Ασθένειες Αναπνευστικό πρόβλημα το ringneck μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kristy74
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ξέρετε καμιά φορά δεν μπορούν να δώσουν μια σίγουρη απάντηση, οπότε λειτουργούν με.. Ας πούμε στατιστικά δεδομένα, ελλείψει επιστημονικών. Αυτό που έχω στο νου μου και γράφω τα παραπάνω είναι πολύ γενικευμένο, όπως και οι απαντήσεις των γιατρών, κι επομένως αρκετά ασαφές.
Συγκεκριμένα υπάρχουν μικροοργανισμοί παθογόνοι, που αν τους πετύχεις σε οξεία προσβολή, με τα κατάλληλα φάρμακα τους ξεφορτώνεσαι, αλλά αν η ο χρόνος της λοίμωξης παραταθεί, χωρίς θεραπεία, δεν ξέρεις που έχουν αποικίσει (σε ποιο όργανο δηλαδή). Π.χ. Ο στρεπτόκοκκος οδηγεί σε αμυγδαλίτιδα και τον εκριζώνεις με πενικιλίνη. Σε στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα όμως οι γιατροί συνήθως συνιστούν Augmentin, το οποίο ναι μεν προκαλεί υποχώρηση στη λοίμωξη, αλλά δεν καθιστά και βέβαιο ότι έχεις καθαρίσει πλήρως. Αν λοιπόν δεν τον εκριζώσεις στην πρώτη φάση, ενδεχομένως να τον έχεις υποκλινικά, δλδ να τον φέρεις σε κάποιους ιστούς και να αναζωπυρώνεται κάθε φορά που το ανοσοποιητικό σου πέφτει. 20-40 χρόνια μετά, μπορεί να έχει καταστρέψει καρδιακές βαλβίδες, και δυστυχώς είναι πολύ συχνό το φαινόμενο άνθρωποι στα 40-50 να πηγαίνουν για εγχείρηση αλλαγής βαλβίδας, λόγω μιας λοίμωξης που δεν αντιμετωπίστηκε πλήρως αποτελεσματικά τόσα χρόνια πριν. Τα ακάρεα της τραχείας στα καναρίνια...άπαξ και εισβάλλουν στους αερόσακκους, δύσκολα (αν όχι αδύνατο) να τα ξεφορτωθείς. Ίσως λοιπόν να έχουμε μια ανάλογη περίπτωση, να μην υπάρχουν με άλλα λόγια σωστές στατιστικές, διότι οι γιατροί δεν μπορούν να ξέρουν είτε σε ποιο όργανο μπορεί να έχει μετοικήσει το μικρόβιο είτε ποιο είναι το φάρμακο και η ικανή διάρκεια εφαρμογής αυτού, ώστε να καθαρίσει πλήρως το όργανο.
 
Η αλήθεια είναι ότι πήρε πολύ αντιβίωση το πουλάκι.. Οπότε ένας δεύτερος κύκλος αντιβίωσης με το ίδιο φάρμακο εφόσον έχει πρώτα δυναμώσει κάπως από τη προηγούμενη φορά.. Το πιθανότερο είναι να είναι άσκοπη ταλαιπωρία για τον οργανισμό του; ..χωρίς να ξέρω.. Θα το έβρισκα λογικό ότι μικρόβιο άντεξε στη πρώτη δόση να υπήρχε η περίπτωση με μια επανάληψη να το σκοτώσουμε..όπως και να έχει οι γιατροί ξέρουν καλύτερα.. Θα κάνω ότι μου λένε οπότε και βλέπουμε..🙄
Με την αγωγή και τη δοσολογία για τον κανιντα και τις τριχομοναδες έχω ακόμα θέμα αλλά θα σας πω αργότερα που θα έχω χρόνο.. Δεν το πιστεύω αυτό που μου συμβαίνει πια.. ☹️
 
Όπως σας είπα παιδιά έχω ακόμα θέμα με το πώς θα χορηγήσω την αγωγή.. Είχα αποφασίσει να ακολουθήσω τη σειρά που μου προτείνουν από Κομοτηνή.. Δηλαδή tainiazin.. Nystamysyn.. trixomonex.. Την τελευταία φορά όμως που μίλησα με τον κ Ακρίβο μου είπε πως το σωστό είναι να αντιμετωπίσουμε το σκουλίκι και τις τριχομοναδες πρώτα μιας και αυτά είναι τα παθογόνα και να αφήσουμε τον μύκητα για το τέλος.. εντάξει είπα.. Ας το κάνουμε έτσι..λογικό μου φαίνεται άλλωστε..άρα σήμερα κιόλας θα πρέπει να του δώσω το Trichomonex.. Το θέμα μου όμως είναι πως ακόμα δεν έχω την ακριβή δοσολογία για να του το δώσω από το στόμα.. Ο κ Ακρίβος μου είπε πως δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ακριβώς τη δόση για ένα πουλί μιας και το συγκεκριμένο είναι φάρμακο για περιστέρια κυρίως και συνήθως δεν το δίνουν σε ένα αλλά σε πολλά.. Μου είπε απλά να διαλύσω μια πρέζα.. Ελάχιστο με το μάτι δηλαδή.. Από το φάρμακο σε λίγο νερό και να του το δώσω από το στόμα.. Από Κομοτηνή μου πρότειναν να διαλύσω 1,5γρ φάρμακο σε ένα λίτρο νερό και αν θέλω να του δίνω στο στόμα κάθε δύο ώρες απ' αυτό.. Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς άλλος το συγκεκριμένο φάρμακο βρε παιδιά για ένα πουλάκι; Πραγματικά δεν έχει να κάνει η ακριβής δοσολογία; Φοβάμαι μη του δώσω παραπάνω απ' όσο πρέπει.. Μην το στείλω κιόλας το άμοιρο...🙄
Για πέντε ημέρες μου είπαν και οι δύο τη θεραπεία αυτή..
 
