Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή καρδερίνας 2015

Κόβουμε το αυγό και πάσα πρωτεΐνη Βασίλη αν είναι η φωτογραφία τωρινή τα σταματάμε όλα γιατί έχει πρόβλημα. Βάζε αγγούρι 2-3 φορές την εβδομάδα.

Oύτε αυγό τρώει ούτε πρωτείνη αυτή την εποχή...όπως σου είπα και τηλεφωνικά.

Από κάτω είναι πεντακάθαρο το πουλί.

Νίκο (Paiana) βλέπεις κάτι που δεν σου αρέσει στον αρσενικό;

Εγώ βλέπω ότι κάτι πρέπει να κάνεις με τις φτερούγες του...

• Like
Αντιδράσεις: adreas
Αυτό είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα στους μούλους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αν οι φτερούγες χειροτερέψουν θα έχει πρόβλημα στο ζευγάρωμα, αφού γι αυτό το προορίζεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι (στην λαική) να το ξεφτεριάσεις και να βγάλει νέα φτερά. Φυσικά μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά τα νέα, πρέπει να μπει σε μικρό κλουβί.

Ναι... Εκεί διακρίνει το προβλημα και ο Ανδρέας.

Τι νομίζεις ότι είναι Δημήτρη;

Ετσι είναι από πολύ μικρό.

Βασίλη επειδή τώρα το πρόσεξα... λες ότι είναι έτσι από πολύ μικρό.
Το πουλί αυτό φετινό είναι;
Να ξέρεις ότι στους μούλους βγάζεις τα φτερά και όταν βγάλουν νέα συνήθως τα ξανακάνουν έτσι! Είναι ιδιοτροπία - σχιζοφρένεια του πουλιού. Εύχομαι να μην συμβεί αυτό με το γαρδέλι σου.
Βάλτου ταμπάσκο να μην τα ξαναφάει! 😀

Φετινό είναι...

-

Να ζητήσω μία γνώμη από τον κ. Μάκη; mgerom

Για τα φτερα που στραβώνουν στην άκρη κ. Μάκη.

Στην φωτό που είναι το ζευγάρι... (το δεξί πουλάκι)

Το τράβηγμα στα φτερά αντιμετωπίζεται με δυό προιόντα.
το ένα είναι αυτό.
5240-NoPick.jpg

και το άλλο είναι το Pica Grit Που είναι άμμος για μπάνιο αντι για νερό.
Αν δεν τα δουλέψεις δεν πρόκειται να έχεις ολοκληρωμένη άποψη

Βασίλη βλέπω οτι προετοιμάζεσαι για την επόμενη αναπαραγωγική περίοδο.
Επειδή και γω το παλεύω αρκετά χρόνια με τα γαρδέλια, είδα το εξής...
Στην προσπάθειά μου να βγάλω πουλιά, ζευγάρωνα και γω χρονιάρες θηλυκιές. Μετά το τέλος της αναπαραγωγής κατά την διάρκεια της πτερόρροιας ή λίγο μετά, εξαντλημένα τα πουλιά,έχανα πολλά από αυτά τα θηλυκά.
Τα τελευταία 4-5 χρόνια σταμάτησα να χρησιμοποιώ χρονιάρικα θηλυκά και είδα θεαματική βελτίωση.
Δεν πρόκειται για κάποια επιστημονική μελέτη αλλά για μιά απλή εμπειρική παρατήρηση, την οποία αν θέλεις κράτα κάπου στην άκρη του μυαλού σου.

Bασίλη, εγώ δεν διακρίνω κάτι από τόση απόσταση... Δεν ξέρω αν ο Αντρέας είδε τα φτερά και ανησύχησε.
Θα με ανησυχούσε αν ήταν καθισμένος συνεχώς στην ταϊστρα.

Βασίλη βλέπω οτι προετοιμάζεσαι για την επόμενη αναπαραγωγική περίοδο.
Επειδή και γω το παλεύω αρκετά χρόνια με τα γαρδέλια, είδα το εξής...
Στην προσπάθειά μου να βγάλω πουλιά, ζευγάρωνα και γω χρονιάρες θηλυκιές. Μετά το τέλος της αναπαραγωγής κατά την διάρκεια της πτερόρροιας ή λίγο μετά, εξαντλημένα τα πουλιά,έχανα πολλά από αυτά τα θηλυκά.
Τα τελευταία 4-5 χρόνια σταμάτησα να χρησιμοποιώ χρονιάρικα θηλυκά και είδα θεαματική βελτίωση.
Δεν πρόκειται για κάποια επιστημονική μελέτη αλλά για μιά απλή εμπειρική παρατήρηση, την οποία αν θέλεις κράτα κάπου στην άκρη του μυαλού σου.

Εχω κάποιες επιφυλάξεις...

Που το οφείλεις Δημήτρη αυτό;

Πόσες γέννες βάζεις;

Αν δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για το πως κινείσαι στην αναπαραγωγή δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Εχω φίλο που πέρσυ βιάστηκε να πυρώσει τα πουλιά του με αποτέλεσμα να χάσει όλες τις θηλυκές.

Και όσο αναφορά... Το γύρισμα των φτερών του αρσενικού πιο πάνω.

