Ασθένειες Ακαρεα τραχειας ή κρυωμα;

Q-Ariel

PB New Member
Εγγραφή
4 Φεβ 2014
Μηνύματα
359
Καλησπερα σας!
Εχω ερθει χωριο μαζι με τον κιου μου...
Παρατηρησα οτι ανοιγει αρκετες φορες το ραμφος και κουναει περα δωθε τη γλωσσιτσα του, μια φορα φταρνιστηκε κιολας... Τι να εχει;
Γενικα εχει αρκετους αερηδες εδω!

Βασικές Πληροφορίες
  1. Τι είδος πτηνού έχετε; Καναρινι κοκκινο λιποχρωμικο
  2. Αναφέρετε το φύλο του αν το γνωρίζετε αρσενικο
  3. Τι ηλικία έχει; Του 2012
  4. Πόσο καιρό το έχετε εσείς; Απο γεναρη
  5. Ζει μόνιμα σε εξωτερικό χώρο; Σε εσωτερικό; Άλλοτε μέσα, άλλοτε έξω; Σε εσωτερικο
  6. Στο κλουβί ζει μόνο του; Με άλλα πτηνά; Πόσα; Ποιο είναι το μέγεθος του κλουβιού; Μονο του, στο χωριο κανονικο κλουβι, στην πολη κλουβα
  7. Τι διατροφή του παρέχετε; (π.χ. σπόροι, χόρτα, αρωματικά βότανα, λαχανικά, φρούτα, αυγοτροφή). Περιγράψετε όσο πιο αναλυτικά μπορείτε. Σπορακια(πηρα χυμα γιατι ειχα ξεχασει να παρω μαζι την κανονικη του συσκευασμενη τροφη και δεν ειχαν αλλη εδω), φρουτα η λαχανικα δυο-τρεις φορες εβδομαδιαιως και δυο φορες αυγο
  8. Περιγράψτε λεπτομερώς τα συμπτώματα που σας έχουν ανησυχήσει, καθώς επίσης την αναπνοή του, τη στάση σώματος, την ενεργητικότητά του, τις κουτσουλιές του, την καθαρότητα της μύτης, την εμφάνιση των ποδιών του. Πρασινωπες γενικα κουτσουλιες, ενεργητικοτητα μια χαρα, φταρνιστηκε μια φορα και αρκετες φορες ανοιγει στομα κουνωντας τη γλωσσα του
  9. Πότε παρουσιάστηκε το πρόβλημα στην υγεία του πτηνού σας;απο οταν ηρθαμε χωριο, εικοσιμια ιουνη
  10. Αναφέρετε με ελεύθερο κείμενο, οτιδήποτε θεωρείτε σημαντικό και δεν προβλέπεται από το ερωτηματολόγιο.
Επιπλέον Πληροφορίες
  1. Τι υλικό χρησιμοποιείτε στον πάτο του κλουβιού; Χαρτι κουζινας
  2. Υπάρχει σχαράκι ανάμεσα στο κλουβί και τον πάτο;ναι
  3. Τοποθετείστε μια λευκή κόλλα Α4 στον πάτο του κλουβιού και βγάλτε φωτογραφία στις κουτσουλιές του πτηνού σας. Επίσης βγάλτε φωτογραφία του ίδιου του πτηνού, εστιάζοντας στην περιοχή του προβλήματος αλλά και στο πρόσωπο και τα πόδια του, στήθος, καρίνα και την περιοχή της αμάρας.
  4. Τι είδους πατήθρες χρησιμοποιείτε; Ξύλινες; Υφασμάτινες; Πλαστικές (στρογγυλές ή σαν κλαδάκια; ) ξυλινες
  5. Έχει ζευγαρώσει κάποια φορά; Πότε; Ήταν επιτυχής η γέννα; Οχι
  6. Έχει λάβει ποτέ αντιβίωση; Αναφέρετε το φάρμακο, την δοσολογία και την διάρκεια της θεραπείας. Ο γιατρος του χε ριξει κατι στον αυχενα για παρασιτα
  7. Αν δόθηκε αντιβίωση δόθηκε με συμβουλή γιατρού; Του petshop; Κάποιου φίλου; Άλλο (περιγράψετε).
  8. Πότε πέρασε την τελευταία του πτερόρροια; Φλεβαρη-μαρτη
  9. Οι σπόροι που χρησιμοποιείτε είναι χύμα; Συσκευασμένοι; (μπορείτε να αναφέρετε μάρκα). Το ίδιο αναφέρετε και για την αυγοτροφή. Είναι εμπορίου; Είναι δικής σας παρασκευής; Χυμα προς το παρον
  10. Χρησιμοποιείτε κάποια άλλα είδη του εμπορίου, όπως sticks, λιχουδιές ή βρώσιμες «βιταμίνες»; Οχι
  11. Χρησιμοποιείτε συμπληρώματα βιταμινών ή ασβεστίου στο νερό; Ποια και κάθε πότε;
  12. Χρησιμοποιείτε φυσικούς τρόπους πρόληψης ασθενειών π.χ. σκορδόνερο, μηλόξυδο κτλ; Μηλοξυδο, σκορδονερο,ρυζονερο,τσαι βοτανων
  13. Έχετε σουπιοκόκαλο στο κλουβί;ναι
 
Θα σου πουν όσοι ξέρουν από καναρίνια. Αλλά χύμα από χωριό; Δεν θα μπορέσεις να βρεις τροφή συσκευασμένη εκεί που είσαι; Εγώ το βλέπω για μεγάλο πρόβλημα αυτό.
 
Βασικα απο την πολη του νησιου. Λευκαδα.
Θα πω να μου στειλουν απο το σπιτι τη συσκευασμενη βασικα.
 
Το ότι φτερνίστηκε μια φορά δεν νομίζω να είναι σύμπτωμα.. Το ότι ανοίγει το στόμα και κουνάει τη γλώσσα αυτό είναι είτε σαν το δικό μας χασμουρητό είτε γλύφεται δλδ δεν είναι κάτι το ανησυχητικό.. Βγάλε φωτο στέρνο, κοιλιά και κουτσουλιές αλλά δεν νομίζω να είναι άρρωστο!
 
Καλησπερα!
Τελικα μου στειλανε την τροφη και του την εδωσα.
Ειχε και κατω στη λευκαδα σε αλλο μαγαζι συςκευαςμενη τροφη που εψαξα παραπανω.
Λες αλικη. Απλα παλι αρχισε τα φτερουγισματα περα δωθε ξαφνικά σαν κατι να το ενοχλει και το βλεπω πως εκεινη την ωρα κατι το ανησυχει. Θα βγαλω φωτογραφια κοιλια και κουτσουλιες και σας δειχνω κιολας να μου πειτε.
 
Σημερινη φωτο. Για πειτε μου γνωμες

image.webp
 
Εγώ λίγο λίπος νομίζω πως βλέπω κάτω από το στερνο αλλά δεν είμαι και ειδήμων!
 
Και εμένα για λίπος μου φαίνεται Γιώτα. Το ράμφος το μήπως το ανοίγει επειδή ζεσταίνεται; Το έχεις σε μέρος προστατευμένο; Βάλτου και μπανιέρα και μήπως να σταμάταγες την αυγοτροφή για λίγο καιρό.
 
Μα ειναι δυνατον να εχει και καρινα και λιπος; Γιατι καρινα εχει σιγουρα...
Ναι προστατευμενο ειναι. Το ραμφος το ανοιγει και κουναει τη γλωσσα του... Και το χω πιασει τρεις τεσσερις φορες να φταρνιζεται.
 
Τι να σου πώ βρε Γιώτα.. Δεν ξέρω. Εμένα καρίνα δεν μου φαίνεται να έχει.Λές ότι τρομάζει καμιά φορά και φταρνίζεται, μήπως εκεί που το έχεις κάτι το ενοχλεί σαν άσθμα ή σαν αλλεργία. Παρατήρησέ το καλά και πές μας.
 
