Ασθένειες Αναπνευστικό πρόβλημα το ringneck μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kristy74
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Αχιλλέας Ακριβος
Μπορείς αν θέλεις να κάνεις την αξιολόγησή σου, στην παρουσίαση του Αχιλλέα Ακρίβου.

Όχι Αντώνη.. Δεν είχε γίνει κανονικός ελενχος.. Τον εξέτασε δυστυχώς χωρίς να τον βγάλει από το κλουβι του..
Ποιος γιατρός ήταν αυτός;

Εύχομαι περαστικά στο πουλάκι.
 
Περαστικά Χριστίνα. Η αντιβίωση είναι όντως ευρέως φάσματος και καλύπτει μολύνσεις του αναπνευστικού κι όχι μόνο. Το αντιβιόγραμμα δεν είναι η πρώτη κίνηση βρε παιδιά, δεν το κάνουν ούτε σε ανθρώπους ή άλλα κατοικίδια με την μία.
Μου είπε να διαλύσω μισό χάπι σε μια σύριγγα νερό των πέντε.. Και να του δίνω 12 με 13 ml ..2 φορές τη μέρα..
Εγώ αυτό δεν κατάλαβα. Φτιάχνεις 5 ml και του δίνεις 12-13? Μήπως ξέχασες το, (1,2-1,3);

Εαν σκίζει το δέρμα του μόνος του προσωπικά μετά τη θεραπεία θα συζητούσα την δοκιμαστική τοποθέτηση κολάρου ώστε να αποφευχθούν μολύνσεις. Πώς είδε τις πληγές ο γιατρός χωρίς να τον πιάσει όμως; Γενικά δώστου λίγο καιρό, μπορεί να σταματήσει να πληγώνει τον εαυτό του, ήλιο βλέπει καθόλου;
 
Η πρώτη γιατρός δεν το έπιασε Ανέστη.. εντάξει.. Μας είπε η κοπέλα πως το βλέπει το πουλάκι αρκετά στρεσσαρισμενο και πως δεν είναι σωστό να το στρεσσαρουμε παραπάνω πιάνοντας το κιόλας.. Ο Ακριβος χτες όχι μόνο τον έπιασε αλλά τον έψαξε πόντο πόντο... Μου είπε πως δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο κατά τη κρίση του σε όποια εξέταση.. Να χορηγηθεί άμεσα η συγκεκριμένη αντιβίωση.. Να περιμένουμε βελτίωση τις επόμενες δύο τρεις μέρες..σε περίπτωση που δεν υπάρχει όντως το επιθυμητό αποτέλεσμα σε αυτό το χρονικό διάστημα.. Πάω από εκεί και βλέπουμε.. Μου ανέλυσε με παραδείγματα τους λόγους που θεωρεί το σωστότερο να ξεκινήσει σε πρώτο χρόνο η αντιβίωση άμεσα αλλά και τους λόγους που δίνει τη συγκεκριμένη αντιβίωση.. Δεν τα γράφω γιατί δεν τα θυμάμαι κατά λέξη και δεν θέλω να σας πω κάτι που δεν ισχύει..
Ευχάριστα τα νέα δηλαδή 🙂 ταχεία ανάρρωση!
Θυμάσαι αν το αντιπαρασιτικο που του έβαλε ήταν το πουλμοσαν;
Δεν ρώτησα ποιο ακριβώς ήταν..ήταν σε ένα γυάλινο καφέ μπουκαλάκι νομίζω με σταγονόμετρο.. Θα τον ρωτήσω όταν ξαναπάμε..
Το πρωί σήμερα πάντως που ξύπνησε.. Τα ματάκια του ήταν καθαρά και ορθανοιχτα..
Ήπιαμε και το φάρμακο.. Το άσχημο είναι πως πρέπει κάθε φορά να τον πιάνω για να του το δίνω... Πριν λίγο που μπήκα στο σαλόνι.. Κοιμόταν το κακόμοιρο μου..άκουσα λίγο βαριά την αναπνοή του ακόμα.. Ταλαιπωρήθηκε η ψυχούλα μου χτες.. Τον έπιασε.. Τον ξαναπιάσει.. Από κόσκινο τον πέρασε.. Του έκοψε τα νυχακια.. Μετά τον έφερα σπίτι τον ξαναεπιασα εγώ να του δώσω την αντιβίωση όπως και σήμερα.. Τα έχει δει όλα το καιμενο.. Ας είναι για το καλό του όμως.. Ας γίνει καλά και έχουμε καιρό αργότερα να φτιάξουμε και τη σχέση μας σκέφτομαι..🙄. Γιατί τώρα για καιρό.. Ούτε να με βλέπει δεν θα θέλει..😔
[automerge]1568280777[/automerge]
Με ρώτησε και ο γιατρός για τον ήλιο.. Βγαίνουμε στον ήλιο ναι..όταν είναι εφικτό.. Και σήμερα νωρίς το πρωί βγήκαμε πάλι.. Επίσης τρώει αρκετό φρέσκα φρούτα αλλά και λαχανικά καθημερινά.. Και αυγό μια δυο φορές τη βδομάδα.. Τις τελευταίες δυο τρεις μέρες μόνο δεν είχε για τίποτα όρεξη.. Μόνο τους σπόρους του έτρωγε και όχι όσους συνήθως..
 
