Ασθένειες Άρρωστο κοκατίλ με μικρή αστάθεια και υπνηλία

Δώσε του λίγο ζαχαρόνερο να σταθεί κάπως στα πόδια του. Και πες μας συνήλθε έστω και λίγο;
Όχι φαγητό, άστο τώρα.
Δεν εχει συνελθει Μαρια μου. Η ιδια κατασταση ακομα κ μετα την αντιβιωση..
 
Καλά δεν περιμένουμε να συνέλθει με το ζαχαρόνερο, απλά κάπως να τονωθεί.
Να κάνουμε μια σύνοψη τι έκανες σήμερα; Πόσες φορές έδωσες αντιβίωση και σε τι διάλυση; Τι ώρα έδωσες ζαχαρόνερο; Τι άλλο έκανες; Που το έχεις τώρα το πουλί;
 
Σε εχω κουρασει κ εσενα Μαρια κ αισθανομαι ασχημα.. ☹
Στην ποτιστρα της τη γεμισα μεχρι τη μεση περιπου 100 ml υπολογιζω και εβαλα 7 σταγονες aviomycine, της εδωσα σταγονιτσες με τη συριγγα το πρωι, περιπου 2-3 πρεπει να καταπιε.. Μετα παλι το μεσημερι της εδωσα καμποσες σταγονιτσες και πριν λιγο παλι.. Το μεσημερι της εδωσα και λιγο κροκο αυγου με τη συριγγα.
Tην εχω εκτος κλουβιου αφου ειμαι σπιτι, πανω στο γραφειο μου να μπορω να την ελεγχω.. Καθε τοσο την παιρνω αγκαλια και τη χαιδευω τη μικρουλα..
Ζαχαρονερο της εδωσα πριν απο λιγο.
 
Και η κατάσταση συνέχεια χειροτερεύει; Δεν είδες καθόλου φως; Το φάρμακο καλύτερα να το φτιάχνεις επί τόπου σε μικρότερη κλίμακα. Γιατί μένοντας στην ποτίστρα με τις θερμοκρασίες αυτές αλλοιώνεται. Πόσα ml είναι η σύριγγα που έχεις;
 
Και η κατάσταση συνέχεια χειροτερεύει; Δεν είδες καθόλου φως; Το φάρμακο καλύτερα να το φτιάχνεις επί τόπου σε μικρότερη κλίμακα. Γιατί μένοντας στην ποτίστρα με τις θερμοκρασίες αυτές αλλοιώνεται. Πόσα ml είναι η σύριγγα που έχεις;
Ειναι των 5 ml..
Το φαρμακο το εφτιαξα το πρωι και το βραδυ παλι, το μεσημερι της εδωσα απο το πρωινο..
Θα με εχει μισησει η καημενουλα απο αυτα που τραβαει για να φαει κ πιει το φαρμακο..
Οχι δυστυχως δεν βλεπω καμια βελτιωση, συνεχεια σε ληθαργο και οποτε τιναζεται αλλου παταει κ αλλου βρισκεται απο την ασταθεια που εχει..
Κ σε καμια ωρα θα φυγω απο το σπιτι και θα την αφησω στην ησυχια της, αυριο το πρωι να δουμε πως θα ειναι..
 
Μέχρι το πρωί δεν θα το δεις καθόλου; Μήπως όταν γύριζες να της έδινες και άλλο φάρμακο.
 
Θα το προσπαθησω Μαρια..
Πριν φυγω απο το σπιτι παντως θα της ξαναδωσω!
Να ρωτησω και κατι αλλο, ολο αυτο και τα συμπτωματα σιγουρα οφειλονται σε ασθενεια ετσι; Ρωταω γιατι μεχρι πριν 2 βδομαδες την ειχα στο κλουβι με εναν αρσενικο που μου ειχαν δανεισει μηπως γινουν ζευγαρι. Οταν μου τον πηραν πισω και εμεινε μονη της δεν φανηκε να αλλαζει η συμπεριφορα της, εκτος απο τις τελευταιες 3-4 μερες που εκανε διαρροια και αρχισε να ειναι νωχελικη. Να μην το συνδυασω πως εμεινε μονη της και επαθε κατι ψυχολογικο, στρες κτλ? Αλλωστε οσο ηταν ο αρσενικος μαζι της την εβγαζα απο το κλουβι γιατι ειναι πολυ δεμενη μαζι μας..
 
Αυτό που μπορεί να συνέβη με τον αρσενικό είναι να είχε κάποιο παθογόνο γι αυτόν μικρόβιο που της το κόλλησε και αυτή ασθένησε βαριά. Δεν βάζουμε έτσι αβίαστα δύο πουλιά στο ίδιο κλουβί. Όχι τα συμπτώματα που έχει είναι καθαρά ενδείξεις ασθένειας. Ποιας δεν ξέρουμε. Δεν είναι ψυχολογικής προέλευσης.
 
