Ασθένειες Άρρωστο κοινό παπαγαλάκι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mika
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mika

PB New Member
Εγγραφή
7 Νοε 2008
Μηνύματα
14
Πόλη
Αθήνα
Σας παρακαλώ να με βοηθήσετε! Το παπαγαλάκι μου την τελευταία εβδομάδα έχει χάσει αρκετά φτερά κυρίως από το κεφαλάκι του και τώρα έχουν βγεί κάτι άσπρα σκληρά σαν καινούρια φτερά στο σημείο αυτό. Ξύνεται πολύ συχνά και έχει χαλάσει εντελώς η διάθεσή του! Δυστυχώς είμαι στη δουλειά τώρα και δεν μπορώ να τον βγάλω φωτο για να σας κατατοπίσω περισσότερο, αλλά αν κάποιος φαντάζεται τι μπορεί να τρέχει ας μου το πεί..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.☹
 
Mαλλον αυτα τα ασπρα σκληρα που βλέπεις ειναι τα νεα φτερα που βγαινουν. Ειναι σκληρα σαν αγκαθακια και περικλειουν τα νεα φτερα. Σε λιγες ημερες μεγαλωνουν και ξεφλουδιζουν και βγαινουν τα νεα μικρα φτερα τους. Το καθημερινο μπανιο τα βοηθαει να μαλακωσουν και τους ανακουφιζει και το δερμα.

Βαλτου μπανιερα καθε πρωι για 1-2 ωρες σε δωματιο προφυλαγμενο απο ρευματα. :)
 
Του κάνω σχεδόν κάθε μέρα μπανάκι, απλά με προβληματίζει το γεγονός ότι έχει χάσει εντελώς το κέφι του και έχει ασχημύνει. Τον έχω δυόμιση χρόνια και δεν τον έχω ξαναδεί έτσι.
 
Μπορεις να τον βοηθησεις με βιταμινες στο νερο του μεχρι να παρει τα πανω του. Ειναι λογικο να εχει χασει τη διαθεση του διοτι δεν ειναι και πολυ ευχαριστη η διαδικασια που τα νεα φτερα βγαινουν μεσα απο το δερμα τους. Η ομορφια του θα ξαναερθει! Να του δινεις και πρωτεινες οπως αυγο, αν δεν το τρωει δοκιμασε την ετοιμη αυγοτροφη, βρασμενο ρυζι και καλαμποκι.
 
Kι'εμάς ο torres είχε ένα σκληρό φτεράκι στο κεφάλι, το πήγαμε στο γιατρό και συνέστησε ελαφρύ μασάζ με μπατονέτα και χλιαρό νεράκι. Μετά λίγο μαλάκωσε και πέρασε (δεν το βρίσκουμε).
 
Ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθειά σας, το παπαγαλάκι μου είναι πολύ καλά τώρα και ξαναβρήκε το κέφι του! Εφάρμοσα και το κόλπο με την μπατονέτα και πρέπει να πιασε!
 
Μελλοντικά για να αποφύγεις κάτι παρόμοιο πάρτου ένα ταίρι καθοσον από τη φύση τους είναι κοινωνικά και περιποιείται το ένε το άλλο. Πάντως πτερόροια τέτοια εποχή πιθανό να σημαίνει υψηλή θερμοκρασία δωματίου ή τοποθέτηση του κλουβιού κοντά σε εστίες θέρμανσης ή σκέπασμα με βαρύ ρούχο.
 
Back
Top