Εγώ ακολουθώ θεραπεία με trichomonex στα καναρίνια μου μετά από υπόδειξη από το εργαστήριο της Κομοτηνής λόγω εύρεσης τριχομονάδας στα δείγματα που τους είχα στείλει. Και εμένα μου είπαν ακριβώς την ίδια δοσολογία σε 1 λίτρο νερό. Τρίτη μέρα σήμερα χορήγησης του φαρμάκου και δεν έχω δει συμπτώματα υπερδοσολογίας και μακάρι να μην δω. Για την ώρα τα πουλιά φαίνονται απόλυτα υγιεί. Και εμένα μου είπαν, χορήγηση για 5 ημέρες. Ελπίζω να βοήθησα 🙂
 
Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.. Το θέμα μου όμως είναι πως θα προτιμούσα να του το χορηγεισω απευθείας στο στόμα μιας και δεν είμαι σίγουρη ότι θα πιει το πουλάκι μόνο του ικανοποιητική ποσότητα νερού..
 
Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.. Το θέμα μου όμως είναι πως θα προτιμούσα να του το χορηγεισω απευθείας στο στόμα μιας και δεν είμαι σίγουρη ότι θα πιει το πουλάκι μόνο του ικανοποιητική ποσότητα νερού..
Καλημέρα, το πιό ασφαλές θα είναι να κάνεις την αραίωση όπως σου είπαν από το εργαστήριο, να του βάλεις στην ποτίστρα και να του δίνεις από αυτό το μείγμα 2 φορές την ημέρα για να είσαι σίγουρη ότι πίνει.
Παρατήρησε το να δεις αν πίνει μόνο του, γιατί αν πίνει μόνο του θα γλιτώσεις και εσύ την ταλαιπωρία και αυτό τα πολλά πιασίματα.

εύχομαι γρήγορη ανάρρωση!
 
Μπορείς να αραιώσεις το φάρμακο στην αναλογία που σου πρότεινε ο πτηνίατρος και στην συνέχεια να του χορηγήσεις στο στόμα την επιθυμητή ποσότητα νερού, αν δεις ότι δεν πίνει αρκετό νερό.
 
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά.. Αυτό είχα στο μυαλό μου να κάνω τελικά κι εγώ.. Να του φτιάξω τη δοσολογία του ενός λίτρου και να του δώσω δύο τρεις φορές τη μέρα λίγο από κει.. Φοβάμαι όμως μη του δώσω έτσι παραπάνω απ' όσο πρέπει..η μην του δώσω αρκετό ώστε να γίνει και σωστά η θεραπεία..
Αυτό είναι το φάρμακο Αντώνη.. Των 50g έχω πάρει..
Screenshot_2019-12-16-15-43-18-356_com.android.chrome.webp
Στο μπουκάλι όμως πάνω γράφει πως είναι 7,5g ..Screenshot_2019-12-16-15-56-55-037_com.miui.gallery.webp
Δίπλα που δεν φαίνεται γράφει. Έκδοχο μέχρι 50g.. Που δεν ξέρω τι σημαίνει..όσο και να έψαξα δεν μπορώ να βρω άκρη για μια ακριβή δοσολογία.. Ακόμα και στις οδηγίες χρήσεις του προϊόντος λέει.. Μια κοφτή κουταλιά του καφέ..
 
H ακριβης δοσολογια που αναφερει η συσκευασια ειναι 3.5γρ στα 2 λιτρα.
Το εκδοχο ειναι βοηθητικη ουσια που βελτιωνει τη φαρμακευτικη ουσια.
Αν εχω υπολογισει σωστα το ποσοστο της Ροδιζανολης στο συγκεκριμενο σκευασμα ειναι 15%

Αλλα σκευασματα στην αγορα των ΗΠΑ με 10% Ροδιζανολη προτεινουν ενα κουταλακι του γλυκου στο ενα γαλονι νερου.
Το κουταλακι του γλυκου αντιστοιχει με 5 γραμμαρια και το γαλονι του νερου με 3.78 λιτρα.
Προτεινουν την ιδια αναλογια σε ολα τα ειδη των πτηνων.

