Γενικά Απόψεις σχετικά με τους εκτροφείς πουλιών

Κατάσταση
Κλειστό.

Μαίρη 2420

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2014
Μηνύματα
223
Πόλη
Αθήνα
Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα https://community.petbirds.gr/threa...σο-έμπιστος-και-φθηνός-εκτροφέας.20836/page-5 θα ήθελα να πω και γώ τη δική μου εμπειρία από τον εκτροφέα αυτόν. Όλα ξεκίνησαν από την επιθυμία μου να αγοράσω ένα σχετικά εξημερωμένο πουλάκι(θηλυκό κοκατίλ) για να γίνει ζευγαράκι με το ήμερο αρσενικό μου. Γι'αυτό το λόγο θα διέθετα και παραπάνω χρήματα. Τον Χρήστο λοιπόν τον βρήκα από την αγγελία στη χρυσή ευκαιρία και τον πήρα τηλέφωνο. Είναι ένα νεαρό παιδί που σπουδάζει Αθήνα και οι γονείς του μένουν στη Χαλκίδα. Του εξήγησα τι έψαχνα και μου έστειλε με e mail φωτογραφίες να διαλέξω. Να τονίσω πως όλα τα πουλάκια της φώτο ήταν ανεβασμένα σε χέρι(που σημαίνει εξοικειωμένα με ανθρώπους). Όταν διάλεξα αυτό που ήθελα και του τηλεφώνησα μου είπε πως είναι πιο ακριβό λόγω ράτσας(pearl). Η τιμή της ήταν αρχικά 80€ και με παζάρι την πήρα 70 € φυσικά με την προυπόθεση ότι δεν είναι άγρια! Συναντήθηκα μαζί του στο μετρό και μου την έφερε σε μία κούτα. Παρεπιπτόντως είχε άλλο ένα κοκατίλ σε μία άλλη κούτα και κάπου το πήγαινε.Ήταν πολύ συζητήσιμος και ευγενικός και φάνηκε να γνωρίζει πολλά γιατί μου έδωσε διάφορες συμβουλές. Επίσης μου είπε να μη διστάζω να του τηλεφωνώ όταν θέλω να ρωτήσω ότιδήποτε και να του λέω πως προσαρμόζεται το πουλάκι. Όλα καλά μέχρι εδώ.. Όταν πήραμε τη μικρή σπίτι ήταν απίστευτα φοβισμένη και στρεσσαρισμένη!Λέω, εντάξει, λογικό! Καινούριο περιβάλλον και άνθρωποι, θα συνηθίσει με υπομονή και αγάπη.. Μετά από κάποιες μέρες εξακολουθούσε να είναι απόμακρο και φουσκωμένο μονίμως!Ωστόσο τον πήρα κανα 2 φορές τηλ να του το πω και μου είπε να την πάρω αγκαλίτσα γιατί έτσι έκαναν οι γονείς του που τη μεγάλωσαν. Όταν του ειπα πως ούτε κάν ανέχεται την παρουσία μας δίπλα της του έκανε μεγάλη εντύπωση και μου είπε ότι είχε αδυναμία στον πατέρα του και δεν ξεκολλούσε από πάνω του και ίσως γι αυτό! Παιδιά το πουλάκι ήταν και είναι ένα αγρίμι! Μας δάγκωνε σε σημείο που ματώναμε και ούρλιαζε φοβισμένο και 3 μήνες μετά ακόμα κάνει χρρρ όταν πλησιάζουμε όσο και αν ασχολούμαστε συνέχεια μαζί του! Ακόμα και τώρα δεν παίζει ιδιαίτερα, δεν είναι φιλικό προς τον αρσενικό είναι λίγο υποτονικό και κρύβεται πίσω από αντικείμενα! Ξέρω πως εξαρτάται από το χαρακτήρα του πουλιού στην εξημέρωση και το χρόνο που παίρνει αλλά σε καμία περίπτωση αν δεις τη συμπεριφορά αυτού του κοκατίλ δεν σου φαίνεται ότι υπήρξε έστω και μιά στιγμή στο παρελθόν ήμερο! Και εδώ αναρρωτιέμαι,ήταν όντως το κοκατίλ της φωτογραφίας που διάλεξα;Ήταν ποτέ ήμερο; Μήπως το κακομεταχειρίστηκε κανείς και είναι τόσο εχθρικό; Από την άλλη πλευρά το παιδί αυτό ήταν συνεννοήσιμο και έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της μικρής, με έπαιρνε από μόνος του τηλέφωνα να ρωτήσει και ασχολίοταν αρκετή ώρα δίνοντάς μου λύσεις.. Διάβασα και κάποια αρνητικά σχόλια στο θέμα του Δήμου και είδα πως ταιριάζανε..☹Έχω μια πικρία άπο την εξέλιξη όλου του θέματος αλλά δεν έχω και απτές αποδείξεις για το ότι ήταν όλα ψέμματα... Τα συμπεράσματα δικά σας...
 
