Γενικά Χαλασμένες τροφές από pet shop

scarface

PB Member
Εγγραφή
14 Μαϊ 2008
Μηνύματα
126
Πόλη
Καβάλα
Οπως εγραψα σε καποιο αλλο θεμα πριν 3 μερες πηρα ενα ζευγαρι Lovebird απο pet shop. 😡 Το ενα απο αυτα ειχε καποιο προβλημα στο ποδι του και το πηγα πισω. Μαζι με τα πουλακια ειχα παρει δυο συσκευασμενα στικ για Lovebird μια πετρα για ασβεστιο που δεν την πληρωσα γιατι μου τη χαρισε και χυμα τροφη που μου εδωσαν. Οταν βγηκα εξω ειδα την ημερομηνια ληξης της πετρας και ειχε ληξει, το stick ηταν καλο ακομα γιατι εληγε το 2009. Ειπα να μην το κανω θεμα με την πετρας μια και μου την εδωσε ετσι και εφυγα. Οταν πηγα σπιτι εβαλα το ενα στικ στα πουλακια το κοιταξα λιγο και εμοιαζε ενταξει. Και σημερα που πηγα να κοιταξω τα δευτερο ετσι τυχαια ειδα οτι ηταν χαλασμενο και ειχε σκουλικια και κατι ασπρα σαν αυγα.😱Εβγαλα αμεσως αυτο που ειχα στο κλουβι αλλα πολυ φοβαμαι οτι τα πουλακια πρεπει να τα εφαγαν. Εχω βγει εξω απο τα ρουχα μου με το pet shop που εμπλεξα. Δεν ξερω τι να κανω. 😡 Να παω να του τα χτυπησω στη μουρη; Να παω και τα πουλια πισω; Τι μπορω να κανω να βρω το δικιο μου; Α και μεσα στην χυμα τροφη ειχε κατι ασπρακια οπως αυτα στο στικ.
 
καλυτερα να τα πας πισω... Και ν σου δωσει αλλα!(χωρις χρηματα ομως)μονο για αυτο που σου κανε!
 
Kαλέ μας φίλε, εχει γίνει επανειλημμένα λόγος εδώ στο φόρουμ για να μην παιρνουμε χύμα τροφή ακόμα και αν μας την κάνουν δώρο! Αλλά ακόμα και όταν παίρνουμε συσκευασμένη τροφή, στικ, αυγοτροφή κτλ ελέγχουμε ΠΑΝΤΑ προσεχτικά την ημερομηνία λήξεως.

Προσωπικά μου έτυχε πολλές φορές παρόμοιο συμβάν και το πήγα πίσω απαιτώντας να πάρω τα λεφτά μου πίσω. Πολλές φορές τσεκαρω και τα υπόλοιπα πράγματα και αν βρω κάτι το επισημαίνω στον μαγαζάτορα και μάλιστα ξαναπερνάω επιδεικτικά μετά από κανα δυο μέρες για να δω αν τα μάζεψε.. Και αν τολμήσει να μου πει κουβέντα του υπενθυμίζω διακριτικά αλλά και με στόμφο, οτι αν περάσει κάποια Υγειονομική υπηρεσία και θα χάσει την άδειά του...

Πας λοιπόν την τροφή πίσω, απαιτείς ευγενικά να σου δώσει φρέσκα και οχι αλλοιωμένα προιόντα και αν σου πεί οτιδήποτε ειδοποιείς το Υγειονομικό και, ας πρόσεχε!
 
Μόνο συσκευασμένη τροφή και όχι χύμα ακόμα και αν μας λένε ότι είναι της ίδιας μάρκας. 😡
 
Μα τις ημερομηνιες τις ειδα και αυτη στο στικ ηταν ενταξει μονο η πετρα ειχε ληξει και απλα δεν το χρησιμοποιησα. Οσο για την χυμα τροφη την πληρωσα κανονικα. Πηρα χυμα γιατι δεν ειχε συσκευασμενη,θα την χρησιμοποιουσα μονο για λιγες μερες μεχρι να παρω αλλη. Στα Budgie που εχω χρησιμοποιω συσκευασμενη. Τωρα πεταξα την χυμα και τους εβαλα απο αυτη που εχω για τα Budgies μεχρι να παρω καινουργια αυριο.
 