Τελευταία επεξεργασία:
γιατί τώρα για καιρό.. Ούτε να με βλέπει δεν θα θέλει..😔
Μην στενοχωριέσαι Χριστίνα, τον έσωσες, τον υιοθέτησες, του αύξησες δραμματικά τις πιθανότητες επιβίωσης και ποιότητας ζωής και σε λίγο καιρό θα είστε και κολλητοί φίλοι (λίγο κεχράκι μίλετ θα βοηθούσε. Γιατί ο έρωτας περνά απ' το στομάχι😄), και τώρα έπραξες και συνεχίζεις να πράττεις αυτό που επείγει για να διατηρήσει ο Αστέρη(ς) όσα παραπάνω του προσφέρεις.
 
Το μισό χάπι το διελυσα σε μια σύριγγα των πέντε.. Μπερδευομαι με τα ml .. Είναι η λίγο μεγάλη σύριγγα.. Μου την έδωσε ο ίδιος για να είναι σίγουρος πως θα έχω τη σωστή.. Μήπως είναι 50;
Τη κάθε δόση τη δίνω με σύριγγα μικρή.. Του ενός νομίζω είναι..η ινσουλίνη που λέμε..12 με 13 γραμμουλες μετράω.. Μου έδωσε επίσης μια και μου έδειξε ακριβώς για να ξέρω.. Μετά πήρα και άλλες για να έχω.. Το χάπι διαλύθηκε αμέσως με το που έριξα το νερό όπως μου είπε.. Το ανακάτεψα λίγο και έγινε σαν σιρόπι.. Μου πρότεινε να του το δίνω με λίγο χυμό πορτοκαλιού η με αραιωμένο πολτό μήλου αν γίνεται που του αρέσει κιόλας.. Μέχρι στιγμής του το έδωσα απλά με λίγο νεράκι παραπάνω.. σχετικά εύκολα..στη πετσετουλα καθετε τυλιγμένο σαν μωράκι το κακόμοιρο και το πίνει χωρίς να διαμαρτύρεται έντονα..λες και καταλαβαίνει πως πρέπει να το πιει ένα πράγμα ρε παιδιά.. Μέχρι να το πιάσω και να το τυλίξω με τη πετσετουλα είναι λίγο θεμα.. Τα άλλα δύο που χρειάστηκε πέρσι το χειμώνα κάποια στιγμή να πάρουν αντιβίωση στο στόμα.. Το χτικιο μου είχαν βγάλει.. Μια σταλιά πουλάκια δεν άνοιγαν το στόμα με τίποτα..😄
 