Μαίρη θυμάμαι καλά ότι στο έδωσε με κομμένα φτερά;
 
Ακριβώς! Συγνώμη για την παράλειψη.. Μου είπε ότι τους τα κόβει λίγο για να μην πετάνε ατσούμπαλα όσο είναι μικρά και χτυπάνε..
 
Ελπιζω να μην σε κοροιδεψαν και σου εδωσαν αλλο πουλι απο αυτο που ειδες στις φωτογραφιες... αλλα για να δειχνει τετοιο ενδιαφερον ισως 40% να μην σε εχει συνιθισει ακομα... Τι να πω, εικασιες κανω
 
Σίγουρα δε μιλάμε για εξημερωμένα πουλιά.
Ίσως εκεί είναι το κλειδί της υπόθεσης...
Οι επιλογές πρέπει να γίνονται με φυσική παρουσία πτηνού και αγοραστή...
Αν αυτό είναι ανέφικτο τότε με στοιχεία από το δακτυλίδι που φορά...
Διαφορετικά αν δε φορά δαχτυλίδι... Διαλέγεις πτηνό "σαν αυτό" και όχι "αυτό"...
 
Εγώ γι αυτό εδώ είχα γράψει Ποιους ωφελεί τελικά αυτή η ασάφεια, για μένα, όσους έχουν στήσει τεράστιες εκτροφές επαγγελματικών προδιαγραφών, εν κρυπτώ, με προκάλυψη τον ερασιτεχνισμό.
Εδώ όπως καταλαβαίνω, κακώς τον αναφέρουμε και ως εκτροφέα, είναι ένας νεαρός που βγάζει το χαρτζιλίκι του, βάζοντας πουλιά να γεννάνε.
Μπορεί να είναι ένα ευγενικό παιδί, μπορεί να έχει και καλές προθέσεις αλλά δεν αρκούν αυτά για να στήσεις μια σωστή επαγγελματική εκτροφή.
Να συνυπολογίσουμε ότι πουλάει με αγγελία 15 ημερών νεοσσούς για τάϊσμα στο χέρι. Τι σκοπό έχει; Να ξεφορτώνεται τα πουλιά όσο γίνεται νωρίτερα.
 
Μακάρι να είναι το ότι δε με έχει συνηθίσει ακόμα και να αλλάξει με τον καιρό!Όλοι αυτό ελπίζουμε! Και όντως ήταν μεγάλο λάθος που διάλεξα ένα πουλάκι που δεν είχα δει παρά μόνο σε φωτογραφία! Ελπίζω αυτό να γίνει μάθημα σε μελλοντικούς αγοραστές που διαβάζουν το θέμα!
 
Δεν είναι απαραιτήτως κακό να διαλέξεις ένα πουλί από μια φωτογραφία. Ομολογώ πως κι εγώ κάποτε το θεωρούσα τεράστιο ρίσκο και το έκανα μόνο όταν εξάντλησα όλα τα άλλα περιθώρια, επικοινώνησα δλδ με όποιον μπορεί να γνώριζε και πήγα σε όσους εκτροφείς και πετ σοπ της περιοχής μου μου υπέδειξαν, αλλά κανείς δε μπορούσε να μου προσφέρει αυτό που έψαχνα, ένα εξημερωμένο lovebird (ή parrotlet).

Οπότε, ή θα εγκατέλειπα την ιδέα ή θα αναζητούσα μέσω διαδικτύου. Διάλεξα το δεύτερο και στάθηκα πολύ τυχερή.

