Ασθένειες Αναπνευστικό πρόβλημα το ringneck μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kristy74
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ευχαριστώ παιδιά.. αφαίρεσα λοιπόν το σουπιοκοκαλα αλλά και τα όστρακα.. Να υποθέσω ούτε αυγό του δίνω μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία.. Το καρβουνακι ευτυχώς μου είχε κόψει και το είχα βγάλει από το κλουβί.. Οπότε ψάχνω κάποια πολυβιταμινη χωρις σίδηρο και ασβέστιο.. Αν και υποθέτω πως τουλάχιστον το ασβέστιο θα υπάρχει στις περισσότερες.
 
να υποθέσω ούτε αυγό του δίνω μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία
Καλό είναι όταν τα πουλιά κάνουν κάποια θεραπεία με φάρμακα, να μην τους δίνουμε τίποτα εκτός από σπόρους και το νερό - φάρμακό τους.

οπότε ψάχνω κάποια πολυβιταμινη χωρις σίδηρο και ασβέστιο
Όσα αναφέρουμε, είτε εγώ, είτε τα υπόλοιπα παιδιά υποθέτω, είναι για ενημερωτικούς λόγους. Θα έλεγα να δώσεις ό,τι ακριβώς σου είπε ο γιατρός και όταν ξανασυναντηθήτε να του θέσεις το θέμα ως απορία.
 
Ξέρω πως δεν τους δίνουμε φρούτα και λαχανικά για το λόγο πως ίσως πίνουν λιγότερο νερό η ελάχιστο..άρα και φάρμακο.. Εγώ όμως δεν το βάζω στο νερό αλλά του το δίνω απευθείας στο στόμα..η έτσι κι αλλιώς είναι καλό να τρώει μόνο τους σπόρους του κατά τη θεραπεία;
Αυτό θα κάνω.. Μου είπε ότι απορία έχω να τον παίρνω τηλέφωνο αλλά δεν θέλω να τον ζαλίζω κιόλας κάθε λίγο.. Θα κάνω όπως μου είπε λοιπόν και βλέπουμε..🙂
 
Προσωπικά προτιμώ μόνο σπόρους γιατί θέλω να παρακολουθώ με προσοχή την πορεία του χωρίς να με μπερδεύουν άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα η αλλαγή στη σύσταση και το χρώμα της κουτσουλιάς κ. Α.
 
Να σας ενημερώσω και εδώ παιδιά για τον Αστέρη μας.. Να κάνω και την ερώτηση που θέλω να μου πει κάποιος αν γνωρίζει.. Δεν ξέρω πραγματικά πως τα πάμε.. Το παλεύουμε ακόμα.. Τα ματάκια του δεν έχουν ξανα παρουσιασει κάποιο θέμα.. Φαίνεται να έχουν καθαρίσει..η αναπνοή του παρόλο αυτά ακούγεται ακόμα αλλά καμία σχέση με όπως ακουγόταν.. Το πουλάκι ακουγόταν την περισσότερη ώρα της ημερας σαν να μη μπορεί να αναπνεύσει.. Δυσκολευόταν αρκετά..
τώρα ακούγεται αρκετά καλύτερα. Και όχι συνέχεια.. Με ανησυχεί όμως οι τόσες μέρες αντιβίωση.. Με ανησυχεί μη τυχόν του κάνει κάπου αλλού κακό.. Τη πολυβιταμινη τελικά του τη βάζω στο νερό δύο ώρες μετά τη πρωινή αντιβίωση και του τη βγάζω δύο ώρες πριν τη βραδινή αντιβίωση.. Το έψαξα κι εγώ για το σίδηρο και το ασβέστιο που λέγαμε.. Οπότε του την αφήνω αυτές τις ώρες και όσο πιει.. Του σταμάτησα επίσης και όλα τα άλλα.. Του δίνω μόνο τα σπορακια του κι αυτού νου..λίγο κεχρί.. Και κάνα καρυδάκι που και που.. Αύριο θα πάρω τον κΑκρίβο να μου κλείσει ένα ραντεβού να κάνουμε μια επανεξέταση να δούμε που βρισκόμαστε.. είναι τόσο ήσυχο και καλό πουλάκι.. Μου κάνει ντροπαλές φωνουλες το κακόμοιρο.. Είναι αρκετά δραστήριος παρόλο αυτά και τρώει αρκετά καλα ευτυχώς..
Κάτι πολύ σημαντικό που είχα ξεχάσει να αναφέρω και μου ήρθε τώρα πάλι στο μυαλό με αφορμή το θέμα της @Anthi00 σχετικά με την εξέταση για ψιττακωση κτλ.. Μου είχε πει στη πρώτη επίσκεψη πως καλό είναι κάποια στιγμή να κάνουμε και την εξέταση.η οποία κοστίζει 80 € ..όταν τον ρώτησα αν πιστεύει πως πρέπει οπωσδήποτε να τη κάνουμε μου είπε πως όχι.. Πως δεν του δίνει την εικόνα το πουλί πως πρόκειται για ένα πουλάκι με ψιττακωση.. Μου είχε πει επίσης πως και έτσι να είναι..η συγκεκριμένη αντιβίωση που μας έδωσε είναι ακριβώς η αντιβίωση που δίνουν και για τη ψιττακωση.. Το έψαξα κι εγώ προχτές και όντως ισχύει. Για την ψιττακωση στους ανθρώπους τουλάχιστον..όπως και να χει εγώ πήρα χτες τηλέφωνο στο διαγνωστικό κέντρο στη Κομοτηνή.. Μίλησα με έναν κύριο.. Μου είπε πως όντως 15€ κοστίζει η συγκεκριμένη εξέταση.. Μου είπε το τρόπο που θα στείλω το δείγμα. Ένα σύντομο ιστορικό του πουλιού κτλ.. Του είπα πως αρκετές μέρες όμως τώρα το πουλάκι πίνει αντιβίωση.. Μου είπε πως δεν έχει σημασία και πως αν υπάρχουν χλαμύδια η εξέταση θα τα δείξει. Γνωρίζει κάποιος ρε παιδιά τι γίνεται σε τέτοιο περίπτωση..; Αν επηρεάζει με κάποιο τρόπο η αντιβίωση την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων εννοω..η είναι όντως άσχετο..;
 
H γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς για κανένα απο τα θέματα που αναφέρεις. Η αντιβίωση όταν δίνεται σωστά ως αγωγή δεν δημιουργεί συνήθως προβλήματα. Σωστά σου είπε ότι η συγκεκριμένη καλύπτει την ψιττάκωση άρα δεν υπάρχει λόγος εξέτασης πιστεύω. Τα αναπνευστικά θέματα αργούν συνήθως λίγο παραπάνω να καθαρίσουν τελείως.
 
Τα χλαμυδια τα καλυψε η αντιβιωση οποτε εισαι κομπλε.

80 ευρω... Μαλλον καποιοι απευθύνονται σε ιθαγενείς...

Στο υπολοιπο κομματι αφου εχεις μπει σε μια σειρα και το πουλακι παει καλυτερα ακολούθησε τις οδηγιες του.
 
Ευχαριστώ πολύ παιδιά..όντως δείχνει καλητερα το πουλάκι. Μου το είχε πει πως λογικά θα αργήσει να καθαρίσει το αναπνευστικό του.. Μου είχε πει πως την αντιβίωση θα τη πίνει μέχρι να γίνει τελείως καλά.. Πως μπορεί να χρειαστεί να τη παίρνει ακόμα και για 40-45 μέρες.. Απλά μου φαίνεται πολύς ο καιρός να παίρνει ένα πουλάκι ένα τόσο δυνατό φάρμακο.. Πρεβιοτικα και τέτοια μετά το τέλος της θεραπείας μόνο δίνουμε;
 
Χριστίνα, μου κάνει εντύπωση η διαφορά της τιμής στην εξέταση. Όταν θα πας στον Ακρίβο, αν έχεις την ευκαιρία, ρώτησε πληρφορίες σχετικά με την εξέταση για την ψιττάκωση ώστε να συγκρίνεις τις δύο μεθόδους... Δλδ αυτή του εργαστηρίου της Κομοτηνής και την άλλη που προτείνει ο Ακρίβος. Π.χ. σε τι δείγμα γίνεται...
[automerge]1569386774[/automerge]
πρεβιοτικα και τέτοια μετά το τέλος της θεραπείας μόνο δίνουμε;
Οι γιατροί συχνά συστήνουν προβιοτικά και κατά τη διάρκεια της αντιβίωσης, οι φαρμακοποιοί όμως συνήθως διαφωνούν και ισχυρίζονται ότι μετά το τέλος της αντιβίωσης έχει νόημα η λήψη τους. Αυτά για τα προβιοτικά. Αν όμως πράγματι εννοείς πρεβιοτικά, τότε για τη λήψη αυτών σε σχέση με την αντιβίωση, δεν έχω ακούσει να υπάρχει κάποια διχογνωμία
 
Τελευταία επεξεργασία:
Η δικιά μου φαρμακοποιός κάποια στιγμή που πήρα αντιβίωση μου είχε πει πως δύο ώρες μετά έχει απορροφήθει από τον οργανισμό οπότε και μπορώ να πάρω κάποιο προβιοτικο.. Μου είχε τονίσει πως είναι σημαντικό να είναι ζωντανό και καλής ποιότητας.. Τα πρεβιοτικα τώρα γνωρίζω πως απλά ενισχύει τα ήδη υπάρχοντα καλά μικρόβια που λεμε. Έχω ένα πρεβιοτικοο με σκόρδο σε σκόνη.. Είναι σαν πούδρα και τους το βάζω ούτως η άλλως μια στο τόσο..σε μαλακές τροφές η ακόμα και ελάχιστο διαλυμένο στο νερό..
Παρόλο πάντως που παίρνει την αντιβίωση τόσες μέρες τώρα το πουλάκι.. Οι κουτσουλιές του φαίνονται πολύ καλές.. Ούτε δυαροια μου έχει κάνει ούτε τίποτα..
 
