Αναπαραγωγή Έχει πρόωρη τάση για αναπαραγωγή;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panos_sk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Επισης παρατήρησα ότι το θηλυκό σχίζει χαρτί από κάτω κάτι που κάνει και το αρσενικό αλλά δεν προσπαθεί να φτιάξει φωλιά, σαν να παίζει φαίνεται και σαν να προσπαθεί να το φάει, γιατι μπορει να το κανουν αυτο;
σας παρακαλω βοηθηστε με!
 
σας παρακαλω βοηθηστε με!
Σε τί χρειάζεσαι βοήθεια ακριβώς;
Εφόσον παίζει το θηλυκό, παίζει και το αρσενικό και μάλιστα για να του δείξει ότι θα βοηθήσει στη φωλιά ή και για να το ωθήσει σε φτιάξιμο φωλιάς. Δεν τρώνε το χαρτί, αλλά το επεξεργάζονται με το ράμφος ώστε να είναι κατάλληλο για επίστρωση στη φωλιά.
 
Το παιχνίδι των πουλιών με το υλικό φωλιάς είναι μέσα στην αναπαραγωγική διαδικασία.
Ακόμη και η μικρή και χαλαρή "καταστροφή" της φωλιάς. Δεν χρειάζεται ούτε υπέρμετρος εφησυχασμός άλλα ούτε και μεγάλη ανησυχία.
Άλλωστε για τα δύσκολα είναι η παρέα του petbirds.
Κι οτι δύσκολο παρουσιαστεί το συζητάμε εκ νέου.
 
σας παρακαλω βοηθηστε με!
Δεν χρειάζεσαι κάποια βοήθεια. Ακόμα είναι νωρίς για να βγάλεις το χώρισμα. Περίμενε να δεις ταίσματα και να είναι πυρωμένα πριν τα ενώσεις. Αλλιώς θα έχεις άδικη ταλαιπωρία για αυτά και πιθανότατα άσπορα αυγά.
Το σκίσιμο των χαρτιών μπορεί να είναι ερωτική διάθεση αλλά μπορεί και πολύ απλά να παίζουν. Το βρίσκουν ενδιαφέρουσα ενασχόληση! Απλά!
 
Απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει κανείς στην διαδικασία της αναπαραγωγής (πέραν των κατάλληλων κλουβιών και της αντίστοιχης διατροφικής προετοιμασίας) αποτελεί το να είναι κάτοχος σεξουαλικά ώριμων καναρινιών.
Αν δεν απατώμαι, όμως, το αρσενικό σου είναι αρκετά μικρό ηλικιακά, πράγμα που βέβαια συνεπάγεται μια αποτυχημένη τέτοιου είδους προσπάθεια και με άσπορα, κατά πάσα πιθανότητα, αυγά.
Επομένως,
λόγω του νεαρού της ηλικίας του:
Περίμενε να δεις ταίσματα και να είναι πυρωμένα πριν τα ενώσεις.
...και πάλι με επιφυλακή.
Καθυστέρησε την ένωση του ζευγαριού όσο το δυνατόν περισσότερο
έτσι ώστε να μην απογοητευτείς από τους καρπούς της επιπολαιότητας και της βιασύνης.
 
Back
Top