Γενικά Από που τα πήρατε τα ιθαγενή πουλιά σας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tassos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Φίλε, και τον εννοώ, τον επιθετικό προσδιορισμό, mortis, είσαι οργισμένος και τα βάζεις με θεούς και δαίμονες.
Πρώτος εγώ σου είπα ότι συμφωνώ με πολλά αν όχι όλα απο αυτά που λές.
Πρέπει να κατανοήσεις όμως την δυσκολία και τις αντιξοότητες γενικότερα του θέματος και των όσων άλλων έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα.
Το ιγκουάνα είναι must και πιασάρικο όπως τα tatoo πρίν μερικά χρόνια και οι emo και trendy κλπ.
Το αγριοπούλι δεν είναι γιατί απλά υπάρχει, ακόμα γύρω στην Φύση της χώρας μας. Για πόσο ακόμα; Αυτό είναι η απαρχή της συζήτησης και τόσων άλλων που έχουν γίνει μέχρι τώρα και θα συνεχίσουν να γίνονται.
Πολλοί από όλους μας καταναλώνουμε χρόνο (πολύ) και χρήμα επίσης (πολύ), για το χόμπυ μας. Κόβοντας από άλλα πιό αναγκαία ίσως πολλές φορές (χρόνο δουλειάς ή διασκέδασης, άλλης, πλήν των πουλιών, και άλλα πιό αναγκαία έξοδα).
Επαναλαμβάνω πώς όλα ξεκινούν από εμάς τους ίδιους. ΑΤΟΜΙΚΑ. Αν εγώ δεν έχω ηθική, δεν προσπαθώ να είμαι σωστότερος και να διορθώνομαι όπου αποδεδειγμένα και αντικειμενικά έχω λάθος, τι να μου κάνουν οι πρόεδροι οι υπουργοί, οι, οι...
Όπως έγραψα σε άλλο θέμα,
Αντώνη το θέμα είναι πολύ πιό μπερδεμένο αλλά ταυτόχρονα όπως όλα τα δύσκολα προβλήματα έχει μία απλή λύση.
Κυριακή στο Σχιστό και να επιβάλουν τους ισχύοντες; νόμους, με απελευθερώσεις, κατασχέσεις, δήμευση περιουσιών κινητών και ακινήτων των εμπλεκομένων, σε αυτό το παζάρι - κρεματόριο, τότε τη λύση τη δίνουμε μόνοι μας.

αν ο καθένας ατομικά δεν πάρει θέση αντίθετη και στάση με την δική του προσωπικά στάση, τότε δεν γίνεται πραγματικά, πίστεψέ με, δυστυχώς, τίποτα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι ούτε ωχαδελφιστής, ούτε ότι περιμένω από τους άλλους να κάνουν μία κίνηση.
Εγώ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ και κάνω πράξη αυτό που ανέφερε ό Σταύρος. Δεν δίνω ούτε 0,10 λεπτά του ευρώ σε πετσοπάδες. Εχω κυνηγήσει πουλοπιάστη στο κτήμα με τις ελιές που έχει ο πατέρας μου. Όπου βρίσκομαι και υπάρχει συζήτηση για τα άγρια η θέση μου είναι παγιωμένη. Και σε αυτό το φόρουμ έχω γίνει πολλές φορές κακός με πολύ κόσμο για το θέμα αυτό.
Στο σπίτι μου και στη γύρω περιοχή έχω βρεί πολλές φωλιές και καρδερίνων και φλώρων και λούγαρων. Η περιέργειά μου φτάνει μέχρι να δώ άν είναι καλά όλα στο ζευγάρι και κάθομαι λίγα λεπτά της ώρας να δώ τον τρόπο που λειτουργούν.
Έχω δεί πάρα πολλές φορές το θηλυκό να είναι στη φωλιά και το αρσενικό σε κάποιο ψηλό σημείο να τραγουδά και να εποπτεύει.

Αντιθέτως παραφυλάω άν μου επιτρέπει ο χρόνος και η θέση της φωλιάς για "αρπακτικά", ανθρώπινα. Και δεν πολυδείχνω ότι την παρατηρώ για να μήν "καρφώσω" τη φωλιά, ειδικά στο σπίτι μου που είναι και σε θέση ευάλωτη για τη φωλιά.
Τέλος οι σύλλογοι αποτελούνται από χομπίστες.
Και αυτό το ξαναλέω. Εδώ δεν παίρνουν στα σοβαρά ομάδες ανθρώπων που έχουν σοβαρότερους λόγους από ένα χόμπυ, τους "τρελλούς" θα υποστηρίξουν ή θα ακούσουν; Τους εν πολλοίς, γραφικούς;
Μόνο αν κάνει κάτι η Ε. Ε., και έρθει σαν οδηγία της, για να γίνει νόμος του κράτους, αλλά και πάλι στην Ελλάδα χωράει πολύ νερό στο κρασί των διοικούντων. Προτιμάνε να πληρώνουν πρόστιμα αντί να οργανώσουν μία κατάσταση. (Βλέπε κτηματολόγιο).
Εγώ θα έχω τις 2 καρδερίνες μέχρι να φύγουν και δεν έχω βάλει άλλο πουλί και ούτε πρόκειται ποτέ να αποκτήσω πουλί αν δεν
θέλω για να βελτιώσω το κοπάδι μου και τα παίρνω από εκτροφείς που γνωρίζω τον τρόπο διαχείρησης του δικού τους κοπαδιού
και το χαρακτήρα τους, και την ορνιθολογική παιδεία τους όπως λέει και ο Κώστας, συμπληρώνω
Φιλικά,
 
georgekouk είπε:
[Φίλε, και τον εννοώ, τον επιθετικό προσδιορισμό, mortis, είσαι οργισμένος και τα βάζεις με θεούς και δαίμονες.]
Και εγώ φίλο σε νοιώθω Γιώργο όπως και τους υπόλοιπους.
georgekouk είπε:
Καταννοώ τα πάντα αλλά προτείνω και λύσεις εσύ έχεις να προτείνεις καμμία;
Το ιγκουάνα δεν υπάρχει καν στην ελληνική φύση. Και δε μίλησα μόνο για ιγκουάνα είπα και για χιμπατζίδες που ούτε αυτοί υπάρχουν είπα και για φίδια(πύθωνες βόες)που ούτε αυτά υπάρχουν. Τις προάλλες εδειξε τα γεράκια της πολεμικής αεροπορίας ε δεν μπορεί αν υπάρξει επιμονή και θέληση από κάποιους συλλόγους θα τα δείξουν και τα αγριοπούλια μπορεί όχι αύριο αλλά "μεθαύριο" και ίσως "παραμεθαύριο" σε ενοχλεί αυτό;
georgekouk είπε:
[Το αγριοπούλι δεν είναι γιατί απλά υπάρχει, ακόμα γύρω στην Φύση της χώρας μας.]
Σε πληροφορώ φίλε Γιώργο ότι αυτοί που εκτρεφουν αγριοπούλια είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που εκτρε΄φουν ιγκουάνα φίδια κλπ.
georgekouk είπε:
[Αν εγώ δεν έχω ηθική, δεν προσπαθώ να είμαι σωστότερος και να διορθώνομαι όπου αποδεδειγμένα και αντικειμενικά έχω λάθος, τι να μου κάνουν οι πρόεδροι οι υπουργοί, οι, οι...]
Η ηθική όσο κι αν την έχεις εσύ εγώ και πολλοί άλλοι δεν φτάνει σε μια χώρα σαν την Ελλάδα. Καλο να είσαι ρομαντικός αλλά δεν φτάνει.
georgekouk είπε:
[Εγώ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ και κάνω πράξη αυτό που ανέφερε ό Σταύρος. Δεν δίνω ούτε 0,10 λεπτά του ευρώ σε πετσοπάδες]
Εγώ κάθε νοέμβριο αγόραζα. Τον περασμένο Νοέμβρη δεν αγόρασα ούτε ένα πουλί. Ο πετ σοπάς όμως τον Νοέμβριο έφερε και πάλι τον ίδιο αριθμό με τις άλλες χρονιές μη σου πω και περισσότερα και τα πούλησε όλα. Άλλαξε κάτι πέραν από το ότι έχω πιο ήσυχη την ατομική μου συνέιδηση; Που εγώ δεν αγόρασα;Η εφυσυχασμένη ατομική μου συνείδηση λοιπόν δεν μου φτάνει. Εσένα σου φτάνει να έχεις ήσυχη τη συνείδηση σου αλλά η καταστροφή να συνεχίζεται με αμείωτο μάλιστα ρυθμό;
georgekouk είπε:
[Εχω κυνηγήσει πουλοπιάστη στο κτήμα με τις ελιές που έχει ο πατέρας μου.]
Πόσα χωράφια δικά σου έχεις;(χωρίς παρεξήγηση δεν ανήκω στην εφορία) Γιατί αν τον κυνήγησες από το δικό σου χωράφι πήγε στο διπλανό κι εκεί δεν έχεις δικαίωμα να τον κυνηγήσεις.
georgekouk είπε:
[Στο σπίτι μου και στη γύρω περιοχή έχω βρεί πολλές φωλιές και καρδερίνων και φλώρων και λούγαρων. Η περιέργειά μου φτάνει μέχρι να δώ άν είναι καλά όλα στο ζευγάρι και κάθομαι λίγα λεπτά της ώρας να δώ τον τρόπο που λειτουργούν.
Έχω δεί πάρα πολλές φορές το θηλυκό να είναι στη φωλιά και το αρσενικό σε κάποιο ψηλό σημείο να τραγουδά και να εποπτεύει.