Αν εφαγαν κανενα σκουληκι λετε να παθουν τιποτα; Υπαρχει κατι που μπορω να κάνω;
 
Αυτο που μπορεις να κανεις τωρα ειναι να φροντισεις να μην ξανασυμβει. Σε αυτη τη φαση και αν τα πουλια δειχνουν υγειη τοτε μαλλον ετσι θα ειναι, απλα εχε το νου σου αλλα αφησε τα και αν εγκλιματιστουν στο νεο τους σπιτι! 🙂

Περιμενουμε και φωτο! 😉
 
Και εμένα μου συνέβη μία φορά, που αγόρασα στα παπαγαλάκια μου στικς, συσκευασμένα κιόλας! Όταν ήρθα σπίτι τα άνοιξα για να τους δώσω τη λιχουδιά τους και διαπίστωσα πως μέσα υπήρχαν λευκά σκουλίκια. Το ίδιο συνέβη όταν άνοιξα το χάρτινο κουτί με την τροφή τους, που το είχαν βάλει σε προσφορά στο μαγαζί και είπα να το αγοράσω, αφού δεν ήταν χύμα. Φυσικά, τους τα πήγα πίσω και με ευγένεια ζήτησα να μου αλλάξουν ό,τι είχα αγοράσει. Να πας κι εσύ τα προϊόντα τα χαλασμένα πίσω, για να καταλάβουν ότι έτσι χάνουν πελάτες. Επειδή είναι παπαγαλάκια πρέπει να τρώνε αλλοιωμένα τρόφιμα; Για όνομα! Μήπως πρέπει να ανοίγουμε τα προϊόντα που αγοράζουμε στο ταμείο του πετ σοπ για να βεβαιωθούμε για την ποιότητά τους αλλά και για να γλιτώσουμε πήγαινε- έλα; Θα ήταν αγένεια; Τι λέτε;
 
Εγω απο δω και περα αυτο θα κανω θα τα ανοιγω στο μαγαζι η οταν βγω εξω για να ειμαι σιγουρος. 🙂
 
Ναι, νομίζω πως είναι το σωστό, μήπως και σταματήσουν να μας κοροϊδεύουν κάποιοι "έξυπνοι".
 
Είχε μια διαφήμηση παλιά με τον Λογοθέτη που έλεγε, ΅ζητάτε και κοιτάτε΅.
Εγώ γίνωμε λίγο κουραστηκός όταν αγοράζω τροφές και τα συναφή αλλά
και τη άλλο να κάνω;
Καλήτερα να τους τρέχω εγώ, παρά να τρέχω εγώ μετά:)
 
Kαι πάντοτε ότι προιόν υπάρχει σε ράφι (σταγόνες, βιταμίνες, αυγοτροφή συσκευασμενη) παίρνουμε πάντα αυτό που είναι από πίσω. Διότι μπροστά τοποθετούν τις συσκευασίες που είναι κοντά στην ημερομηνία λήξεως νομίζοντας πως είναι έξυπνοι. Το ίδιο ισχύει και για τα σούπερ μάρκετς. Πάντα παίρνουμε το προιόν που είναι στο πίσω μέρος του ραφιού.8 στις 10 φορές το πίσω λήγει πάντοτε πιο αργά. Παρατηρήστε το και θα το διαπιστώσετε.
 
Oh yes! Ειδικά σε μερικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ, που τα προϊόντα είναι σχεδόν ληξηπρόθεσμα... και σε κάποια πετ σοπ προς αποφυγή...
 
Μα τις ημερομηνιες τις ειδα και αυτη στο στικ ηταν ενταξει
Καμια φορα παιζει ρολο και η συντηρηση των τροφων. Κακη συντηρηση (εκθεση στη ζεστη, στην υγρασια, στο φως κλπ) μπορει να αλλιωσει τα τροφιμα, ασχετα απο την ημερομηνια ληξης!
 
Προτίμησα να ψωνίζω τα τρόφιμα και τα διάφορα που χρειάζονται οι παπαγάλοι από ένα μαγαζί που κλιματίζεται. Οντως, η ζέστη μπορεί να αλλοιώσει κάποια τρόφιμα, ακόμα και στο ντουλάπι της κουζίνας στο σπίτι μας.
 
Αφήστε ξενέρωσα κ γω πρωί πρωί.. Πήγα να βάλω στα πουλάκια μου φαγητό. Συνήθως τους αναμιγνύω μια συσκευασμένη που λατρεύουν με χύμα βρώμη ή κεχρί. Και είδα στο σακουλάκι με τη βρώμη μυριάδες εγκλωβισμένα μικρά ζωύφια.. ΜΠΛΙΑΧ. Ευτυχώς ήταν καινούργιο δε είχαν φάει καθόλου τα παπαγαλάκια μου. Κρίμα κ εκτιμούσα το συγκεκριμένο κατάστημα. Δε με βλέπω να ξαναπηγαίνω.
 
Αρχικά καλημέρα σε όλους. Το θέμα αυτό έχει συζητηθεί αρκετές φορές αλλά δυστηχώς δεν βλέπω κάποια βελτίωση. Εγω θα το εξετάσω το θέμα απο την πλευρά του επιχειρηματία. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν επενδύσει αρκετά χρήματα για να φτιάξουν μια επιχείρηση συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο. Είναι δυνατόν προκειμένου να πουλήσεις 1 κιλό χύμα τροφή (η οποία δεν κοστίζει παραπάνω απο 1,5 Ευρω) να ρισκάρεις να χάσεις έναν πελάτη ο οποίος μακροπρόθεσμα μπορεί να αφήσει στην επιχειρησή σου πολλαπλάσια κέρδη; Είναι δυνατόν να μην προστατεύεις το "εμπόρευμά" σου είτε αυτό είναι τροφές, φάρμακα, βιταμίνες ή ζωντανοί οργανισμοί; Πως θα μπεί ο πελάτης μέσα στο μαγαζί σου οταν απο την βρωμιά σιχαίνεται να μπεί; Πως θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη του πελάτη σου οταν δεν γνωρίζεις ούτε καν τα βασικά για τα "προϊόντα" που πουλάς; Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκεφτονται ορισμένοι άνθρωποι. Μια επιχείρηση δεν μπορεί να είναι βιώσιμη πουλώντας 10 κιλά τροφή (οσο κέρδος και να έχει απο αυτή). Η γνώμη μου είναι πως στο τέλος θα επιβιώσουν μόνο οι πραγματικοί επαγγελματίες, οπως άλλωστε θα συμβεί σε κάθε είδους επιχειρήσεις.
 
😱Να σας πω και εγώ την κατάσταση που επικρατεί στην Κομοτηνή
Σε ένα μεγάλο κατάστημα με παρά πολλά ζώα που πήγα εδώ στην πόλη από την βρωμιά και την σκόνη δεν μπορείς να μπεις μέσα έφυγα τρέχοντας και πήγα σε άλλο κατάστημα πολύ καθαρό και όλα ωραία και καλά, αγόρασα τροφή συσκευασμένη αγόρασα στικ συσκευασμένα και πέτρες συσκευασμένες και αυτές και όλος χαρά γύρισα στο σπίτι όπου ανακάλυψα ότι όλα αυτά ήταν ληγμένα, έγινα έξω φρενών και τα πέταξα όλα στο καλάθι με τα σκουπίδια ε όχι ήμαρτον πια ήμαρτον άμα με ξαναδούν ας μου γράψουν.
 
Φίλε Χρήστο επέτρεψε μου να σου πώ οτι σαν πολίτες και καταναλωτές δεν εχουμε μόνο υποχρεώσεις, εχουμε και δικαιώματα. Δεν θα συμφωνησω με την ταχτική οτι επειδή ηταν ληγμένα τα πεταω στα σκουπίδια και δεν ξαναπαταω στο μαγαζί. Δεν θα τους βαλουμε μυαλό ετσι... Πάρε τα πράγματα ( ξέρω είναι ήδη αργά), πηγαινέ τα πίσω και απαίτησε ή τα λεφτά σου πίσω ή προιόντα που ειναι σε άριστη κατάσταση.

Ας σκεφτούμε όλοι μας τί θα κάναμε αν πηγαιναμε σε ενα φαρμακείο και μα πουλαγαν ληγμένα φάρμακα ή σε σουπερ μαρκετ που πουλούσαν ληγμενα προιόντα που τα διναμε στα παιδιά μας; 😕

Πρέπει να είμαστε απαιτητικοί και να γνωρίζουμε οτι έχουμε δύναμη. Καλού κακού να έχουμε πάνω μας τα τηλέφωνα μιας υγειονομικής Υπηρεσίας και αν χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουμε και τότε θα δούμε αν θα συμμορφωθούν ή όχι κάποιοι δήθεν επαγγελματίες. :)
 
Back
Top