Ασθένειες Αναπνευστικό πρόβλημα το ringneck μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kristy74
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Είναι τουλάχιστον προσβολή να υπονοείται ότι οι αξιολογήσεις των μελών του PB γίνονται με άλλες προθέσεις πέραν αυτής του κοινού καλού
Από ποιον υπονοήθηκε;
 
Με λογικη επραξες αλλα με βαση τη δυναμική και τα μελη του PB 2 κριτικες (καλες ή κακές) ειναι εξαιρετικα μικρο δείγμα για ασφαλη συμπεράσματα.

Θα σου προτεινα να καταχωρήσεις και εσυ την εμπειρια σου με το συγκεκριμενο κεντρο ωστε στο μελλον να εχουμε πιο ο ορθολογικές αξιολογησεις.
Πιστεύω πως όλων μας οι αξιολογήσεις είναι ''ορθολογικές'' Αντώνη.
Απλά ορθολογικό συμπέρασμα βγαίνει όταν αναφέρονται, τα καλά αλλά και τα κακά... 😉
 
Και έτσι ακριβώς έγινε και αυτό ακριβώς έγραψα Χριστίνα μου.. Η αξιολόγηση μου έγινε βάση της συμπεριφοράς του γιατρού, της εξέτασης που έγινε στο πουλακι, την προτεινόμενη θεραπεία και το αποτέλεσμα της.
Όταν σε προσωπική συνομιλία που είχα με την @Sissy μου εξήγησε για τον τρόπο που έγινε η εξέταση εξεπλάγειν!
Προφανώς όχι θετικά! Με λυπεί ιδιαίτερα αυτό..

Επίσης,
Σαν άτομο διέπομαι από σεβασμό πρωτίστως προς τον εαυτό μου και κατόπιν προς όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του φόρουμ.

Δεν θα έγραφα πότε μια μη "ορθολογική" αξιολόγηση όπως αστόχως και εντέχνως αφέθηκε να εννοηθεί για ένα τόσο λεπτό ζήτημα όπως η υγεία ενός ζωντανού!

Είναι τουλάχιστον προσβολή να υπονοείται ότι οι αξιολογήσεις των μελών του PB γίνονται με άλλες προθέσεις πέραν αυτής του κοινού καλού. Ας σκεφτόμαστε λίγο πριν γράψουμε ότι είναι να γράψουμε με το οποίο μυαλό διαθέτουμε(?) ο καθένας από εμάς.
Συγνώμη.. Δεν είπα.. Ούτε άφησα να εννοηθεί πιστεύω πως αμφισβητώ με όποιο τρόπο την ορθότητα της αξιολόγησης σου.. μπορεί να μη το διατύπωσα και σωστά.. Ούτε τις ιατρικές ικανότητες της γιατρού αμφισβητώ.. Είπα απλά πως δεν με έπεισε ( η γιατρός) ότι ο λόγος που δεν έπιασε το συγκεκριμένο πουλάκι είναι ότι δεν ήθελε να το στρεσσαρει παραπανω.. Αναφερθηκα στη δική σου αξιολόγηση λέγοντας.. με άλλα λόγια.."δεν με έπεισε (η γιατρός ξαναλεω..) όταν είπε ότι "δεν πιάνουμε στα χέρια μας ένα ήδη στρεσσαρισμενο πουλί..". Όταν φαίνεται από την αξιολόγηση σου..ότι η ίδια έπιασε στα χέρια της το καναρινάκι σου.. Αυτό είπα..
ότι δεν το έκανε για να μη το στρεσσαρει δεν με έπεισε γιατί αν θυμάμαι καλά.. (θα το τσεκαρω).. Ναι..σε μια αξιολόγηση της από το μέλος @GreekMan72 αναφέρεται πως έπιασε και εξέτασε κανονικά το καναρινάκι.. Που υποθέτω χωρίς να είμαι και σίγουρη πως θα ήταν το ίδιο στρεσσαρισμενο με τον Αστέρη.. Αν όχι και περισσότερο.

Όπως και να έχει δεν αμφισβητώ ούτε τις γνώσεις της γιατρού πάνω στα πτηνά.. Ούτε τη διάθεση της να βοηθήσει το συγκεκριμένο πουλάκι..ίσα ίσα μου φάνηκε και πολύ ωραιος άνθρωπος μιας και μιλήσαμε αρκετά..
Μπορεί απλά να τύχαμε και μεις σε μια άσχημη μέρα της.
[automerge]1568321299[/automerge]
Όπως και να έχει αν σε προσβαλα με όποιον τρόπο.. Δεν το έκανα εσκεμμένα ούτε το καταλάβα.. Θυμάμαι πάρα πολύ καλά πως είσαι από τα πρώτα άτομα που προσφέρθηκε να βοηθήσει τη περίπτωση μου και είμαι σίγουρη πως θα το έκανες στην πρώτη ευκαιρία..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πιστεύω πως όλων μας οι αξιολογήσεις είναι ''ορθολογικές'' Αντώνη.
Απλά ορθολογικό συμπέρασμα βγαίνει όταν αναφέρονται, τα καλά αλλά και τα κακά... 😉


Με τον ορο ορθολογικες αξιολογησεις αναφερθηκα ως προς το συνολικο αποτελεσμα του αξιολογουμενου Σισσυ και οχι ατομικα για την αξιολογηση που γραφει ο καθενας.

Οσο μεγαλυτερο το νουμερο των αξιολογησεων τοσο πιο αξιοπιστο (συμφωνα και με την στατιστικη) ειναι το αποτελεσμα και μεγαλο ρολο παιζουν οπως ειπες και εσυ να καταγραφονται και οι κακες αξιολογησεις και να μην κυριαρχει το "να μην κακολογησουμε καποιον" (αναφερομαι γενικα και οχι αποκλειστικα στην περιπτωση της Χριστινας)
 
Επίσης.. Αυτή είναι η σύριγγα που μετράω τη δοση.. Που λέω και ινσουλίνη.. Είναι του 1 ml.. Το μισό χάπι το διελυσα σε 5ml νερό. Μετράω και δίνω 13 γραμμουλες κάθε φορά.. Δύο φορές τη μέρα δηλαδή.. Πρωι-βραδυ..rsz_img_20190912_223052.webp
 
Θα σου προτεινα να καταχωρήσεις και εσυ την εμπειρια σου με το συγκεκριμενο κεντρο ωστε στο μελλον να εχουμε πιο ο ορθολογικές αξιολογησεις.


Στο μέλλον να έχουμε πιο ορθολογικές αξιολογήσεις σε σχέση με τι;
Η έκφραση είναι λάθος Αντώνη... Ορθολογικά συμπεράσματα βγάζουμε βάσει των αξιολογήσεων
 
Στο μέλλον να έχουμε πιο ορθολογικές αξιολογήσεις σε σχέση με τι;
Η έκφραση είναι λάθος Αντώνη... Ορθολογικά συμπεράσματα βγάζουμε βάσει των αξιολογήσεων
Εξηγησα επαρκως πιο πανω Σισσυ, απο κει και περα οτι καταλαβαινει ο καθενας.
Τα διαδικτυακά μαθηματα της ελληνικης περα απο off topic ειναι και εξαιρετικα βαρετα :)
 
Ανέστη, η σύριγγα ινσουλίνης χρησιμοποιείται σχεδόν ως όρος και αφορά σε ποσότητα υγρού 1 cc ή περίπου 1 ml.

Eίχα την εντύπωση πως έχει και 0,5 ml. Ίσως κάνω λάθος.
 
Καλυτερα μου φαίνεται παιδιά. Έχουν σίγουρα καθαρίσει τα ματάκια του.."ακουγόταν" η αναπνοή του ακόμα χτες αλλά κάπως καλύτερα.. Τρώει και αρκετά περισσότερα..χτες έφαγε και λίγο μήλα.. Είναι και πιο δραστήριος γενικά.. Νωρίς είναι ακόμα όπως και να χει.. Αλλά σε γενικές γραμμές μου φαίνεται αρκετά καλύτερα.. σκέφτομαι μήπως θα έπρεπε να του δίνω και τίποτα άλλο παράλληλα με την αντιβίωση;.. καμία βιταμίνη.. Κάτι να το βοηθήσει ακόμα; Θα το δω και αύριο και τη Δευτέρα θα πάρω τηλέφωνο και το γιατρό να μου πει..
Εντομεταξη του έδωσα το φάρμακο το πρωί και έφυγα..στην Σμαράγδα είμαι..ήρθα να γνωρίσω και τη νυφουλα μας από κοντά.. Ετοιμάζεται παρουσίαση..😍
Θα γυρίσω το απόγευμα να πάρουμε πάλι το φάρμακο και να πάμε για ύπνο.. αισιόδοξη θέλω να είμαι και να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά για το μικρούλη μας..🙂
 
Κάθε μέρα και καλητερο μου φαίνεται το αστεράκι μας παιδιά. Ελπιζω να μην είναι η ιδέα μου.. Τρώει καλυτερα..η αναπνοή του φαίνεται να άνοιξε.. Να καθάρισε αρκετά..σήμερα το πρωί μίλησα και με τον γιατρό.. Μου είπε ότι εφόσον δείχνει να τη δέχεται καλα την αντιβίωση θα τη συνεχίσουμε μέχρι τη Δευτέρα και βλέπουμε πάλι.. Τον ρώτησα μήπως να του έδινα και κάτι άλλο παράλληλα.. Μου είπε να του παρω μα πολυβιταμινη να του δίνω.. Δεν μου πρότεινε κάποια συγκεκριμένη.. Μου είπε όμως να μη του τη βάλω στο νερό αλλά να του τη δίνω κι αυτή απευθείας στο στόμα.. Κάθε πρωί μαζί με την αντιβίωση να του στάζω και μια σταγόνα βιταμίνη στο στόμα για να είμαι σίγουρη πως τη παίρνει.
Αυτά τα νέα μας.. Μου είπε επίσης να του δίνω λιχουδιτσες μετά.. Να τον χαϊδεύω και να του μιλάω καθυσηχαστικα όσο τον κρατάω μήπως φτιάξουμε και τη σχέση μας..🙄
. Εγώ τα κάνω από την αρχή αυτά αλλά το κακόμοιρο από τη στιγμή που δυο φορές τη μέρα το βουτάω με μια πετσέτα και του βάζω τη σύριγγα στο στόμα.. Ούτε να με βλέπει δεν θέλει..😔
 
Χαίρομαι που είναι καλύτερα ο μικρός Χριστίνα!
... Εγώ τα κάνω από την αρχή αυτά αλλά το κακόμοιρο από τη στιγμή που δυο φορές τη μέρα το βουτάω με μια πετσέτα και του βάζω τη σύριγγα στο στόμα..ούτε να με βλέπει δεν θέλει..😔
Υπομονή, θα περάσουν τα δύσκολα και θα φτιάξει η σχέση σας! Πρόκειται για πουλί με καλό χαρακτήρα.
 
σκέφτομαι μήπως θα έπρεπε να του δίνω και τίποτα άλλο παράλληλα με την αντιβίωση;.. καμία βιταμίνη.. Κάτι να το βοηθήσει ακόμα;
Συνήθως πολυβιταμίνες και προβιωτικά χορηγούνται στο νερό αφού τελειώσει η αγωγή της αντιβίωσης. Εφόσον όμως ο γιατρός σου είπε να του δίνεις παράλληλα, ακολουθείς εκείνον.
Περαστικά στο μικρό!
 