Νομίζω πως το βασικό είναι να κάνεις μια πολύ καλή έρευνα για τον εκτροφέα, ποιοι πήραν πουλιά από αυτόν, πόσο ευχαριστημένοι ήταν κλπ και δεύτερον, να έχεις υπομονή. Αυτές οι δουλειές δεν είναι, άντρα θέλω τώρα τονε θέλω. Θα βρεις πρώτα ένα σοβαρό και αξιόπιστο άτομο, θα του πεις τι θέλεις κι αναλόγως θα πράξεις. Το σωστό είναι να περιγράψεις όλη την κατάσταση (ποιες είναι οι συνθήκες της ζωής σου και γιατί θέλεις το συγκεκριμένο πουλάκι), γιατί μπορεί να πέφτεις έξω σε αυτό που έχεις στο νου σου και να μην ταιριάζει για εσένα. Ο σωστός εκτροφέας θα σε κατευθύνει σωστά και δε θα κοιτάξει να σου πουλήσει, μόνο και μόνο γιατί πληρώνεις.
 
Ακριβώς όπως είπες Χρυσούλα, στάθηκες πολύ τυχερή! Και παίζει μεγάλο ρόλο αυτό! Το να διαλέξεις το πουλάκι σου από φωτογραφία έχει το ρίσκο του και δεν είναι και ο πιο αξιόπιστος τρόπος. Σαφώς και θέλει ψάξιμο αλλά δυστυχώς κάποιοι είναι αρχάριοι και δεν τα γνωρίζουν αυτά ή δεν έχουν άλλη επιλογή γιατί έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια της αναζήτησης όπως εσύ και αναγκάζονται να καταλήξουν σε ένα πουλάκι που δεν έχουν δει...
 
Ακριβώς όπως είπες Χρυσούλα, στάθηκες πολύ τυχερή! Και παίζει μεγάλο ρόλο αυτό! Το να διαλέξεις το πουλάκι σου από φωτογραφία έχει το ρίσκο του και δεν είναι και ο πιο αξιόπιστος τρόπος. Σαφώς και θέλει ψάξιμο αλλά δυστυχώς κάποιοι είναι αρχάριοι και δεν τα γνωρίζουν αυτά ή δεν έχουν άλλη επιλογή γιατί έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια της αναζήτησης όπως εσύ και αναγκάζονται να καταλήξουν σε ένα πουλάκι που δεν έχουν δει...

Μα αυτό σου λέω Μαίρη. Κι εγώ αρχάρια ήμουν κι επέλεξα ένα πουλί από φωτογραφία. Όμως έψαξα πολύ τον εκτροφέα που απευθύνθηκα. Αυτή είναι η διαφορά. Δεν είναι μόνο τύχη. Οι περισσότεροι βιάζονται, θέλουν ένα πουλί, ακριβώς όπως το θέλουν, εδώ και τώρα. Και σε τιμή ευκαιρίας. Γι' αυτό ανθούν τα bird mills. Γιατί ο περισσότερος κόσμος δεν θέλει να καταλάβει πως ένα πουλί με την τάδε μετάλλαξη, εξημερωμένο και υγιές, δεν μπορεί να κάνει 15 ευρώ και θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσουν αυτό ακριβώς που ζητούν.
 
Έχεις δίκιο, Μαρία.

Μαίρη, φυσικά τίποτα από αυτά που λέω δεν ισχύει για σένα προσωπικά, μιλάω γενικά γιατί τέτοιο είναι το θέμα.
 
Μαίρη, φυσικά τίποτα από αυτά που λέω δεν ισχύει για σένα προσωπικά, μιλάω γενικά γιατί τέτοιο είναι το θέμα.
Φυσικά, με την Μαίρη έχουμε ζήσει και την περιπέτειά της και τις φιλότιμες προσπάθειές της και τις αγωνίες της.
 
