Γενικά Από που τα πήρατε τα ιθαγενή πουλιά σας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης tassos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τελικά όλοι εσείς που ευχαριστείτε την Μαρίτσα21 συμφωνόντας μαζί της ότι είμαστε εκτός θέματος θα μας πείτε τη δική σας άποψη; Τελικά πρέπει κατά τη γνώμη σας να απαιτήσουμε από την πολιτεία εφαρμογή αυστηρών νόμων αλλά και όλες τις απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες που ισχύουν και στις άλλες χώρες για τους εκτροφεις άγριων πουλιών; Αν ναι ας ξεκινήσουμε να βρούμε τρόπους που θα το καταφέρουμε.Ή μήπως τελικά καλά ειναι έτσι όπως είναι τα πράγματα και να πάρει ο καθένας από εμάς το νόμο στα χέρια του με βουρδουλες ή και οτιδήποτε άλλο;Εγώ Μαρίτσα εκφράζω εδώ και 3 μέρες καποιες απόψεις- σκέψεις και εισέπραξα όπως βλέπεις μηδαμηνα ευχαριστώ. Γιατί άραγε; οι απόψεις μου για μία αυστηρή εφαρμογή του νόμου δεν βρίσκει σύμφωνα αρκετά μέλη του φόρουμ;Δεν μπορώ να καταλάβω!
 
MOrtis δε πιστευω οτι κανεις απο εδω μεσα δε θελει την αυστηρη εφαρμογη των νομων. Επομενως μην λες πραγματα που δεν ισχυουν. Ολοι σρο φορουμ ειμαστε επειδη αγαπαμε τα πουλια κ γνεικα πιστευω τα ζωα. Εγω συμφωνω μαζι σου,το μονο που δε θεωρω σωστο ειναι το να επιτιθεμεθα σε αλλα μερη του σαιτ λες κ ειναι πουλοπιαστες η εγκληματιες.Ας κανουν τη δουλεια τους πρωτα η πολιτεια κ ολιο οι αλλοι, με τη βοηθεια μας φυσικα, ας πιασουν του ςπουλοπιαστες κ ας βαλουν υψηλα προστιμα σε ολυος οσοι εμπορευονται απρανομα αγρια πουλια κ μετα ας κοιταμε τα ψιλα γραμματα...
 
Παράθεση από kostasL:
[Μετα το παραπανω, δεν εχω κατι αλλο να προσθεσω, εχω καλυφθει πληρως και δεν χρειαζεται καν να απαντησω στα υπολοιπα αν και θα μπορουσα.
Θα ηθελα να ευχαριστησω το φιλο mortis για την ευκαιρια αυτης της αντιπαραθεσης, μιας και θα πρεπει να ακουγονται ολες οι αποψεις ακομα και αν κανονικα θα επρεπε να εκφραζονται σε ιστοσελιδες-forum οπως το www.law.gr και οχι εδω, λογω ασυμβατοτητας θεματος και προθεσεων.]
Και εγώ φίλε Κώστα δεν έχω να προσθέσω κάτι πάνω σε αυτό που έγραψες.Αλλά εφόσον με μα δόση ειρωνείας παραπέμπεις τις απόψεις μου σε σάιτ δικηγόρων θα σου πω ένα πράγμα. Γιατί όχι. Μακάρι να βρεθεί δικηγόρος ή και δικηγόροι αν θέλεις που θα πάνε σε ένα ελληνικό ή και ευρωπαικό δικαστήριο θα υποστηρίξουν και θα απαιτήσουν από την ελληνική πολιτεία την πραγματική προφύλαξη των άγριων πουλιών της πατρίδας μας με θέσπιση αυστηρότατων νόμων. Γιατί μόνο αν από μόνοι τους ευαισθητοποιηθούν κάποιοι δικηγόροι ίσως αλλάξει κάτι προς το καλύτερο. Διότι βούληση από πουθενά αλλού δεν βλέπω. Κι έχω αρχίσει να βγάζω τα συμπεράσματα μου... Και δυστυχώς είναι τραγικά...
 
