Γενικά Ήρθε ο cockatoo μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Shadow9
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Όχι δεν έχει τεστ dna, αλλά θα του κάνω εγώ ένα. Ο εκτροφέας μου είπε πως λογικά είναι αρσενικό, ωστόσο εμένα μου φαίνεται πως το χρώμα γύρω από την ίριδα δεν είναι εντελώς μαύρο, άρα μπορεί να είναι και θηλυκό
 
@Shadow9 Σε αυτή την ηλικία η ίριδα και στα δύο φύλα είναι περίπου ίδια. Αργότερα τα θηλυκά αποκτούν κόκκινη και τα αρσενικά διατηρούν την καστανή.
 

Συνημμένα

  • mannetjevrouwtje.webp
    mannetjevrouwtje.webp
    16 KB · Προβολές: 41
Οπότε η θα περιμένω λίγο η απλά θα κάνω ένα τεστ
[automerge]1622471428[/automerge]
Όσον αφορά το δακτυλίδι το είναι αυτά τα στοιχεία που έχει; Α683 061 HR2 19U
Επίσης έκλεισα ραντεβού στην κ. Δουκάκη να τον πάω την Τετάρτη για έναν γενικό έλεγχο και εξέταση περιττωμάτων.
 
@Shadow9 Α683 061 HR2 19U
το 19U πρεπει να ειναι η χρονολογια γεννησης δηλαδη 2019 γιατι τη χρονολογία γέννησης, την εκφράζουν με ένα διψήφιο αριθμό που αντιστοιχεί στο έτος π.χ. 09 για το έτος 2009.
τωρα ψαχνω τα υπολοιπα εχω μπει στη βαση δεδομενων των παπαγαλων δωσμου λιγο χρονο 😀 😍

@marapo μη λες για εφοριες γιατι ειναι θεμα που ποναει😭😁
 
Γενικα παιδια σε τετοιες αγορες θα πρεπει κατα την γνωμη μου ο αγοραστης να ειναι φουλ απαιτητικος και τυπικός με την διαδικασια ακομα και αν αυτο παει την αποκτηση ενος πτηνου πισω χρονικά.
 
@Tony Forpus οντως εχεις απολυτο δικιο δηλ να ζητουσε και ερμηνεια του δαχτυλιδιου και ολα τα απαραιτητα εγγραφα.
Εδω υπολογιστη αγοραζεις και θελεις εγγυηση ας πουμε κατι αναλογο οφειλε ο πωλητης ο συγκεκριμενος και ηταν και δικαιωμα του @Shadow9 να τα διεκδικησει ολα αυτα,τα τεστ dna και ολα τα εγγραφα που συνοδευουν το πτηνο αν εχει ξαναπαει για παραδειγμα σε κτηνιατρο κλπ οπως κανουμε με ενα σκυλο ή γατα καταλαβατε.
@Shadow9 λεω να τον παρεις να τον ρωτησεις και να του τα απαιτησεις ολα αυτα,αλιμονο τοσα λεφτα εδωσες περιμενεις και μια αναλογη αν θες διεκπεραιωση απο την πλευρα του αλλου καταλαβες.
 
@Shadow9 το ΗR2 βγαινει απο
Κροατία
HR: Harvatski Ornitoloski Savez
απο εδω

Για Ελλαδα μπορεις να παρεις να ρωτησεις και εδω να σου το ερμηνευσουν πληρως το δαχτυλιδι
Capture.webp
ή αν ξερει καποιος πιο εμπειρος παιδια,εγω τωρα το ψαχνω ,μπορει να κανω και λαθος δεν ξερω ας με διορθωσει οποιος ειναι.
[automerge]1622483230[/automerge]
Λογικα οι αλλες ενδειξεις θα εχουν να κανουν με τον εκτροφεα.
τα Α683 061
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Shadow9
Νομίζω ότι το πουλάκι δεν είναι δικής του εκτροφής.
Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν είναι καλό και υγιές.
Το δικό μου που είναι εκτροφής του
έχει δαχτυλίδι με τα στοιχεία EP XX GR.( όπου ΧΧ το νούμερο του πουλιού)'
Λογικά είναι από Κροατία εισαγωγής, απλώς με προβληματίζει το 19 γιατί φαίνεται μικρό.
Όπως και να έχει επικοινώνησε μαζί του και ζήτησε εξηγήσεις γιατί νομίζω ότι απλώς έκανε το μεσάζοντα.
Ίσως γι'αυτό δεν σου έδωσε τεστ DNA.
 