Ξερω γω, μπορει ναναι και κανενα μυγακι και κανει σαν τρελο που και που αλλα δεν παιρνω ορκο. Παντως τωρα τελευταια καθεται πολυ ακινητο και ολο φουσκωνει κ ξεφουσκωνει. Εκει δεν εχει ρευματα τωρα αλλα στις αρχες ειχε. Αυριο θα βαλω και φωτο απο χαρτι πατωματις γιατι τωρα του χω αμμο.
Η καρινα δν ειναι σα μια γραμμη που προεξεχει απο κοιλια;
 
Γιώτα μου τώρα έχει αρχίσει και η πτεροροια οπότε είναι λογικό να μην είναι τόσο ευδιαθετος... Μήπως βλέπεις και πούπουλα στο κλουβί;
 
Ο θώρακας φυσιολογικά έχει αυτή τη γραμμή, αν έχει καρίνα είναι πολύ πιο έντονο. Σε φωτογραφία, νομίζω ότι υπάρχει στο φόρουμ, θα δει΄ς την διαφορά. Το ότι φουσκώνει, δεν το είχες αναφέρει νωρίτερα, δεν είναι καλό.
 
Ο θώρακας φυσιολογικά έχει αυτή τη γραμμή, αν έχει καρίνα είναι πολύ πιο έντονο. Σε φωτογραφία, νομίζω ότι υπάρχει στο φόρουμ, θα δει΄ς την διαφορά. Το ότι φουσκώνει, δεν το είχες αναφέρει νωρίτερα, δεν είναι καλό.
Ναι αυτο το κανει τωρα τελευταια, το φουσκωμα-ξεφουσκωμα... Καθεται λιγο ακινητο που και που και μετα ξαναζωντανευει...
Ναι καταλαβα τη διαφορα για την καρινα, ευχαριστω, ειδα και φωτογραφιες.
Θα βαλω και φωτο με το χαρτι του υποςτρωματος αυριο και μου λετε περαιτερω γνωμες.
Σας ευχαριστω!
Υ. Γ:αλικη μου ειχε περασει πτερορροια τον φλεβαρη, μαλλον απο στρεσς. Θα περασει κι αλλη τωρα; Ειχα δει δυο τρια μεγαλα ομως πουπουλα στο κλουβι μαλλον απο φτερο η ουρα ηταν και τα επαιρνε και τα ροκανιζε τιποτα παραπανω ομως.
 
Κοίτα λογικά εφόσον του το επιβάλλει η φύση του και οι συνθήκες που ζει θα περάσει και την κανονική πτεροροια. Δε ξέρω κιόλας! Πες μας πόσες ώρες κοιμάται και θερμοκρασία χώρου..
 
Γενικα θερμοκρασια χωρου ειναι μετρια, ουτε κρυο ουτε ζεστη.στην αρχη που το χα φερει χωριο ειχε ρευματα αερα γι αυτο ανησυχω για κρυωμα.
Προς το παρον δεν εχω δει αλλα σημαδια πτερορροιας εκτος απο αυτο που ανεφερα!
Τωρα του βαζω το χαρτακι απο κατω και το φωτογραφιζω μεχρι αυριο!
 
Φωτο απο χαρτι υποστρωματος. Το τσαλακωμενο ειναι προχθεσινο και το αλλο χθεσινο.
 

Συνημμένα

  • image.webp
    image.webp
    29,4 KB · Προβολές: 134
  • image.webp
    image.webp
    15,2 KB · Προβολές: 115
Μια χαρά και οι κουτσουλιές! Μόνο τα ουρά είναι λίγο κίτρινα.. Του δίνεις αυγό;
 
Ta ουρα ειναι κανονικα στην αρχη και μετα στο χαρτι καθως περνα η ωρα φαινονται κιτρινωπα, αυτο εχω παρατηρησει.
Ναι του δινω αυγο αλλα εδω το ειχα μονο με σπορακια και νερο για δυο μερες.σημερα παρατηρησα οτι ηταν πολυ ανοιχτοχρωμες κατι κουτσουλιες παντως.
Επισης, σαν να μου φαινονται κουτσουλιες απο πουλακι που υποσιτιζεται, αυτες στο χαρτι... Κανω λαθος;
 
Back
Top