Καλημέρα. Διάβασα την ιστορία της Μαίρης και λυπήθηκα πολύ. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία από ήμερα πουλιά βέβαια, κι απο κοκατίλ δεν γνωρίζω καθόλου, αλλά να πω πως το lovebird μου έβγαινε από το κλουβί κι ανέβαινε στο χέρι από τη δεύτερη μέρα. Καθόλου φοβική, πάντα κεφάτη και ζωηρή. Ίσως είναι στη ράτσα, ίσως είναι στο χαρακτήρα του κάθε πουλιού, δεν το ξέρω. Ίσως απλά να ήμουν πάρα πολύ τυχερή!
 
Ναι ε; Τότε να πω πως έπιασα το τζόκερ, αν λάβουμε υπόψη και την εμφάνιση. 😛

Αλήθεια, καιρό έχω να σας τη δείξω, μεγάλωσε κι έγινε σα λουκουμάς. :D Θα ανεβάσω φωτο στο θέμα της.
 
πριν πω την αποψη μου, μπορειτε να δετε οτι ειμαι μεσα στο φορουμ απο το 2009..6 ολοκληρα χρονια λοιπον! Δεν εχω εμπλακει ουδεποτε σε συζητησεις,τσακωμους κλπ κλπ.. Δεν εχω καν εκφρασει αποριες για τα πουλακια που ειχα κατα καιρους -ακομα και οταν ημουν απειρος-, γιατι δεν μου αρεσει να απασχολω το φορουμ με αποριες που θα μπορουσα να λυσω διαβαζοντας αναλογες εγκυκλοπεδιες κλπ.. Αλλα αυτη την φορα η αδικια και ο παραλογισμος στο θεμα του παιδιου με τις αγγελιες,ξεπερνα κατα πολυ τα ορια.. Καταρχας εγω να πω πως αυτη την στιγμη εγω ενα μπατζι και 2 κοκατιλ ταισμενα στο χερι απο εκεινον και ειναι μακραν τα καλυτερα ζωακια που εχουν περασει ποτε απο το σπιτι μου -και απο θεμα εξημερωσης, αλλα και απο θεμα υγειας και μορφολογιας.. Μεγαλοσωμα -φαινεται οτι ειναι απο καλους γονεις και δεν εχει προκυψει π ο τ ε το παραμικρο προβλημα... Εγω πριν τον γνωρισω, διαβασα στην αρχη αρνητικα σχολια για εκεινον απο συγκεκριμενη σελιδα στο φβ, αλλα επειδη η συγκεκριμενη σελιδα ανηκει σε ατομο που κανει εκεινος εδω και χρονια διακινηση πουλιων και δευτερον επειδη συμφοιτητρια μου ειχε παρει ημερο κοκατιλ απο εκεινον, σκεφτηκα να τον εμπιστευθω... Παρολο που ειχα ζωντανο παραδειγμα της φιλης μου που ηταν απολυτα ευχαριστημενη απο εκεινον και μου τον συνεστησε ανεπιφυλακτα, η δισφημιση και τα κουτσομπολια ηταν τοσα που οταν του τηλεφωνησα ημουν επιφυλακτικος-βεβαια να σημειωσω οτι ολα ηταν σε επιπεδο κουτσομπολιου, δεν ειχα δει κανεναν να εχει παραπονο οτι πηρε κατι και ειχε προβλημα. Και ετσι πηρα την αποφαση να του δωσω μια ευκαιρια.. Ενω ηθελα κοκατιλ εξαρχης μιας και ειχα και στο παρελθον παρει απο γνωστο εκτροφεα-και δεν εμεινα ευχαριστημενος-προτιμησα να παρω μπατζι επειδη ειχα επιρεαστει οσο ναναι.. Και ειπα να κανω ενα μικρο βημα για αρχη.. Τηλεφωνοντας του ακουσα οτι προκειται για καποιον νεο ανθρωπο και καμια σχεση με μεγαλοαπαταιωνας, βουλγαρος κλπ που ειχα διαβασει σε σελιδα στο φβ-την οποια φθσικα και μπορω να αναφερω.. Μιλοντας μαζι του και ρωτοντας τον για τιμες κλπ, διαλεξα το κουκλακι μου μεσω φοτοκαι του ζητησα να μου το φερει στην παιανια μιας και δεν ειχα τοτε μεταφορικο να παω να το παρω