Αντιθέτως παραφυλάω άν μου επιτρέπει ο χρόνος και η θέση της φωλιάς για "αρπακτικά", ανθρώπινα. Και δεν πολυδείχνω ότι την παρατηρώ για να μήν "καρφώσω" τη φωλιά, ειδικά στο σπίτι μου που είναι και σε θέση ευάλωτη για τη φωλιά.]
Αυτό θα σου το πω πάλι φίλε μου το κανεις σε έναν χώρο που σου ανήκει. Στους άπειρους άλλους χώρους τι κάνεις; Αστο φίλε μου έτσι δεν δίνεις την παραμικρή λύση στο πρόβλημα.
georgekouk είπε:
[Τέλος οι σύλλογοι αποτελούνται από χομπίστες.
Δεν αντιλέγω όμως το να κυνηγάς και να παραφυλάς για να σώσεις 5 άντε 10 φωλιές γίνεσαι εξίσου γραφικός. Υπάρχουν καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι τρόποι αρκεί να τους βρούμε.
georgekouk είπε:
τις 2 καρδερίνες μέχρι να φύγουν και δεν έχω βάλει άλλο πουλί και ούτε πρόκειται ποτέ να αποκτήσω πουλί αν δεν

και το χαρακτήρα τους, και την ορνιθολογική παιδεία τους όπως λέει και ο Κώστας, συμπληρώνω]
Πάνω σε αυτό έχω μία ερώτηση αν θέλεις μου απάντάς. Είπες χτες ότι αυτές τις καρδερίνες τις κατέβασε κάποιος από φωλιά και τις χάρισε στον πατέρα σου πριν 4 χρόνια. Εσύ όμως είπες ότι όταν ήσουν 10 χρονών του πατέρα σου του έκοψες το πουλοπιάσιμο και τον έκανες με τον δικό σου τρόπο να αποκτήσει συνείδηση.Λές ότι έίσαι 43 χρονων άρα αυτό έγινε πριν 33 χρόνια. Πρίν 4 χρόνια κι εφ όσον ο πατέρας σου πλέον είχε συνείδηση οικολογική πως δέχτηκε ένα τέτοιο δώρο;
 
Φρανια με χαρα ν ατο κανουμε αν καταφερουν βεβαια και ζησουν τα πουλια, μετα το στρες της αιχμαλωσιας,θ αηθελες ν α μας πεις ποιο μαγαζι ειναι για ν α"μποϋκοταρουμε;"🙄
Bεβαιως Κατερινα δενξερω μονο αν επιτρεπεται να το κανω δημοσια.. Δεν θελω για κανεναν λογο να φερω σε δυσκολη θεση το PB .Aν επιτρεπεται ας μου το πει καποιος..Ωστοσο εσυ προηγεισαι με pm.:)
 
Στο θέμα της αγοράς και απελευθέρωσης παρανόμως αιχμαλωτισμένων ιθαγενών πτηνών από πετ σοπ είμαι κάθετα αντίθετος και προσπαθώ λέγοντας την άποψή μου να αποτρέψω οποιονδήποτε να το κάνει. Ας υποθέσουμε ότι αγοράζουμε 100 καρδερίνες και επειδή του κάνουμε του παράνομου καλή κατανάλωση, μας τις δίνει προς 10 ευρώ τη μια, άρα 1000 ευρώ. Σας πληροφορώ ότι πριν προλάβουμε να πάμε να τις απελευθερώσουμε θα έχουμε γίνει οι ηθικοί αυτουργοί για την αιχμαλωσία 333 νέων καρδερίνων, αν υπολογίσουμε ότι ο πετ σοπάς επενδύει το κεφάλαιο των 1000 ευρώ δίνοντας το στον πουλιοπιάστη που πουλάει 3 ευρώ το πουλί. Αν λάβουμε υπόψη μας επίσης ότι για να καταφέρει ο πουλιοπιάστης να πάει στον πετ σοπά 333 ζωντανά πουλιά θα πρέπει να πιάσει τουλάχιστον 500, τότε καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για έγκλημα και όχι για ακτιβισμό.

Η λύση κατά την άποψή μου στην περίπτωση τις πώλησης παρανόμως αιχμαλωτισμένων πουλιών από τα καταστήματα είναι να τους γυρνάμε επιδεικτικά την πλάτη αρνούμενοι να αγοράσουμε έστω και 1 ποτίστρα από κει μέσα. Ίσως θα έπρεπε ακόμη να ασκούμε σε αυτές τις περιπτώσεις το δικαίωμά μας ως ευσυνείδητοι πολίτες, καταγγέλλοντας τέτοια μαγαζιά στις αρμόδιες αρχές. Μη μου πείτε ότι δεν νοιάζονται οι αρμόδιες αρχές διότι από τη στιγμή που θα γίνει επώνυμη καταγγελία τότε οι ευθύνες βαρύνουν νομικά την υπεύθυνη υπηρεσία.


.
Να γινω σαφεστερη.. Το καταστημα αυτο δεν εμπορευεται αγρια πουλια. Εχει 2 τεραστιες κλουβες με δεκαδες αγρια..φλωρους, ενα σπινο, ενα οργανελλι τις τρεις καρδερινες που ανεφερα και ενα δυο αλλα ειδη που ρωτησα μου ειπαν αλλα δεν τα θυμαμαι. Ταχουν με μια ποτιστρα και μια ταιστρα χειμωνα καλοκαιρι χωρις στεγαστρο χρονια τωρα η ιδια κατασταση. Η μια κλουβα ειναι κολλημενη στο μαγαζι και την βλεπεις θελεις δεν θελεις. Δεν πιστευω και δεν υποστηριζω οτι ειναι ο σωστος τροπος και η ερωτηση μου εγινε σε μια προσπαθεια να προσεγγισω τον προμηθευτη.. η ευκολια και η τιμη με εκαναν να τα χασω . Η σκεψη ηρθε γλυκα.Αυτο ειναι ολο.Αληθεια πιστευει κανεις οτι αυτοι οι ανθρωποι λειτουργουν μεσω παραγγελιων; Και οτι σταματανε μπροστα σε οποιαδηποτε ευκαιρια να αρπαξουν απο την φυση.. Ακομη και αν γνωριζουν οτι θα τα πεταξουν παραπερα σε λιγο παλι θα το κανουν. Το αστυνομικο τμημα ειναι πολυ κοντα αν αυτο λεει κατι. Πρεπει ολοι να προσπαθουμε. Το αποτελεσμα το μετραμε μετα. Η προταση ομως ειναι να ξεκινησουμε απο τον εαυτο μας
 
Γιατί όχι το φόρουμ αυτό ή οποιοδήποτε άλλο. Δεν είναι δα και εκατοντάδες τα φόρουμ! Σκοποί του συνεδρίου; Σχεδιο δράσης, δημοσιοτητα, πίεση στην πολιτεία για αλλάγη του νόμου και θέσπιση όσων ισχύουν στην Ευρώπη κι ας μη βγει τίποτε. Τουλάχιστον θα έχουμε καθαρή τη συνείδηση μας απέναντι σ αυτο που όλοι λέμε ότι αγαπάμε τόσο πολύ. Δεν θα μπορουσα να το διατυπωσω πιο σωστα!
 
