Γενικά Ήρθε ο cockatoo μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Shadow9
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Shadow9

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2020
Μηνύματα
203
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Μετά από πόσο καιρό επιτέλους ήρθε! Ένα μικρό galah 4αρων μηνών! Μάλλον είναι αρσενικό και το έβγαλα Flash! Είναι απίθανο!
[automerge]1622439400[/automerge]
Το απόγευμα θέλω να το πάω σε κάποιον πτηνίατρο για έναν γενικό έλεγχο και εξέταση περιττωμάτων.Γνωριζεται κανέναν στην Αθήνα; Επίσης που μπορώ να του κάνω τεστ dna;
 

Συνημμένα

  • IMG_20210531_083322.webp
    IMG_20210531_083322.webp
    67,8 KB · Προβολές: 89
  • IMG_20210531_083454.webp
    IMG_20210531_083454.webp
    59,4 KB · Προβολές: 88
Γνωριζεται κανέναν στην Αθήνα;
Σου έχει απαντήσει σε αυτό ο Αντώνης, σε σχετικό θέμα που άνοιξες https://community.petbirds.gr/threads/Ψάχνω-εργαστήριο-ή-κτηνιατρείο-για-προληπτική-εξέταση-περιττωμάτων.42273/#post-2479012

Είναι πολύ όμορφο πουλάκι, να το χαίρεσαι. 🙂

Από που το πήρες τελικά; Θέλεις να μας πεις την τιμή;
 
Κωνσταντίνα
Από ότι γνωρίζω ο συγκεκριμένος εκτροφέας τα πουλάκια τα δίνει με πιστοποιητικό εξέτασης DNA.
Έδωσες 1000€ έπρεπε να απαιτήσεις να γνωρίζεις το φύλο του πριν το αγοράσεις.
Γιατον εκτροφέα το κόστος είναι λιγότερο από 5€'.
Γιατί να μπεις εσύ σε αυτή την διαδικασία.
 
θα μου στείλει μια ενδεικτική απόδειξη των 150€ (για να αποφύγουμε το ΦΠΑ)
Κωνσταντίνα, δεν αποφεύγετε μαζί τον Φ.Π.Α. Ο αγοραστής (εσύ) τον Φ.Π.Α τον πληρώνει κατά την αγορά του προϊόντος - ζώου και τον αποδίδει ο πωλητής στο κράτος. Δηλαδή, είναι υποχρεωμένος να αποδώσει στο κράτος 240 € από το χιλιάρικο που του έδωσες. Με την απόδειξη των 150 € αποφεύγει μόνο αυτός να δώσει στο κράτος τα 240 € που του έδωσες, δίνοντας μόνο 36 €.
 
@Stavros Ευχαριστώ πολύ θα το κοιτάξω σίγουρα!
Επίσης το απόγευμα σκοπεύω να τον πάω σε μία/έναν πτηνίατρο για να κάνω έναν μικροσκοπικό έλεγχο περιττωμάτων και να του κόψω τα φτερά πτήσης, καθώς πετάει πάρα πολύ και φοβάμαι πως όταν τον έχω έξω μπορεί να τραυματιστεί..οπότε νομίζω θα είναι καλύτερα έτσι. Ο εκτροφέας μου πρότεινε την κ. Χριστίνα Δουκάκη, για την οποία έχω διαβάσει αρκετά σχόλια και κάποια στιγμή είχα ρωτήσει τιμή επίσκεψης και ήταν αρκετά μεγάλη. Δεν ξέρω αν έχετε να μου προτείνεται κάποιο πτηνίατρο που να ξέρετε από δική σας εμπειρία πως είναι αξιόπιστος/η και να κάνει τέτοιες εξετάσεις.
 
Κωνσταντίνα, δεν αποφεύγετε μαζί τον Φ.Π.Α. Ο αγοραστής (εσύ) τον Φ.Π.Α τον πληρώνει κατά την αγορά του προϊόντος - ζώου και τον αποδίδει ο πωλητής στο κράτος. Δηλαδή, είναι υποχρεωμένος να αποδώσει στο κράτος 240 € από το χιλιάρικο που του έδωσες. Με την απόδειξη των 150 € αποφεύγει μόνο αυτός να δώσει στο κράτος τα 240 € που του έδωσες, δίνοντας μόνο 36 €.
Σταύρο δυστυχώς δε πάει έτσι ... προφανώς αν ήθελε απόδειξη με το συνολικό ποσό τότε θα πλήρωνε 1000 + 240 (τα οποία μετά θα ήταν υποχρεωμένος ο πωλητής να αποδώσει στο κράτος.) Το ΦΠΑ μετακυλίεται πάντα στον αγοραστή σε κάθε περίπτωση.