Σε ενα πουλακι με αυτό το ιστορικο και την παρουσα κατασταση ειναι ολίγον ουτοπικο να περιμενει κανεις σύσφιξη σχεσεων, καλα το σκέφτεσαι Χριστινα.
Γι αυτο θα υπαρξει χρονος στη συνεχεια, μην απογοητεύεσαι!

Αν ημουν στη θεση σου θα με ικανοποιούσε περισσοτερο να σου πω την αληθεια να σταματησει να βγαζει τα πουπουλα του γιατι θα ηταν πολυ σημαντικοτερο απο το να κατσει στο χερι μου :)
 
Η απορρόφηση των τετρακυκλινών επηρεάζεται από αντιόξινα φάρμακα που
περιέχουν αργίλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο ή άλλα φάρμακα που περιέχουν αυτά τα
κατιόντα, από σκευάσματα που περιέχουν σίδηρο και από σκευάσματα που
περιέχουν άλατα βισμουθίου
Αντιδράσεις φωτοευαισθησίας εκδηλούμενες με υπερβολική αντίδραση στην
ηλιακή ακτινοβολία, έχουν παρατηρηθεί σε ασθενείς που λαμβάνουν
τετρακυκλίνες, συμπεριλαμβανομένου του VIBRAMYCIN. (Ασθενείς που είναι
πιθανό να εκτεθούν απευθείας σε ηλιακό φως ή υπεριώδη ακτινοβολία πρέπει να
είναι ενήμεροι ότι αυτή η αντίδραση μπορεί να εμφανιστεί με φάρμακα της
ομάδας των τετρακυκλινών και πρέπει να διακόψουν τη θεραπεία με την πρώτη
εκδήλωση δερματικού ερυθήματος)
Φυσικά αυτά ισχύουν για τους ανθρώπους, και το θέμα της φωτοευαισθησίας δεν ξέρω αν θα πρέπει να σε απασχολήσει, καθώς νομίζω ότι αφορά περισσότερο το δέρμα παρά τους οφθαλμούς (αν και δεν είμαι βέβαιος)
ούτε να με βλέπει δεν θέλει..
Δοκίμασε μια δυο φορές να τον έχεις, αγκαλίτσα χωρίς να του δίνεις το φάρμακο, και αν δεις ότι δεν ανταποκρίνεται μετά από λίγη ώρα, επαναπροσδιορίζετε τη σχέση σας μετά το τέλος της θεραπείας. Καλή Συνέχεια
 
Μαζί με την αντιβίωση οι βιταμίνες και μετά τα προβιοτικά, στον Μάριο μου είχε δώσει (μαζί με την αντιβίωση) βιταμίνες συμπλέγματος Β.
Εσύ Χριστίνα καλύτερα να πάρεις ένα σκεύασμα πολυβιταμινών...
 
Εσύ Χριστίνα καλύτερα να πάρεις ένα σκεύασμα πολυβιταμινών...
Ναι.. Πολυβιταμινη μου είπε. Μου είπε επίσης όποια βρω εύκολα μιας και πάνω κάτω την ίδια δουλειά κάνουν.. Θα πάω αύριο να του τη πάρω..
Σε ενα πουλακι με αυτό το ιστορικο και την παρουσα κατασταση ειναι ολίγον ουτοπικο να περιμενει κανεις σύσφιξη σχεσεων, καλα το σκέφτεσαι Χριστινα.
Γι αυτο θα υπαρξει χρονος στη συνεχεια, μην απογοητεύεσαι!

