Γενικά The "Lancashire" Canary

Πολύ μ'αρέσει το ζευγάρι σου Αλέξανδρε, μπράβο, καλά "βαφτήσια".
Εγώ είμαι γιορκάς και διάβασα ότι χρησιμοποιήθηκαν τα λάνκα για να γίνουν
τα γιορκ,όπως κι ότι κάποια στιγμή εκλείψαν και αναδημιουργήθηκαν
μέσω των γιορκ.
Θα σου πρότεινα να πάρεις και τη 2η θυληκιά, αρκεί να ταιριάζει το φτέρωμά
της με του αρσενικού(έντονο - μη έντονο). Μετά, τις θυληκιές σε ξεχωριστές
ζευγαρώστρες και άλλαζε τον αρσενικό. Κι αν μπορείς,όταν τους πάρεις τα
αβγά για να τα σιγουρέψεις σε παραμάνες, μην τις αφήσεις έτσι.
Δηλ. Βάλε ένσπορα από κοινά καναρίνια να δεις αν θα τα μεγαλώσουν.
Κατά την αναπαραγωγή δεν είναι απαραίτητες μεγάλες κλούβες.
90άρες ακόμα κι 60άρες κάνουν.

Ευχαριστώ για της σημαντικές πληροφορίες Δημήτρη!

Πάνω κάτω έχουμε το ίδιο σκεπτικό, με την μόνη διαφορά ότι θα αφήσω τα πουλιά χωρίς να παρέμβω καν εγώ με αλλαγές αυγών κλπ ! Θα ρισκάρω στην πρώτη γέννα και ο θεός βοηθός! Είμαι λιγάκι αρνητικός στης αλλαγές αυγών. Μόνο αν έχω δείγμα κακού χαρακτήρα των πουλιών τότε και μόνο παρεμβαίνω!

Να δούμε και ένα χτεσινό βίντεο με της κινήσεις τους! Ακριβώς στο 1ο λεπτό θα διακρίνεται έναν μικρό τσακωμό του ζευγαριού. Σημάδι ότι δεν πρέπει να έχει δέσει το ζευγάρι. Θα παρατηρήσω πως πάνε της επόμενε ημέρες και ίσως βάλω χώρισμα.

Ωστόσο ακούστε κελάηδημα από τα καναρίνια μου! Χαμός όλη μέρα :D

*Βλέποντας το βίντεο πρόσεξα ότι έχω αφήσει ένα κλαράκι λερωμένο! 🙄

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Αλεξ οι τσακωμοι δεν νομιζω να ειναι θεμα! Και μενα ετσι εκαναν τσακωνονταν συνεχως ειδικα οταν ηταν να βατεψει ο αρσενικος ή οταν καποιο ηθελε να παει στην αυγοτροφη, και ομως τωρα ειναι μια χαρα μονο ξεπουπουλιαζονται 😀! Ομορφα ειναι παντως!

Τι να πω... συγκρίνω λάθος μάλλον με τα απλά καναρίνια μου, που τρώνε όλα μαζί τα ζευγάρια χωρίς τσακωμούς και μάλλον μου κακοφαίνεται! 🙄

Τελικά μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά και τα lancashire προχωράνε στην πρώτη γέννα για εφέτος!

Η θηλυκιά εδώ και 3-4 μέρες σχεδόν δεν σηκώνεται από την φωλιά. Δεν γνωρίζω πόσα αυγά έχει καθότιν δεν θέλω να τα ενοχλήσω καν !

Γέρνει η φωλιά ή εμένα μου φαίνεται; 😛

πηγή -> http://gardeli.blogspot.com/2014/03/lancashire.html

Άντε με το καλό!
Γέρνει νομίζω εκτός και φταίει η γωνία λήψης. Αν γέρνει να της έβαζες καμιά πατήθρα από κάτω;

Mε το καλο Αλεξ .. Δεν αλλαξες με πλαστικα; Κανε αυτο που σου λεει η Μαρια βαλε πατηθρα γιατι γερνει και οχι τιποτα αλλο μην φαει κανα σουτ κανας νεοσσος..

Αυτές οι φωλιές έχουν θέμα με το στήριγμά τους.
Το πρωινό πέρασε,τι έγινε τη στήριξες.
Πάρε και μια 12άρα καλαθάκι με σιδερένιο στήριγμα.
Εννοείτε ότι αυτήν δεν την πειράζεις τώρα, μόνο τη στηρίζεις.

Καλησπέρα κοπέλια!

Λοιπόν πρωί πρωί (7"00) πήγα και έφτιαξα την φωλιά σωστά ! Όντως Δημήτρη η συγκεκριμένη φωλιά έχει πρόβλημα στην τοποθέτηση της, τουλάχιστον όσο αναφορά την στερέωσή της στο συγκεκριμένο κουνελόπλεγμα! Πιστέψτε με είμαι τυχερός που η φωλιά δεν είχε πέσει κάτω και να χάσω τα αυγά ή αργότερα τους νεοσσούς! Παρεμπιπτόντως τα αυγά είναι (5) 😉
Την έδεσα με σύρμα αρκετά καλά και έβαλα και μια πατήθρα που είπε και η Μαρία από κάτω για καλό και για κακό!

Ωστόσο παιδιά έμεινα έκπληκτος με την κανάρα! Εβαλα το χέρι μου μέσα και αργά αργά την ακούμπησα στην φωλιά χωρίς η κανάρα να κουνήσει καν ! Τα έχασα λέμε! Τι καλή που είναι :)

Τελικά βιάστηκα να βγάλω συμπεράσματα, και αυτό που παρατηρώ είναι, ένα δεμένο ζευγαράκι!

Ο αρσενικός είναι μονίμως πλάι στο ταίρι του! Για να δούμε τι θα κάνουν... :)

DSC01265+(%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE).jpg

Τα πρώτα μικρά Lancashire ήρθαν στην ζωή ! Σήμερα έγινε η δακτυλίωση τους!

Τα 4 πρώτα μου Lancashire έχουν έρθει στην ζωή εδώ και λίγες ημέρες! Δυστυχώς είχα μια απώλεια... σήμερα βρήκα το ένα μικρό πατημένο μέσα στην φωλιά ! Τα υπόλοιπα 3 είναι μια χαρά και πριν λίγο προχώρησα στην δακτυλίωση τους!

DSC01265+(%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE).jpg

DSC01395.JPG

DSC01397.JPG

DSC01398.JPG

DSC01401.JPG

πηγή -> http://gardeli.blogspot.com/2014/04/lancashire.html

καλη συνεχεια αλεξανδρε με το ζευγαρακι σου
καλως τα δεχτηκες τα μικρουλια σου

Back