Ego pistebo afto to problima me ta Poulia europaiikon dasson, den einai toso aplo.

1.Proto den einai mia lisi na agorasoume afta ta poulia apo Pet-Shop i apo to bazari gia na tous finoume eleftheros, giati me afti tin kinisi ksekinisoume emeis tin mexani tou piasimo os exei perigrapsei o Stavros.

2.Eimai arketa realistiko gia na katalabeno, tha selei akoma xronia mexri stamataei to piasimo poulion. Afto leo giati edo milame gia ektrofeis kai anthropous pou skeftoune to peribalon, ti tha gini omos me aftous pou pernoune ena pouli to baloune se ena kloubaki megetos "papoutsokouto" mono me nero kai kanabouri na kelandai gia 3-5 mines kai meta selei "ananeosei", aftous den katalabenoune TIPOTA apo afta pou grafoume emeis edo. Kai an den tha broune poulia se Pet-Shop ta broune kapio alou.

3.Afto pou grafei o Kosta gia to kafe sto kotetsi tou ektrofeas kai tis zitisis, poli oreo omos aftos pou exei piasmeno poulia i tha pernei folies apo tin fisi aplo the erthei sto Kosta gia Kafe, ala sto kotetsi tou exei problima me tin gineka tou 😛 kai den paragalesei kanenan.

4.Oso i ektrofeis gia ta "Poulia europaiikon dasson" einai mono i "5 roda sto karotsi", den alasei TIPOTA. Pou miniasei ton proedros afto pou lene 3 anthropous apo 60. Ego pistebo afto alasei, otan exoume sobara na poume SYLLOGOI - LESKES - GROUP apo anthropous pou ektrefoune afta ta poulia. Simera i pio poli sylogoi exoune ektrofeis kanarinion kai den tous pirasei ti ginete me tous ektrofeis Poulia europaiikon dasson.

5.Oso ta daxtilidia gia afta ta poulia einai ta idia daxtilidia pou forane ta kanarinia pali pistebo den alasei tipota. Poli xores stin Europi exoune ksekinisi na xorisoune ta daxtilidia gia afta ta poulia. Stin Germania px ta daxtilidia gia ta Poulia europaiikon dasson, dini mono pia o kratos, etsi parxei toulaixston ligo elenxo, den sou dinoune 50 daxtilidia, an exeis mono 2 zefgari poulia dilomeno. Telos tou xrono diloneis ta mikra, kai ta daxtilidia pou den xriastikes zitane mpiso.

6.An pouliete ena pouli sinodebete me ena karti pou grafei to numero tou daxtili kai onoma kai diefthinsi tou ektrofeas. Etsi san taftotita parxei panta afto to karti. Perno ena pouli apo ton Giorgo, exo ena karti pou lei ektrofeas tou pouliou einai o giorgos i apo pion agorese o Giorgios afto to pouli. Afto einai kati pou boroume na ksekinisoume mono mas, xoris na rotame to kratos. Afto einai kati pou den bori na sou dini kanena Pet-Shop. ( Poulopistes den seloune na dinoune to onoma tous, oute o Petshop selei na mini kati pou apodiksi apo pou erthei to pouli).

7.Parxei edo stin Ellada kati pou den exoune se kamia ali xora. To sistima tis plirofories. Ti enoo; Selo mia karderina, sto Petshop den pao giati den tha bro ekei karderina ektrofeis. Ala selei na mou poulai o ABGDEF mia karderina ektrofeis, an exo tora ena Forum, mia leski, kapios filos pou boro na rotao "Pes mou o kirios ABGDEF pios einai; Ti akousame gia afton; Ta poulia tou einai entaksi; " Eimai apolito siguro se poli mikro xronologiko diastima ginete kati. Den bori na kribete aftos pou pernei folia afto gia megalo xronologiko diastima.


Alexandros
 
Alexandros είπε:
[ 2.Eimai arketa realistiko gia na katalabeno, tha selei akoma xronia mexri stamataei to piasimo poulion. Afto leo giati edo milame gia ektrofeis kai anthropous pou skeftoune to peribalon, ti tha gini omos me aftous pou pernoune ena pouli to baloune se ena kloubaki megetos "papoutsokouto" mono me nero kai kanabouri na kelandai gia 3-5 mines kai meta selei "ananeosei", aftous den katalabenoune TIPOTA apo afta pou grafoume emeis edo. Kai an den tha broune poulia se Pet-Shop ta broune kapio alou.]
Κι αφού θα περάσουν χρόνια πολλά για να αλλάξει κάτι καλά είμαστε κι έτσι; Αυτό εννοείς Αλέξανδρε; Στο χέρι μας είναι να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε.Αν κάτι μέχρι τώρα δεν έχει αλλάξει είναι γιατί εμείς οι ίδιοι δεν προσπαθήσαμε είτε γιατί αδιαφορούμε είτε γιατί μας βολεύει η κατάσταση που υπάρχει. Σου έχει πει κανείς Αλέξανδρε ότι όλοι οι εκτροφείς σέβονται το περιβάλλον;Και γώ σου λέω ότι υπάρχουν εκτροφείς που προμηθεύονται 100 δαχτυλίδια το χρόνο και κατεβάζουν 100 νεοσσούς από φωλιές.Αυτοί είναι το πρώτο π΄ροβλημα και μετά είναι αυτοί που έχουν ένα πουλάκι και δεν ξέρουν να το χειριστούν. Και αν ισχύσει στηνν Ελλάδα ενας νόμος τύπου Ελβετίας που μας παρέθεσε προχτές ο Χάρης τότε θα δούμε πόσα δαχτυλίδια θα προμηθεύονται και πόσες φωλιές θα κατεβάζουνε οι κύριοι αυτοί που δεν είνα΄λίγοι στην Ελλάδα.

Alexandros είπε:
[ 5.Oso ta daxtilidia gia afta ta poulia einai ta idia daxtilidia pou forane ta kanarinia pali pistebo den alasei tipota. Poli xores stin Europi exoune ksekinisi na xorisoune ta daxtilidia gia afta ta poulia. Stin Germania px ta daxtilidia gia ta Poulia europaiikon dasson, dini mono pia o kratos, etsi parxei toulaixston ligo elenxo, den sou dinoune 50 daxtilidia, an exeis mono 2 zefgari poulia dilomeno. Telos tou xrono diloneis ta mikra, kai ta daxtilidia pou den xriastikes zitane mpiso.]

Αυτό θέλουμε να ισχύσει και στην Ελλάδα είναι τόσο δυσκολο; Με όλους τους απαραίτητους ελέγχους φυσικά...
Alexandros είπε:
[ 6.An pouliete ena pouli sinodebete me ena karti pou grafei to numero tou daxtili kai onoma kai diefthinsi tou ektrofeas. Etsi san taftotita parxei panta afto to karti. Perno ena pouli apo ton Giorgo, exo ena karti pou lei ektrofeas tou pouliou einai o giorgos i apo pion agorese o Giorgios afto to pouli. Afto einai kati pou boroume na ksekinisoume mono mas, xoris na rotame to kratos. Afto einai kati pou den bori na sou dini kanena Pet-Shop. ( Poulopistes den seloune na dinoune to onoma tous, oute o Petshop selei na mini kati pou apodiksi apo pou erthei to pouli).]

Το χαρτί αυτό Αλέξανδρε πρεπει να έχει σφραγίδα και υπογραφή από υπάλληλο δασαρχείου ή από κάποιον αρμόδιο. Εάν δεν έχει τότε δεν έχει καμμία αξία όποιος κι αν το δίνει. Χωρίς υποφραγές και σφραγίδες και ελέγχους νομιμοτητα δεν υπάρχει.
Alexandros είπε:
[ 7.Parxei edo stin Ellada kati pou den exoune se kamia ali xora. To sistima tis plirofories. Ti enoo; Selo mia karderina, sto Petshop den pao giati den tha bro ekei karderina ektrofeis. Ala selei na mou poulai o ABGDEF mia karderina ektrofeis, an exo tora ena Forum, mia leski, kapios filos pou boro na rotao "Pes mou o kirios ABGDEF pios einai; Ti akousame gia afton; Ta poulia tou einai entaksi; " Eimai apolito siguro se poli mikro xronologiko diastima ginete kati. Den bori na kribete aftos pou pernei folia afto gia megalo xronologiko diastima.]
Είναι πέρα για πέρα λάθος το σύστημα αυτό.Αλοιμονο μας αν η νομιμότητα στηρίζεται σε πληροφορίες που θα λαμβάνει καποιος από το φίλο του μέσα από ενα φόρουμ ή από το τηλέφωνο. Και σου λέω εγώ ότι ο ΑΒΓΔΕ πουλάει και εκτρεφει καρδερίνες εκτροφής αλλά κάθε καλοκαιράκι κατεβάζει και 20 νεοσσούς από φωλιές χωρίς να τον πάρει μυρωδιά κανείς. Και μέσα σε ένα φόρουμ έχει 50 φιλαράκια κι όλοι λένε ότι είναι εκτροφέας με συνείδηση. Είναι; Γιατί να πιστέψω μια πληροφορία και να μην πιστεύω τα νόμιμα χαρτιά των πουλιών του που το ίδιο το κράτος θα σφραγίζει και θα ελέγχει;Νομίζω ότι χάνουμε τη σοβαρότητα της συζήτησης με τέτοιες αναφορές.
Αλέξανδρε πρέπει να καταλάβουμε κάτι: Όσο στην Ελλάδα δεν ισχύει μια νομοθεσία και μΙα διαδικάσία όπου εκτός από ένα δαχτυλίδι να υπάρχουν 'έλεγχοι και χαρτιά για τα πουλιά πουλί πιασμένο ή εκτροφής για μένα δεν υπάρχει. Όσο κάποιος αμφισβητεί ένα πουλί χωρίς δαχτυλίδι άλλο τόσο μπορεί κάποιος άλλος να αμφισβητεί ένα πουλί εκτροφής. Εγώ εάν αξιωθώ ποτέ να βγάλω καρδερίνες εκτροφής με το ισχύον καθεστώς δεν θα τις δαχτυλιδώσω γιατί: 1)Δεν θα τις εμπορευτώ ποτέ. 2)Φοβάμαι ότι μπορεί ο κόπος ετών να πάει χαμένος ρίχνοντας ή σκοτώνοντας η μάνα τους νεοσσούς μόλις δεί το δαχτυλίδι.3)Πέραν άπό την δική μου ευχαρίστηση δεν έχω σκοπό να συμμετέχω σε κανέναν διαγωνισμό.Αυτό τι σημαίνει; Ότι θα εχω πιάσει τα πουλιά; Εάν όμως ιχύσει στην Ελλάδα μια νομοθεσία που θα κινδυνεύω έγώ ως απλός ιδιώτης με 20 πουλάκια στο μπαλκόνι μου να δεχθώ έναν έλεγχο και για κάθε αδαχτυλίδωτο πουλί θα πρέπει να πληρώσω πρόστιμο 200 και 300 ευρώ τότε να είσαι σίγουρος ότι δεν θα ισχύει τίποτε από τα παραπάνω και θα δαχτυλιδώνω κι εγώ τα πουλιά μου, αλλά και κανένας δεν θα τολμάει να κατεβάζει την παραμικρή φωλίτσα.
 
Όσο κάποιος αμφισβητεί ένα πουλί χωρίς δαχτυλίδι άλλο τόσο μπορεί κάποιος άλλος να αμφισβητεί ένα πουλί εκτροφής.

Φιλε mortis, δεν νομιζω οτι μπορουμε να τα κανουμε ολα "ισιωμα". Δεν ειναι δυνατον να εξισωνεται ενα δαχτυλιδωμενο με ενα αδαχτυλιδωτο πουλι.

Εγώ εάν αξιωθώ ποτέ να βγάλω καρδερίνες εκτροφής με το ισχύον καθεστώς δεν θα τις δαχτυλιδώσω γιατί: 1)Δεν θα τις εμπορευτώ ποτέ.

Δυστυχως ή ευτυχως δεν ειναι αυτη η χρηση του δαχτυλιδιου. Το δαχτυλιδι ειναι η ταυτοτητα του πουλιου καταρχας.


2)Φοβάμαι ότι μπορεί ο κόπος ετών να πάει χαμένος ρίχνοντας ή σκοτώνοντας η μάνα τους νεοσσούς μόλις δεί το δαχτυλίδι.
Γιατι; Η μανα θα ειναι πιασμενη απο τη φυση; Οχι οτι μια δαχτυλιδωμενη δεν μπορει να το κανει επισης, αλλα ειναι πιο απιθανο σιγουρα. Και στο κατω κατω, η εκτροφη της καρδερινας και των αλλων ευρωπαικων ιθαγενων εχει καποια ρισκα παραπανω... Ειτε το παιρνεις το ρισκο ειτε δεν το παιρνεις καθολου!

3)Πέραν άπό την δική μου ευχαρίστηση δεν έχω σκοπό να συμμετέχω σε κανέναν διαγωνισμό.Αυτό τι σημαίνει; Ότι θα εχω πιάσει τα πουλιά;
Οχι, φυσικα! Αλλα δεν σημαινει οτι προωθεις και την ορνιθοκουλτουρα στην Ελλαδα με αυτον τον τροπο. Εγω νομιζα οτι οι φωνες διαμαρτυριας σου σχετικα με το να λαβουμε ολοι μαζι, συλλογικα, μετρα εναντιον της αιχμαλωσιας πουλιων, να οργανωθουμε με νομους, με γραφειοκρατια κλπ. Οπως στην Ελβετια αποσκοπουσαν προς αυτη την κατευθυνση και οχι μονο στη νομιμοτητα.

Εάν όμως ιχύσει στην Ελλάδα μια νομοθεσία που θα κινδυνεύω έγώ ως απλός ιδιώτης με 20 πουλάκια στο μπαλκόνι μου να δεχθώ έναν έλεγχο και για κάθε αδαχτυλίδωτο πουλί θα πρέπει να πληρώσω πρόστιμο 200 και 300 ευρώ τότε να είσαι σίγουρος ότι δεν θα ισχύει τίποτε από τα παραπάνω και θα δαχτυλιδώνω κι εγώ τα πουλιά μου, αλλά και κανένας δεν θα τολμάει να κατεβάζει την παραμικρή φωλίτσα.