Για την εξέταση τώρα μου είχε πει αν θυμάμαι καλα ότι παίρνουμε κουτσουλια αλλά και σάλιο. Για το σάλιο δεν είμαι σίγουρη.. Θα τον ξαναρωτήσω όταν πάω. Για τα χρήματα μου είχε πει απλά ότι η συγκεκριμένη εξέταση είναι ακριβή.. Και ότι κοστίζει 80€.. Δεν ξέρω αν υπολογίζει και την επίσκεψη μέσα σ' αυτά τα χρήματα.. Πριν ένα μισή χρόνο πάντως που είχα επισκευτεί τη κα Δουκάκη με τα κοκατιλακια.. Και μου είχε πει τότε και αυτή πως καλό είναι κάποια στιγμή να τη κάνουμε τη συγκεκριμένη εξέταση.. Μου είχε πει τότε πως κοστίζει ακριβά γιατί τα δείγματα στέλνονται στο εξωτερικό όπου γίνεται και η εξέταση.. Μάλιστα μου είχε πει ότι θα μου κοστίσει τότε 120€. Γι'αυτό και μου φάνηκε κάπως όταν είδα εδώ πως η εξέταση γίνεται και στη Κομοτηνή. Γι'αυτό τους πήρα και τηλέφωνο.. Και μου το επιβεβαιώσε ο άνθρωπος..ότι όντως πρόκειται για την εξέταση για ψιττακωση.. Μου είπε και την επιστημονική της ονομασία.. Κάτι με χλαμύδια στα λατινικά νομιζω.. Δεν το έπιασα και πολύ καλα το όνομα... 😁. Και το κόστος της εξέτασης είναι 15€..συν τα έξοδα αποστολής.. Παρόλο αυτά δεν ρώτησα αν η εξέταση γινόταν και πριν ενάμιση χρόνο στη Κομοτηνή με τα ίδια χρήματα..
 
μάλιστα μου είχε πει ότι θα μου κοστίσει τότε 120€..
Μου είχε πει και μένα αν θέλω προληπτικά για εξέταση στην Ολλανδία. Θα κόστιζε (αν θυμάμαι καλά) 25 ευρώ!
35 η επίσκεψη και 25 η εξέταση. Θυμάμαι το 60αρι σούμα.
Πάντως δεν επέμενε ούτε το θεώρησε απολύτως απαραίτητο.
 
Μου είχε πει και μένα αν θέλω προληπτικά για εξέταση στην Ολλανδία. Θα κόστιζε (αν θυμάμαι καλά) 25 ευρώ!
35 η επίσκεψη και 25 η εξέταση. Θυμάμαι το 60αρι σούμα.
Πάντως δεν επέμενε ούτε το θεώρησε απολύτως απαραίτητο.


Σωστη η πληροφορηση που εχεις Γιωργο,55 μου ειπε κι εμενα.
 
Μου είχε πει και μένα αν θέλω προληπτικά για εξέταση στην Ολλανδία. Θα κόστιζε (αν θυμάμαι καλά) 25 ευρώ!
35 η επίσκεψη και 25 η εξέταση. Θυμάμαι το 60αρι σούμα.
Πάντως δεν επέμενε ούτε το θεώρησε απολύτως απαραίτητο.
Σωστη η πληροφορηση που εχεις Γιωργο,55 μου ειπε κι εμενα.
αι το κόστος της εξέτασης είναι 15€..συν τα έξοδα αποστολής..
Παιδιά έχω αρχίσει και αναρωτιέμαι μήπως η μέθοδοι για αυτήν την εξέταση είναι διαφορετικές, π.χ. Διαπιστώνονται διαφορετικά στελέχη χλαμμυδίων ή διαφέρουν τα όρια ανιχνευσιμότητας και η ευαισθησία της μεθόδου. Μου κάνει φοβερή εντύπωση η διαφορά 15 και 55 ευρώ.
 
Ούτε εμένα το είχε θεωρήσει απαραίτητο.. Μου είχε πει απλά πως είναι καλό κάποια στιγμή αν μπορέσει να τη κάνει.. επρόκειτο τότε για το πρώτο κοκατιλακι μας το οποίο δεν ήταν και στη καλύτερη κατάσταση όταν το πήραμε ούτε ξέραμε σε τι συνθήκες ζούσε. Δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα στην υγεία του όμως που να παραπέμπει σε κάτι όπως η ψιττακωση γι'αυτό και δεν θεώρησε απαραίτητο να κάνει και την εξέταση.. Απλά μου είπε κάποιες πληροφορίες σε περίπτωση που κάποια στιγμή θελήσω να τη κάνουμε.. Τώρα σχετικά με τα χρήματα παιδιά. Απ' οτι φαίνεται έχω κάνει λάθος.. μήπως ήταν 120€ μαζί με τις ενέσεις σε περίπτωση που χρειαζόταν.. Πέντε ενέσεις από 20 ευρώ η μια..όπως και να χει μη το λάβετε υπόψην γιατί και πάλι μπορεί να μη θυμάμαι καλά μετά από ενάμιση χρόνο.. 😁
 
Παιδιά έχω αρχίσει και αναρωτιέμαι μήπως η μέθοδοι για αυτήν την εξέταση είναι διαφορετικές, π.χ. Διαπιστώνονται διαφορετικά στελέχη χλαμμυδίων ή διαφέρουν τα όρια ανιχνευσιμότητας και η ευαισθησία της μεθόδου. Μου κάνει φοβερή εντύπωση η διαφορά 15 και 55 ευρώ.
55 εννοεί μαζί με την επίσκεψη...
35 επίσκεψη + 20 εξετάσεις για ψιτακκωση.
 
Για την εξέταση τώρα μου είχε πει αν θυμάμαι καλα ότι παίρνουμε κουτσουλια αλλά και σάλιο..για το σάλιο δεν είμαι σίγουρη.. Θα τον ξαναρωτήσω όταν πάω. Για τα χρήματα μου είχε πει απλά ότι η συγκεκριμένη εξέταση είναι ακριβή.. Και ότι κοστίζει 80€... Πριν ένα μισή χρόνο πάντως που είχα επισκευτεί τη κα Δουκάκη με τα κοκατιλακια.. Και μου είχε πει τότε και αυτή πως καλό είναι κάποια στιγμή να τη κάνουμε τη συγκεκριμένη εξέταση.. Μου είχε πει τότε πως κοστίζει ακριβά γιατί τα δείγματα στέλνονται στο εξωτερικό όπου γίνεται και η εξέταση.. Μάλιστα μου είχε πει ότι θα μου κοστίσει τότε 120€..

Μου είχε πει και μένα αν θέλω προληπτικά για εξέταση στην Ολλανδία. Θα κόστιζε (αν θυμάμαι καλά) 25 ευρώ!
Πριν λίγο καιρό μας προβλημάτισε η αποστολή των κουτσουλιων στη Κομοτηνη για ανάλυση και κατα πόσο είναι τα δείγματα σε καλή κατασταση για ανάλυση και αν τα αποτελέσματα θα ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα της κατάστασης... Και μιλάμε για μια διαδικασία(αποστολή δείγματος) που διαρκεί 2 μέρες από τη Κρήτη...
Και ερωτω οι υπόλοιποι γιατροί που τα στέλνουν στην Ολλανδία για ανάλυση φτάνουν πιο γρήγορα;(η ερώτηση είναι απλά για να μας βάλει να σκεφτούμε)
 
@vagelis76 μπραβο ρε παλικαρε...
Κι αναρωτιόμουν αν θα το εγραφε καποιος, δεν ηθελα να το γραψω εγω γιατι αναφερομαι συχνα στο εργαστηριο της Κομοτηνης!

Επισης εμας μας ενδιαφερει ενα εγκυρο αποτελεσμα στην καλυτερη τιμη,τωρα αν θα το κανουν με σαλιο ή κουτσουλια και αν το δειγμα παει στην Αυστραλια ή τη Γουατεμαλα ειναι δικο τους θεμα.
 
Και ερωτω οι υπόλοιποι γιατροί που τα στέλνουν στην Ολλανδία για ανάλυση φτάνουν πιο γρήγορα;(η ερώτηση είναι απλά για να μας βάλει να σκεφτούμε)

Βαγγέλη, σαφώς και δεν φτάνουν πιο γρήγορα αλλά και πάλι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα απόκλισης των τιμών των αποτελεσμάτων απο των πραγματικών αν η ανάλυση γινόταν μέσα σε 2 ώρες στα φρέσκα περιττώματα. Δουλεύοντας με βακτήρια εδώ και 2 χρόνια αυτό το λέω με απόλυτη σιγουριά. Ορισμένα βακτήρια μπορούν ακόμη και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να πολλαπλασιαστούν άριστα. Επίσης είναι άλλο να στείλεις αίμα για εξέταση για την παρουσία ιών κι άλλο περιττώματα (πιο θρεπτικό υλικό για τα βακτήρια) για εξέταση για την παρουσία βακτηρίων.
 
Back
Top