Ασθένειες Ψιττάκωση στον άνθρωπο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Georgina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Χωρίς να ξέρω τίποτα για την ασθένεια αυτή, η παρατήρησή μου είναι ότι εφόσον σε αυτό το φόρουμ υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες παπαγάλων και παρ' όλα αυτά δεν έχει αναφέρει κανείς κάποιο κρούσμα δεν πρέπει ν' ανησυχούμε και πολύ.
Ούτως ή άλλως δεν νομίζω να μπορείς να πάρεις προληπτικά μέτρα. Άρα αν κάποιος δεν αισθάνεται καλά θα πρέπει να πει στο γιατρό του ότι έχει παπαγάλο κι από εκεί και πάρα να πράξει ανάλογα.

Απλά να ευχόμαστε να είμαστε τυχεροί...
Και εμείς και τα πουλάκια μας... 😉
 
Polina,

distixos exo mono germanika erefnes gia tin Psittakosi-Ornithosi, ala ola lene borei na kolai apo anthropos se anthropos. Spanio ala egine.


edo ena link tou Robert Koch Institut
http://www.bbghev.de/aktuell/infektion/ratgeber/chlamydien2.pdf

Alexandros
 
Φίλε Αλέξανδρε σου παραθέτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο νοσολογία πτηνών του Αλέξανδρου Β. Σπάης εκδοση σύγχρονη παιδεία. (Ομότιμος καθηγητής κτηνιατρικής σχολής Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).
Ορνίθωση-Ψιτττάκωση.
Ορισμός- Ευπάθεια-Μετάδοση.
Είναι η οξεία ή χρόνια νόσος των ψιττακοειδών και πολλών άλλων οικόσιτων ή και μη, πτηνών που προσβάλλει ιδίως το αναπνευστικό σύστημα.
Από τα οικόσιτα πτηνά, παραγωγικά ή και μη, ευπαθή είναι κυρίως οι ινδιανόρνιθες, οι όρνιθες, οι πάπιες και τα περιστέρια, αλλά και οι χήνες, οι φασιανοί και τα καναρίνια.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στο υπεύθυνο αίτιο αυτής της νόσου είναι ευπαθή και πολλά θηλαστικά,όπως τα βοοειδή,τα πρόβατα, οι αίγες και ο άνθρωπος(ζωοανθρωπονόσος).
Ο όρος ψιττάκωση χρησιμοποιείται για να οριστεί η νόσος στα ψιττακοειδή πτηνά και στον άνθρωπο, ενώ ο όρος ορνίθωση για όλα τα άλλα πτηνά.
 
Τωρα διαβασα ολο το αρθρο.λευτερη μηπως μπερδευεις την ψιττακωση-ορνιθωση με το τοξοπλασμα; Το οποιο οντως προσβαλλει μονο τις εγκυους;Γιατι κεγω με τα λιγα που ξερω, απο την αρχη ειχα διαπιστωσει πως αυτη η ασθενεια προσβαλλει καθε ανθρωπο κ οχι μονο την ευαισθητη κατηγορια των εγκυων. Το λεω με καλη διαθεση παντα, ουτε θελω να την πω σε κανεναν!
 
Back
Top