Aπο αλλη πηγη παλι για το σκευασμα του 10% η δοσολογια ειναι 1γρ στο λιτρο για 6 ημερες και οπως αναφερει ειναι 12.5mg ανα kg βαρος πτηνου.
 
Με μπέρδεψες περισσότερο Αντώνη.. 😁
Οι γιατροί της Κομοτηνής μου λένε να διαλύσω 1,5 gr σε ένα λίτρο νερό..ωραία... Και λέμε ότι αυτή είναι η σωστή δοσολογία αραίωσης του φαρμάκου βάσει των γιατρών.. Από αυτό το νερό όμως.. Πόσο να του δίνω κάθε μέρα;.. Πόσο υποτίθεται πως θα έπινε το πουλάκι μόνο του ας πούμε ώστε να πούμε ότι έχει πάρει ικανοποιητική ποσότητα φαρμάκου; .. Είναι φύση αδύνατο φυσικά να πιει το ένα λίτρο νερό.. Οπότε υπολογίζουμε πόσο νερό θα έπινε φυσιολογικά μέσα στη μέρα το πουλί; . Ούτε πόσο νερό πίνουν τη μέρα τα πουλιά ξέρω..άσε που έχω την εντύπωση πως αυτός εδώ όταν έχει κάτι το νερό του μέσα ούτε που το πλησιάζει.. σκέφτομαι να του δώσω μια σύριγγα του ενός από το διάλυμα που λέμε.. Μισή το πρωί και άλλη μισή το βράδυ..χωρίς να του έχω όμως και το φάρμακο στο νερό του στο κλουβί.. Είναι αρκετό μια σύριγγα του ενός πιστεύεις; Θα έπινε φυσιολογικά τόσο νερό;.. Μήπως το βρίσκεις πολύ..η λίγο;
Πόσο νερό θα έπινε ρωτάω απλά..🙄
 
Το κοκατιλ που είναι γύρω στα 100γρ πουλάκι πίνει γύρω στα 13ml.. Ο δικός μου ήταν γύρω στα 128γρ τελευταία φορά που τον ζύγισα.. Πες γύρω στα 15ml.. Δεν φαντάζονταν ότι πίνουν τόσο πολύ νερό πάντως..
 
Δεν μπορεις να δωσεις 15 ομως, καποια στιγμη θα πιει και μονος του.
Εγω θα εβαζα στην ποτιστρα του και θα εδινα επικουρικα απο την στιγμη που πιστευεις οτι δεν θα πιει αρκετο.
 
Καλησπέρα.. Ξεκινήσαμε την τρίτη τελικά το trixomonex .. Το έχω διαλύσει σε ένα λίτρο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες.. Του έχω στη ποτηστρα αλλά του δίνω και απευθείας στο στόμα λίγο δύο φορές τη μέρα.. Τη δεύτερη μέρα κατά το μεσημέρι είδα αυτές τις κουτσουλιές και ανυσηχησα αρκετά..φοβήθηκα ότι τον πείραξε το φάρμακο τελικα..όσο καιρό είναι άρρωστο δεν έχει ξανακάνει διάρροια.. Αυτό που με φόβισε περισσότερο είναι ότι ήταν σχεδόν μαύρο..
IMG_20191218_154435__1576795459_36447.webp
μες τη μέρα μέχρι την ώρα του ύπνου έδεσε αρκετά η κουτσουλια αλλά παρέμεινε σκούρο το χρώμα της..IMG_20191218_154423__1576795343_69861.webp
Είπα να περιμένω να δω και σήμερα..σήμερα είχε αυτές τις κουτσουλιές το πρωί.
IMG_20191219_124113__1576795555_86737.webp
. Και αργότερα μέσα στη μέρα φτιάξανε ακόμα περισσότερο.. συνεχίζουμε και περνουμε το φάρμακο κανονικα.. Θα το πάρει μέχρι και το Σάββατο.. Τρώει πάντως το κακόμοιρο.. Μήπως να του έδινα κάποια τροφή να το βοηθήσει λίγο με το στομαχακι του;..λίγο βρασμένο ρυζακι ίσως..ρώτησα εντομεταξη τους γιατρούς και μου είχαν πει και οι δύο να του δίνω να τρώει άφοβα ότι του αρέσει περισσότερο απλά να μην είναι κάτι που θα το δυσκολέψει μετά να το χωνέψει..
 
τρώει πάντως το κακόμοιρο.. Μήπως να του έδινα κάποια τροφή να το βοηθήσει λίγο με το στομαχακι του;
Μην ανησυχείς, μερικές μέρες ακόμη έμειναν. Αυτό που έχει σημασία τώρα, είναι να παίρνει σωστά το φάρμακο.
ρώτησα εντομεταξη τους γιατρούς και μου είχαν πει και οι δύο να του δίνω να τρώει άφοβα ότι του αρέσει περισσότερο
Κι αν του αρέσει το αγγουράκι, πότε θα πιει νερό - φάρμακο;
 
Back
Top