Παράθεση από annouk313:
[MOrtis δε πιστευω οτι κανεις απο εδω μεσα δε θελει την αυστηρη εφαρμογη των νομων. Επομενως μην λες πραγματα που δεν ισχυουν. Ολοι σρο φορουμ ειμαστε επειδη αγαπαμε τα πουλια κ γνεικα πιστευω τα ζωα. Εγω συμφωνω μαζι σου,το μονο που δε θεωρω σωστο ειναι το να επιτιθεμεθα σε αλλα μερη του σαιτ λες κ ειναι πουλοπιαστες η εγκληματιες.Ας κανουν τη δουλεια τους πρωτα η πολιτεια κ ολιο οι αλλοι, με τη βοηθεια μας φυσικα, ας πιασουν του ςπουλοπιαστες κ ας βαλουν υψηλα προστιμα σε ολυος οσοι εμπορευονται απρανομα αγρια πουλια κ μετα ας κοιταμε τα ψιλα γραμματα..]
Δε νομίζω Άννα να επιτέθηκα σε κανέναν κατηγορώντας τον ως πουλοπιάστη.Αλλά όσο ο νόμος είναι ελλιπής και ασαφής και όσο ο καθένας πηγαίνει γράφεται σε έναν σύλλογο παραγγέλνει όσα δαχτυλιδια θέλει χωρίς κανέναν έλεγχο από κανένα παρά μόνο πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή του, δαχτυλιδωμένα και αδαχτυλίδωτα πουλιά για μένα είναι το ίδιο. Και όποιος ενοχλείται από αυτή την άποψη ας θέσει επί τάπητος τα επιχειρήματα του κι εγώ θα ανακαλέσω αυτομάτως την άποψη αυτή. Ειδάλλως πρέπει να σκεφτόυμε όλοι Άννα τι μπορούμε να κανουμε όλοι εμείς για να προστατεύσουμε αυτό που όλοι λέμε ότι αγαπάμε.
 
Όταν ξεκίνησε αυτό το θέμα δεν σας κρύβω ότι το διάβαζα με μεγάλο ενδιαφέρον λόγω των απόψεων που εκφράζονταν. Δυστυχώς το μόνο που παρακολουθώ εδώ και αρκετά ποστ, είναι ένα παιχνίδι για το ποιος θα πει την τελευταία κουβέντα. Η συζήτηση έχει βαλτώσει, έχει γίνει ατέρμονη θυμίζοντας σαπουνόπερα και το μόνο που παρακολουθούμε πλέον είναι μια αυτοματοποιημένη αντιλογία η οποία δεν μπορεί καν να θεωρηθεί διαφορετική άποψη, από τη στιγμή που όλες οι απόψεις έχουν κατατεθεί ήδη και αυτές που εκφράζονται από τα ίδια άτομα δεν λένε τίποτα καινούργιο.

Θα ήθελα να ρωτήσω συγκεκριμένα πράγματα mortis και θα ήθελα σε παρακαλώ να απαντήσεις εξίσου συγκεκριμένα μπας και αποκτήσει πάλι ενδιαφέρον η συζήτηση.

  1. Ποιος από όλους όσοι συμμετείχαν στην κουβέντα διαφωνεί με αυτά που λες;
  2. Με ποιον ακριβώς τα έχεις και ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα που έχεις; Τα έχεις με το κράτος, τα έχεις με τους συλλόγους, τα έχεις με το φόρουμ και τα μέλη του, τα έχεις με συγκεκριμένο μέλος;
  3. Τι ακριβώς έχεις προτείνει μέχρι τώρα; Συγκεκριμένα πράγματα, όχι "λύσεις υπάρχουν αλλά πρέπει να τις βρούμε". Ποιο σχέδιο δράσης έχεις προτείνει μέχρι τώρα εκτός από το να λες τα αυτονόητα; Τι πρέπει να γίνεται δηλαδή και τι όχι;
  4. Τι έκανες εσύ μέχρι τώρα για το πρόβλημα που συζητάμε;
Απευθύνομαι σε εσένα διότι όλες οι απόψεις έχουν κατατεθεί συμπεριλαμβανομένης και της δικής σου και περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουμε επιτέλους μια καινούργια άποψη από κάποιο νέο πρόσωπο και όχι την αναμενόμενη ανούσια συνέχεια. Απάντησε σε παρακαλώ με τον ίδιο τρόπο, ορθά κοφτά στα ερωτήματα για να καταλάβουμε επιτέλους τι ακριβώς ζητάς, διότι έστω και αν εγώ προσωπικά συμφωνώ σε πολλά πράγματα με την αρχική σου τοποθέτηση, είναι πλέον βαρετό να παρακολουθούμε μια ανούσια αντίδραση.
mortis είπε:
Διότι βούληση από πουθενά αλλού δεν βλέπω. Κι έχω αρχίσει να βγάζω τα συμπεράσματα μου... Και δυστυχώς είναι τραγικά...
Αυτός ο χώρος έγινε με πολύ κόπο και όχι από τον καναπέ, μόνο και μόνο για να εκφράζονται απόψεις και όχι για να εκτοξεύονται πυροτεχνήματα. Πες μας τι εννοείς;