Τους ειχα 3 μηνες μαζι και πριν τους βαλω παρατηρησα οτι ειχε φυσιολογικες κουτσουλιες, συμπεριφορα, κλπ. Και απο οσο ξερω χαιρει ακρας υγειας, εκτος αν ηταν φορεας και δεν εμφανισε συμπτωματα ασθενειας..
Παντως συνεχιζω να πιστευω οτι ειναι δηλητηριαση αφου δεν εχει καμια βελτιωση με την αντιβιωση..
Εκτος και αν κολλησε κατι απο πουλακια που πλησιαζαν το κλουβι της οσο ηταν εκτος σπιτιου.
 
αφου δεν εχει καμια βελτιωση με την αντιβιωση
Αυτό ήταν το πιθανότερο Ειρήνη. Χωρίς εξετάσεις για να κάνεις στοχευμένη θεραπεία, οι πιθανότητες να πετύχεις τη σωστή μένουν στην τύχη. Εάν έχεις την πολυτέλεια να ξεκινήσεις νωρίς τους πειραματισμούς, οι πιθανότητες αυξάνονται καθώς οι πιο γνωστές ασθένειες καλύπτονται με τέσσερα πέντε φάρμακα. Η ταλαιπωρία του πουλιού βέβαια είναι μεγάλη, αλλά είναι μεγαλύτερες και οι πιθανότητες.
 
Tης εδωσα αλλη μια δοση νερακι με αντιβιωση.. Κ την αφηνω να ηρεμησει γιατι εχει βραχει λιγο..
Το καταλαβαινω, γιατι μου κανει μεγαλη εντυπωση τη μια μερα να εμφανισει διαρροια ενω ηταν ενεργητικη και ετρωγε κανονικα, και απο την επομενη να εχει τοσο ραγδαια εξελιξη..
Ειναι κριμα να ειναι τοσο γρηγορα πολυ αργα για να σωθει ταυτοχρονα..☹
 
Αχχ μωρέ τι κρίμα.. Πως είναι σήμερα Ειρήνη μου; Ακόμα στην ίδια κατάσταση; ☹
 
Σήμερα η καημενουλα είναι στον πάτο του κλουβιού με το κεφάλι κάτω, δεν μπορεί να σταθεί, τρέμει ολόκληρη.. Την πήρα στο χέρι μου κ δεν ξέρω πως βρίσκει τη δύναμη κ παίζει με το βραχιόλι μου.. Της έδωσα ακόμα λίγη αντιβίωση..
 
Την πήρα στο χέρι μου κ δεν ξέρω πως βρίσκει τη δύναμη κ παίζει με το βραχιόλι μου..
Αν μπορείς να την έχεις συνεχώς αγκαλιά, να της δίνεις δύναμη να την χαίδευεις.. Μην νομίζεις το καταλαβαίνουν! Αν μπορείς να την ταίσεις θα της δώσει αρκετή δύναμη! Ηρωίδα είναι πάντως!
 
13537536_10208077214380387_8209635850877463067_n.jpg


Αυτες ειναι οι σημερινες κουτσουλιες που βρηκα.. Αρα η αντιβιωση δεν εχει κανει δουλεια, ετσι;
 
Αρα η αντιβιωση δεν εχει κανει δουλεια, ετσι;
Δυστυχώς με μία αντιβίωση ευρέος φάσματος όπως η Aviomycine δεν μπορείς να τα νικήσεις όλα.. Μπορεί να έχει μύκητες, ή βακτήρια ή κάτι άλλο και η αντιβίωση αυτή να μην κάνει απολύτως τίποτα. Για αυτό είπαμε εξαρχής ανάλυση κοπράνων αν είναι εφικτό.. ☹
 
Τωρα ειναι πολυ αργα για να ψαξω να της βρω baytril ε;
Στενοχωριεμαι πολυ με την καημενουλα, νομιζω οτι απο στιγμη σε στιγμη θα μας αφησει...
 
Τωρα ειναι πολυ αργα για να ψαξω να της βρω baytril ε;
Η Baytril είναι βάρια αντιβίωση.. Και χωρίς να ξέρεις τι έχει και αν τελικά θα της κάνει καλό δε ξέρω κατά πόσο είναι καλή ιδέα να της δώσεις...

Την τάισες καθόλου με το ζόρι;
 
Χθες κ προχθες την ταισα με το ζορι, αυγο λιωμενο με το διαλυμα της αντιβιωσης.. Σημερα δεν της εχω δωσει τιποτα ακομα.
Δεν ξερω τι αλλο να κανω..
 
Back
Top