Αν ημουν στη θεση σου θα με ικανοποιούσε περισσοτερο να σου πω την αληθεια να σταματησει να βγαζει τα πουπουλα του γιατι θα ηταν πολυ σημαντικοτερο απο το να κατσει στο χερι μου :)

Αυτό του είπα και εγώ βρε Αντώνη.. Φοβάται το κακόμοιρο και αυτό είναι το λογικό με όσα έχει περάσει. Δεν το έχει ποτέ πλησιάσει ανθρώπινο χέρι για καλό.. Να γίνει καλά. Για να μπορέσω να το αφήσω στην ησυχία του να ηρεμήσει επιτέλους περιμένω..φυσικά και δεν απογοητευομαι.. Απλά το λυπάμαι να το βλέπω τρομαγμένοι..

@ianos, Να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα απόλυτα τα παραπάνω.. Αλλά σήμερα το πρωί που έβγαλα τα άλλα μου δύο στον ήλιο.. Αυτόν φοβήθηκα να τον αφήσω. Οχι για το φάρμακο αλλά λόγο που είχαμε και το θέμα με τα κλειστά ματάκια τη πρώτη μέρα και τη τσίμπλα.φοβηθηκα μήπως του τα ερεθίσει πάλι ο ήλιος και τον άφησα μέσα..
Σχετικά με το φάγωμα των φτερών τώρα το έχω στο νου μου να το συζητήσω και με τον γιατρό κάποια στιγμή.. Θέλω να δω πως θα πάει Μ αυτό το θέμα όταν αισθανθεί και την υγεία του καλητερα. Τις ξεραμενες πληγές κάτω από τις φτερούγες του θα κοιτάξω αύριο κιόλας μιας που θα το πιάσω πάλι.η αριστερή μεριά πρέπει να το ενοχλεί ιδιαίτερα γιατί το κρεμάει λίγο και δεν τη σφίγγει στο σώμα του συχνά.. Φοβάμαι μη το σκαλιζει και το πληγώσει πάλι..
 
Να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα απόλυτα τα παραπάνω.. Αλλά σήμερα το πρωί που έβγαλα τα άλλα μου δύο στον ήλιο.. Αυτόν φοβήθηκα να τον αφήσω. Οχι για το φάρμακο αλλά λόγο που είχαμε και το θέμα με τα κλειστά ματάκια τη πρώτη μέρα και τη τσίμπλα.φοβηθηκα μήπως του τα ερεθίσει πάλι ο ήλιος και τον άφησα μέσα.
Σου έβαλα ένα τμήμα από την Περίληψη Χαρακτηριστικών του φαρμακευτικού Προϊόντος που δίνεις, βασικά για να σου πω ότι όσο το πουλάκι λαμβάνει την αντιβίωση, δεν θα πρέπει να καταναλώνει ασβέστιο, οπότε αν υπάρχει πηγή του, την αποσύρεις προς το παρόν, και για να δεις στις πολυβιταμίνες που θα πάρεις, μήπως περιέχεται και Σίδηρος, ώστε να τον αποφύγεις επίσης για αυτό το διάστημα.

Επίσης, γνωρίζω ότι ασθενείς με φωτοευαίσθητα δέρματα αποφεύγουν την έκθεση σε ήλιο καθόσον λαμβάνουν vibramycin, ακόμα και αν το λαμβάνουν για δερματικές παθήσεις, και οι δερματολόγοι οι οποίοι το συνιστούν για την ακμή των νεαρών ατόμων, επίσης τονίζουν ότι είτε η θεραπεία θα πρέπει να γίνεται κατά τους χειμερινούς μήνες είτε ότι το άτομο δεν πρέπει να βγαίνει στον ήλιο. Το τι μπορεί να συμβαίνει με τη φωτοευαισθησία και τα πούπουλα είναι κάτι που δεν γνωρίζω, αλλά, εφόσον εκθέτουμε τα πτηνά μας σε ηλιακό φως προκειμένου να παράγει το σώμα τους βιταμίνη D, η οποία όμως παράγεται με την αλληλεπίδραση των ηλιακών ακτίνων με το δέρμα, υπέθεσα ότι μπορεί το φως να φτάνει και στο δέρμα.
 
Back
Top