Υ. Γ. Βάζε σε παρακαλώ σε παράθεση τα σημεία που αναφέρεσαι και μη γράφεις απλώς "παράθεση" γιατί δεν πρόκειται να μπει από μόνη της.
 
  • Like
Αντιδράσεις: BISBA
Σταύρο δεν ξέρω πως γίνεται η απάντηση με παράθεση γι αυτό το κανω έτσι.Αν θέλεις να συνεχίσω να το κανω έτσι (και με αυτό τον τρόπο ειναι αρκετά κουραστικό) πες μου, αλλιώς αν θέλεις εξήγησε μου πως ακριβώς γίνεται.
Ευχαριστω.
 
Σταύρο όσον αφορά τα 4 ερωτήματα που μου έθεσες έχω να απαντήσω τα εξής:

Δεν ξέρω αν κάποιος διαφωνει με αυτά που λέω δεν μου έχει δείξει έως τώρα όμως ότι συμφωνεί. Εάν διαβάσεις προσεκτικά όλα τα ποστ του θέματος θα δεις ότι οι περισσότεροι που συμμετέχουν στην κουβεντα κινούνται στο ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε άρα τα δαχτυλιδωμένα πουλιά είναι τα μόνα νόμιμα πουλια. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μου αρέσει να υποβάλλεται η ερώτηση σε ενα μέλος αν τα πουλιά του είναι δαχτυλιδωμένα και αν αυτό απαντήσει αρνητικά να ακουγεται το περίφημο:"προφανώς φίλε μου τα πουλιά σου είναι πιασμενα". Κατ αρχήν δεν τα έχω με κανέναν προσωπικά κι ούτε με το φόρουμ. Πιστεύω ότι το κράτος έχει ελλιπή νομοθεσία για ττην εκτροφή των αγριων πουλιών. Πιστεύω ότι οι σύλλογοι προμηθεύουν όσα δαχτυλίδια τους ζητάει το κάθε μέλος μεμονομένα, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο παρά μόνο με το κριτηριο του "ταμειακώς εντάξει".Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι ενώ οι σύλλογοι δημιουργήθηκαν με αγνότατες προθέσεις και αγάπη προς τα πουλιά γενικά, κάποιοι επιτήδειοι πουλοπιαστες χρησιμοποιούν τους συλλόγους αυτόυς για να μπορούν να επιδίδονται πιο άνετα στο "προσφιλές τους σπορ".
Μέχρι τώρα στα προηγόυμενα ποστς μου έχω προτείνει τα εξής και θα προσθέσω μερικά ακόμη:Να ισχύσει ένας νομος όπου:Όποιος εκτρέφει άγρια πουλιά να δηλώνεται εκτός του συλλόγου του στο δασαρχείο. Τα δαχτυλίδια οι σύλλογοι να τα παραλάμβάνουν από το δασαρχείο ή και να μην εμπλέκονται καθόλου σ αυτό και να τα παραλαμβάνουν οι εκτροφεις. Να μην μπορεί ο κάθε εκτροέας να παραλαμβάνει όσα δαχτυλίδια θέλει αλλά με βάση τα ζευγάρια που έχει τα οποία ζευγάρια θα τα δηλώνει και αυτά μέχρι τέλος Φλεβάρη. Όταν ένας εκτροφέας βγάλει νεοσσούς να ενημερώνει αμέσως το δασαρχείο και οι νεοσσοί να βλέπονται από υπάλληλο μέσα σε 3 μέρες από τη γέννηση τους. Ο υπάλληλος να υπογράφει και να σφραγίζει ένα έντυπο το οποίο θα πιστοποεί την μέρα γέννησης. Την έκτη μέρα ο εκτροφέας θα δαχτυλιδώνει το πουλάκι. Επίσης θα μπορεί ανά πάσα στιγμή το δασαρχείο να πραγματοποιήσει έλεγχο στο εκτροφείο χωρίς καμμία προειδοποίηση. Τα πρόστιμα για κάθε αδαχτυλίδωτο αγριοπούλι που θα βρίσκεται θα είναι ιδιαιτέρως τσουχτερά και έπειτα από δικάσιμο θα αφαιρείται η αδεια του εκτροφέα για όσο χρόνο θα ορίζει το δικαστήριο. Τα αδαχτυλίδωτα αγριοπούλια θα κατάσχονται και θα απελευθερώνονται παρουσία του Δ. Σ του συλλόγου της περιοχής και οποιουδήποτε άλλου επιθυμεί.
