Αναπαραγωγή Έχει πρόωρη τάση για αναπαραγωγή;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panos_sk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ναι αλλά στο μεσοδιάστημα που τα έβαλε μέσα, στην Θεσσαλονίκη επιδεινώθηκε ο καιρός και οι θερμοκρασίες έπεσαν. Εξάλλου γιατί τα έβαλε μέσα; Προφανώς για να τα προστατέψει, τώρα με χειρότερες συνθήκες θα τα βγάλει έξω;
 
Το από μέσα έξω αυτή την εποχή με αρνητικές θερμοκρασίες ισοδυναμεί ίσως με το "θάνατο"...
Κάποιος χώρος όμως με λιγότερο φως και θερμοκρασία μέσα στο σπίτι.. Θα υπάρχει.
Δεν είναι ανάγκη να μείνει μόνιμα εκεί...
Μια δυο βδομάδες θα την φέρουν εκεί που για την εποχή πρέπει.
 
Βρε Πάνο έχεις ένα καναρίνι άρρωστο ασχολήσου και διάβασε πως θα το σώσεις φτιάξε μετά τις σωστές συνθήκες όπως σε ενημερώνουν τα παιδιά έν τω μεταξύ θα ρθει και η άνοιξη και όλα θα πάνε κάτ´ ευχή... :)
 
Βρε Πάνο έχεις ένα καναρίνι άρρωστο ασχολήσου και διάβασε πως θα το σώσεις φτιάξε μετά τις σωστές συνθήκες όπως σε ενημερώνουν τα παιδιά έν τω μεταξύ θα ρθει και η άνοιξη και όλα θα πάνε κάτ´ ευχή... :)
Τελικα δεν ηταν αρρωστο απλά ηταν απο την αλλαγή θερμοκρασίας, τωρα ειναι μια χαρα και τρωει και δεν φουσκώνει εκτος απο το βραδυ που κοιμάται ετσι φουσκωτό!
 
εκτος απο το βραδυ που κοιμάται ετσι φουσκωτό!
Αυτή είναι φυσιολογική εικόνα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Να πρόσεχες αυτήν τη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της ημέρας,
 
εχει εδω και δυο μερες η θυληκια παει κοντα στο χωρισμα (ειχα μαυρο χαρτονι για να μην βλεπονται και τωρα το εβγαλα) και προσπαθει να περασει διπλα! Κανει κατι περιεργους ηχους οι οποιοι ειναι πολυ χαμηλοφωνοι, λετε να εχει τιποτα περιεργο, και το κανει συνεχως αυτο ολη την ωρα! (θα ανεβασω σε λιγο βιντεο!)
 
εχει εδω και δυο μερες η θυληκια παει κοντα στο χωρισμα (ειχα μαυρο χαρτονι για να μην βλεπονται και τωρα το εβγαλα) και προσπαθει να περασει διπλα! Κανει κατι περιεργους ηχους οι οποιοι ειναι πολυ χαμηλοφωνοι, λετε να εχει τιποτα περιεργο, και το κανει συνεχως αυτο ολη την ωρα!
Όχι Πάνο δεν είναι πυρωμένη. Απλά έχει περιέργεια να δει τι υπάρχει στην άλλη μεριά του κλουβιού. Μην βγάλεις το χώρισμα.
 
Όχι Πάνο δεν είναι πυρωμένη. Απλά έχει περιέργεια να δει τι υπάρχει στην άλλη μεριά του κλουβιού. Μην βγάλεις το χώρισμα.
δεν θα το βγαλω φυσικα και ξερω οτι δεν ειναι πυρωμενη. απλα ο αλλος καθεται σαν μπαστακας και απλα την κοιταει και δεν της δινει σημασια ενω αυτη τον προκαλει!
 
επισης χτυπαει τα φτερα της παλι διπλα στο χωρισμα και ειναι σκημενη! Επίσης ξερει κανεις γιατι μπορει να αρεσει σε ενα καναρινι να παιζει τα φτερακια που τους φευγουν; (το βιντεο δεν μπορεσα να το ανεβασω γιατι ειναι 30' και δεν μπορεσα να το κανω περικοπη)
 
επισης χτυπαει τα φτερα της παλι διπλα στο χωρισμα και ειναι σκημενη!
Αυτή η κίνηση δείχνει πως θέλει χώρο να πετάξει και να ξεμουδιάσει τα φτερά της.

επίσης ξερει κανεις γιατι μπορει να αρεσει σε ενα καναρινι να παιζει τα φτερακια που τους φευγουν;
Γιατί το βρίσκουν ενδιαφέρουσα απασχόληση. :)
 
Καλησπέρα! Σήμερα που έβαλα να ακούσουν ήχους από καναρίνια παρατήρησα ότι το θηλυκό κάνει πάλι τις κινήσεις που λέω παραπάνω κι ο αρσενικός πλησιάζει τα κάγκελα προσπαθώντας να περάσει δίπλα! Αυτό το κάνει επειδή μεγάλωσε και ωρίμασε λιγάκι ή απο κάτι άλλο; Το θηλυκό γιατί τα κάνει αυτά; Επισης παρατήρησα ότι το θηλυκό σχίζει χαρτί από κάτω κάτι που κάνει και το αρσενικό αλλά δεν προσπαθεί να φτιάξει φωλιά, σαν να παίζει φαίνεται και σαν να προσπαθεί να το φάει, τι γίνεται;
 
Η λυση ειναι μια! Αφηνεις τα πουλακια κοιτας τα μαθηματα σου μπαινεις σε ενα ανωτατο εκπαιδευτικο ιδρυμα και μετα που θα εχεις μεγαλωσει εσυ αν θελεις παλι να ααχοληθεις με τα καναρινακια ξαναρχιζεις!φιλικα
 
Τα σημάδια της θηλυκιάς μου θυμίζουν πυρωμένο θηλυκό, για τον αρσενικό πάντως δεν είμαι σίγουρος...
Να σε ρωτήσω κάτι; Τους ήχους καναρινιών γιατί τους βάζεις; Έχεις κάποιο σκοπό;
 
Όχι απλά διάβασα κάπου ότι τα βοηθάει να ακούν και να απομνημόνευουν ήχους για να τους κάνουν αργότερα!
 
Όχι απλά διάβασα κάπου ότι τα βοηθάει να ακούν και να απομνημόνευουν ήχους για να τους κάνουν αργότερα!
Ναι αλλά αυτό το κάνουμε σε άλλες περιόδους, όχι στην αναπαραγωγή!
 
Υπάρχει σε κάποιους εκτροφείς η πεποίθηση πως αν τα ζευγάρια τους άκουν ήχους αναπαραγωγής (με κάθε τρόπο), προετοιμάζονται αναπαραγωγικά γρηγορότερα και καλύτερα.
Το έχω δοκιμάσει κι εγώ.
Πιθανόν να έχουν δίκιο.
 
εγω δν το ναω αυτο για να αναπαραχθουν πιο γρηγορα αλλα για να μαθαινουν καινουργιους ηχουσ
 
Back
Top