Συγνωμη αλλα μαλλον δεν εχω καταλαβει καλως... Εννοεις οτι αν ισχυσει μια νομοθεσια τετοιου ειδους στην Ελλαδα, εσυ μαζι με καποιους αλλους θα φοβηθεις το προστιμο και θα αρχισεις να δαχτυλιδωνεις ωστε να εμπορευεσαι τα πουλια και δεν θα φοβασαι μηπως η μανα τα πεταξει απο τη φωλια και επισης θα συμμετασχεις και σε διαγωνισμους... Και ολα αυτα εξαιτιας της νομοθεσιας;

Πραγματικα εχω μπερδευτει...
 
Καλημέρα.
Όλοι λίγο ώς πολύ προτείναμε κάποια πράγματα σε σχέση με αυτό που γίνεται εδώ και στο εξωτερικό.
Εγώ πρότεινα την αποχή από μαγαζιά κλπ., και την κοινωνική διαφώτιση να το πώ, μέσα από συζητήσεις, με τους αμετανόητους.
Άλλοι πρότειναν κάποια άλλα πράγματα.
Φίλε mortis επαναλαμβάνω ότι
είσαι οργισμένος και τα βάζεις με θεούς και δαίμονες.
αλλά κάπου ενώ και σύ ο ίδιος βλέπεις το δύσκολο του πράγματος
Η ηθική όσο κι αν την έχεις εσύ εγώ και πολλοί άλλοι δεν φτάνει σε μια χώρα σαν την Ελλάδα. Καλο να είσαι ρομαντικός αλλά δεν φτάνει.
Άλλαξε κάτι πέραν από το ότι έχω πιο ήσυχη την ατομική μου συνέιδηση;
Αν νομίζεις ότι δεν αλλάζει τι να σου πώ ρε φίλε. Η αποχή δεν είναι αδιαφορία είναι στάση ζωής. Εγώ δεν αγόρασα ποτέ πιασμένο.
Καί όσον αφορά τον πατέρα μου, ήταν σε ανάρρωση από εγκεφαλικό εκείνη την εποχή και με τα 2 πουλάκια- του θύμιζαν μάλλον τα παιδικά του χρόνια - βρήκαμε σημείο επαφής και επικοινωνίας. Γι αυτό τα κράτησα.

Και για να κλείσω την κουβέντα από μέρους μου.
Τό θέμα είναι καθαρά για μένα ατομικής ηθικής και συνείδησης. Ούτε νόμων, ούτε κρατικού ελέγχου, ούτε τίποτα άλλο. Οι βάρβαροι θέλουν τον βούρδουλα για να κατανοήσουν. Οι έχοντες νού και σκέψη, δεν τα έχουν ανάγκη.

Σημ.: Το δασαρχείο έχει υποβαθμιστεί στην Ελλάδα, για να καταπατούνται εκτάσεις δασικές. Βλέπε Πεντέλη, κλπ. Παντού υπάρχει διαφθορά και εδώ και έξω. Η διαφορά είναι ότι οι "Ευρωπαίοι" έχουν πιό πολύ ανεπτυγμένη την ηθική μέσα από την ατομική τους μεγαλύτερη ευθύνη, έναντι των υπολοίπων (πιστεύουν στην ισότητα μεταξύ των πολιτών και το απαιτούν), αλλά και του περιβάλλοντος.
Παράδειγμα : Γινόμαστε Ελβετία και Γερμανία και ότι άλλη νομοθεσία θέλεις.
Εγώ φέτος έχω χάσει 45 νεοσσούς στις πρώτες 2-3 μέρες ζωής τους. Πώς θα καταγραφούν αδακτυλίδωτα (από δακτυλίδια του κράτους), και ποιός υπάλληλος θα έρχεται κάθε μέρα στο εκτροφείο μου να πιστοποιεί τον θάνατο, τις γεννήσεις κλπ;
Και βέβαια συμφωνώ απολύτως βάσει της δικής μου ηθικής με αυτό
δεν νομιζω οτι μπορουμε να τα κανουμε ολα "ισιωμα". Δεν ειναι δυνατον να εξισωνεται ενα δαχτυλιδωμενο με ενα αδαχτυλιδωτο πουλι.
Ειδικά για κάποιους σαν εμένα που επιθυμούν να μετέχουν σε διαγωνισμούς και να βλέπουν την πρόοδο του κοπαδιού τους.
(Τα έπαθλα δεν είναι όπως στον ιππόδρομο να συνοδεύονται από χρηματικό ποσό. Μία ροζέτα για το πουλί και ένα μετάλλιο ή κύπελο για τον ιδιοκτήτη, έτσι για να τον "πυρώνουν" να συνεχίσει την προσπάθειά του).
Φιλικά,
 
Καλημερα σε ολους
Παρακολουθω με πολυ ενδιαφερον τη συζητηση οπου διαβαζω καταπληκτικα πραγματα
και εχω να προτεινω το εξης
Αφου λιγο πολυ ολοι την ιδια αποψη εχουμε για τα αγρια και τα δακτυλιδια τους και οι στοχοι μας ειναι οι ιδιοι😕
γιατι δεν κανουμε εμεις ενα συλλογο με τα στανταρντ που εχουν παραθεσει ηδη καποια παιδια και να βαλουμε ενα στοχο τριετιας-πενταετιας να γεμισουμε τον τοπο με δακτυλιδωμενα πουλια σε τιμες προσιτες για ολους
Εγω ευχαριστως διπλα στα καναρινια μου να βαλω και καρδερινες, κατι που σκοπευω ετσι και αλλιως να κανω του χρονου

Ακουω αντιρρησεις
ΜΦΧ
Πανος
 
γιατι δεν κανουμε εμεις ενα συλλογο με τα στανταρντ που εχουν παραθεσει ηδη καποια παιδια και να βαλουμε ενα στοχο τριετιας-πενταετιας να γεμισουμε τον τοπο με δακτυλιδωμενα πουλια σε τιμες προσιτες για ολους
Αντίρρηση καμία.
Αλλά -ΕΜΕΙΣ είμαστε οι...ΑΛΛΟΙ- σύλλογοι...
Για το θέμα των τιμών, έχω & την "αιρετική"-καθαρά προσωπική- άποψη ότι μάλλον θα ανέβουν-με τα σημερινά δεδομένα- παρά θα πέσουν.
(σε βάθος ορίζοντα 10 ετών...ίσως)
 
Παράθεση από kostasL:
[Φιλε mortis, δεν νομιζω οτι μπορουμε να τα κανουμε ολα "ισιωμα". Δεν ειναι δυνατον να εξισωνεται ενα δαχτυλιδωμενο με ενα αδαχτυλιδωτο πουλι.]

Φίλε Κώστα ίσιωμα είναι από μόνα τους λόγω της ελλιπούς νομοθεσίας. Δαχτυλιδωμένο και αδαχτυλίδωτιο είναι ακριβώς το ίδιο από τη στιγμή που δεν υπάρχει παραπάνω κατοχύρωση ενός δαχτυλιδιού. Και αν μπορέσεις εσύ ή κάποιος άλλος να μου αποδείξετε με το ιχύον συστημα νομικά ότι ισχύει το αντίθετο εγώ αυτοματως θα αναθεωρήσω την άποψη μου. Πέραν όμως από ένα "δεν είναι δυνατόν" θέλω και κάποια επιχειρήματα

Παράθεση από kostasL:
[ Δυστυχως ή ευτυχως δεν ειναι αυτη η χρηση του δαχτυλιδιου. Το δαχτυλιδι ειναι η ταυτοτητα του πουλιου καταρχας.]
Εγώ λέω ότι σήμερα στη χ'ωρα μας δυστυχώς το δαχτυλίδι δεν είναι τίποτε. Εάν το συνόδευαν επισημα έγγραφα του κράτους βάση νομοθεσίας τότε ναι θα ήτανε σημαντικό. Εσένα φίλε μου και όλουσ μας τι μας νομιμοποιει σαν πολίτες; η χρυσή ή ασημένια ταυτότητα που μας πέρασε η μάνα μας στο χέρι ή στο λαιμό μας όταν γεννηθήκαμε ή ένα έπίσημο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με υπογραφές με πιστοποιητικά τόπου και χρόνου γεννήσεως μας; Γιατί αν ισχύει το πρώτο όταν θα πάς σε μία τράπεζα ή σε μία υπηρεσία όπου θα πρεπει να πιστοποιήσεις ότι είσαι εσύ φίλε Κώστα να δείξεις την ταυτότητα που σου πέρασε η μητέρα σου όταν ήσουν μωρό.

