Φροντίδα Ringneck σε κακή κατάσταση παρατημένο σε petshop

ωμά ανάλατα αμύγδαλα, ξέπλυνε τα και βάλ΄τα σ΄ένα ποτήρι με νερό στο ψυγείο για 24+ ώρες.
@Sissy αυτό και για τα υπόλοιπα πουλάκια; και για κοκατίλ πχ;
 
@Sissy αυτό και για τα υπόλοιπα πουλάκια; και για κοκατίλ πχ;
Ναι Γιώργο για όλους, αν δοκιμάσεις θα θέλεις κι 😉εσύ! Σαν φρέσκα τσάγαλα γίνονται!
Θέλουν πάνω από 24 ώρες για να φεύγει εύκολα η φλούδα, τους αλλάζω το νερό κάθε 8ωρο και τα συντηρώ στο ψυγείο.
 
Οι ξηροι καρποι ειναι οντως παχυντικοι αλλα το στραγαλι,ως οσπριο,εχει λιγοτερες θερμίδες.

Να προσεξεις ομως γιατι συνηθως το λευκο στραγαλι το παρουσιαζουν ως αναλατο ενω εχει αλλατι.
Όταν αναφερόμαστε σε ξηρούς καρπούς η πρόταση ουσιαστικά αναφέρεται σε καρπούς ωμούς, ''αποξηραμένους'' όχι ψημένους και φυσικά ανάλατους... Δεν υπάρχει λόγος να δώσει στραγάλια δηλ ψημένα ρεβύθια= ψημένα όσπρια.

Αντίθετα είναι καλύτερα από κάθε διατροφική άποψη,
να μουλιάσει ρεβύθια ή και άλλα όσπρια και να τα προσφέρει στο πουλί🙂
 
Όταν αναφερόμαστε σε ξηρούς καρπούς η πρόταση ουσιαστικά αναφέρεται σε καρπούς ωμούς, ''αποξηραμένους'' όχι ψημένους και φυσικά ανάλατους... Δεν υπάρχει λόγος να δώσει στραγάλια δηλ ψημένα ρεβύθια= ψημένα όσπρια.

Αντίθετα είναι καλύτερα από κάθε διατροφική άποψη,
να μουλιάσει ρεβύθια ή και άλλα όσπρια και να τα προσφέρει στο πουλί🙂


Εννοειται αυτο Σισσυ, αναφερθηκα στο στραγαλι γιατι εγινε αναφορα πιο πανω :)
 
Εννοειται αυτο Σισσυ, αναφερθηκα στο στραγαλι γιατι εγινε αναφορα πιο πανω :)
Δεν το΄χε πιάσει το μάτι μου Αντώνη 🙂 δεν βαριέσαι όμως, η απάντηση ισχύει🙂
 
Όλα καλά μου φαίνεται πως πάνε με τον Αστέρι μας παιδιά.. Από την άποψη πως τρώει αρκετό καλά.. Είναι ζωηρός.. Φαίνεται καλά στην υγεία του.. Βγαίνει από το κλουβί του σχεδόν καθημερινά και γυρνάει πίσω μόνος του.. Ακόμα δεν πετάει καλά.. επίσης μας φοβάται ακόμα αρκετά.. Αν και όταν φεύγω από το δωμάτιο κάνει φωνουλες.. Του μιλάω από το άλλο δωμάτιο και κάνει σαν να μου απαντά.. Ενώ τη κόρη μου όταν είναι έξω την έχει πλησιάσει κάποιες φορές.. Πάει μόνος του κοντά της και γενικά δείχνει να τη φοβάται λιγότερο..ίσως βοηθά και το μικρότερο μέγεθος που έχει σε σχέση με εμένα.. 😁
Σήμερα πρώτη φορά τον είδα να ασχολείται λίγο με κάποιο από τα παιχνίδια του.. Δεν ξέρει να παίξει μ αυτά το κακομοιρουλι και δεν Μ αφήνει και να του δείξω.. Δυστυχώς ακόμα ασχολείται πολύ συχνά με τα φτερά του στο στήθος κυριως αλλά και στη πλάτη.. Δεν μπορώ να καταλάβω πάντα αν το κάνει για να τα βγάλει.. Αν τα μασάει η αν απλά τα περιποιηται..η αλήθεια είναι πως δεν έβρισκα κομμένα φτερά ούτε πούπουλα..χτες μόνο βρήκα μέσα στο νερό του ένα μικρό φτερακι το οποίο φαινόταν να είναι μασημενο και κομμένο.. Μου φαίνεται σαν να ξύνετε με το ράμφος του στα σημεία που του λυπουν φτερά.. Και φοβάμαι μήπως το ενοχλεί τελικά κάτι στο δερματακι του.. Κάποια στιγμή όπως και να χει σκέφτομαι να πάρω και μια δεύτερη γνώμη γιατρού να σιγουρευτώ πως είναι όντως όλα καλά..
Κάτι άλλο που με ανυσηχησε είναι πως λίγο πιο πάνω από το ματάκι του έχει κάνει ένα κενό σημείο.. Δεν μπόρεσα να το βγάλω καθαρή φωτογραφία..
Επίσης μετά από κάτι που διάβαζα εδώ χτες. Έχω σκοπό όταν τον πάω να ζητήσω να του αφαιρέσουν και το βραχιολακι του. Για να έχω και από εκεί το κεφάλι μου ήσυχο..
Αυτααα λοιπόν τα νέα μας.. Που βασικά δεν είναι μόνο αυτά. Έχουμε και άλλα.. 😁

Φαίνεται να έπιασε τόπο το προξενιό σου Τάκη τελικά... 😊

Αν σκέφτεσαι μελλοντικα να τον παντρεψεις χαριζεται ομορφη κοπέλα με ηθος κ ανατροφη
🙂
Μίλησα αυτές τις μέρες με την Ανατολή.. Και λέμε να τη κάνουμε Αθηναία τη κοπελιά.. Τώρα πάω να ενημερώσω και εκεί..
 
