρά μέρα. Μην το τρελάνεις και στην πρωτείνη. :)

Πολύ καλή η αλλαγή της συμπεριφοράς! Τραγουδάει κιολας μπραβο!
 
Back
Top