Ασθένειες Έχει ακάρεα ή κάτι άλλο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης brand13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Kουτσουλιών για να εντοπιστεί το βακτήριο, μύκητας η παράσιτο.
 
Μαρια η ουσια του nystamycin ειναι πιο ηπια απεναντι στους μυκητες και δρα εξ επαφης με τον μυκητα στην πορεια της τροφης και οχι μεσω του αιματος. η φλουκοναζολη δρα μεσω του αιματος και ειναι πιο δραστικη, αλλα επιβαρυνει (οπως ολα τα φαρμακα, αλλο περισσοτερο και αλλο λιγοτερο ) τον οργανισμο περισσοτερο και για αυτο δεν την προτεινα εξ αρχης. Η νυστατινη σε μην προχωρημενες μυκητιασεις, εχει δραση, που ειναι ομως εξασφαλισμενη κατα μεγαλο ποσοστο, οταν δινεται αδιαλυτη (σε μικροτερη φυσικα δοσολογια) στο στομα.Ισως αυτο να μην βοηθα στην περιπτωση, αφου ειναι κατι που δεν μπορει να επιτευχθει. Δεν ειμαι γιατρος για να ξερω οτι σιγουρα εχει μυκητες το πουλακι και αυτο ακομα και οι πτηνιατροι, μπορουν να το βρουν μεσω εξετασεων (καλλιεργεια κουτσουλιας ή και υλικου προλοβου, οταν οι μυκητες δεν ειναι στο εντερο αλλα μονο στον προλοβο ). Ομως με τα ιδια συμπτωματα, ειχαν αποτελεσμα αντιμυκητισιακα φαρμακα σε αρκετα ατομα που εχει τυχει να ερθω σε επαφη. Την πιθανοτητα αυξανει και το οτι το πουλι εχει δεχθει αρκετη αντιβιωση στο παρελθον, ενας απο τους βασικους λογους αναπτυξης μυκητιασης. Οι αλλοι ειναι υποβιταμινωση σε βιτ Α, χρηση κορτιζονουχων, στρες και χρηση τροφων που περιεχουν ζαχαρη αφου αυτη τους ταιζει (τα γνωστα σκευασματα που την περιεχουν παραλληλα με... Προιοντα αρτοποιιας γιατι εχει τελειωσει το αλευρι, προιοντα αυγων εκτος απο αυγα... "λιπη " γιατι τους εχει τελειωσει το φυτικο λαδι κλπ ) που αν καποιο πουλακι εγνωσμενα γιατρευτηκε απο μυκητες, δεν πρεπει να ξαναχρησιμοποιησει, γιατι θα ανακαμψουν (ποτε δεν εξαφανιζονται εντελως, αφου αποτελουν σε πολυ χαμηλο πληθυσμο, φυσιολογικη πανιδα του εντερου που ζουν απο την αποδομηση των τροφων )
 
Μάλιστα, χίλια ευχαριστώ και προσωπικά και για το θέμα. Ελπίζω το πουλάκι να πάρει την κατάλληλη αγωγή και σύντομα να αποκατασταθεί η υγεία του!
 
Καλημέρα σας. Επικοινώνησα με το Κέντρο κτηνιατρικών ερευνών Αθήνας στην Αγ. Παρασκευή και ρώτησα για καλλιέργεια κουτσουλιάς (το κόστος και αν είναι απαραίτητο ένα παραπεμπτικό από κτηνίατρο) και μου είπαν ότι δεν είναι απαραίτητο το παραπεμπτικό γιατί υπάρχει εκεί κτηνίατρος και το κόστος των εξετάσεων κυμαίνεται από 35 εώς το πολύ 50 ευρώ (Αν γίνουν όλες οι εξετάσεις καθώς και έλεγχος σε δείγμα από την τροφή που καταναλώνει το πουλί, γιατί συνήθως μου είπαν η τροφές είναι η αιτία). Η επίσκεψη μου είπε δεν χρεώνεται μιάς και είναι δημόσια υπηρεσία. Αν όμως μου είπαν βρώ παραπεμπτικό από κτηνίατρο του δημοσίου ή από αγροτικό γιατρό δεν πληρώνω τίποτα απολύτως. Μήπως γνωρίζει κανείς σας κανέναν. Η υπάλληλος που μίλησα ήταν ευγενέστατη αλλά δεν γνώριζε κάποιον και μου πρότεινε να βρώ κάποιον να μου δώσει παραπεμπτικό ώστε να κάνει όλες του τις εξετάσεις και να μην χρεωθώ καθόλου.
 
