Αναπαραγωγή Έχει ελπίδα επιβίωσης το ζεμπράκι μου;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης MaryF
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Παραταϊσμένος ο μικρός! Μπράβο μπράβο!

Pinex powder ρίξε λίγο στο κλουβί (χωρίς τροφές και νερά) και στη φωλιά με τον νεοσσό (και πάνω στον νεοσσό δεν παθαίνει τίποτα αρκεί να μην έχει ανοιχτό στόμα) και είσαι καλυμμένη!

Παραταϊσμένος ο μικρός! Μπράβο μπράβο!

Pinex powder ρίξε λίγο στο κλουβί (χωρίς τροφές και νερά) και στη φωλιά με τον νεοσσό (και πάνω στον νεοσσό δεν παθαίνει τίποτα αρκεί να μην έχει ανοιχτό στόμα) και είσαι καλυμμένη!

Kαλησπέρα Αλίκη μου, ο κτηνίατρος απο το petshop μου έδωσε το πρώτο και μου είπε να ψεκάσω τα πάντα στο κλουβί εκτός απο τη φωλιά με το νεοσσό γιατί είναι πολύ μικρός ακόμα και το δεύτερο μου το πρότεινε για να βοηθήσω τον αρσενικό με τα φτερά που έχασε. Είναι οκ? Τα έχετε δοκιμάσει εσείς;

Συνημμένα

• IMG_20160104_190049.webp
    IMG_20160104_190049.webp
    13,2 KB · Προβολές: 48
Kαλησπέρα Αλίκη μου, ο κτηνίατρος απο το petshop μου έδωσε το πρώτο και μου είπε να ψεκάσω τα πάντα στο κλουβί εκτός απο τη φωλιά με το νεοσσό γιατί είναι πολύ μικρός ακόμα και το δεύτερο μου το πρότεινε για να βοηθήσω τον αρσενικό με τα φτερά που έχασε. Είναι οκ? Τα έχετε δοκιμάσει εσείς;
Αυτό το σπρευ αν διαβάσεις και τις οδηγίες του απαγορεύει ψεκασμο πανω σε πουλιά, ταιστρες, ποτιστρες το ίδιο χρησιμοποιω και γω όταν είναι να αρχίσουν οι αναπαραγωγες καμιά μέρα πριν βάλω φωλιά την ψεκαζω αλλά ποτέ τα πουλιά θα αποβεί θανατηφόρο.

και το δεύτερο μου το πρότεινε για να βοηθήσω τον αρσενικό με τα φτερά που έχασε
Αυτό ισχύει! 😉 Απλά μην το δώσεις για πάρα πολύ καιρό γιατί όλα αυτά τα σκευάσματα με την πολύ χρήση και όταμ χάνεται το μέτρο αντί για καλό κάνουν κακό στο συκώτι τους!

μου έδωσε το πρώτο και μου είπε να ψεκάσω τα πάντα στο κλουβί εκτός απο τη φωλιά με το νεοσσό γιατί είναι πολύ μικρός ακόμα
Όπως είπαν και τα παιδιά μ αυτό μπορείς να ψεκάσεις τους γονείς (από απόσταση) και το κλουβί αφού έχεις βγάλει όμως τις ταίστρες και τις ποτίστρες. Σε κάποια γενική! 😉 Για το μωρούλι και τη φωλιά όπως είπε και η Μύρα το Pinex Powder είναι το ιδανικό!

ο δεύτερο μου το πρότεινε για να βοηθήσω τον αρσενικό με τα φτερά που έχασε.
Εγώ θα ήμουν επιφυλακτική να προσθέσω οτιδήποτε στο νερό τώρα που ταΐζει νεοσσούς. Θα ήθελα και την γνώμη των υπολοίπων γι' αυτό.

Εγώ θα ήμουν επιφυλακτική να προσθέσω οτιδήποτε στο νερό τώρα που ταΐζει νεοσσούς. Θα ήθελα και την γνώμη των υπολοίπων γι' αυτό.
Συμφωνω. Η διατροφη κατα τ μεγαλωμα νεοσσων ειναι η πλουσιοτερη που θα μπορουσαν να εχουν οποτε δεν εχει να προσφερει κατι φοβερο ενα σκευασμα.

Συμφωνω. Η διατροφη κατα τ μεγαλωμα νεοσσων ειναι η πλουσιοτερη που θα μπορουσαν να εχουν οποτε δεν εχει να προσφερει κατι φοβερο ενα σκευασμα.
πολύ σωστά! τι πιο ιδανικό από μια καλή και πλούσια διατροφή.. Ειδικά τώρα!

Ντάξει και το πτεροφέν πολυβιταμίνη θεωρείται... Και στο μεγάλωμα των νεοσσών πολύ ενισχύουν τη διατροφή και με πολυβιταμινούχα σκευάσματα στο νερό οπότε κακό δε θα κάνει για λίγες ΄μέρες... καλό θα κάνει και στο μικρό! Αλλά όπως έχουμε ξαναπεί μέτρον άριστον και πάντα ακολουθούμε τις οδηγίες των σκευασμάτων!