@Kristy74 πολύ ωραία τα νέας σας. Η γνώμη μου είναι να μην τον βάλεις μαζί με άλλο πουλί ακόμη. Αν φέρεις άλλο πουλί στο σπίτι καλό είναι να κρατήσεις καραντίνα καθώς ούτε και το δικό σου δεν το έχεις ακόμη 40 μέρες όσο δηλαδή κρατάει η καραντίνα. Επίσης αν σε ενδιαφέρει και προσπαθείς να τον εξημερώσεις να το θεωρήσεις απίθανο να γίνει αν έρθει κι άλλο ρινγκνεκ για ταίρι του. Ειδικά αυτό το είδος δεν είναι απο τα εύκολα στην εξημέρωση πουλιά. Επίσης σχετικά με τα φτερά θα δείξει πως θα πάει μέσα στο χειμώνα και στην επόμενη πτερόροια (γύρω στον επόμενο Ιούνιο). Μερικά πουλιά σταματούν να μαδιούνται σε βάθος χρόνου όταν οι συνθήκες τους βελτιωθούν και μερικά όχι. Μην το παίρνεις κατάκαρδα. :)
 
... Κάτι άλλο που με ανυσηχησε είναι πως λίγο πιο πάνω από το ματάκι του έχει κάνει ένα κενό σημείο.. Δεν μπόρεσα να το βγάλω καθαρή φωτογραφία..
Λες να το είχε ή έγινε τώρα; Ποιο μάτι είναι; (όλες οι φωτογραφίες που έχω δείχνουν το αριστερό😁)
Χριστίνα, του βάζεις κάποιο μπολ με νερό για να κάνει μπάνιο; Ίσως να τον ψέκαζες (ελαφρά και από απόσταση, για να μην τρομάζει).
Με το καλό να έρθει η μικρή!
 
Όχι Ανέστη.. Δεν έχω σκοπό να του φέρω άλλο πουλάκι για αρκετό καιρό ακόμα.. Ο φίλος μου θα την έχει τη Σμαράγδα..στο σπίτι του.. Το αναφέρω και στο θέμα της @anatolia .. Το μεσάζοντα κάνω απλά αν μου επιτρέπετε η έκφραση.. καμία επαφή δεν θα έχουν τα πουλιά για αρκετό καιρό όπως φαίνεται, δεν θα τον έβαζα σε καμία διαδικασία γνωριμίας τώρα με άλλο πουλί.. Καλά καλά δεν έχει εξοικειωθεί μαζί μας ακόμα..λίγο απίθανο να "εξημερωθεί" το θεωρώ ούτως η άλλως.. Θέλω απλά να αισθάνεται άνετα μαζί μας.. Να μας εμπιστευτεί κάποια στιγμή και να μη φοβάται..ίσως και να μπορώ να τον βάζω πίσω στο κλουβί του σε περίπτωση που είναι ανάγκη.. Και το άλλο πουλάκι θα θέλει φαντάζομαι τον χρόνο του να εξοκοιωθεί με τον δικό του ιδιοκτήτη.. Δεν βιαζόμαστε να τα κάνουμε ζευγάρι..όταν και αν τον νιώσω έτοιμο να γνωρίσει ταίρι.. Θα υπάρχει η κοπελιά.. Αλλά και το αντίθετο.. Βλέποντας και κάνοντας δηλαδή..🙂
Δεν είναι στο ματάκι του Σίσσυ μου..λάθος μου.. Πάνω από το ράμφος του είναι το κενό που λέω.. Δεν είμαι σίγουρη αν το είχε.. Πριν λίγες μέρες το πρόσεξα για να πω την αλήθεια.. Θα προσπαθήσω πάλι να το βγάλω φωτογραφία σήμερα.. Μπολάκι δεν έχω επιχειρήσει να του βάλω γιατί είμαι σίγουρη πως θα φοβηθεί.. Μήπως να του το άφηνα με τη πόρτα του ανοιχτή όμως για να έχει και τη δυνατότητα να βγει τουλάχιστον έξω αν το φοβηθεί τόσο πολύ..; Απίθανο μου φαίνεται να το χρησιμοποιησει.. Αλλά μπορεί να το δοκιμάσω κάποια στιγμή.. Τον έχω ψεκάσει αρκετές φορές από ψηλά και μακριά όπως λες.. Δεν ξέρω αν τον ανακουφίζει καθόλου.. Δεν το δέχεται και πολύ καλά.. Δεν νομίζω όμως να έχει ξανακάνει μπάνιο το πουλάκι στη ζωή του.. σχετικά με τα φτερά του τώρα και το μαδημα.. Μου έκανες τη καρδιά περιβόλι Ανέστη.. 😁. Το καταλαβαίνω φυσικά πως θέλει χρόνο και υπομονή.. ήλπιζα όμως πως κάποια στιγμή θα σταματήσει να κάνει κακο στον εαυτό του..
 
Δεν έχω καλά νέα για τον Αστέρι μας. Δυστηχως.. Εδω και δύο μέρες τον ακούω και ανασαίνει λίγο δύσκολα..λίγο βαρια..χτες και σήμερα δηλαδή..χτες πρόσεξα τη μια φτερούγα του κάπως περίεργη..σαν λίγο κρεμασμένη..σαν λίγο να τη κρατάει ανοιχτή.. Κοντεύω να σκάσω από τη στεναχώρια μου...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top