Ασθένειες Χτυπημένο ποδαράκι καναρινιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Q-Ariel
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Που είναι οι φωτο καλέ;
Τι γίνεται τελικά;άρχισες με την επιθολ θεραπεία; 🙂
 
καλησπερα σας! Επανηλθα!
εκανα τρεισ θεραπειεσ (δυο το ετοσ)για ολο αυτο το θεμα στην πτηνιατρο, αλλα πλεον μου ειπε θα την κανουμε μια!
τωρα ομωσ βλεπω το καναρινακι ολο να καθεται στον πατο και παλι ετσι τα ποδαρακια του με λεπια και κοκκινωπα... Να προσπαθησω με την επιθολ;δε ξερω τι ακριβωσ του εβαζε στο πτερωμα και τα ποδαρακια η πτηνιατρος!
 
Ανέβασε σε παρακαλώ μια φωτογραφία για να δούμε την κατάσταση των ποδιών σήμερα.
 
αυτες τις φωτογραφιες τραβηξα σημερα!φαινεται μελανο το σημειο ενωσης των δακτυλων στο ποδαρακι κι εχει και πληγη και στα δυο ποδια εκει! Τα λεπια καλα κρατουν δυστυχως... Τι μπορω να κανω; Επιθολ που μου ειχατε πει; δεν μπορω να περιμενω ωσ ανοιξη που θα ξαναπαω πτηνιατρο!

να η πληγη
 

Συνημμένα

  • IMG_2009.webp
    IMG_2009.webp
    14,9 KB · Προβολές: 44
  • IMG_2010.webp
    IMG_2010.webp
    15,7 KB · Προβολές: 44
  • IMG_2011κηιθ.webp
    IMG_2011κηιθ.webp
    17,8 KB · Προβολές: 49
  • IMG_2007.webp
    IMG_2007.webp
    23,2 KB · Προβολές: 43
τι μπορω να κάνω;
Να κάνεις τα της έπιθολ.
Να βρεις πατήθρες τετράγωνης διατομής ή έστω με επίπεδη την άνω επιφάνειά τους και να τις τοποθετήσεις σχετικά κοντά. Να έχεις και εφεδρικές ώστε ανά 2-3 μέρες να κάνεις εναλλαγή.
Για ένα με δύο μήνες, να παρέχεις πιο πολύ τον κρόκο του αβγού, κάθε 4 ημέρες. Ενδιαμέσως καρότα, λαχανίδα, κόκκινη καυτερή πιπεριά, σπανάκι και μπρόκολο.Φυσικά μπορείς να συνεχίσεις το τσάι ή τα βότανα που δίνεις.
Πρέπει να το βλέπει και λίγο ο ήλιος. Σταθερό σημείο, καλό ωράριο και ηρεμία.

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ VITAKRAFT ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
Μπορείς να ποστάρεις το προϊόν;
 
παρεθεσα παρακατω το προιον!
ναι εχει ηλιο στο σημειο που ειναι η κλουβα
σας ευχαριστω πολυ θα τα τηρησω και σας ενημερωνω!
 

Συνημμένα

  • vitakraft-vitafit-kuslar-icin-vitamin-10-ml-27058-19-B.webp
    vitakraft-vitafit-kuslar-icin-vitamin-10-ml-27058-19-B.webp
    15,5 KB · Προβολές: 19
παρεθεσα παρακατω το προιον!
Εν προκειμένω, επειδή το συγκεκριμένο προϊόν δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, στη θέση σου θα σταματούσα την χορήγησή του.
Επίσης δεν θα αντικαθιστούσα το παραπάνω με άλλο χημικό πρόσθετο το προσεχές διάστημα.
Περαστικά.
 
το χω σταματησει εδω και δυο μηνες και του εδινα για την πτερορροια το pterophene!
σας ευχαριστω και παλι!
 
Καλημέρα σας!
Αυτή την εποχή που θα του ξαναβάλω τσάι βοτάνων ποια βότανα μου προτείνετε να χρησιμοποιήσω;
Συνήθως του έβαζα ρίγανη-θυμάρι-βασιλικό
Έχω βάλει τις πατήθρες που μου προτείνατε(τις ίδιες χρησιμοποιούσα και στο κλουβί του χωριού μου)και τρώει τα λαχανικά που προτείνατε. Επίσης άρχισα την επιθόλ μια φορά την ημέρα. Ή μήπως χρειάζεται πολλές λόγω των πληγών;
 
Έχω βάλει τις πατήθρες που μου προτείνατε
Τετράγωνες;
Το θέμα είναι να μην πατάει το κέντρο του πέλματος ώστε να μην επιβαρύνεται.
. Επίσης άρχισα την επιθόλ μια φορά την ημέρα. Ή μήπως χρειάζεται πολλές λόγω των πληγών;
Η έπιθολ δεν είναι για τις πληγές ακριβώς. Για τις πληγές πρότεινα την παραπάνω διατροφή και τις πατήθρες. Μια φορά,το απόγευμα, να βάζεις έπιθολ, συνολικά 5-6 ημέρες. Οπότε μπορείς να σταματήσεις και σήμερα, αναλόγως.
Συνήθως του έβαζα ρίγανη-θυμάρι-βασιλικό
Συνέχισε έτσι.

Αν το πιάσεις απόψε, βγάλε μας μια καλή φωτογραφία κοιλιάς.
 
Σημερα με βοηθησαν να τραβηξω φωτογραφιες!
Εκανα μια θεραπεια με επιθολ που σας ειπα αλλα ακομα παραμενουν μελανα τα σημεια στην ενωση των δακτυλων, ειδικα στο ενα ποδι! Επισης εχουν πληγες κλειστεσ πλεον. Τι μου προτεινετε να κανω περαιτερω;
 

Συνημμένα

  • IMG_2051.webp
    IMG_2051.webp
    35,1 KB · Προβολές: 29
  • IMG_2052.webp
    IMG_2052.webp
    34,2 KB · Προβολές: 36
  • IMG_2053.webp
    IMG_2053.webp
    44,3 KB · Προβολές: 28
  • IMG_2057.webp
    IMG_2057.webp
    35,7 KB · Προβολές: 34
  • IMG_2058.webp
    IMG_2058.webp
    33,7 KB · Προβολές: 26
Το σημειο εκει στα δακτυλα φαινεται σαν πρησμενο αλλα οχι φουσκωμενο!

Να προμηθευτείς αυτό (Τώρα μάλλον πάς καλά, αλλά και για μελλοντικές χρήσεις). Προσφέρει πραγματικά βοήθεια στην ποδοδερματίτιδα.
Σας ευχαριστω για τη βοηθεια!
Πως το χρησιμοποιω και για ποσο καιρο;
Την επιθολ να τη ξαναχρησιμοποιησω;
 