Παράθεση από kostasL:
[ Γιατι; Η μανα θα ειναι πιασμενη απο τη φυση; Οχι οτι μια δαχτυλιδωμενη δεν μπορει να το κανει επισης, αλλα ειναι πιο απιθανο σιγουρα. Και στο κατω κατω, η εκτροφη της καρδερινας και των αλλων ευρωπαικων ιθαγενων εχει καποια ρισκα παραπανω... Ειτε το παιρνεις το ρισκο ειτε δεν το παιρνεις καθολου!]

Αφού το κανει και μία δαχτυλιδωμενη άρα πως θα είναι πιασμένη;Ρωτάς και απαντάς μόνο σου εδώ.

Παράθεση από kostasL:
[ Οχι, φυσικα! Αλλα δεν σημαινει οτι προωθεις και την ορνιθοκουλτουρα στην Ελλαδα με αυτον τον τροπο. Εγω νομιζα οτι οι φωνες διαμαρτυριας σου σχετικα με το να λαβουμε ολοι μαζι, συλλογικα, μετρα εναντιον της αιχμαλωσιας πουλιων, να οργανωθουμε με νομους, με γραφειοκρατια κλπ. Οπως στην Ελβετια αποσκοπουσαν προς αυτη την κατευθυνση και οχι μονο στη νομιμοτητα.]


Δεν πρασπάθησα ποτε και δεν προσπαθώ να προωθήσω την ορνιθοκουλτουρα και κανενός είδους κουλτούρα στην Ελλάδα και σε καμμία άλλη χώρα γιατί δεν είναι αυτή η δουλεία μου και αδυνατώ να το κάνω. Όσοι όμως η δουλειά τους είναι αυτή και κόπτονται για την ορνιθοκουλτόυρα και την καταστροφή της πανίδας μας δεν νοείται να λένε το ντροπιαστικό γι αυτούς"έτσι είναι τι να κάνουμε; Το ισχύον καθεστώς αν και λάθος δεν αλλάζει δεν προσπαθούμε να κάνουμε τίποτε και το δεχόμαστε". Όσο για την Ελβετία άστο φίλε μου. Στην Ελλάδα πρώτα θα έρθει η νομιμότητα και μετά η ορνιθοκουλτούρα
Παράθεση από kostasL:
[ Συγνωμη αλλα μαλλον δεν εχω καταλαβει καλως... Εννοεις οτι αν ισχυσει μια νομοθεσια τετοιου ειδους στην Ελλαδα, εσυ μαζι με καποιους αλλους θα φοβηθεις το προστιμο και θα αρχισεις να δαχτυλιδωνεις ωστε να εμπορευεσαι τα πουλια και δεν θα φοβασαι μηπως η μανα τα πεταξει απο τη φωλια και επισης θα συμμετασχεις και σε διαγωνισμους... Και ολα αυτα εξαιτιας της νομοθεσιας;]

Φυσικά και θα φοβηθώ τα πρόστιμα. Σε διαγωνισμούς και πάλι δεν θα συμμετέχω και εάν θέλω να ασχοληθώ με εκτροφή θα το ρισκάρω και θα δαχτυλιδώσω. Τώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να δαχτυλιδώνω και κάποιοι έξυπνοι να κατεβάζουν φωλιές να δαχτυλιδώνουν την 6η μέρα και να εμφανίζονται σαν εκτροφείς επειδή πολύ απλά γράφτηκαν σε ένα σύλλογο. Οι οργανωμένες και συντεταγμένες κοινωνίες πρέπει φίλε Κώστα να στηρίζονται σε νόμους. Και όποιος δεν τους τηρεί και παρανομεί να πληρώνει το τίμημα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση έχουμε αναρχία. Και η αναρχία στην προκειμένη περίπτωση ξέρεις ποια είναι; Ότι εσύ εμένα με τα αδαχτυλίδωτα μπορεί να με θεωρείς παραβάτη τόσο όσο μπορώ κι εγώ να θεωρώ εσένα με τα δαχτυλιδωμενα. Και είναι πολύ λυπηρό αυτό για τα αγριοπούλια της χώρας μας. Τώρα το γιατί δεν καταλαβαίνεις και μπερδεύεσαι δεν ξέρω.
 
