Γενικά Χάθηκε ο Σπύρος (κοκατίλ)

περιεχει μολυβδο
Βασικά Βαγγέλη δεν ανοίγω με τίποτα... Μόνο όταν είναι μέσα στο κλουβί. Αλλά θα πάρω μία καλού κακού... Θυμάμαι να το λέτε κάπου αυτό με το μόλυβδο...

Ενημερωτικά μόλις είδα και τις κουτσουλιές. Μου φαίνονται οκ... Η πρώτη πρωινή ήταν μια χαρά... Λίγο τα ματάκια είναι κάπως, αλλά και πάλι πιο καλά από χθες...
Μου κάνει εντύπωση πάντως που τα θυμόταν όλα. Τώρα τσακίζει σουπιοκόκκαλο :)

Μα θα συνέλθει σιγά σιγά! Μη σε ανησυχεί! Ήδη είναι μια χαρα από αυτά που μας λες!
Και το ένα ρουθουνάκι είναι λίγο ερεθισμένο...
Αλλά εννοείται Ζάχο... Θα μπορούσε να είναι όχι μόνο πολύ χειρότερα, αλλά ίσως και πεθαμένο (αυτό δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι).

***προσοχη ομως μη το δαγκώνουν... Περιεχει μολυβδο που ριναι θανατηφορος για τα πουλάκια. Έτσι εχασα τα 2 πρωτα μου κοκατιλ, απο το βαρυδακι της κουρτινας (στο τελειωμα, στη ραφη..)που επαιζαν. Τα εχασα απο δηλητηριαση χωρις να ξερω το κακο που θα τους προκαλουσε.
Έτσι κι αλλιώς οι συγκεκριμένες σιτες είναι αποτελεσματικες μόνο στο να αφήσουν τα έντομα έξω από το σπίτι. Θεωρώ ότι ό,τι και αν κάνεις εάν ένα κοκατιλ πετώντας πέσει πάνω σε αυτήν τη σιτα, τότε θα ανοίξει διάπλατα.

Μηπως θα ηταν καλυτερο καποια στιγμη να του εκοβες 3 - 4 φτερα πτησης;

εκοβες 3 - 4 φτερα πτησης
Αυτό πλέον το σκέφτομαι σοβαρά. Στο σπίτι δεν κουτουλάει πάντως. Επειδή το συζήτησα και τηλεφωνικά με μία πετσοπου (αυτή που της είπα τηλεφωνικά να βάλει αγγελία) έχει και τα κατά του. Εδώ πχ που μένω είμαστε γεμάτοι γάτες. Χωρίς φτερά μπορεί να έφευγε και να έπεφτε στα νύχια τους.
Δεν ξέρω... Θα ξαναδιαβάσω τη συζήτηση που είχε γίνει εδώ. Αν θυμάμαι καλά ο @zack27 και οι υπόλοιποι με εμπειρία το δεχόντουσαν μόνο κατ' εξαίρεση και μόνο για μικρά πουλιά και μόνο την περίοδο της εκπαίδευσης για την ασφάλειά τους.

Προσωπικά δεν είναι υπέρ το καψίματος των φτερών! Παρα μονο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις! Αν το πουλάκι είχε κομμένα φτερά τώρα κ έφευγε πιστεύω δε θα είχε επιβιώσει!

Προσωπικά δεν είναι υπέρ το καψίματος των φτερών! Παρα μονο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις! Αν το πουλάκι είχε κομμένα φτερά τώρα κ έφευγε πιστεύω δε θα είχε επιβιώσει!
Πιθανοτατα ομως να το ειχες προλαβει *πριν* φυγει. Ναι μεν το πουλι θα μπορει να πεταξει, αλλα δεν θα μπορεσει να πεταξει 'μακρια'. Υπαρχουν θετικα και αρνητικα - ειναι στη κριση αυτου που εχει το φτερωτο πως θα πραξει.

Παντως και παλι Συγχαρητηρια!

Πριν διάβασα για λίγο και ένα μήνυμα από κάποιο μέλος που δεν πρόλαβα να δω όνομα και έλεγε ότι είχεχάσει για λίγο το δικό της και γελούσε στο δρόμο από τη χαρά της με την επιστροφή του Σπύρου.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ :)

Κάτι εργασίες συντήρησης γίνονταν και τελικά δεν βλέπω δημοσιευμένο το μήνυμα

Αλλά θα πάρω μία καλού κακού... Θυμάμαι να το λέτε κάπου αυτό με το μόλυβδο...

Αντί για τα μολυβένια βαρύδια μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν φυσικά βολεύει πουγκί(σαν αυτά από τις μπουμπουνιέρες) με
άμμο.

Αντί για τα μολυβένια βαρύδια μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν φυσικά βολεύει πουγκί(σαν αυτά από τις μπουμπουνιέρες) με
άμμο.
Καλή ιδέα, αλλά και με 5 σίτες τη μία πάνω στην άλλη, δε νομίζω να ξανανοιχτεί η πόρτα όταν είναι εκτός κλουβιού. Τελειωτική απόφαση :)

Τελος καλο ολα καλα, μεχρι να φτασω στο μηνυμα "βρεθηκε" η αδρεναλινη μου ειχε βαρεσει κοκκινο
😀, σε ευχαριστούμε :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Επιτέλους ο Σπυρακις βρέθηκε. Τέλος καλό όλα καλά. Όταν έμαθα τα νέα σας (περιττό να σου πω πως έμπαινα στο forum κάθε 3 κ λίγο για να δω αν βρέθηκε). ήμουν έξω κ γελούσα μόνη μου με το αίσιο τέλος. Αν κ το διαισθανομουν ότι θα πάνε όλα καλά φοβόμουν όμως να στο γράψω για να μη σου δώσω ψεύτικες ελπίδες καμία φορά. Σε καταλαβαίνω πως ένιωσες κ πως νιώθεις το έζησα για λίγες ώρες όταν η Λίνα πέταξε μακριά μου πριν 3_4 χρόνια κ μόνο εγκεφαλικό δεν έκανα μέχρι να γυρίσει πίσω. Μπράβο κ στη γυναίκα που το περιμάζεψε κ στο εδωσεπαλι καλά. Κ φυσικά μπράβο κ σε όλοι

Back