Αφού δείχνει καλύτερα είναι ο καιρός να αναζητηθούν οι αιτίες της κατάστασής του.
Εγώ αρχίζω να υποθέτω και εσείς με διορθώνεται.
Δεν έγινε έγκαιρα αλλαγή των πατήθρων έτσι ώστε να τέμνουν κάθετα το μήκος του κλουβιού,έχοντας σαν αποτέλεσμα το πτηνό να κινείται επί της πατήθρας και όχι από πατήθρα σε πατήθρα. Το πουλί ήταν στατικό απο λάθος στην διακόσμηση του κλουβιού.
Αναζήτησα τα θέματα που έχετε ανοίξει και είδα μια υπερπληθώρα παρεχόμενων προιόντων. Νομίζω κάπου εκεί απο την υπερβολική διάθεση λιπαρών τροφών,το καναρινάκι πάχυνε αρκετά.Αποτέλεσμα ήταν να γίνει ακόμα πιο στατικό. Εγω θα σας πρότεινα πλέον να μείνετε μόνο σε μία εταιρεία για τα σπόρια, να γεμίζετε με δύο κουταλιές της σούπας δύο ταίστρες και να τις ξαναγεμίζετε μόλις δείτε το ασπούρι αρκούντως φαγωμένο.Χόρτα, βότανα 2 φορές την εβδομάδα και αυγό μία στις 15.
Χωρίς να θέλω να εντυπωσιάσω, δεν θα με εξέπληττε αν το πουλάκι είχε πλέον και προβλήματα μεταβολισμού.Ήδη οι αναφορές σας για συνεχόμενες πτερόρροιες ή οτι είναι αρσενικό αλλά δεν κελαηδά προκαλούν ερωτηματικά. Ελπίζοντας για το καλύτερο, πιστεύω οτι απλά δεν παρέχετε ένα καλορυθμισμένο πρόγραμμα διαβίωσης. Το πουλάκι δηλαδή δεν κοιμάται και δεν ξυπνάει τις κατάλληλες ώρες,την κατάλληλη εποχή. Οι γενικότερες συνθήκες εντός του σπιτιού μπορούν επίσης να διαδραματίσουν κάποιον αρνητικό ρόλο στην υγεία του.
Κλείνοντας θα ήθελα να ρωτήσω αν πληρώνετε κάθε φορά που πάτε στον πτηνίατρο;Κάνω αυτήν την προβοκατόρικη ερώτηση γιατί κάποια πράγματα δεν μου βγαίνουν στην συνάρτησηκαι θα σας πρότεινα να επισκεφθείτε για δεύτερη γνώμη και κάποιον άλλον. Έγινε διάγνωση για ψώρα που από όσα γνωρίζω είναι η ακαρίαση (ας με διορθώσει κάποιος) και πέρα απο την δική του αγωγή, κάνατε και εσείς ανεξάρτητα και με δική σας πρωτοβουλία επαλείψεις με έπιθολ. Ο γιατρός τι γιάτρεψε;Υποπτεύομαι οτι το φάρμακο που έριξε στο πουλάκι ήταν το pulmosan, κάτι δηλαδή πολύ ισχυρό.
Πως το χρησιμοποιω και για ποσο καιρο;
Αύριο το πρωί θα σας ενημερώσει και ο πωλητής για την χρήση. Ενδεικτικά αναφέρονται πληροφορίες και στο Link που σας δόθηκε.
 
Σας ευχαριστω για τις παρατηρησεις σας!
Κανω οτι καλυτερο μπορω για τις συνθηκες διαβιωσης του και κυριως για την καθαριότητα! Ειμαι πολυ τυπικη σε ολα αυτα που διαβαζω εδω μεσα...
Με λενε και υπερβολικη οσον αφορα τη φροντιδα του δηλαδη!
Αυγο του εδινα σπανια λογω αλλου ποστ που ειχα ανοιξει και διορθωθηκε η διατροφη του... Επισης και με τα σπορακια, αγοράζω οτι μου ειχαν προτεινει ως πιο απλο χωρις τα διαφορα μεσα!
Με βαση την κοιλια του το θεωρειτε χοντρο; Παλια ειχε αυτο που φαινοταν ως λιπος στην κοιλια του και νομιζω διορθωθηκε αυτο οπως μου ειχαν πει.
Λαχανικα και φρουτα μια-2 φορες την εβδομαδα και του εδινα μια βιταμινη που μου προτεινατε να σταματησω απο το φορουμ οποτε εχω να του δωσω απο ιουνιο!
Στην κτηνιατρο πληρωσα την πρωτη επισκεψη και μετα μονο την εφαρμογη του φαρμακου.
Επιθολ εβαλα επειδη μου ειχατε προτεινει απο το φορουμε εξ αρχης να εβαζα αυτο ετσι κι αλλιως γιατι ειδα ξανα πληγες στα δακτυλα κια δεν μπορουσα να περιμενω ως Ανοιξη που μου ειχε πει η κτηνιατρος να ξαναπαω για θεραπεια!
Το θεμα ειναι πως το πουλακι ειχε ποδαγρα απο σχεδον την αρχη που το ειχα και ο πρωτος κτηνιατρος δεν την εντοπισε κι αυτη εξελισσοταν χωρις να το καταλαβω... Κατα τυχη το διακρινανε εδω καποια ατομα.
Συγωρεστε με, δε ξερω αν τα εξηγω σωστα κιολας, γιατι ναι μεν γραφω τι αρχικα χρησιμοποιουσα στο πουλακι, στην αρχικη καρτελα του ποστ δηλαδη, αλλα δεν την αλλαζω(γραπτως) οταν τα διορθωνω αυτα (πρακτικα)που μου ειχατε πει να πραξω και να διορθωσω-αλλαξω.
 