@Vada Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν είναι εισαγωγής, αν και η αλήθεια είναι πως ο συγκεκριμένος εκτροφέας φέτος είχε τρία galah τα οποία έβλεπα καιρό στο προφίλ του, από όταν ήταν με κρέμα ακόμα. Το 19 και μένα με προβλημάτισε, καθώς αυτό είναι μικρούλι, δεν υπάρχει περίπτωση να είναι του 19, καθώς αρχικά δεν έχει καν όλα του τα πούπουλα, επίσης φαίνεται πως τώρα αρχίζει να παίρνει χρώμα και οι κινήσεις του είναι μωρού, σκοντάφτει συνέχεια και κινείται ατσούμπαλα, ακριβώς όπως και ένα άλλο μικρό galah που είχα δει απο κοντά.
 
@Shadow9 το ασφαλεστερο ειναι να επικοινωνησεις με τον ιδιο και να σου στειλει ολα τα απαραιτητα που θα επρεπε ηδη να ξερεις,οπως και για το δαχτυλιδι,ας σου πει τα στοιχεια του,ειναι οντως του 19?Ειναι εισαγωγης?
Παιδια δεν ξερω αν μπορουν να γινουν παρατυπιες με δαχτυλιδια ξερω οτι υπαρχει μια βαση δεδομενων των πτηνων σε οσους τα εμπορευονται οπως ειπαμε κιολας εδω,αλλα αν αυτος παραποιησε λεμε τωρα το δαχτυλιδι?Δεν ξερω λεμε ενα πιθανο παραδειγμα γιατι το πτηνο δεν μοιαζει οντως για του 19 αν ηταν επρεπε να δειχνει ηδη μεγαλυτερο κι αυτο ειναι μικρακι.
Καλυτερα για μενα ειναι να επικοινωνησεις μαζι του,ζητησε του οτι πληροφορια θες,οφειλει να σου τις δωσει ως πωλητης ετσι?
 
@HxC ακριβως αυτο ναι με τις αξιολογησεις και επισης ο @Shadow9 να ειναι πιο διεκδικητικος,εγω αν μου τα ειχαν κανει εμενα ως αγοραστρια αυτα,θα τους ειχα τρελανει στα τηλεφωνα μην επεκταθω παρακατω που το γνωριζετε ολοι πιο ειναι,καλα τετοιες συναλλαγες τις μυριζομαι απο πριν ή κατι θελει να κρυψει ο αλλος γιαυτο δεν εμφανιζεται,δεν ειναι ενταξει ως πωλητης καταλαβατε.
Πουλας κατι?Οτι κι αν ειναι αυτο που ειδικα για τα ζωα συντροφιας υπαρχει και νομοθετικο πλαισιο ε μετα δεν μπορει να κανεις τον κινεζο και να μην κανεις τα βασικα που οφειλεις ως πωλητης στους πελατες σου.Την ενημερωση ωστε να ξερουν και μετα στο να τους βοηθησεις ας πουμε στο ταδε προβλημα οπως εδω στο dna.
Γνωμη μου ο @Shadow9 πρεπει να το ψαξει,τοσα λεφτα εδωσε ε αξιζει και μια α αντιμετωπιση τι να λεμε τωρα,αυτα ειναι βασικα καταλαβες.
Αμα φερεσαι ως πωλητης ετσι για μενα εχει φαει ηδη ακυρο κι ας ειναι ο τοπ τοπ που λεμε εισαγωγεας και δεν ξερω εγω τι αλλο,μετραει το πως θα φερθεις στους πελατες σου,ειδικα οσους σε προτιμησαν και με το παραπανω τι να λεμε τωρα.
Αλλα υπαρχουν και τα λαμογια και οι επιτηδειοι οπως υπαρχουν και παντου τα ξερουμε ολοι.Τα εχουμε δει,Γιαυτο γενικα τα ματια μας δεκατεσσερα παιδια δεν ειναι παραμυθι ειναι αληθεια οντως.
Και να διεκδικειτε τα αυτονοητα.Οσα σας αρμοζει ως αγοραστων.Αυτη ειναι η γνωμη μου.Εδω εχει δικιο ο @Shadow9 γνωμη μου ειναι να επιμενει περισσοτερο να παρει τις απαντησεις που θελει απο τον πωλητη. @Shadow9 μη φοβασαι ειμαστε μαζι σου!🤩😎
Αμα σου πουλησει αλλο ειδος περα απο το συμφωνημενο ή χωρις τις αρχικες ιδιοτητες με τις οποιες εσυ εκανες τη συμφωνια μπορεις να ζητησεις και τα χρηματα σου πισω,αλλα αυτο ειναι μεχρι που θα φτασεις εσυ.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ενταξει δεν χρειαζεται να δυσκολευουμε την κατασταση , απλα ελπιζουμε οτι το πτηνο ειναι υγιεστατο. Εγιναν καποια λαθη απο μερια της @Shadow9 τα γνωριζει αλλα φανταζομαι ειναι λογο του ενθουσιασμου. Εμαθε και θα προσεχει στο μελλον τον συγκεκριμενο εκτροφεα. Δεν πρεπει να ξεχνατε οτι για εμας ειναι συντροφια ενω για αυτους ειναι χρηματα.
 
Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον! Όπως προανέφερα το ότι το συγκεκριμένο μικρό δεν είχε τεστ dna δεν με ενοχλεί, απόδειξη πήρα με όλα τα απαραίτητα και ο Cookie (όπως τελικά τον/την βγάλαμε) είναι απίθανος/η.
Επίσης αύριο θα τον πάμε στην πτηνίατρο για μια γενική εξέταση και έλεγχο περιττωμάτων για να είμαι πλέον 100% σίγουρη πως είναι εντελώς υγιές.
Όσον αφορά τώρα το δακτυλίδι δεν το άφησα έτσι! Απευθείας έστειλα μήνυμα στον εκτροφέα ρωτώντας αν είναι του 19 και τι σημαίνει το 19U. Αρχικά με ρώτησε αν πραγματικά πιστεύω πως είναι του 2019 καθώς φαίνεται πως είναι μικρούλη και από την συμπεριφορά του (που έχει απόλυτο δίκιο, καθώς σήμερα να φανταστείτε πήγα να το χαϊδέψω και έπιασε το δάκτυλο μου και κλαψούριζε νομίζοντας πως θα το ταΐσω με κρέμα) και μου λέει πως δεν είναι του 19 και ότι είναι απλά ένας ακόμα κωδικός, επίσης μου είπε πως σε είδη που δεν ανήκουν στα cites δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει η ημερομηνία και αρκετοί εκτροφείς συνηθίζουν να μην την βάζουν καθώς αν τους περισσέψουν δακτυλίδια δεν μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν.
Σίγουρα τον πιστεύω καθώς το μικρό δεν υπήρχε περίπτωση να ήταν 2ετων. Άλλωστε αύριο θα μιλήσω και με την πτηνίατρο και θα μου πει.

Τέλος έχω να πω πως αφού χώνεψα πως έχω παπαγάλο (από χθες περνάω από το δωμάτιο του και απλά δεν το πιστεύω!). Άρχισα να ανακαλύπτω την προσωπικότητα του. Έχω να πω πως είναι πανέξυπνο και μάλλον έμαθε πως να μας παίζει όλους στα δάκτυλα! Έχει απίστευτα αντανακλαστικά και οι ήχοι του είναι απίθανοι.
Σήμερα του έβαλα και για πρώτη φορά τριμμένο καρότο και μαρούλι και του άρεσε πολύ. Ανυπομονώ πραγματικά να τον εκπαιδεύσω και να με εκπαιδεύσει😉

Όταν μπορέσω θα στείλω μερικές ακόμα φωτογραφίες
 
Back
Top