Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή Ροξ και Λάκης

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Maik1908
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δεύτερο αυγουλακι σήμερα και η Ροξ δεν σηκώνεται από την φωλιά. 7/5 είναι 14 μέρες. Τότε θα περιμένω να σκάσει το πρώτο αυγό?
Μην είσαι ανυπόμονος.. 7-8/5 κάπου εκεί. Αν είναι να σκάσουν, θα σκάσουν..

3ο αυγουλακι σήμερα και παρακολούθησα κάτι πολύ ευχάριστο. Όταν η Ροξ βγήκε από την φωλιά μπήκε μέσα ο Λάκης για να μην αφήσει τα αυγά.. Έχω ακούσει πως είναι καλό αυτό. Αλλά το έκανε μόνο μια φορά και μετά όταν βγαίνει η θυληκια δεν ξαναμπείκε

@Ροξ και Λάκης με το καλό! Εγώ πρώτη προσπάθεια από τα πεντε που έκανε βγήκαν τρία αλλά εκεί στις 6 μέρες είχα μια απώλεια οπότε έμειναν δυο. Δεν θέλω να σκέφτομαι τον αρσενικό και τη δουλειά που θα έριχνε αν έβγαιναν και τα πεντε 😀!

@Jonny_s Ναι κανονικά σήμερα έπρεπε να σπάσει το πρώτο αυγό κάτι που δυστοιχως δεν έγινε.. 4 αυγά έχει κάνει.. 1 πρώτη αναπαραγωγή με τρία αυγά ήταν ασπορη. Για να δούμε αυτή

Καλημέρα.. Αποτυχία.. Δεν είχαμε μωράκια ούτε σήμερα. Μκου φαίνεται πολύ πιθανό ο αρσενικός να είναι τσουφιος.. Δεν νομίζω να είναι λογικό 2 γέννες και να είναι ασπορα 7 αυγά.. Υπερβολικο μου φαίνεται

Καλησπέρα κύριε Κώστα. Λυπάμαι για τα αυγά που δεν έσκασαν. Ο αρσενικός, "τσουφιος" δύσκολο να είναι. Συνήθως όλα τα αρσενικά καναρίνια μετά τους 12 μήνες ζωής τους, μπορούν να δώσουν απογόνους. Παρ'όλα αυτά υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που τα αυγά δεν γονιμοποιούνται, όπως:
1) Λάθος τοποθέτηση στις πατήθρες. Πολλές φορές βάζουμε τις πατηθρες πολύ ψηλά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο αρσενικός να βατέψει.

2) Υπερβολικό πτερωμα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Μερικές φορές λογο υπερβολικού πτερωματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, η επαφή δεν είναι εύκολη και έτσι τα αυγά δεν γονιμοποιουνται. Γι'αυτό πολλοί εκτροφείς προβαίνουν στο κούρεμα της περιοχής, ώστε να γίνεται ποιό εύκολα η επαφή του ζευγαριού και έτσι να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες γονιμοποίησης των αυγών.

3) Μη αναπαραγωγικά έτοιμο αρσενικό, δηλαδή όταν το θηλυκό είναι έτοιμο για αναπαραγωγή, αλλά το αρσενικό όχι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το θηλυκό να γεννά αυγά, αλλά να μην έχουν γονιμοποιηθεί από τον αρσενικό, επειδή δεν είναι αναπαραγογικα έτοιμος, κοινός "πυρωμενος"

4) Το αρσενικό να μην είναι πράγματι αρσενικό. Ναι, κάτι τέτοιο υσχύει. Πολλές φορές νομίζουμε πως έχουμε ένα φυσιολογικό ζευγάρι (αρσενικό-θηλυκό), αλλά στην πραγματικότητα έχουμε απλά δύο πυρωμενο θηλυκά που γεννούν αυγά.

5) Νέκρωση εμβρύου μέσα στο αυγό. Όταν δηλαδή εξαιτίας κάποιων συνθηκών όπως η υπερβολική υγρασία, οι νεοσσοί παγιδεύονται μέσα στο αυγό χωρίς να μπορούν να βγουν, και παθαίνουν.

Πραγματικά δεν ξέρω αν κάτι από αυτά συμβαίνει στα καναρίνια σας, και ούτε εχω την εμπειρία να το κρίνω. Αυτό που θα σας συμβούλευα όμως, είναι να αφήσετε την αναπαραγωγή για φέτος δίνοντας χρόνο στα πουλάκια να ξεκουραστούν, και να προετοιμαστούν για την επόμενη αναπαραγωγική τους προσπάθεια του χρόνου, όπου και εσείς θα είστε ποιό καλά προετοιμασμένος και ζωσμενος με γνώσεις 🙂.

Τέλος οι προσπάθειες για αναπαραγωγή φέτος καθώς τα αυγουλακια ήταν ασπορα. Ήθελα να ρωτήσω θα μπορούσαν να μείνουν για πάντα στην ζευγαρωστρα μαζί(με διαχωριστικό ή χωρίς) ή θα πρέπει να τα βάλω πάλι σε διαφορετικα κλουβιά; Ευχαριστώ

Πρέπει να μπουν σε διαφορετικά κλουβιά. Αν μείνουν μαζί στην ζευγαρωστρα χωρίς διαχωριστικό, είναι σίγουρο πως θα συνεχίσουν την αναπαραγωγική τους προσπάθεια, ενώ αν μείνουν στην ζευγαρωστρα με διαχωριστικό, ο αρσενικός δεν θα κελαηδα, και η θυληκια θα συνεχίσει να ψάχνει υλικό για νέα φωλιά. Συνεπώς, καλύτερα να μπουν σε διαφορετικά κλουβιά.

Back