Το πουλάκι είναι υπέροχο! Να το χαίρεσαι!
 
@Chrisad Εγώ απ΄ ότι ξέρω (καθώς ο πατέρας μου ανέλαβε την πληρωμή κλπ), τον παπαγάλο τον πήραμε ¨μαύρα¨, 1000 χωρίς φπα, απλά για να είμαστε καλυμμένοι όσον αφορά το ότι ο παπαγάλος είναι δικός μας και δεν τον κλέψαμε από πουθενά, θα μας κόψει μία ενδεικτική απόδειξη χωρίς το πραγματικό ποσό.
 
Όλα τα πουλάκια μαύρα τα πουλάει.
Ο τρόπος πληρωμής είναι μέσω της Τράπεζας Πειραιώς από την εφαρμογή λεφτά στο λεπτό μέσω κωδικού.
Μ'αυτό το τρόπο ο ίδιος δεν φαίνεται πουθενά.
Η απόδειξη που θα σου δώσει Δεν είναι διάτρητη και δεν εκπίπτει στην εφορία.
Αυτά που γράφω τα γνωρίζω από προσωπική συναλλαγή.
Το πιστοποιητικό cites το περιμένω εδώ και οχτώ μήνες.
 
προφανώς αν ήθελε απόδειξη με το συνολικό ποσό τότε θα πλήρωνε 1000 + 240
Αν είχε συμφωνηθεί έτσι, τότε προφανώς δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί, για ευνόητους λόγους. Σε μια φυσιολογική αγορά, το σωστό και αυτό που πρέπει να γίνεται σε κάθε περίπτωση, είναι να ζητείται απόδειξη για το συνολικό ποσό της αγοράς.
 
@Vada τα galah δεν χρειάζονται cites οπότε είμαι οκ. Από κει και πέρα η απόδειξη είναι απλά για να αποδεικνύεται πως ο παπαγάλος μας ανήκει, αφού το ποσό δεν έχει σημασία, όσο το να αναγράφεται ο αριθμός του δακτυλιδιού, ο εκτροφέας και ο παραλήπτης.
Η πληρωμή δεν έγινε ηλεκτρονικά, αλλά μέσω αυτού που μας το παρέδωσε.

@Stavros έχεις δίκιο και καλύτερα πλέον που συζητήθηκε το θέμα, θα έλεγα να μην εμφανίζεται ο εκτροφέας κλπ ή να εμφανίζονται μόνο στα μέλη του φόρουμ ή τα μέλη της συζήτησης. Δυστυχώς τώρα δεν μπορώ να επεξεργαστώ το θέμα, οπότε χρειάζεται παρέμβαση των staff menders
 
@Shadow9 τι κουκλι ειναι αυτο! 😍Να το χαιρεσαι!
[automerge]1622465315[/automerge]
@Shadow9 καλα αποφασισα να το παρω απο το μαγαζι της γειτονιας, τα εχω παραγγειλει, αποφευγω τετοιους προμηθευτες οχι για το 1000 ρικο αν θα μπορουσα να το βρω φθηνοτερα καταλαβες, δεν μου αρεσουν τετοιες συναλλαγες.
Θελω να μαι ενταξει.
Το αν ειναι κλεμμενο το πουλι το εψαξες? Γιατι εχω δει πολλα. Ο αλλος να το πουλαει στη μαυρη αγορα γιαυτο ακριβως το λογο και το μαθαμε απο τον κτηνιατρο, περιπτωση φιλης τωρα να τραβιεσαι απο τα μαλλια, να θες να παρεις ενα πτηνο και να βρεθεις μπλεγμενος? Οχι για μενα προτιμω τα ξεκαθαρα, τα μπροστα και οχι κατω απο το τραπεζι που λενε. Και δεν εχεις και αποδειξη μετα γιατι τετοια ατομα κοβουν παντα μια αποδειξη της πλακας.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Vada Δυστυχώς τα στοιχεία που αναγράφονται στο δακτυλίδι του δεν έχουν αντιστοιχία με αυτα του άρθρου.
[automerge]1622470247[/automerge]
Συγκεκριμένα είναι Α683 061 HR2 19U
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top