Κώστα, βλέπω ότι είναι άσπρα και τα πόδια, σωστά.Γραβάτα με άσπρα νύχια.
Ναι σωστά, συνήθως είναι πιο ασπρα τα πόδια από τα αρχέγονα όπως και το ράμφος όταν είναι μικρά είναι πιο ανοιχτό και κάπως πορτοκαλί όπως επίσης το δέρμα τους είναι πιο ροζ.Κώστα, βλέπω ότι είναι άσπρα και τα πόδια, σωστά.
Τι έχει; Δεν την έχω ξανακούσει αυτή τη λέξη, μπορείς να την εξηγήσεις;.. Έχει ασπρα νυχια που σημαίνει ότι έχει ασιανισμο!
Την λέξη θα την εξηγήσει ο Κώστας αλλά για να είναι κάποιος όπως εσύ πιο υποψιασμένος θα πρότεινα να έχει στο μυαλό του πάνω/κάτω κάτι από την οικογένεια γονιδίων Pied.Τι έχει; Δεν την έχω ξανακούσει αυτή τη λέξη, μπορείς να την εξηγήσεις;
O ασιανισμός είναι ελληνική δημιουργία; Εννοώ σαν λέξη γιατί σε άλλες γλώσσες δεν μπορώ να βρω κάτι. Επίσης ο αλμπινισμός είναι ξεκάθαρη κατάσταση, εννοώ ή είναι ή δεν είναι. Αυτί το πουλί εδώ πιο πάνω δεν είναι αλμπίνο.@Φοίβος
Για τον αλμπινισμο (αν δεν κανω λαθος)προκειται Ανεστη,εδω κι εδω με θεμα τα πτηνα ειδικοτερα.
Είναι αντιδάνειο (έτσι νομίζω λέγεται) της λέξης α-κύανος.Την προελευση της λεξης ασιανισμος δεν την γνωριζω.
Αντώνη πριν τελειώσεις το αγωνιώδες google searchινγκ τσέκαρε και αυτό που βρήκα στο pc μου και ρίξε ένα briefing.Βεβαια εδω ο λευκισμος περιγραφεται περιπου ως ημιτελης/μερικως αλμπινισμος.
Να είσαι καλά Αντώνη, ευχαριστώ πολύΚαλα αποτελεσματα @kostas karderines !
σε ευχαριστω γιωργοΚαλη επιτυχίά!
το κελαιδισμα κωστα ειναι το ιδιο ειτε προκειτε για γραβατα, ειτε για αρχεγονα η με κερασια η 6αρα η 8αρα.Πολυ ομορφα τα ζευγαρια!
Και τι δεν θα εδινα για να αντικρισω απο κοντα μια τετοια καρδερινα!
Το κελαϊδιμα τους ειναι ιδιο με τις απλες;
Γειά σου Νικόλα... Καλη επιτυχία σου εύχομαι φιλεΓεια σου Κώστα με τα ξεβαμενα εργαλεία σου... Καλή επιτυχια
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας