Καλά... εσείς με τα οικόσιτα... Δεν καταλαβαίνετε πως μιλάμε για μας...έτσι.. Ούτως ή άλλως απο τις κοτίτσες παίρνω τώρα με τα κρύα 28 αυγά τη βδομάδα... Δε μου λείπει η ομελέτα...
O Χαρολντ μετονομαστηκε απο σημερα το πρωι σε Χάριετ. Ο λογος φαινεται στο παρακατω βιντεο...
Εχει και το αυγο απο κατω της αν προσεξετε. :)
μήπως τελικά είναι αγόρι και απλά βοηθάει στο κλώσσημα; Γίνεται κι αυτό... εντωμεταξύ, νομίζω οτι ξέρουν άν είναι άσπορα και δεν τα κλωσσάνε.. άν οι δικές σου κάθονται συστηματικά πάς για παππούς.. Έτσι λέω..
Mπα δεν νομιζω Γιαννη, ειχα ηδη αμφιβολιες γι'αυτον απο καιρο τωρα. Ειναι ακριβως ιδιος/α σε μεγεθος με τη Σαμανθα ενω θα επρεπε εστω και με ελαχιστη διαφορα να ξεχωριζει και ο λαιμος του ειναι κοντος για να ειναι αρσενικο. Επισης φουσκωσε/κρεμασε και η κοιλια του απο κατω. Τον επιασα πιστευω, ακριβως τη στιγμη που γεννησε διοτι ενω τους ειχα δωσει χορτα και ετρωγαν ξαφνικά διαπιστωσα οτι η ασπρη χηνα λειπει. Κοιταξα τριγυρω μηπως βγηκε απο την περιφραξη και μετα μεσα στο σπιτακι οπου ειδα αυτο που ειδατε. Εξαλλου μονο αυτο το αυγο ειχε, το πρωτο τους το πηρα.
δεν ξέρω αλλά τελικά μάλλον πάω για αποτυχία... ☹ έκανα μια καταδρομική σήμερα το μεσημέρι, τα αυγά τελικά είναι έξι, η κυρά πάλι σουλατσάριζε, την ώρα που είχε ξεροβόρι με δύο βαθμούς και αραιό χιόνι να πέφτει... εκτός κι αν πάει να βγάλει εσκιμωάκια κι όχι χηνάκια... Τι να πώ... μάλλον θα πάμε για την επόμενη δόση.. κατά την άνοιξη δεν είναι να ξανακάνουν; Πάντως τα αυγά δεν τα πείραξα καθόλου... Δικά της είναι ας τα κάνει ότι θέλει...Μηπως τα σκεπασε στο χωμα λογω παγωνιας; Ανεστη το ειπαμε οτι σε ζηλευουμε ετσι; :D
Kαι οι παπιες μου αλλα τωρα και οι χηνες τα σκεπαζαν τα αυγα τους μεσα στα αχυρα.Μηπως τα σκεπασε στο χωμα λογω παγωνιας; Ανεστη το ειπαμε οτι σε ζηλευουμε ετσι; :D
δεν ξέρω αλλά τελικά μάλλον πάω για αποτυχία... ☹ έκανα μια καταδρομική σήμερα το μεσημέρι, τα αυγά τελικά είναι έξι, η κυρά πάλι σουλατσάριζε, την ώρα που είχε ξεροβόρι με δύο βαθμούς και αραιό χιόνι να πέφτει... εκτός κι αν πάει να βγάλει εσκιμωάκια κι όχι χηνάκια... Τι να πώ... μάλλον θα πάμε για την επόμενη δόση.. κατά την άνοιξη δεν είναι να ξανακάνουν; Πάντως τα αυγά δεν τα πείραξα καθόλου... Δικά της είναι ας τα κάνει ότι θέλει...
το θέμα είναι οτι δεν ξέρω αν ζευγαρώνουν.. Δεν ετυχε να τις δω, αλλά υπολόγισε οτι εγώ λείπω όλη τη βδομάδα.. μόνο σ/κ τις βλέπω..Kαι οι παπιες μου αλλα τωρα και οι χηνες τα σκεπαζαν τα αυγα τους μεσα στα αχυρα.
Αν δεν ζευγαρωνουν ομως κακως αφηνεις τα αυγα να πανε χαμενα.
Καμιά φορά... ακόμη κι αν είμαστε σχεδόν σίγουροι πως δεν ζευγάρωσαν... αυτά βρίσκουν τον τρόπο να μας κρατάνε με το "στόμα ανοικτό" έστω και για λίγο...το θέμα είναι οτι δεν ξέρω αν ζευγαρώνουν.. Δεν ετυχε να τις δω, αλλά υπολόγισε οτι εγώ λείπω όλη τη βδομάδα.. μόνο σ/κ τις βλέπω..
Ανέστη οι δικές σου χήνες μπαίνουν σε σπιτάκι; και αν ναι τι διαστάσεις έχει; ρωτάω γιατί οι δικές μου δεν πάνε ούτε σε υπόστεγο με 3 μέτρα ύψος... Φωλιάζουν εξω κάτω από δέντρο...
Ανέστη τι έκανες τελικά με τις γέννες; έκαναν άλλα αυγά, κι αν ναι τα κλωσσάνε; εγώ έχω λαλίσει.. κάνανε 2η φουρνιά τα έχουν κι αυτά θαμένα, τα πρώτα τους τα πήρα, αλλά πάλι δεν βλέπω να κάθονται... Δεν ξέρω τι να κάνω... και παρόλο που έχουν σπιτάκι, κι αν δεν τους αρέσει υπάρχει και πυλωτή για να μην βρέχονται, εξακολουθούν να τα κάνουν κάτω από τη βεράντα, εκτεθειμένα στον καιρο.. Τι να πω...
Εσύ είσαι περίεργος...η γνώμη της γυναίκας σου ποιά είναι;
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας