Αναπαραγωγή Αναπαραγωγή καρδερίνας 2015

Tώρα αυτό πόσο κακό είναι Γιάννη για το πουλί;

Ξαναρώτησα:
Είναι συμμετρικό το γύρισμα των φτερών; Δηλαδή συμβαίνει και στα δύο φτερά με αντίθετη κατεύθυνση;

Ξαναρώτησα:
Είναι συμμετρικό το γύρισμα των φτερών; Δηλαδή συμβαίνει και στα δύο φτερά με αντίθετη κατεύθυνση;

Νομίζω πως... Ναι

Αλλά δεν είναι ακριβώς γύρισμα

jPDH1l5.jpg

• Like
Αντιδράσεις: maiko
Kαι το άλλο έτσι είναι;
Βάλε και μια φωτό απο την πλάτη σε κατάστση ηρεμίας.

Βασίλη αν το βλέπω καλά στην δεξιά φτερούγα έχει 4-5 φτερά φθαρμένα και στην αριστερή κάποια φτερά γυρισμένα. Βγάζεις αυτά μόνο τα παραμορφωμένα φτερά και είσαι οκ. Το πουλί δεν έχει πρόβλημα. Αν το είχες απλά για να κελαηδάει δεν χρειαζόταν να κάνεις τίποτα. Αφού όμως η περίοδος αναπαραγωγής είναι μακρυά... Βγάλτα να αποκτήσει νέα να γίνει κούκλος.

ΥΓ...ρε μπας και είναι πιασμένο με ξόβεργες και έγιναν έτσι από τις κόλλες;😀

... Και εκεί θέλω να καταλήξω. Οι καρδερίνες συχνά πάσχουν απο ανία.

Το μείγμα με όσο το δυνατόν περισσότερα σπόρια και τα ολόκληρα ξερά γαιδουράγκαθα, δίνουν διεξόδους. Αν υπάρχει και ζωντανό σκουλίκι ακόμα καλύτερα. Βεβαια πρέπει να υπάρχει και ο ανάλογος χώρος για... Ξεμούδιασμα.
Τα γνωστά δηλαδή που μάλλον είναι αυτά που κάνουν την διαφορά. 😉👍

Δεν έχει να κάνει η ηλικία νομίζω με τις πολλές γέννες και η λάζαρος είχε και έχει καλή φροντίδα.
Είναι γύρισμα του φτερού στην άκρη όσο το βλέπω είμαι παθών ……………….
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Το μείγμα με όσο το δυνατόν περισσότερα σπόρια και τα ολόκληρα ξερά γαιδουράγκαθα, δίνουν διεξόδους. Αν υπάρχει και ζωντανό σκουλίκι ακόμα καλύτερα. Βεβαια πρέπει να υπάρχει και ο ανάλογος χώρος για... Ξεμούδιασμα.
Τα γνωστά δηλαδή που μάλλον είναι αυτά που κάνουν την διαφορά. 😉👍

Ναι Μάκη. Τροφές που να τις βάλει σε διαδικασία Foraging, δηλαδη να ψάχνουν, να ανακαλύπτουν, να συλλέγουν.
Και όχι μόνο τροφές, φρέσκα κλαδιά δέντρων προσφέρουν ερεθίσματα και απασχόληση.

Ναι Μάκη. Τροφές που να τις βάλει σε διαδικασία Foraging, δηλαδη να ψάχνουν, να ανακαλύπτουν, να συλλέγουν.
Και όχι μόνο τροφές, φρέσκα κλαδιά δέντρων προσφέρουν ερεθίσματα και απασχόληση.
Το ίδιο ακριβώς θέμα έχουμε κι εμείς με τους παπαγάλους.

Bασιλη καλησπερα, κατα την γνωμη μου θα πρεπει να βγαλεις τα φτερα πτησης γιατι ειναι αυτα τα οποια θα το βοηθησουν να πεταει δυνατοτερα αλλα και να ισοροπει στο θηλυκο την ανοιξη πετυχενοντας γονιμοποιηση.
Ισως το τσιμπαγαν αλλα ισως ομως οταν ηταν μικρο χτυπιοταν (αρκετα μπαλκανικα το κανουν ενοειται και τα εκτροφης) χαλώντας ετσι τα φτερα πτησης και ουρα. Η ουρα ομως αλλαξε στην πτεροροια ενω αυτα τα κεντρικα οχι και εμεινε αυτο.
Αν τελικα αποφασίσεις να βγαλεις τα φτερα καντο με μεγαλη προσοχη κρατοντας την φτερουγα απο το κεντρο και τραβώντας το φτερο απο την βαση αποτομα. Το πουλι οπως ειπε ο Δημητρης να μπει σε μικρο κλουβακι γιατι δεν θα μπορει να πετα σχεδον καθολου σε υψος
.

Μια παρατηρηση αν μου επιτρεπεις, γιατι τοσα πολλα σπορια σε μια ταιστρα;

Καλώς τον Γιάννη.

Τα φτερά βγήκαν και το πουλάκι πετάει μια χαρά από την μία άκρη στην άλλη.
Όσο αναφορά τα σπόρια τα έχουμε ξαναπεί και διαφωνούμε.

• Like
Αντιδράσεις: Ian32
Βασίλη αν σου είναι εύκολο ανά εποχή να μας λες τις παρατηρήσεις σου όσον αφορά την εσωτερική εκτροφή σε σχέση με την εξωτερική.

Βασίλη αν σου είναι εύκολο ανά εποχή να μας λες τις παρατηρήσεις σου όσον αφορά την εσωτερική εκτροφή σε σχέση με την εξωτερική.

Aνδρέα πρώτη χρονιά το επιχειρώ.

Από αύριο λέω να αρχίσω να αυξάνω το φως.

Ας μεταφερθούν από κάποιον mod τα δύο μηνύματα να μην χαλάμε το θέμα εδώ.

Αναπαραγωγή καρδερίνας 2015.

• Like
Αντιδράσεις: maiko
Αντε με το καλό και φέτος.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

μια εικονα χιλιες λεξεις, πραγματικα ζηλεψα [οχι τα πουλακια στη φωτο του mgerom]αλλα την εμπειρια οσων καταφερνουν τετοια αναπαραγωγικα επιτευματα.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

μια εικονα χιλιες λεξεις, πραγματικα ζηλεψα [οχι τα πουλακια στη φωτο του mgerom]αλλα την εμπειρια οσων καταφερνουν τετοια αναπαραγωγικα επιτευματα.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Σπύρο αν έχεις τα 3 Χ (χώρο-χρόνο-χρήμα).. Τα υπόλοιπα έρχονται σχετικά εύκολα.

Σε τι κατάσταση βρισκόμαστε εμείς οι άγριοι;

Πυρώνουμε σιγά σιγά...ή τίποτα ακόμα;

Αντε γιατί οι καναρινάδες έχουν οργιάσει...🙄

Καποιος βιαζεται η μου φαινεται;🙂
Νωρις ακομα για τους εξωτερικους!

Τι να πυρώνουμε ρε συ Bill εδώ λέμε να τη βγάλουμε μέχρι την άνοιξη... Σου πα και τις προάλλες βάλε κανένα ζεύγος καναρίνια να μη βαριέσαι... Αλλά δε μ' ακούς 😉
Κωστή ο Βασίλης παίζει να χει και κανένα μικρό... Αξάφνου θα το δούμε...

Back