Αυτό που πήρες και σου απάντησε η όντως ευγενέστατη γιατρός (?), είναι το Εργαστήριο πτηνοπαθολογίας (τηλ 210 6081921)στο Κέντρο κτηνιατρικών ερευνών(
210-6010903).
Παραπεμπτικό θα πάρεις είτε από την περιφέρεια που ανήκεις, είτε από αγροτικό κτηνιατρείο.
Σε μένα που της είπα ότι είμαι Παιανία, μου έδωσε τηλέφωνα και από το Αγροτ. κτηνιατρείο Παλλήνης- 17ο χλμ Λεωφ. Μαραθώνος : τηλ. 213-2005184 -213 2005187 -2132005372 και Αγροτ. κτηνιατρείο Λαυρεωτικής - Σουνίου 11 Κερατέα : τηλ. 22990 69210
Ξαναπάρτη και πες της να σου δώσει τηλέφωνα των περιοχών που σε εξυπηρετούν.. (Αν θέλεις της αναφέρεις ότι πήρε πριν ένας κύριος και τον εξυπηρέτησε ).
 
Η κοπέλα ήταν η γραμματέας. Ο γιατρός επιστρέφει από άδεια την Τετάρτη όπου και μου είπε να πάω. Με ρώτησε την περιοχή μου και της είπα αλλά δεν γνώριζε κάποιον κτηνίατρο κοντά σε μένα. Επειδή όμως θα βρεθώ στην προς Παλλήνη κοντά στην Λεωφ. Μαραθώνος σήμερα ή αύριο και πρωινές ώρες, αν θα πάω στο αγροτικό κτηνιατρείο που σου είπε και εσένα, (δεν θα έχω όμως το πουλάκι μαζί μου ) θα με εξυπηρετήσουν λες;
 
Αχιλλέα, πάρε ένα τηλέφωνο από σήμερα και συννενοήσου μην πας τζάμπα. Βάλε ένα αλουμινόχαρτο και σύλλεξε τις σημερινές κουτσουλιές.
 
Νίκο επικοινώνησα ήδη και τι να πώ μόνο που δεν με έβρισε αυτή που μίλησα. ''Κακώς σας είπαν ότι μπορεί ιδιώτης να πάρει παραπεμπτικό και εμείς είμαστε για μαζικούς ελέγχους πτηνών και δεν ανήκετε ούτως ή άλλως στην περιοχή μας... Και.. και..'' Της εξήγησα ότι δεν το έβγαλα από το κεφάλι μου και ότι από την Αγ. Παρασκευή μου είπαν να κινηθώ έτσι και μου απάντησε '' πολύ κακώς '' Τέλος πάντων. Την Τετάρτη το πρωί που μου είπε να πάρω τηλ που θα έχει επιστρέψει ο γιατρός και μιλήσω με τον ίδιο θα δώ τι θα μου πεί ο ίδιος και πράττω αναλόγως.
 
Δημόσιο ρε φούστη μου... Ενημέρωνέ μας ρε φίλε... Επειδή πουλιά έχουμε και συμβαίνουν ασθένειες, θα τύχει να τους χρειαστούμε κι εκεί θα γελάσει κάθε πικραμένος. Δεν το'χω σε τίποτα να πάω από κει και να μας δούνε στο ΣΚΑΪ
 
Ακούστε και την συνέχεια να γελάσετε. Ξαναπήρα τηλέφωνο στην Αγ. Παρασκευή και μίλησα με την γραμματέα του γιατρού και της εξήγησα τι έγινε μη τυχών και δεν ισχύουν πλέων τα πράγματα όπως μου τα είπε και ίσως δεν το γνώριζε και η ίδια ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και άλλων. Τα είχε πάρει στο κρανίο και μου φώναξε μέχρι και τον προιστάμενό της. Μου είπε ότι ισχύουν ακριβώς όπως μου τα είπε και δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται ζωάκι από ιδιώτη, αλλά την είχαν πάρει ήδη από την Παλλήνη τηλέφωνο και της είπαν ότι το κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να επιβαρύνεται τις εξετάσεις των κατοικιδίων του κάθε ιδιώτη. Στο τέλος μου είπε βρήκαν ''πάτημα'' στο ότι τα καναρίνια δεν είναι παραγωγικά ζώα και αν ήταν κότα έστω και από ιδιώτη θα δεχόντουσαν να δώσουν παραπεμπτικό..:D Έχω ψοφήσει στο γέλιο.
 
