Αναπαραγωγή Αναπαραγωγη των budgie μου Knorr και Maggi

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Marco
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Σε ευχαριστω Αμβρόσιε, όμως αν δεν είναι επιτυχής, τότε θα τα αφήσω να ξεκουραστούν μέχρι το φθινόπωρο, δεν θέλω να ταλαιπωριούνται αυτούς τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουν κουραστει πολύ!
 
Αληθεια; Τελειααα! Μοιραζομαι απολυτως την χαρα σου! Ημουν απολυτως σιγουρος οτι θα πετυχαιναν τα πουλακια σου τον στοχο τους: να αποκτησουν νεοσσους! Καλως να το δεχτεις!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Marco
Καλησπέρα σας! Ήρθε ο καιρός να κλείσει αυτό το θέμα, μετά από κόπο και προσπάθειες, Αύριο θα καθαρίσω το κλουβί, θα αφαιρέσω την φωλιά και θα αναγκαστώ να πετάξω τα αυγά. Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου που έκανα σε αυτό το ΄φορουμ για τις πολύτιμες βοήθειες και γνώμες τους 🙂
 
Κι εμένα μου άρεσε πολύ που ένιωσα την περηφάνια σου για τα πουλάκια σου και την αγωνία που έζησες! Δεν πειράζει που δεν πέτυχαν, θα τα ξαναπάς καλύτερα του χρόνου! Κάθε εμπόδιο για καλό και όλα θα πάνε καλά! Καλή ξεκούραση στα πουλάκια σου και καλή επιτυχία του χρόνου και σε ξαναπεριμένουμε με νέες εξελίξεις! Φιλικά!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Marco
Μάρκο μου τώρα που έγραψε ο Αμβρόσιος είδα το θέμα σου ☹
Εντάξει, ωραίο θα ήταν να έχεις ένα πουλάκι τώρα αλλά δεν πειράζει, μην χάνεις το κέφι σου και την διάθεσή σου.
Η δική μας αναπαραγωγική περίοδος είναι πριν των καναρινιών, γι αυτό αν δεις τώρα τα petshops είναι γεμάτα με μωρά Budgies που είναι τριών τεσσάρων μηνών.
Συνέχισε την καλή διατροφή τώρα που περνάνε την πτερόρροια, άσε τα να χαρούν το καλοκαίρι, κράτα δυνατό και υγιές το ζευγάρι σου και φθινόπωρο ή αρχές χειμώνα θα έχεις πάνω από έναν νεοσσούς.
Μην στεναχωριέσαι, να είσαι καλά εσύ και το ζευγάρι σου και όλα θα γίνουν 🙂
 
Σας ευχαριστώ πολύ που με στηρίζετε Αμβρόσιε και Μαρία! 🙂 Το κέφι δεν το χάνω, άλλωστε η αναπαραγωγή είναι κανονικά το τελευταίο που πρέπει να σκεφτόμαστε, επειδή, προέχει όπως είπες Μαρία η καλή κατάσταση της υγείας τους 🙂
 
Γιατί να μην το ξαναεπιχειρήσεις; Επειδή είχες μία γέννα κλούβια αυγά δεν έγινε κάτι; Όχι! Απλά έτυχε. Να το ξέρεις ότι η αποτυχία μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν κάναμε κάπου λάθος και την επόμενη που θα το επιχειρήσουμε να είμαστε σωστοί και έτοιμοι να το κάνουμε σωστά!

Κι εγώ πέρσι έβγαλα τρεις γέννες κλούβιων αυγών από τα καναρίνια μου. Ε και; Απογοητεύτηκα μεν λίγο, αλλά δεν πτοήθηκα, κατάλαβα που έκανα λάθη, οργάνωσα καλύτερα μέσα μου τα πράγματα και φέτος καταφέρνω να βγάζω νεοσσούς! Θέλει απλά υπομονή και καλή περιποίηση προς τα πουλιά! Εσύ έχε πίστη και αυτοπεποίηθηση στον εαυτό και σκέψου θετικά για την επόμενη φορά που θα επιχειρήσεις να τα ζευγαρώσεις και θα ανταμειφθείς με το παραπάνω!

Αυτό που θα σου πω το σκέφτηκα μόνος μου εδώ και πολύ καιρό και έχε το στο μυαλό σου: '' Όταν κάποιος επιθυμεί να εκπληρώσει ένα του στόχο, πρέπει να το κάνει άσχετα με τις δυσκολίες που θα συναντήσει. Αν εγκαταλείψει τον στόχο του, εγκαταλείπει και τον εαυτό του!'' Αυτά είχα να σου πω με πολύ φιλική διάθεση! Φιλικά!
 
το θέμα είναι πως κάθε φορά ρισκάρεις την ζωή του ζευγαριού.. Με κάθε γέννα εξαντλείονται όλο και περισσότερο
 
Όχι Μάρκο δεν είναι έτσι. Τα θηλυκά που φοβόμαστε έτσι κι αλλιώς πρέπει να τα προσέχουμε γιατί κάνουν αυγά και χωρίς ζευγαρώματα. Αν οχυρώσεις την υγεία τους γενικά δεν υπάρχει φόβος. Φυσικά δεν θα τα βάλεις στην αναπαραγωγή δυο τρεις φορές τον χρόνο, αλλά μία φορά στον χρόνο δεν παθαίνουν κάτι, εκτονώνεται και το ένστικτό τους.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top