Παράθεση από georgekouk:
Όχι Γιώργο δεν αλλάζει τίποτε με την αποχή. Τα πουλιά συνεχίζουν μνα λιγοστεύουν τα πετσοπ κάθε χρόνο πουλάνε και περισσότερα πουλιά. Δεν βλέπω καμμία απολύτως αλλάγή.
Παράθεση από georgekouk:
Είναι λάθος στάση και λάθος προσέγγιση και αντιμετώπιση ενός προβλήματος
Παράθεση από georgekouk:
Έχεις όμως 3 πιασμένα (τα 2 τα κράτησες το 3το το μεταχάρισες από ότι είπες)που σου χάρισε κάποιος άλλος. Κι ο "Μήτσος" έπιασε ο ίδιος 3 και ο "Γιάννης" αγόρασε 3 πιασμένα από πετ. Κι έπειτα κι αυτοί κι άλλοι 500 σαν κι αυτούς που έχουν από 3 δεν ξανασχολήθηκαν όπως εσύ. Διαφέρετε σε κάτι;
Παράθεση από georgekouk:
Πρώτα από όλα να σου πω ότι λυπάμαι για τη φουρτούνα που πέρασε ο πατέρας σου και εύχομαι τώρα να είναι απολύτως εντάξει. Όμως φίλε Γιώργο εάν 5 στους 10 πάσχοντες από εγκεφαλικό τα αγριοπούλια τους θυμίζουν τα παιδικά τους χρόνια και έχουν όλοι από 2 πιασμένα ξέρεις πόσα πουλιά είναι; Γιατί λοιπόν αφού όπως καταλαβαίνω εισαι ένας άνθρωπος με ανεπτυγμένη ηθική και οικολογική συνείδηση και αφού συμφωνείς με τον Κώστα ότι δαχτυλιδωμένα και αδαχτυλίδωτα δεν είναι το ίδιο και δεν πρέπει να τα κάνουμε όλα ισιωμα δεν πήγες σε ένα πετ να αγοράσεις 2 δαχτυλιδωμένα να του τα πας του ανθρώπου απελευθερώνοντας τα άγρια ή απορρίπτοντας το δώρο;Θα μου πεις ότι εκείνη την εποχή δεν έβρισκες ή δεν είχε ακόμη στη χώρα μας δαχτυλιδωμένες καρδερίνες. Εγώ φίλε μου εάν είχα την ηθική που εσύ λές ότι έχεις θα έσχιζα την ευρώπη και τους ωκεανούς και θα έβρισκα 2 δαχτυλιδωμένα πουλιά και θα τα πήγαινα στον πατέρα μου αν ήμουν βέβαιος οτι αυτό θα τον βοηθούσε. Σε καμμία περίπτωση όμως δεν θα τα παιρνα απο τη φύση και δεν θα τα δεχόμουν σαν δώρο από κάποιον άλλο που τα πήρε. Και αν με βάση τα λεγόμενα σου ο κάθε πάσχων-ουσα από εγκεφαλικό παγκοσμίως θυμάται τα παιδικά του χρόνια με ένα πουλί ή ζώο της άγριας φύσης και έχει από 2 και 3 νομίζω ότι δεν θα ήθελες να σκεφτείς τι θα επικρατούσε στις πόλεις και στα χωριά όλου του κόσμου ούτε φυσικά με βάση την ηθική σου ως προς τη φύση θα ήθελες να σκεφτείς το μέγεθος της καταστροφής του παγκόσμιου ζωικού περιβάλλοντος.
Παράθεση από georgekouk:
[Και για να κλείσω την κουβέντα από μέρους μου.
Το θέμα είναι καθαρά νόμων αν θέλεις να λέγεσαι συντεταγμένη κοινωνία και πολιτισμένος. Κατα τα δικά σου λεγόμενα να καταργήσουμε τους νόμους και να πάρουμε το βούρδουλα; Αυτό εννοείς διότι αν εννοείς αυτό νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να εμπλακώ σε κανενός είδους κουβέντα στο μέλλον μαζί σου. Οι χώρες και οι ηγεσίες φίλε μου που κατα καιρούς αψήφισαν τους νόμους και χρησιμοποίησαν το βούρδουλα καταστράφηκαν. Και στην καταστροφή τους παρέσυραν και την μελλοντική ευημερία και προκοπή των λαών τους. Τι είναι αυτά που λες Γιώργο;Καταλαβαίνεις τι λες;
Παράθεση από georgekouk:
[Σημ.: Το δασαρχείο έχει υποβαθμιστεί στην Ελλάδα, για να καταπατούνται εκτάσεις δασικές. Βλέπε Πεντέλη, κλπ. Παντού υπάρχει διαφθορά και εδώ και έξω. Η διαφορά είναι ότι οι "Ευρωπαίοι" έχουν πιό πολύ ανεπτυγμένη την ηθική μέσα από την ατομική τους μεγαλύτερη ευθύνη, έναντι των υπολοίπων (πιστεύουν στην ισότητα μεταξύ των πολιτών και το απαιτούν), αλλά και του περιβάλλοντος.
Παράδειγμα : Γινόμαστε Ελβετία και Γερμανία και ότι άλλη νομοθεσία θέλεις.
Εγώ φέτος έχω χάσει 45 νεοσσούς στις πρώτες 2-3 μέρες ζωής τους. Πώς θα καταγραφούν αδακτυλίδωτα (από δακτυλίδια του κράτους), και ποιός υπάλληλος θα έρχεται κάθε μέρα στο εκτροφείο μου να πιστοποιεί τον θάνατο, τις γεννήσεις κλπ;
Και βέβαια συμφωνώ απολύτως βάσει της δικής μου ηθικής με αυτό]
Αν το δασαρχείο έχει υποβαθμιστεί όσον αφορά τις δασικές εκτάσεις δεν το γνωρίζω.Αλλά στους κυνηγούς δεν κουνιέται φύλλο.όλοι οι κυνηγοί κάνουν πλέον "κακα" μπροστα στους νόμους και στα δασαρχεια. Έχουν χάσει αυτοκίνητα όπλά και άδειες και τώρα κάθονται σούζα.Αν το δασαρχείο είναι σε έναν τομέα υποβαθμισμένο δεν σημαίνει ότι είναι ή πρέπει να παραμείνει και στους άλλους τομείς. Αν γίνουμε Ελβετία και Γερμανία και δηλώνεις ότι ασχολείσαι με αγριοπούλια ναι θα έρχεται 3 φορές το χρόνο σπίτι σου και θα σε ελέγχει. Τα δαχτυλίδια που θα σου περισσέυουν θα τα γυρίζεις πίσω. Τους νεοσσούς σου πριν την 6η μέρα θα τους βλέπει αρμόδιος θα υπογράφει και θα σφραγίζει. Όπως γίνετε στις άλλες χώρες θα γίνεται και στη δική σου όμορφα και συντεταγμένα χωρίς βόυρδουλες.Άσε τους βούρδουλες κατά μέρος.Kαι για να έχουμε καλό ρώτημα το βούρδουλα ποιος θα τον κρατάει; Εσύ; Με τι κριτήρια; Με την ηθική σου;Λυπάμαι που θα σου τοπω αλλά ο βουρδουλας θα βρίσκεται σε εντελώσ λάθοσ χέρια. Γιώργο είσαι 43 χρονών!Για τα χρόνια σου καιτην εμπειρία σου θα περίμενα πιο σοβαρή αντιμετώπιση της κατάστασης.Λυπάμαι που θα σου το πω αλλά η αντίληψη που έχεις για την κοινωνία είναι παιδιάστικη. Οι κοινωνίες δεν λειτουργούν έτσι...

Φιλικά,
mortis
 
Aγαπητέ φίλε mortis, έχεις όμως, εκτός απο τις διαπυστώσεις,
και τις (κατ' εμέ σε πολλά) σωστές απόψεις, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
και ΛΥΣΕΙΣ για το θέμα;Είσαι διατεθημένος να γίνεις συμέττοχος
ή να ηγηθείς σε μια προσπάθεια να αλλάξουν τα ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ;
ή θέλεις αυτό να γίνει απο κάποιους άλλους; Τί είναι αυτό που θα
σε εξέφραζε και θα γινώσουν συνοδοιπόρος; Πώς νομίζεις πως πρέπει
να γίνει η αρχή και ποιά να είναι η συνέχεια;
 
  • Like
Αντιδράσεις: BISBA
Μάθε να διαβάζεις φίλε μου. Και τα προηγούμενα που έχουν γραφεί. Αν αυτά που γράφεις στο τελευταίο post κατάλαβες, λάθος εντελώς εντύπωση αποκόμμισες.
Είπα ότι έχω 2 αρσενικές από φωλιά, και μία θηλυκή αδακτυλίδωτη από εκτροφή όπως ίσως οι δικές σου.
Στον πατέρα μου έγινε αυτό. Εσύ πραγματικά τα εξισώνεις και τα εξομοιώνεις όλα.
Τότε θα υπήρχε και συνταγή γιατρού σε κάθε ασθενή σε ανάρρωση αγοράστε του και δύο καρδερίνες. Θα του κάνουν καλό.
Συγγνώμη αλλά δεν κατάλαβες δυστυχώς το πνεύμα και την ουσία των λεγόμενών μου.
Η μάλλον εγώ κατάλαβα αυτό.
Είσαι νομοταγής και μόνο με την επιβολή των νόμων πρέπει να λειτουργείς.
Οπου δεν υπάρχει νόμος, και να επιβάλεται, δεν υπάρχει τρόπος άλλος σωστής λειτουργίας.
Τέλος ο βούρδουλας είναι ο νόμος. Αυτό εννοούσα. Αν εσύ κι εγώ είμαστε αλληλέγγυοι και σεβόμαστε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας απέναντι ο ένας στον άλλον και το περιβάλλον, και πρός τους υπολοίπους ζώντες οργανισμούς, αλήθεια χρειάζεσαι νόμο για να στο υποδείξει, ή την φωνή της δικής σου ατομικά συνείδησης και ηθικής;
Και να ξέρεις ότι αυτό που λέγανε οι παλαιότεροι ότι δηλαδή όλα τα δάκτυλα δεν είναι ίσα, ισχύει και θα ισχύει. Εμείς επιλέγουμε. Αν θέλουμε τα ίσια ή όχι.
 
  • Like
Αντιδράσεις: BISBA
Σας παρακαλω βαλτε τελος σ' αυτην την αντιπαραθεση... Αυτο που κανετε εχει ξεφυγει απ την απλη ανταλλαγη αποψεων.
 