Περαστικά στον μικρό Χριστίνα μου, όλα θα πάνε καλά!
Όταν προσφέρθηκα να πάω τον Αστέρη στο γιατρό, θεωρούσα αυτονόητο στον όποιο γιατρό επέλεγε η Χριστίνα, δεν ήθελα να την επηρεάσω (έχω κάνει ευρέως γνωστό πως οι δυο γιατροί που πηγαίνω τα πουλιά είναι ο Αχιλλέας Ακρίβος και η Patricia Gray).
Όταν η γιατρός που επέλεξε η Χριστίνα, δεν έπιασε στα χέρια της το πουλί για να το εξετάσει η αλήθεια είναι πως έχασα πάσα ιδέα...Αντιλαμβάνομαι πως όπως είπε δεν ήθελε να τον στρεσάρει αλλά κατ΄αυτήν τη λογική κι ένα παιδάκι δεν θα έπρεπε ο παιδίατρος να το ακουμπά για να το εξετάσει...
Εξέφρασα την γνώμη μου στην Χριστίνα αφού φύγαμε και τότε μου είπε πως γνωρίζει τον Αχιλλέα και παλαιότερα τον είχε επισκεφθεί... Μεγάλη ατυχία να μην το συζητήσουμε νωρίτερα και εάν δεν έλλειπε διακοπές (που σίγουρα θα έλλειπε, 14 Αυγούστου κάναμε την επίσκεψη) να πηγαίναμε εξ αρχής στον Αχιλλέα (έστω και αργότερα).
... Κάποια γεγονότα ''πρέπει'' να γίνονται ''έτσι'' για κάποιο λόγο τελικά.
. Έχει ένα κιτρινοπο χρώμα.. Είμαι σίγουρη πως ήταν έτσι από όταν τον πήρα σπίτι.. Και κάπως θολά τα ματάκια του ήταν από την αρχή επίσης..*το είχα πει και στη γιατρό αν δε κάνω λάθος αλλά της φάνηκαν εντάξει..
Ναι το *θυμάμαι, της το είχες πει...
Έκανα μεγέθυνση στις φωτογραφίες που του έβγαλα δεν φαίνεται να έχουν κάτι τα ματάκια του (πριν πάμε στη γιατρό)
2.webp

3.webp
 
Χριστίνα, συγνώμη που ρωτώ ξανά αλλά τουλάχιστον σε μένα δεν έγινε απολύτως κατανοητό.
Το μισό χάπι το διελυσα σε μια σύριγγα των πέντε.. Μπερδευομαι με τα ml .. Είναι η λίγο μεγάλη σύριγγα.. Μου την έδωσε ο ίδιος για να είναι σίγουρος πως θα έχω τη σωστή.. Μήπως είναι 50;
Τη κάθε δόση τη δίνω με σύριγγα μικρή.. Του ενός νομίζω είναι..η ινσουλίνη που λέμε..12 με 13 γραμμουλες μετράω
Διαλύεις μισό χάπι σε 5ml νερό και το διατηρείς σε μια σύριγγα των 5ml. Από αυτό, παίρνεις 13 γραμμές με μια σύριγγα ινσουλίνης και του δίνεις αυτή την ποσότητα σε δύο ημερήσιες δόσεις;
 
Το αντιβιόγραμμα δεν είναι η πρώτη κίνηση βρε παιδιά, δεν το κάνουν ούτε σε ανθρώπους ή άλλα κατοικίδια με την μία.

Φυσικα και δεν ειναι το πρωτο πραγμα Ανεστη, αλλα οταν ο γιατρος κανει αναφορες σε ενδεχομενο 40 ημερων αντιβιωσης το αντιβιογραμμα ειναι επιτακτικο και καλο ειναι να το εχουμε στο μυαλο μας.
[automerge]1568289219[/automerge]
Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι άπαξ και το πουλί πάρει μία δόση αντιβίωσης, το αντιβιόγραμμα πιθανά δεν έχει νόημα να γίνει, γιατί πιθανότατα δεν θα δείξει, εκτός του ότι τίθεται και το θέμα του είδους του δείγματος (αίμα, σάλια... Κόπρανα - ούρα) και το ζήτημα του χρόνου διότι για να εκτελεστεί αντιβιόγραμμα θα πρέπει να έχει προηγηθεί καλλιέργεια (1 24ωρο) και συνήθως άλλα 2 24ωρα μετά στα οποία ολοκληρώνονται οι δοκιμές των αντιβιοτικών


Αντιβιογραμμα γινεται εφοσον υπαρξει κενο διαστημα και πριν φτασουμε στις 40 ημερες.
Επισης αν χρειαστει να γινει κατι τετοιο θα σημαινει οτι η αντιβιωση που παιρνει δεν δρα στο συγκεκριμενο μικροβιο που μπορει να εχει το πουλι ή εξαρχης η διαγνωση του γιατρου θα ειναι λανθασμενη και κακως θα εχει παρει αντιβιωση.
Σε αυτες τις περιπτωσεις αναφερομαι Γιαννη, στο γενικο ειναι ετσι οπως το λες.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Φυσικα και δεν ειναι το πρωτο πραγμα Ανεστη, αλλα οταν ο γιατρος κανει αναφορες σε ενδεχομενο 40 ημερων αντιβιωσης το αντιβιογραμμα ειναι επιτακτικο και καλο ειναι να το εχουμε στο μυαλο μας.
Σε κάποιες λοιμώξεις του αναπνευστικού η συγκεκριμένη αντιβίωση δίνεται για 30 μέρες μίνιμουμ πολλές φορές εως και 45 ή μέχρι την πλήρη ίαση. Το παίρνουν σκύλοι και γάτες, το έχω δώσει άπειρες φορές. Θεωρώ πως μια ανάλογη περίπτωση προσπαθεί να καλύψει ο γιατρός.
 
Σε κάποιες λοιμώξεις του αναπνευστικού η συγκεκριμένη αντιβίωση δίνεται για 30 μέρες μίνιμουμ πολλές φορές εως και 45 ή μέχρι την πλήρη ίαση. Το παίρνουν σκύλοι και γάτες, το έχω δώσει άπειρες φορές. Θεωρώ πως μια ανάλογη περίπτωση προσπαθεί να καλύψει ο γιατρός.

Ετσι οπως το λες ειναι, ευχομαι να μην εχει πεσει εξω στη διαγνωση που νομιζω ειναι κατι που θα φανει με το που δρασει το φαρμακο!
 
Δεν βλέπω και εγώ κάτι στη φωτογραφία Σίσσυ.. καθαρά φαίνονται οντως.. Θυμάμαι όμως πως με απασχολούσε για κάποιο λόγο για αυτό και ρώτησα..
Άσχετο.. Αλλά φαίνεται εδώ το σημείο που του έχει γίνει το μικρό κενό που σας έλεγα.. 😁 Δενν ειναι κάτι τελικά.. Από τότε είχε αρχίσει να γίνεται ομως.

rsz_img_20190912_154604.jpg

Ηταν λίγο δύσκολο εκείνες τις μέρες να βρούμε γιατρό έτσι κ αλλιώς Σίσσυ μου..14 Αυγούστου ήταν.. Ναι.. Τη συγκεκριμένη γιατρο την επέλεξα πρώτα απ' όλα γιατί βρίσκεται κοντά μου αλλά και γιατί είχε θετική κριτική και σχόλια εδώ..στη σελίδα με τους πτηνιατρους.. Δεν ξέρω γιατί πραγματικά δεν έπιασε το πουλάκι στα χέρια της.. μπορεί να ήθελε να αποφύγει ένα γερό δάγκωμα. μπορεί να της φάνηκε όντως μια χαρά το πουλί απλά παρατηρωντας το και να το θεώρησε περιττό.. Το ότι δεν το έκανε για να μη το στρεσσαρει δεν με έπεισε γιατί αν θυμάμαι καλά.. (θα το τσεκαρω).. Ναι..σε μια αξιολόγηση της από το μέλος @GreekMan72 αναφέρεται πως έπιασε και εξέτασε κανονικά το καναρινάκι.. Που υποθέτω χωρίς να είμαι και σίγουρη πως θα ήταν το ίδιο στρεσσαρισμενο με τον Αστέρη.. Αν όχι και περισσότερο.

Όπως και να έχει δεν αμφισβητώ ούτε τις γνώσεις της γιατρού πάνω στα πτηνά.. Ούτε τη διάθεση της να βοηθήσει το συγκεκριμένο πουλάκι..ίσα ίσα μου φάνηκε και πολύ ωραιος άνθρωπος μιας και μιλήσαμε αρκετά..
Μπορεί απλά να τύχαμε και μεις σε μια άσχημη μέρα της.
 
Χριστίνα αυτό που κύκλωσες δεν είναι το μάτι. Το φτέρωμα εκεί έχει μια αραίωση αλλά δικαιολογείται απο τη συνολική εικόνα και κατάσταση.

Γιατρός/νοσηλευτής σε κλινική που δουλεύει με πουλιά δεν δαγκώνεται, τουλάχιστον όχι συστηματικά. Στην πτηνιατρική κλινική εδώ κάτι μικροκαμωμένες νοσοκόμες πιάνουν τους μακάο/μολούκανς μόνες τους και εννοείται χωρίς γάντια (εννοώ πέρα απο τα χειρουργικά- ιατρικά). Τα πουλιά πιάνονται με μια συγκεκριμένη λαβή και μόνο κι ακινητοποιούνται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα χωρίς πολλά-πολλά.
 
Χριστίνα, συγνώμη που ρωτώ ξανά αλλά τουλάχιστον σε μένα δεν έγινε απολύτως κατανοητό.
Διαλύεις μισό χάπι σε 5ml νερό και το διατηρείς σε μια σύριγγα των 5ml. Από αυτό, παίρνεις 13 γραμμές με μια σύριγγα ινσουλίνης και του δίνεις αυτή την ποσότητα σε δύο ημερήσιες δόσεις;
Το διαλύω σε 5 μλ νερό.. Το νερό το μετρησα με τη πεντάρα σύριγγα.. Το διελυσα σε ένα φλυτζάνακι του καφέ.. Το οποίο το φυλάω σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο..η μια δόση είναι 13γραμουλες της ινσουλίνης.. Ανά 12 ώρες.. Δίνω 13 γραμμουλες το πρωί και 13 γραμμουλες το βράδυ δηλαδή..🙂
[automerge]1568297733[/automerge]
Χριστίνα αυτό που κύκλωσες δεν είναι το μάτι. Το φτέρωμα εκεί έχει μια αραίωση αλλά δικαιολογείται απο τη συνολική εικόνα και κατάσταση.

Γιατρός/νοσηλευτής σε κλινική που δουλεύει με πουλιά δεν δαγκώνεται, τουλάχιστον όχι συστηματικά. Στην πτηνιατρική κλινική εδώ κάτι μικροκαμωμένες νοσοκόμες πιάνουν τους μακάο/μολούκανς μόνες τους και εννοείται χωρίς γάντια (εννοώ πέρα απο τα χειρουργικά- ιατρικά). Τα πουλιά πιάνονται με μια συγκεκριμένη λαβή και μόνο κι ακινητοποιούνται σε ελάχιστα δευτερόλεπτα χωρίς πολλά-πολλά.
Το ξέρω βρε Ανέστη.. Εδώ εγώ πια έχω μάθει και τον κρατάω .. Δεν ξέρω όμως τι άλλο να σκεφτώ.. 😁
Το κενό κυκλωσα.. Είχαμε μια κουβέντα πριν λίγες μέρες για ένα κενό που έχει κάνει στο κεφαλάκι του και τώρα είδα πως είχε αρχίσει να δημιουργείται από τότε..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το διαλύω σε 5 μλ νερό.. Το νερό το μετρησα με τη πεντάρα σύριγγα.. Το διελυσα σε ένα φλυτζάνακι του καφέ.. Το οποίο το φυλάω σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο..η μια δόση είναι 13γραμουλες της ινσουλίνης.. Ανά 12 ώρες.. Δίνω 13 γραμμουλες το πρωί και 13 γραμμουλες το βράδυ δηλαδή..🙂

Μας έχεις καταμπερδέψει. 😀 Τώρα αναφέρεις για πρώτη φορά και σύριγγα ινσουλίνης. Βγάλε φωτο τη βαθμονομημένη πλευρά της σύριγγας που δίνεις το φάρμακο να συεννοηθούμε.
 
Το μισό χάπι το διελυσα σε μια σύριγγα των πέντε.. Μπερδευομαι με τα ml .. Είναι η λίγο μεγάλη σύριγγα.. Μου την έδωσε ο ίδιος για να είναι σίγουρος πως θα έχω τη σωστή.. Μήπως είναι 50;
Τη κάθε δόση τη δίνω με σύριγγα μικρή.. Του ενός νομίζω είναι..η ινσουλίνη που λέμε..12 με 13 γραμμουλες μετράω..

Χριστίνα, συγνώμη που ρωτώ ξανά αλλά τουλάχιστον σε μένα δεν έγινε απολύτως κατανοητό.
Διαλύεις μισό χάπι σε 5ml νερό και το διατηρείς σε μια σύριγγα των 5ml. Από αυτό, παίρνεις 13 γραμμές με μια σύριγγα ινσουλίνης και του δίνεις αυτή την ποσότητα σε δύο ημερήσιες δόσεις;
Μας έχεις καταμπερδέψει. 😀 Τώρα αναφέρεις για πρώτη φορά και σύριγγα ινσουλίνης. Βγάλε φωτο τη βαθμονομημένη πλευρά της σύριγγας που δίνεις το φάρμακο να συεννοηθούμε.
Απ΄ότι καταλαβαίνω, αυτό που αναφέρει η Χριστίνα είναι ίδιο με του Σταύρου (το οποίο είναι σωστά διατυπωμένο)
πχ Εγώ αφού διάλυα (δεν θυμάμαι δοσολογία) έδινα μόνο 3-4 γραμμούλες από τη σύριγγα ινσουλίνης, στον Μάριο.
 
Βγάλε φωτο τη βαθμονομημένη πλευρά της σύριγγας που δίνεις το φάρμακο να συεννοηθούμε.
Ανέστη, η σύριγγα ινσουλίνης χρησιμοποιείται σχεδόν ως όρος και αφορά σε ποσότητα υγρού 1 cc ή περίπου 1 ml.
 
είχε θετική κριτική και σχόλια εδώ..στη σελίδα με τους πτηνιατρους

Με λογικη επραξες αλλα με βαση τη δυναμική και τα μελη του PB 2 κριτικες (καλες ή κακές) ειναι εξαιρετικα μικρο δείγμα για ασφαλη συμπεράσματα.

Θα σου προτεινα να καταχωρήσεις και εσυ την εμπειρια σου με το συγκεκριμενο κεντρο ωστε στο μελλον να εχουμε πιο ο ορθολογικές αξιολογησεις.
 
σε μια αξιολόγηση της από το μέλος @GreekMan72 αναφέρεται πως έπιασε και εξέτασε κανονικά το καναρινάκι

Και έτσι ακριβώς έγινε και αυτό ακριβώς έγραψα Χριστίνα μου.. Η αξιολόγηση μου έγινε βάση της συμπεριφοράς του γιατρού, της εξέτασης που έγινε στο πουλακι, την προτεινόμενη θεραπεία και το αποτέλεσμα της.
Όταν σε προσωπική συνομιλία που είχα με την @Sissy μου εξήγησε για τον τρόπο που έγινε η εξέταση εξεπλάγειν!
Προφανώς όχι θετικά! Με λυπεί ιδιαίτερα αυτό..

Επίσης,
Σαν άτομο διέπομαι από σεβασμό πρωτίστως προς τον εαυτό μου και κατόπιν προς όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του φόρουμ.

Δεν θα έγραφα πότε μια μη "ορθολογική" αξιολόγηση όπως αστόχως και εντέχνως αφέθηκε να εννοηθεί για ένα τόσο λεπτό ζήτημα όπως η υγεία ενός ζωντανού!

Είναι τουλάχιστον προσβολή να υπονοείται ότι οι αξιολογήσεις των μελών του PB γίνονται με άλλες προθέσεις πέραν αυτής του κοινού καλού. Ας σκεφτόμαστε λίγο πριν γράψουμε ότι είναι να γράψουμε με το οποίο μυαλό διαθέτουμε(?) ο καθένας από εμάς.
 
Όταν σε προσωπική συνομιλία που είχα με την @Sissy μου εξήγησε για τον τρόπο που έγινε η εξέταση εξεπλάγειν!
Προφανώς όχι θετικά! Με λυπεί ιδιαίτερα αυτό..
Εγώ πάντως έγραψα την κριτική μου ως ''θεατής'' της επίσκεψης, έχοντας χρόνια εμπειρία διαφόρων εξετάσεων σε πουλιά, από κτηνίατρους...
 
Back
Top