Συγωρεστε με, δε ξερω αν τα εξηγω σωστα κιολας
Μια χαρά τα εξηγείτε και είναι εμφανής η προσοχή που δείχνετε στο καναρινάκι σας.
Η κοιλιά του δεν φαίνεται στις τελευταίες φωτογραφίες,ωστόσο αυτός δεν είναι λόγος να το ξαναπιάσετε για φωτογράφιση. Προηγουμένως έκανα μια ανασκόπηση της όλης κατάστασης του πτηνού τα τελευταία 3/4 χρόνια δεν ήταν δηλαδή τωρινά τα συμπεράσματα ή τουλάχιστον που να έχουν ένα άμεσο ενδιαφέρον.
Η ποδοδερματίτιδα φαίνεται να μην είναι μια σπάνια ασθένεια. Σπάνια όμως κοινοποιείται στο φόρουμ και ακόμη πιο σπάνια ή και καθόλου μαθαίνουμε για την όποια εξέλιξή της. Συνεπώς είναι μεγάλο κέρδος η συνεπής ενημέρωσή μας εκ μέρους σας.
 
Εχω ανοιξει κατα καιρους διαφορα θεματα με αυτα που παρατηρω στο καναρινι που νομιζω θα με χαρακτηριζαν αρκετοι ως υπερβολικη! Αρκετες φορες μαλιστα δισταζω να ρωτησω διαφορα.
Προσωπικα δεν ειχα ασχοληθει πολυ με καναρινια πριν αποκτησω! Σημαντικη βοηθεια μου παρεχετε ολοι εσεις εδω στο φορουμ.
Ειδικα αυτο για τα λεπια δεν το ηξερα καθολου. Δεν το ειχα διαβασει καπου στο φορουμ... Θα μου διεφυγε!
Απλα καθε φορα που πιανω το καναρινι μετα παρατηρω μια ιδιαιτερη ανησυχια του και γι'αυτο δισταζω καθε φορα και ψαχνω μια πιο καταλληλη στιγμη.
Σας ευχαριστω που με καθησυχαζετε λεγοντας μου οτι καταπολεμαται η ασθενεια.
Ξεχασα να αναφερω πωσ η κτηνιατροσ αφαιρεσε και το δαχτυλιδι του επειδη ειπε πωσ ισως να ηταν επικινδυνο εφοσον παρατηρειται αυτο το φαινομενο στα δακτυλα του.
 
Καλημέρα σας!
Πλησιάζει ο καιρός που η κτηνίατρος μας είπε να επαναλάβουμε τις σταγονιτσες που του έβαζε δυο φορες το έτος (ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ). Ειχα εφαρμοσει την επιθολ τον Σεπτέμβρη όπως είχαμε συζητησει τοτε εδω. Επίσης παρατηρώ αυτές τις μέρες πως αρχισε να ξαναχανει φτερα. Να επικοινωνησω με την κτηνιατρο για την καθιερωμενη αυτη θεραπεια απο τωρα;
 
Επειδή με μια γρήγορη αναζήτηση στο θέμα δεν μπόρεσα να βρω ποιες είναι αυτές οι σταγόνες, μήπως μπορείς να μας θυμίσεις;

Επίσης, εκτός από το πρόβλημα στο πόδι του, έριχνε και πριν πούπουλα, εκτός της προβλεπόμενης εποχής (πτερόρροια);
 
Back
Top