Εγώ προσωπικά από μόνος μου μέχρι τώρα δεν εχω κάνει τίποτε και δεν αποποιήθηκα την προσωπική μου ευθύνη για την κατάσταση. Τώρα και για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να πειστεί η πολιτεία ανέφερα κάποια πράγματα όπως:Τηλεοπτική προβολή, πρωτοβουλία από τους προέδρους για διοργάνωση συνεδριου με κεντρικό θέμα την προστασία των άγριων πουλιών. Παράδοση ψηφίσματος, αν τελικά επιθυμούμε ένα τέτοιο νομικό πλαίσιο, στο αρμόδιο υπουργείο.Αν χρειαστεί και μια ειρηνική συγκεντρωση με σκοπό να προβάλλουμε αυτό που θέλουμε. Πιστεύω ότι οι αρμόδιοι δεν γνωρίζουν και εμείς είμαστε αυτόι που θα τους δώσουμε να καταλάβουν τι επικρατεί σήμερα και τι θέλουμε να ισχύσει στο μέλλον.
Εγώ αν αντέδρασα σε κάτι κι αν εξέφρασα αντίθετη άποψη ήταν πάνω στο ότι κάποιοι υποστηρίζουν εκ των προτερων ότι δεν πρόκειται να γίνει κάτι. Επίσης ακούστηκε η άποψη ότι όταν δεν ισχύει ενας νόμος πρέπει να ισχύει ο βούρδουλας. Κι ότι πρέπει να αναλάβει ο καθένας ξεχωριστά να κυνηγάει τον εκάστοτε πουλοπιάστη στο χωράφι του πατερα του του θείου του του παππού του και δεν ξέρω εγώ πού αλλου.
Είδα με μεγάλη απορία ότι σε όλα αυτά που είπα στα προηγούμενα ποστς δεν εισέπραξα παρά μόνο 4 ευχαριστώ από 2 μέλη.Ίσως τα ευχαριστώ να δίδονται με βάση το ποιος γράφει κάτι και όχι με το τι γράφει.
Εκτός από μερικές προσθέσεις που έκανα σε αυτό το ποστ σε όλα τα προηγούμενα νομίζω ότι έγραψα και για το τι θα ήθελα, (ασπάστηκα στο σύνολο του το μοντέλο της Ελβετίας) καθώς επίσης και για ορισμένους τρόπους που θα μπορούσε αυτό να επιτευχθεί.
Παρ όλα αυτά Σταύρο θεώρησες πυροτεχνήματα τα όσα έγραψα αλλά δεν σε είδα να κρίνεις απόψεις περί "βούρδουλα" και περι "λαδώματος" υπαλλήλων εάν ισχύσει ένα νομικό πλαίσιο όπου υπάλληλοι θα προβαίνουν σε ελέγχους.
Δεν ανεφερα ποτέ ότι αυτός ο χώρος δημιουργήθηκε από έναν καναπέ χωρις κόπο ανέφερα όμως ότι ορισμένα μέλη με ευκολία από τον καναπέ τους γράφουν ότι στην υπάρχουσα κατάσταση δεν υπάρχει λύση. Σεβομαι τον χώρο που με φιλοξενεί αλλά όταν δεν συμφωνώ με μία άποψη έχω νομίζω το δικάιωμα να το εκφράζω πάντοτε με επιχειρήματα, χωρίς να σκέφτομαι εάν θα δυσανασχετήσει το οποιοδήποτε μέλος, από το νεότερο μέχρι το παλαιότερο.
Ας ακούσουμε λοιπόν ανοιχτά ποιος τελικά συμφωνεί με τα παραπάνω που εγραψα, ποιος διαφωνεί και γιατί και ας προσθέσει πάνω σε αυτά τις δικές του απόψεις και λύσεις. Και εύχομαι ΄μεσα από δω να ξεκινήσει μια προσπάθεια για βελτίωση ή και λύση της αρνητικής κατάστασης που υπάρχει σήμερα για τα αγριοπούλια μας.
 