Παράθεση από georgekouk:
[
Παρακολουθώ όπως βλέπεις από την αρχή το θέμα. Τώρα αν έκανα λάθος κι έγραψα ότι εχεις 3 αντί για 2 καρδερίνες σόρυ έκανα λάθος
Παράθεση από georgekouk:
[
Σε πληροφορώ ότι το 90% των ασθενών από εγκεφαλικό βοηθιέται από συμβάντα του παρελθόντος. Πάνω σε αυτ'ό σου έδωσα ένα παράδειγμα αν παγκοσμίως όπως συνέβη στον πατέρα σου συνέβαινε σε άλλους 5 από τους 10.Άντε αν θέλεις 3 από τους 10.Βλέπεις να τα εξομοίωσα όλα; Αν τα εξομοιωνα θα έλεγα 10 στους 10!Φαντάσου τώρα παγκοσμίως 3 στους 10 να βοηθιόταν από αγριοπούλια ή ζέβρες ή αρκουδάκια ή αντιλόπες ή ελαφίνες. Πως σου φαίνεται;
Παράθεση από georgekouk:
[Είσαι νομοταγής και μόνο με την επιβολή των νόμων πρέπει να λειτουργείς.
Είμαι νομοταγής σε κάποιους νόμους γιατί φοβάμαι την ποινή τους και σε άλλους γιατί η συνείδηση μου δεν το επιτρέπει. Π.χ Δεν σκοτώνω όχι γιατί φοβάμαι την ποινή αλλά γιατί η ηθική μου δν μου επιτρέπει να σκοτώσω. Θα παρκάρα όμως κάπου που υπάρχει απαγορευτικό για να ανεβάσω το παιδί μου στον παιδίατρο που ψήνεται στον πυρετο και δεν θα έχω ουδεμία τύψη. Όμως δεν θα πάρκαρα ποτέ το αυτοκίνητό μου σε θεση που είναι για ανάπηρο άτομο.Αυτά πιστεύω εγώ τα πιστεύουν όμως όλοι; Ο καθένας λειτουργεί με βάση τα δικάτου κριτήρια και τους δικούς του κόφτες. Για μένα το μέτρο είοναι μέτρο και για τον άλλον είναι δεκάμετρο. Ποια είναι λοιπόν η λύση; Ο νόμος που εφαρμόζεται.
Παράθεση από georgekouk:
Επαναλαμβάνω ότι συνείδηση δεν έχουν όλοι. Οπότε πρέπει να ισχύσουν αυστηροί νόμοι. Πριν μερικά χρόνια οι έλληνες που κατοικούσαν στη Γερμανία και σε άλλες χώρες σαν οδηγοί στις χώρες τους ήταν παναγίτσες.όταν ομως τα καλοκαίρια ερχόντουσαν στην Ελλάδα με τα μεγάλου κυβισμού αμάξια τους επειδή δεν υπήρχαν αυστηροί νόμοι κάνανε τις τρέλλες τους. Τώρα που κι εδώ έσφιξαν τα πράγματα τους βλέπεις παναγίτσες κι εδώ. Τώρα όσον αφορά το βούρδουλα:Ωραία λοιπόν θα πάρεις εσύ το βόυρδουλα σου και θα κυνηγήσεις τον πουλοπιάστη από το χωράφι του πατέρα σου(όπως είπες προχτές ή χτες). Μετά θα πάς και στο διπλανό χωράφι;Κιαν ο ιδιοκτήτης του διπλανού χωραιού δε γουστάρει να μπαίνεις στο χωράφι του θα τον πλάκωσεις κι αυτόν με το βούρδουλα;Κι αντε τον πλάκωσες τον πουλοπιπαστη. Την επόμενη μέρα όμως ο πουλοπιπαστης θα φέρει κι α΄λλους πουλοπιαστες κι άμα είσαι εκεί επειδή όπως λές όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίσα θα πλάκωσουν αυτοί εσένα με τους δικούς τους βόυρδουλες;Και την επόμενη θα έρθουν οι δικοί σου οι οποίοι θα είναι περισσότεροι απο τους πουλοπιαστες και θα τους πλακώσετε εσείς;Και σου λέω και το άλλο. Εμένα η οικολογική μου συνείδηση δεν σταματάει στους πουλοπιπαστες αλλά πάει παραπέρα και πιστεύω ότι στην καταστροφή των πουλιών συντελούν και τα ραντίσματα. Να σου πω Γιώργο ότι τα περισσότερα ραντίσματα γίνονται στην καρδιά της αναπαραγωγικής περιοδου και ευθύνονται κατάπολύ στον αφανισμό ιδιάιτερα της καρδερίνας. Κατά την άποψη σου τι θα κάνεις;θα μαζέψεις κι άλλους λάτρεις του βούρδουλα και όπου δείτε αγρότη να ραντίζει το κτήμα του θα πάτε να τον πλακώνετε με το βούρδουλα; Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι μελισσουργοί. Και το ίδιο θα γίνεται και για όλες τις περιπτώσεις της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής μας;Βούρδουλας;
Παράθεση από georgekouk:

Οι παλαιότεροι καβαλούσαν και γάιδαρο και ζούσανε χωρίς ηλεκτρικό. Κι όταν ο Καποδίσστριας τους έφερ την πατάτα ο μόνο τρόπος για να τους κάνει να την καλλιεργήσουνε ήταν να πάνε και να την κλέψουνε. Τα δάχτυλα μπορεί να μην είναι όλα ίδια όμως είναι όλα εξίσου απαραίτητα. Συνεχίζω νααναρρωτιέμαι με βάση ποια συνισταμένη διατυπώνεις αυτές τις ιδέες

Μαρίτσα21 δεν βλέπω κανενός είδους αντιπαράθεση παράμόνο αντίθετες απόψεις που καλό είναι να υπάρχουν και να εκφράζονται. Έτσι ώστε ο καθένας να βγάζει τα συμπεράσματα του
 
Φίλε Μακη αν κοιτάξεις όλες τις σελίδες του θέματος γράφω για τοπως θα μπορούσε να γίνει αυτό."Ομως όπως βλέπεις εδώ ακόμη δεν εχουμε αποφασίσει για το τι καθεστώς θέλουκε να επικρατήσει.. Εχω αρχίσει να καταλαβαίνω ότι κάποιοι θέλουν να συνεχιστεί το ισχύον καθεστώς με άλλου είδους επιβολες του νόμου που εμένα τουλάχιστον με βρίσκει αντίθετο.Ας περιμένουμε και τις απόψεις άλλων κι όταν αποφασίσουμε για το τι τελικά θέλουμε τότε μην ανησυχείς θα βρεθεί κι αυτός που θα ηγηθεί της προσπάθειας.
 
Εγω προσωπικα εχω βγαλει τα συμπερασματα μου αλλα πιστευω οτι πλεον ειστε εκτος θεματος...
 
Δεν πρασπάθησα ποτε και δεν προσπαθώ να προωθήσω την ορνιθοκουλτουρα και κανενός είδους κουλτούρα στην Ελλάδα και σε καμμία άλλη χώρα γιατί δεν είναι αυτή η δουλεία μου και αδυνατώ να το κάνω. Όσοι όμως η δουλειά τους είναι αυτή και κόπτονται για την ορνιθοκουλτόυρα και την καταστροφή της πανίδας μας δεν νοείται να λένε το ντροπιαστικό γι αυτούς"έτσι είναι τι να κάνουμε; Το ισχύον καθεστώς αν και λάθος δεν αλλάζει δεν προσπαθούμε να κάνουμε τίποτε και το δεχόμαστε". Όσο για την Ελβετία άστο φίλε μου. Στην Ελλάδα πρώτα θα έρθει η νομιμότητα και μετά η ορνιθοκουλτούρα

Μετα το παραπανω, δεν εχω κατι αλλο να προσθεσω, εχω καλυφθει πληρως και δεν χρειαζεται καν να απαντησω στα υπολοιπα αν και θα μπορουσα.
Θα ηθελα να ευχαριστησω το φιλο mortis για την ευκαιρια αυτης της αντιπαραθεσης, μιας και θα πρεπει να ακουγονται ολες οι αποψεις ακομα και αν κανονικα θα επρεπε να εκφραζονται σε ιστοσελιδες-forum οπως το www.law.gr και οχι εδω, λογω ασυμβατοτητας θεματος και προθεσεων.
 
Back
Top