Οταν έχω κάποιο θέμα υγείας υπάρχουν δύο άνθρωποι που αμέσως απευθύνομαι... Και δεν έχουν διαψευτεί ποτέ. Δυστυχώς για την ώρα δεν είναι στο φόρουμ. Ελπίζω σύντομα όμως θα είναι. (ξερω σιγουρα ότι μας παρακολουθούν).

Ο ένας είναι ο Γιάννης Τσακός. (τι να πεις γι αυτόν τον άνθρωπο)... Και τον ευχαριστώ δημόσια και από δω.

Ανδρέα μόλις είδε τις φωτό μου είπε αυτό ακριβώς που σου είπα στο τηλ... Οτι δηλαδή όταν ήταν πιο μικρά σε κλούβα πτήσης κάποια του τράβαγαν τα φτερά και γι αυτό έγιναν έτσι. Την πρώτη χρονιά τα φτερά πτήσης δεν αλλάζουν και έτσι παραμένουν ως έχουν. Στην δευρερη πτερόροια ρίχνουν τα συγκεκριμένα φτερα. Μου είπε ότι αν θέλω τα τραβάω όπως ανέφερε και ο Δημήτρης πιο πάνω και αυτό έκανα. Σε 18-20 μέρες τα φτερά θα έχουν βγει και πάλι.
Στο θέμα της αναπαραγωγής δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και αν τα άφηνα ως έχουν.

Επίσης μου έδωσε και μία άλλη εκδοχή στο θέμα του μεταβολισμού της τροφής του πουλιού αλλά δεν έχω τέτοιες γνώσεις για να πω περισότερες λεπτομέριες.

Βασίλη έγραψα ότι
"Δεν πρόκειται για κάποια επιστημονική μελέτη αλλά για μιά απλή εμπειρική παρατήρηση, την οποία αν θέλεις κράτα κάπου στην άκρη του μυαλού σου."
Εσύ ακολούθησε το πρόγραμμα σου όπως το έχεις σχεδιάσει.

Κάπου το έχω γράψει και εγώ ότι τα θηλυκά δεν πρέπει να τα αφήνουμε να κάνουνε πολλές γέννες γιατί στην πορεία ξεγίνονται δεν βγάζουν το χειμώνα μάλιστα το κουβέντιαζα σε φόρουμ με τον γίγαντα Στέργιο αυτός είχε αντίθετη άποψη αλλά είχε μέιτζορ που έχουνε και κάποια χρόνια εκτροφικά.

Κάπου το έχω γράψει και εγώ ότι τα θηλυκά δεν πρέπει να τα αφήνουμε να κάνουνε πολλές γέννες γιατί στην πορεία ξεγίνονται δεν βγάζουν το χειμώνα μάλιστα το κουβέντιαζα σε φόρουμ με τον γίγαντα Στέργιο αυτός είχε αντίθετη άποψη αλλά είχε μέιτζορ που έχουνε και κάποια χρόνια εκτροφικά.

Ανδρέα έτσι νομίζω και γω. Ότι τον δεύτερο χρόνο είναι πιο δυνατά για αναπαραγωγή.
Ειδικά στην περίπτωση της λαζαρος... Και μετά από τόσο αγώνα για να ζήσει... Εγώ δεν θα την έβαζα για αναπαραγωγή. Να όμως που τα κατάφερε!
Εγώ πάντως το κρατάω... Θηλυκό χρονιάρικο ποτέ πάλι...όπως λέμε, "φίλαγε τα ρούχα σου για νάχεις τα μισά" 😀

• Like
Αντιδράσεις: stam64
Και όσο αναφορά... Το γύρισμα των φτερών του αρσενικού πιο πάνω.
.
Είναι συμμετρικό το γύρισμα των φτερών; Δηλαδή συμβαίνει και στα δύο φτερά με αντίθετη κατεύθυνση;

... Οτι δηλαδή όταν ήταν πιο μικρά σε κλούβα πτήσης κάποια του τράβαγαν τα φτερά και γι αυτό έγιναν έτσι.

Αυτό γύρισμα(προς τα μέσα) έχω την γνώμη οτι δεν προήλθε απο επιθέσεις αλλά είναι πιπίλισμα απο το ίδιο το πουλί.

Ανδρέα έτσι νομίζω και γω. Ότι τον δεύτερο χρόνο είναι πιο δυνατά για αναπαραγωγή.
Ειδικά στην περίπτωση της λαζαρος... Και μετά από τόσο αγώνα για να ζήσει... Εγώ δεν θα την έβαζα για αναπαραγωγή. Να όμως που τα κατάφερε!
Εγώ πάντως το κρατάω... Θηλυκό χρονιάρικο ποτέ πάλι...όπως λέμε, "φίλαγε τα ρούχα σου για νάχεις τα μισά" 😀
+1
Και τα αρσενικά στο 2ο χρόνο γίνονται καλύτεροι σύντροφοι και γονείς.

Αυτό γύρισμα(προς τα μέσα) έχω την γνώμη οτι δεν προήλθε απο επιθέσεις αλλά είναι πιπίλισμα απο το ίδιο το πουλί.

Και εκεί θέλω να καταλήξω. Οι καρδερίνες συχνά πάσχουν απο ανία.

Back