Καλημέρα. Αν και με βεβαρημένο χρονικό περιθώριο λόγω φόρτου εργασίας, και αποδεχόμενος και σεβόμενος τις παραινέσεις των υπολοίπων για στείρα αντιπαράθεση, επί προσωπικού όπως λένε και στη Βουλή, είμαι υποχρεωμένος να δώσω κάποιες διευκρινήσεις για το τί πιστεύω, και την θέση μου στο θέμα. Με τις αντίστοιχες παραθέσεις και επεξηγήσεις, όπου και άν χρειάζεται.
Υπόσχομαι δε ότι θα είναι το τελευταίο μου ποστ σε αυτό το θέμα.

1.
Δεν ξέρω αν κάποιος διαφωνει με αυτά που λέω δεν μου έχει δείξει έως τώρα όμως ότι συμφωνεί

Η θέση μου ήταν στο πόστ Νο 41
Πρώτος εγώ σου είπα ότι συμφωνώ με πολλά αν όχι όλα απο αυτά που λές.
2. Αν και αναφέρεται σε αρκετά ποστς και ειρωνικά, μερικές φορές,
Τώρα όσον αφορά το βούρδουλα:Ωραία λοιπόν θα πάρεις εσύ το βόυρδουλα σου και θα κυνηγήσεις τον πουλοπιάστη από το χωράφι του πατέρα σου(όπως είπες προχτές ή χτες). Μετά θα πάς και στο διπλανό χωράφι;Κιαν ο ιδιοκτήτης του διπλανού χωραιού δε γουστάρει να μπαίνεις στο χωράφι του θα τον πλάκωσεις κι αυτόν με το βούρδουλα;
Κατά την άποψη σου τι θα κάνεις;θα μαζέψεις κι άλλους λάτρεις του βούρδουλα και όπου δείτε αγρότη να ραντίζει το κτήμα του θα πάτε να τον πλακώνετε με το βούρδουλα; Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι μελισσουργοί. Και το ίδιο θα γίνεται και για όλες τις περιπτώσεις της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής μας;Βούρδουλας;
Επίσης ακούστηκε η άποψη ότι όταν δεν ισχύει ενας νόμος πρέπει να ισχύει ο βούρδουλας. Κι ότι πρέπει να αναλάβει ο καθένας ξεχωριστά να κυνηγάει τον εκάστοτε πουλοπιάστη στο χωράφι του πατερα του του θείου του του παππού του και δεν ξέρω εγώ πού αλλου.
Η απάντησή μου ήταν
Τέλος ο βούρδουλας είναι ο νόμος. Αυτό εννοούσα.
Κι αν δεν γίνεται κατανοητή η παρομοίωσή μου, αντικαταστήστε το "βουρδουλας", με τη λέξη νόμος σε όσα πόστ έχω γράψει για να βγάλετε νόημα.
Μην με χαρακτηρίζετε όμως εν ολίγοις, φασίστα και τραμπούκο γιατί μόνο κάτι τέτοιο δεν είμαι. Και παρόλο που οι αρχαίοι μας λέγανε, ότι όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος, εγώ είμαι υπέρ του λόγου και μόνο αυτού. (Αν και έχουν μετρηθεί και τα δικά μου παίδια με γκλομπ, σε διαδήλωση παλιότερα).