Καλημέρα φίλοι μου και πάλι θέλω να σας ευχαριστήσω για τη βοήθειά σας.Αν και οφείλω να ομολογήσω ότι μπερδεύτηκα λίγο. Επιγραμματικά, επειδή πρέπει οπωσδήποτε να καθαρίσω το κλουβί σήμερα,ρίχνω λίγη Pinex powder κάτω απο το νήμα που κάθεται ο νεοσσός, παραλείπω προς στιγμήν το πτεροφέν (επειδή οι απόψεις δυίστανται και δεν θέλω να ρισκάρω) και κάνω προληπτικά με το Pinex Spray το κλουβί αφού μεγαλώσει ο νεοσσός και μπορούν και τα 3 να μεταφερθούν σε άλλο κλουβί για λίγο,ώστε να μην ρισκάρω καθόλου την υγεία τους. Όσον αφορά την παρούσα φάση του καθαρισμού νομίζω αν βάλω για 5 λεπτά σε βραστό νερό όλα τα εξαρτήματα και ταίστρες του κλουβιού είμαι οκ? Και επίσης τον πάτο του κλουβιού τον καλύπτω με κόλλες Α4, να ρίξω λίγη σκόνη απο κάτω ή δεν κάνει; Τι λέτε; Προχωράω; 😳

Θα σου πω τι θα εκανα εγω.. αλλαγη καθαρισμο φωλιας, με λιγη ψειροσκονη οπως ειπες. Τσακ μπαμ αλλαγη πατου. Αν εχεις εφεδρικες ταιστρες βαλε αυτες αλλιως μην κανεις τιποτα. Οταν ειμαστε στην αναπαραγωγη κανουμε τα απολυτως απαραιτητα με τη λιγοτερη ενοχληση στην οικογενεια. Ουτε ψεκασματα, ουτε γενικη, ουτε μανικιουρ. Δικη μου αποψη φυσικα..

Συμφωνώ με την Myra εκτός από το σημείο της φωλιάς, δεν θα έκανα αλλαγή σε καμία περίπτωση, ειδικά σε αυτό το ζευγάρι. Το πολύ πολύ να έβαζα λίγο pinex powder, περιμετρικά του νεοσσού, χωρίς μετακινήσεις/αλλαγές κτλπ,

Όλα καλά! Καθάρισα τον πάτο, ανανέωση τροφές, νερό, φρέσκο αυγουλάκι, τσόφλιακαι πήρα τα πολλά πάνω πάνω απο τη φωλιά βάζοντας λίγο επιπλέον υλικό και λίγη σκόνη κάτω απο τη φωλιά. Με το πρώτο κάλεσμα του μωρού η Μίνυ πήγε κατευθείαν στο αυγουλάκι και τρέχοντας στο μωρο της. Είμαστε στη 13η-14η μέρα και απο εδώ και πέρα τέρμα οι ενοχλήσεις καθαριότητος.Αλλά ειλικρινά το είχαν κάνει χάλια κάτω δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι 😳

Συνημμένα

• IMG_20160105_131455.webp
    IMG_20160105_131455.webp
    14 KB · Προβολές: 54
  • IMG_20160105_131717.webp
    IMG_20160105_131717.webp
    18,2 KB · Προβολές: 52
Είναι μια γλύκα το μικρό σου Μαίρη μου! Να σου ζήσει!

• Like
Αντιδράσεις: MaryF
Ειμαστε σιγουροι οτι αυτο το μπλε ειναι το σωστο; Αυτο βοηθαει στην ανανεωση η στο να ριξει τα φτερα; Αυτο που ειχα παρει για τα φτερα ηταν ενα αλλο κοκκινο.Ιδια εταιρια διαφορετικη περιγραφη

Ειμαστε σιγουροι οτι αυτο το μπλε ειναι το σωστο; Αυτο βοηθαει στην ανανεωση η στο να ριξει τα φτερα; Αυτο που ειχα παρει για τα φτερα ηταν ενα αλλο κοκκινο.Ιδια εταιρια διαφορετικη περιγραφη
Επάνω πάντως γράφει για την πτερόρροια και την πτεροφυία :)

Επάνω πάντως γράφει για την πτερόρροια και την πτεροφυία :)
Ναι το διαβασα για αυτο αναρωτιεμαι. Δεν θελω να βαζω φυτιλιες ουτε να το παιξω ειδικος απλα επειδη ειχα αλλο εγω για αυτο θετω το ερωτημα

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Καλημέρα φίλοι μου και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. Εύχομαι ότι καλύτερο. Μας προέκυψε λοιπόν καινούριο θέμα. Ο αρσενικός απο το πρωί προσπαθεί να βάλει ένα τσαμπί απο κεχρί μέσα στη φωλιά με το νεοσσό μέσα,.Φοβάμαι μήπως τον τραυματίσει καταλάθος με το τσαμπί τι να κάνω;

Back