Αναπαραγωγή Φουσκωμένο αρσενικό καναρίνι

Παιδια θα ελεγα οτι παραζωιρεψε το πουλακι. Πεταει ολη την ωρα στο κλουβι, συνεχεια πεταει απο πατηθρα σε πατηθρα περα απο το κελαηδημα. Τι σημαινει αυτο;οτι εγινε καλα η οτι πανηκοβληθηκε;
Μπράβο! Περαστικά να είναι να γίνει τελιος καλά !
 
Ωραια παιδια ευχαριστω και παλι. Μακαρι να ξεκουραστει εντελως το πουλακι και να επιστρεψει στην συζυγο. Μπορει ν ζευγαρωσει αν εινακ τελειως καλα;
 
Μπορει ν ζευγαρωσει αν εινακ τελειως καλα;
Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να γίνει καλά. Τώρα μπήκε ο Μάρτιος έχεις καιρό μπροστά σου για αναπαραγωγή. Ας είναι καλά το πουλάκι και τα υπόλοιπα σιγά-σιγά.
 
Συμφωνω και εγω ... Καλητερα ετσι. Παιδια σημερα ο αρσενικος μας ξυπνησε με κελαηδησματα. Μου φαινεται εξαιρετηκα υγειης αν δεν κανω λαθος βεβαια.. Σκευτομαι να τον βγαλω εξω με την αλλη θυληκια στη ζευγαρωστρα με διπλο χωρισμα ν δω τι θα γινει... Η να τον αφησω λγες μερες ακομα μεσα και ν του δινω αυγο μεχρι ν ειναι καλητερα..?
 
Ουτε θα το βγαλεις εξω το πουλακι ακομα, ουτε θα τον βαλεις συντομα με κανενα θηλυκο γιατι επειδη δειχνει καλα τωρα, δε σημαινει οτι ειναι εντελως καλα. Δωσε του χρονο.
 
Ουτε θα το βγαλεις εξω το πουλακι ακομα, ουτε θα τον βαλεις συντομα με κανενα θηλυκο γιατι επειδη δειχνει καλα τωρα, δε σημαινει οτι ειναι εντελως καλα. Δωσε του χρονο.
Συμφωνώ. Είναι έτσι σε θερμοκρασία 27 βαθμών. Αν βγει έξω (έχουμε το πολύ 16 βαθμούς) θα κρυώσει και θα αρρωστήσει χειρότερα. Προσωπικά θα σκεφτόμουν να το έβγαζα εντελώς από αναπαραγωγή φέτος.
 
Παιδια το καναρινακι ευτυχως ειναι και παλι καλα. (Το ειδαμε με εναν φιλο μ εκτροφεα καναρινιων και ειπε πως ηταν ενα απλο περαστικο κρυολογιμα)Τωρα αν συμβει κατι νεο θα ενημερω.
 
Παιδια βιαστηκα να πω την αληθεια, δεν σκεφτηκα σωστα. Το να το βγαλω εξω δεν ηταν σοφο τελικα
Επειδη ενω χθες ηταν καλα σημερα ξανα τα ιδια και γιαυτο οπως μου ειπατε το ξαναβαλα μεσα στο δωματιο σε θερμοκρασια 26 περιπου βαθμων. Θα το κρατησω καμια βδομαδα εκει μεχρι να αναρωσει πληρως. Με το που το εβαλα μεσα αρχισε τα κελαηδησματα και ξεφουσκωσε. Πως θα καταλαβω ποτε θα ειναι ετοιμο ξανα για να παει εξω.?
 
Ευχαριστω για την απαντηση αλλα δεν ειναι πολυ 2 εβδομαδες... Μολις μπηκε μεσα αρχισε να κελαηδα ασταματητα πως λοιπον εγω θα καταλαβω ποτε θα ειναι τελειως καλα;
 
Ναι αλλά μέσα έξω συνέχεια από την διαφορά θερμοκρασίας θα το στείλεις το καναρινι.

Από βδομάδα νομίζω πέφτει και η θερμοκρασία.
Οπότε θα το αφήσεις ένα 2βδομαδο να στρώσει.
 
πως λοιπον εγω θα καταλαβω ποτε θα ειναι τελειως καλα;
Δώστου χρόνο... Θα το καταλάβεις.
Δεν είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το εύρωστο από το αδιάθετο καναρίνι...
 
Θα το αφήσεις μέσα μέχρι να βάλεις εσύ κοντομάνικο και θα ξεχάσεις την αναπαραγωγή για φέτος αν θέλεις να έχεις πουλί.
* προσθετω, μεχρι να βαλεις κοντομανικο το βραδυ.

/εγω σημερα φοραγα :)
 
Ενταξει θα το αφησω κανα-δυο βδομαδες οπως υπολογιζω... Μετα δεν μπορω να προχωρισω σε αναπαραγωγη;
 
Μετα δεν μπορω να προχωρισω σε αναπαραγωγη;
Τα πουλιά θα μπουν σε αναπαραγωγική διαδικασία στο χρόνο που θέλουν αυτά, από την ώρα που βρίσκονται στον ίδιο χώρο ή απλά έχουν οπτική και μόνο επαφή.
Άλλα πουλιά λοιπόν θα ξεκινήσουν πιο αργά μέσα στην Άνοιξη, άλλα σε λίγες μέρες και άλλα έχουν ήδη ξεκινήσει.
Κι αυτό θα το κάνουν γιατί το έχουν στο ένστικτό τους που σπάνια κάνει λάθος, χωρίς να περιμένουν χρονοδιάγραμμα ή εντολές από μας.
Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε σωστή και προσεγμένη διατροφή χωρίς ακρότητες και να έχουμε τη δέουσα υπομονή για να μη χαλάσουμε με βιασύνες τα αποτελέσματα.
Απλά παρακολουθούμε χωρίς να διαταράσσουμε την ηρεμία του ζευγαριού.
 
Σύνήθως το λάθος είναι και η λιγοστή φροντίδα που δείχνουμε και τις άλλες επόχες, εκτός της άνοιξης.όσον αφορά το πουλάκι αυτό, θα το δείξει μόνο του αν μπορεί να μπει σε αναπαραγωγή φέτος από την συμπεριφορά του. Παρατηρησε το και ενίσχυε το διατροφικά.
 
Back
Top