το κράτος δεν είναι υποχρεωμένο να επιβαρύνεται τις εξετάσεις των κατοικιδίων...

τα καναρίνια δεν είναι παραγωγικά ζώα και αν ήταν κότα...
Γεννάει και τρώμε τα αυγά. Έτσι ζει η οικογένειά μου πες της, βοηθήστε.
 
Πήρα εγώ την κτηνίατρο Κα Χατζοπούλου στο κτηνιατρικό κέντρο στην Παλλήνη... Μετά τη σχετική και αναμενόμενη φιλονικία μας, μου είπε ότι θα το κοιτάξει και θα με καλέσει...Αναμείνατε εξελίξεις.


...

H απάντηση που πήρα πριν λίγο, ήταν ότι το κτηνιατρικό κέντρο αν πάρει παραπεμπτικό, θα προχωρήσει στην εξέταση. Απ'ότι μου είπε όμως η Χατζοπούλου στο απαντητικό της τηλέφωνο, το δημόσιο δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος για εξετάσεις των ιδιωτών (ελλείψεις προσωπικού, κονδυλίων κλπ.). Το κάνουν μόνον για ύποπτα κρούσματα πιθανολογούμενης η υπαρκτής επιδημίας (π.χ. των πτηνών) και κυρίως για παραγωγικά ζώα και όχι συντροφιάς.
Αυτοί που έχουν ζώα - πουλιά συντροφιάς, θα πρέπει να απευθυνθούν σε ιδιωτικά εργαστήρια.
 
Αχιλλεα αν τελικα καταφερεις να βγαλεις ακρη, σε αυτο τον τοπο...

θυμησου να δωσεις ιστορικο της ασθενειας και κυριως,ιστορικο χορηγησης φαρμακων και ειδικα του τελευταιου και την ημερας που σταματησε η χορηγηση. Για αντιβιωσεις απαιτειται ενα κενο μεχρι να γινει εξεταση (σχεδον βδομαδα). Για αντιμυκητισιακο δεν γνωριζω να σου πω εγκυρα. Να διευκρινισεις οτι θελεις να εξετασθει και για μυκητες, οχι μονο για μικροβια
 
Έμπαινε Νίκο Τί να πώ βρε παιδιά.. Η κοπέλα από το κέντρο κτηνιατρικών ερευνών (Αγ. Παρασκευή) με ξαναπήρε τηλέφωνο και μου είπε μήπως πάω στην κτηνιατρική υπηρεσία Πειραιά μη τυχών και με εξυπηρετήσουν. Αλλά μου λέει ''Δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημά τους, όταν το τμήμα το ίδιου του υπουργείου (εκεί υπάγεται το κέντρο Αγ. Παρασκευής) τους λέει ότι μπορούν να δώσουν παραπεμπτικό και όταν και οι ίδιοι από την Παλλήνη έχουν δώσει στο παρελθόν παραπεμπτικά σε ιδιώτες τα οποία έφεραν κατόπιν οι άνθρωποι σε εμάς.'' Τέλος πάντων, τουλάχιστον το σίγουρο είναι ότι μπορούμε να πηγαίνουμε εκεί και να πληρώνουμε μόνο τις εξετάσεις και όχι και την επίσκεψη. Ο κτηνίατρος που έχουν εκεί ειδικεύεται στα πτηνά μου είπαν και δυστυχώς ξέρουν τι συμβαίνει με τους κτηνιάτρους γιατί πολλές φορές τους έχουν πάει πουλιά που από τα πολλά φάρμακα είναι σε άθλια κατάσταση. Δημήτρη σε ευχαριστώ πάρα πολύ, ναί έχω υπόψιν να του πώ όλο το ιστορικό και γι ΄αυτό μου είπαν να πάρω τηλ την Τετάρτη για να μου πεί ο ίδιος αν μπορώ να πάω την ίδια μέρα ή αν πρέπει να κάνω κάποια προετοιμασία στο πουλάκι. Εγώ αύριο να βάλω αλουμινόχαρτο στον πάτο του κλουβιού για να μπορεί να κοιτάξει τις κουτσουλιές αν τυχών και μου πεί να πάω την Τετάρτη;
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk21
Ωραία μακάρι να τελειώσουν τα βάσανά σου και του μικρού σου. Οι κουτσουλιές πρέπει να είναι πρόσφατες αν είναι να πας Πέμπτη, θα τις συλλέξεις Πέμπτη πρωί. Θα πρέπει να απολυμάνεις το χαρτί συλλογής γι' αυτό συνήθως χρησιμοποιούμε λαδόχαρτο που προηγουμένως το έχουμε "κάψει" στον φούρνο για 15 λεπτά. Το τοποθετείς στον πάτο, μαζεύεις τις κουτσουλιές, το διπλώνεις σαν φάκελλο και μετά το τυλίγεις εξωτερικά με αλουμινόχαρτο.
 
Ξέχασα να σας πώ ότι το πουλάκι από όταν σταμάτησα το φάρμακο δεν έχει ξαναπρηστεί ευτυχώς αλλά η μυρωδιά, λιγότερη έντονη μεν επιμένει δε.
 
Καλησπέρα σας. Επικοινώνησα με τον γιατρό στο κέντρο πτηνοπαθολογίας το πρωί και αφού του εξήγησα όλο το ιστορικό του πουλιού, όπως μου ζήτησε (παρ΄ότι τον είχε ενημερώσει και η γραμματέας του) μου είπε καλό θα είναι να του χορηγήσω ultra levure μέχρι και την Δευτέρα το μεσημέρι, ώστε να βοηθήσουμε το έντερο και να αφήσουμε ένα κενό χωρίς φάρμακα και την Τρίτη το πρωί να του στείλω δείγμα κουτσουλιάς για έλεγχο μικροβίων, βακτηρίων και για μύκητες. Η κάθε εξέταση κοστίζει περίπου 6 ευρώ συν το φ. Π. Α., δηλαδή περίπου 20 ευρώ. Τώρα αν βγούνε καθαρές αυτές οι εξετάσεις θα προχωρήσουμε και σε άλλες. Η γνώμη του με επιφύλαξη ήταν ότι το πουλάκι είχε εξ΄αρχής κάποιο μικρόβιο (το οποίο κολλάνε τα πουλιά από την τροφή) και γι΄αυτό βοηθήθηκε από το χαμομήλι και την αγκμεντίν και ότι όλα τα υπόλοιπα (ιβερμεκτίνη.. Κτλ.) επιβάρυναν τον ήδη ταλαιπωρημένο από το μικρόβιο οργανισμό του. Επίσης πιστεύει ότι αν ήταν κάποια σοβαρή μόλυνση όπως σαλμονέλα θα είχε ήδη πεθάνει, άρα το πιθανότερο θα είναι κάτι που αντιμετωπίζεται. Επίσης, άσχετο μεν αλλά χρήσιμο, επικοινωνώντας εχθές με τον δήμο στον οποίο ανήκω( μήπως και βρώ τον δημοτικό κτηνίατρο που είχαμε αλλά δυστυχώς δεν λειτουργεί πλέον) με ενημέρωσαν ότι ο καθένας μας στα δημοτικά τέλει που πληρώνουμε συμπεριλαμβάνεται ένα μικροποσό που μέσω του δήμου καταβάλλεται στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης ώστε να μας παρέχει το κράτος δωρεάν εξετάσεις για το κατοικίδιό μας αλλά όρεξη να έχει κανείς να ασχοληθεί... Θα σας ενημερώνω.
 
Πήγα σήμερα το δείγμα κουτσουλιάς για καλλιέργεια, έλεγχο για μικρόβια, μύκητες και σαλμονέλωση και μέχρι την Δευτέρα θα βγαίνουν ένα ένα τα αποτελέσματα. Αν βρεθεί μικρόβιο θα κάνουμε και μια ακόμα εξέταση η οποία θα δείχνει ακριβώς για ποιο μικρόβιο πρόκειται. Οπότε θα σας ενημερώνω για κάθε νεότερο.
 
Back
Top