εγω.. Μου το εφερε και θυμαμαι οτι ημουν τοσο επιρεασμενος απο τα κουτσομπολια εις βαρος του, που του εκανα ενα σωρο ερωτησεις και τον εβαζα να μου κανει "επειδηξη" του πουλιου για να πειστω οτιναι το παπαγαλακι αυτο που πρεπει και οπως πρεπει... Με ειχαν φοβησει οι καλοθελητες με τα σχολια τους και εδειξα ξεκαθαρα την δυσπιστια μου απεναντι του.. Πραγμα για το οποιο ντρεπομαι τωρα πια, γιατι εχουν περασει 2 χρονια και εχω αποκτησει αλλα 2 πουλια απο εκεινον και εχω συστησει και σε αρκετο κοσμο.. Την πρωτη βδομαδα που ειχα παρει το μπατζακι μου ημου συνεχεια με την αγωνια.. Ενω ολα πηγαιναν τελεια, εγω ανησυχουσα γιατι μου ελεγαν οι διαφοροι εκτροφεις, ααα πηρες απο αυτον,θα εχεις προβλημα...ην πατησες κλπ!
στην πορεια βεβαια βρηκα και αλλα ατομα που ειχαν παρει πουλακια απο εκεινον και ειχαν ολοι ακρως θετικα σχολια και ετσι ηρεμησα.. Το μπατζακι μου πηγε εξαιρετικα και πολυ γρηγορα του ζητησα και κοκατιλ.. Τα πηρα και αυτα με τον ιδιον ακριβως τροπο, διαλεγοντας τα μεσα απο φοτος. Εγω ειχα κολλησει εξαρχης να παρω ζευγαρι! Εκεινος προς τιμην του μου εξηγησε οτι θα ηταν καλυτερα να επαιρνα ενα για αρχη κατα προτιμηση αρσενικο ωστε να αποκτησω μια εμπειρια και στην πορεια αν ηθελα να προχωρησω στην αγορα και και του δευτερου.. Εγω παρολα πηρα και τα 2 μαζι εξαρχης μιας και ειχα ηδη αποκτησει εμπειρια απο το προηγουμενο μου κοκατιλ! Η διαφορα των πουλιων που μου εδωσε με αυτο που μου ειχε παρει η μητερα μου απο αλλον εκτροφεα ηταν τεραστια! Και σε θεμα μορφολογιας και σε θεμα εξημερωσης.. Και το αρσενικο και το θυλικο που μου εδωσε ο χρηστος ηταν απο την τριτη μερα στο χερι μου και εκτως κουβιου.. σε οτι αποριες ειχα τον ειχα διπλα μου παντα! Ποτε δεν αρνηθηκε να με βοηθησει σε οποιαδηοτε απορια ειχα-ακομα και για παραδεισια που ειχα και τα ειχα παρει απο πετ σοπ..
τα κοκατιλακια μου τα εχω 1μιση χρονο, εχω βγαλει 7 απιστευτα μωρακια.. Ακομα και μετα τις 2 γεννες παρεμειναν πληρως εξημερωμενα και φιλικοτατα απεναντι μου.. Εχοντας λοιπον πληρη εμπιστοσυνη στον χρηστο οσα ατομα ενδιαφερθηκαν βλεποντας τα δικα μου,τους συνεστησα και ολοι εμειναν το ιδιο ευχαριστημενοι οπως και εγω! Σε ολους ηταν εξισου ευγενικος, εξισου εξυπηρετικος και εξισου σωστος σε αυτο που τους εδωσε.. Εχοντας περασει 2 χρονια λοιπον γνωριμιας και επαφης μαζι του και εχοντας συστησει και αλλο κοσμο εχω να πω πως καλο θα ηταν οταν ακουμε αρνητικα σχολια για καποιον καλο θα ηταν να δουμε και κατα ποσο ευσταθουν.. Και στην προκειμενη περιπτωση να πω οτι δεν ευσταθουν καθολου.. Εγω στο προσωο του χρηστου εχω βρει εναν πραγματικα καλο ανθρωπο, εξαιρετικα ντομπρο και σε οτι μου ειπε ηταν κυριος! Και ειναι χαρα μου που γνωρησα ενα τετοιο παιδι.. Ειναι ωραιο να αποκτας φιλιες μεσω κοινων ενδιαφεροντων και σωστων συναλλαγων..
 
