Ασθένειες Ψείρες σε πουλιά που ήταν στο κλουβί μεταφοράς

Εγγραφή
12 Ιαν 2023
Μηνύματα
78
Πόλη
Ηρακλειο κρητης
Έφτασαν σήμερα από Ιταλία ( έκθεση -Νάπολη ) ένα ζευγάρι αχατες και το μεσημέρι με ειδοποίησε ο φίλος που τους έφερε ότι βρήκε ψείρες σε πουλιά πού ήταν στο κλουβί μεταφοράς....Ψεκασα τα πουλιά με το Pinex pump της TAFARM. Έχω ψεκασει τα υπόλοιπα πριν 9 ημέρες. Τι κάνω τώρα? Όλα τα πουλιά είναι στο μπαλκόνι...Το Pinex σκοτώνει τις ψείρες η τώρα θα είναι παντού και χρειάζεται κάτι άλλο...
Ευχαριστώ!
 
@ΖΑΧΑΡΊΑΣ δεν είμαι ειδική αλλά είχα πρόσφατα εμπειρία με ψείρες στα καναρίνια μου. Απο μεταφορά ενός καναρινιού την πάτησα κι εγώ.
Προσωπικά παιδευτηκα 2 μήνες παρόλο που το αντιλήφθηκα απο την πρώτη στιγμή και δεν είχαν αυξηθεί.
Εγω χρησιμοποιούσα 2 σπρέι για ψείρες. Τις πρώτες 3 βδομάδες έπλενα και ψέκαζα κάθε 4-5 μέρες τα κλουβιά τα αξεσουάρ και τον περιβάλλοντα χώρο. Επίσης ψεκαζα και τα πτηνά κάθε εβδομάδα (εκείνο που είχε φέρει τις ψείρες και έβλεπα να ξυνεται έντονα στην αρχή το ψεκαζα -με μικρή ποσότητα από απόσταση αποφεύγοντας τα μάτια- κάθε 4 μέρες). Τον επόμενο μήνα που τα μικρά μου, έβλεπα ότι δεν ξυνονταν ιδιαίτερα και με το τέστ χαρτοπετσέτας δεν έβρισκα ψείρες, περιορίστηκα σε εβδομαδιαία απολύμανση και ψεκασμό κλουβιών, χώρου και ψεκασμό των πτηνών).
Τώρα (2 μήνες μετά) δεν έχω πλεον πρόβλημα αλλά συνεχίζω στη γενική εβδομαδιαία καθαριότητα να ψεκάζω τα κλουβιά και τα αξεσουάρ με το σπρέι για ψείρες (όχι τα καναρίνια).

Καλή δύναμη κι ελπίζω να απαλλαγείς απο τις άτιμες ψείρες σύντομα!
 
Καλησπέρα.
Όλα τα πουλιά είναι στο μπαλκόνι...
Χρησιμοποίησε το Elector.
Ψεκάζεις τα πάντα, πουλιά,κλουβιά σκεύη και τον τοίχο και τον περιβάλλοντα χώρο, θα χρειαστεί να ψεκάσεις οπωσδήποτε 2 φορές.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top