Εγώ γι αυτό εδώ είχα γράψει Ποιους ωφελεί τελικά αυτή η ασάφεια, για μένα, όσους έχουν στήσει τεράστιες εκτροφές επαγγελματικών προδιαγραφών, εν κρυπτώ, με προκάλυψη τον ερασιτεχνισμό.
Εδώ όπως καταλαβαίνω, κακώς τον αναφέρουμε και ως εκτροφέα, είναι ένας νεαρός που βγάζει το χαρτζιλίκι του, βάζοντας πουλιά να γεννάνε.
Μπορεί να είναι ένα ευγενικό παιδί, μπορεί να έχει και καλές προθέσεις αλλά δεν αρκούν αυτά για να στήσεις μια σωστή επαγγελματική εκτροφή.
Να συνυπολογίσουμε ότι πουλάει με αγγελία 15 ημερών νεοσσούς για τάϊσμα στο χέρι. Τι σκοπό έχει; Να ξεφορτώνεται τα πουλιά όσο γίνεται νωρίτερα.
ειναι κακο να μιλαμε χωρις να ξερουμε... Και να προσβαλουμε κιολας.. Πως μπενετε σε λεπτομεριες για το ποιος ειναι τι κανει κλπ κλπ;δεν δινει νεοσσους σε ασχετους, πρωτα ελεγχει εαν ξερουν να ταισουν και μετα.. Επισης δεν δινει 15 ημερων.. Αυτο το εχετε συμπερανει επισης μονη σας. Δινει απο 25 ημερων, που ειναι μια πολυ καλη ηλικια για ταισμα στο χερι.. Και ειστε σε θεση εσεις να ξερετε τι κανει; Πως μιλατε με ευκολια για χαρτζιλικι κλπ κλπ/;και αποφασησατε κιολας οτι δεν ειναι εκτροφεας... Μηπως τελικα δεν ειναι και ολοι τοσο αντικειμενικοι εδω μεσα; Μηπως ξεπερνανε τα ορια;λεω εγω τωρα...
 
Κύριε Μπαμπίκο γιατί αγωνιάτε να απαντήσετε σε όλα τα θέματα αποκλειστικά σ' εμένα;
Μπορείτε καλύτερα να διαψεύσετε τους καταγγέλοντες.
Πιο αποτελεσματικό δεν θα ήταν στην υπεράσπιση του φίλου-συνεργάτη σας και της αλήθειας;
Έτσι θα ήταν και πιο πειστική η συγκινητική προσωπική σας εμπειρία.
Δεν είδα όμως να τολμήσετε να αντικρούσετε κάποιον από εκείνους. Μέχρι να μπορέσετε να το κάνετε, καμία απάντησή μου πλέον δεν θα λάβετε.
Αν τους αντικρούσετε με λογικά επιχειρήματα, θα το χαρώ πολύ, γιατί προφανώς η όλη συζήτηση ήταν λάθος και αστήρικτη.
Όσο για το ότι πουλάει πουλιά 15 ημερών και 21 ημερών τα οποία μάλιστα και πρόκειται να στείλει με ΚΤΕΛ στο Ναύπλιο, δεν έχετε παρά να μελετήσετε τα θέματα της @Maria01 που είναι η εν εξελίξει υπόθεση που ανέφερα.
Παρακαλώ να προσέχετε πως μου απευθύνεστε στο εξής.
 
Μιας και τελευταία διαβάζω πιο πολυ θέματα με εκτροφείς μιας και αυτο το θεμα με ενδιαφέρει αυτές τις μερες αρκετα, έτυχε το πρωι που να παρατηρήσω κατα τύχη οτι ο mpampikos ειχε γράψει ενα σχόλιο του καταλαθος κολλητά με την παράθεση σχολίου αλλου χρήστη με αποτέλεσμα να φαίνεται σαν το σχόλιο του χρήστη και η δικιά του απάντηση, μάλλον οι διαχειριστές έσβησαν το σχόλιο αυτο γιατι δεν το πρόσεξαν, θα παρακαλούσα τον μπαμπικο αν μπορει να το ξαναγράψει, ή τους διαχειριστές να το επαναφέρουν
 
Κατάσταση
Κλειστό.
Back
Top