3.
Πιστεύω ότι το κράτος έχει ελλιπή νομοθεσία για ττην εκτροφή των αγριων πουλιών
Ποιός διαφώνησε με αυτό; Ή ποιός εδήλωσε ότι δεν θέλει νόμους;
Το θέμα είναι να λειτουργεί ο ελεγκτικός. όποιος, μηχανισμός. Λειτουργεί;


Εγώ λέω και για τα καναρίνια μου και για κάθε πτηνό. Υπάρχουν όμως πολλά που πρέπει να γίνουν πρώτα ή και μαζί, με αυτό το νόμο.
α) Το δασαρχείο ή όποια άλλη υπηρεσία αναλλάβει, να έχει άτομα εκπαιδευμένα και πλήρως καταρτισμένα.
β) Ποιά άδεια εκτροφέα; Εδώ χωράει πολύ κουβέντα. Όλοι είμαστε χομπίστες. Δεν είμαστε επαγγελματίες εκτροφείς. Και άν κάποιοι πουλάνε τα πουλιά και κάποιοι άλλοι τα αγοράζουμε, είναι γνωστό σε όλους μας ότι είναι λεφτά που οι ρομαντικοί τα δίνουν και τα παίρνουν για να ελαχιστοποιήσουν το κόστος τους;, ενώ υπάρχουν σίγουρα και κάποιοι που το έχουν, (το χόμπυ), ώς μια πηγή έξτρα εισοδήματος και δεί αφορολόγητου. Ρώτησα Εφορία και λογιστές και μου είπαν, τρελλός είσαι να κάνεις έναρξη επαγγέλματος ως εκτροφέας πτηνών; Δεν υπάρχει ακριβής κατηγορία επαγγέλματος τέτοια και θα μας μπλέξεις.
γ) Εδώ καταπατούν τον όρκο τους γιατροί, δικηγόροι κ. Α. Οι υπάλληλοι του δασαρχείου θα μείνουν πίσω; Και όταν τους καταγγείλεις τότε πρέπει να μπείς σε μιά διαδικασία να αντικρούσεις την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και μετά να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας και ίσως τον καταδικάσεις. Σε τί; Σε μία δυσμενή μετάθεση από το Κιάτο στην Κόρινθο, 18 χλμ. απόσταση.
δ) Αντικειμενικά αν και είναι σωστό το μέτρο που έχει η Ελβετία και προτίνεται, θα έρθει ο δασικός υπάλληλος να πιστοποιήσει τις γεννήσεις και τους θανάτους των νεοσσών μου, σε καθημερινή βάση, γιατί κάτι τέτοιο πρέπει να γίνεται, όταν όπως τώρα συμβαίνει στην περίοδο αναπαραγωγής, με 12 ζευγάρια που έχω;

Η λύση που πρότεινα ήταν η αποχή από οποιοδήποτε χώρο που εμπορεύεται πιασμένα από τη φύση πουλιά, και η προσπάθεια μέσω του διαλόγου, ενημέρωσης και αυτών που δεν έχουν περιβαλλοντική συνείδηση. Και σίγουρα όχι την λύση της Φράνιας για αγορά όσο περισσότερων πιασμένων, γιατί ρίχνουμε νερό στο μύλο των πουλοπιαστών και των εμπορευόμενων. Για δε τον καναπέ, μακάρι να μπορούσα να τον χρησιμοποιήσω έστω και για λίγο.

Στα 43 μου πιστέψτε με έχω δεί και έχω νιώσει πολλά πράγματα. Και από τις διαπροσωπικές σχέσεις, και από τις σχέσεις ισχυρού - αδυνάτου, και από την συζητούμενη σχέση κράτους - πολίτη. Δεν έχω πεί ποτέ ότι δεν μάχομαι και δεν διεκδικώ τα δίκαια, και σίγουρα ποτέ μόνο τα δικά μου. Έχω νιώσει όμως τον χειρισμό όπως και πολλοί Ελληνες, των διαφόρων υποθέσεών μου, από επίσης Έλληνες πολίτες που σε κρατούν με την υπογραφή τους, όμηρο, και σε ταλαιπωρούν γιατί απλά έτυχε να μην είμαι κρατικοδίαιτος υπάλληλος, αλλά ελεύθερος επαγγελματίας που κατά την άποψη όλων αυτών, δεν έχω ένα μισθό μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, αλλά "κονομάω".
Ακόμα ακόμα και στη συζήτηση αυτού εδώ του θέματος φαίνεται η ισχύουσα κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας. Η παρεξήγηση λεγομένων μπορεί να καταλήξει σε επίθεση και χαρακτηρισμούς που σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν, κατ' αρχήν, και δεν είναι αληθείς πολύ περισσότερο.
Ζητώ συγγνώμη από όλα τα μέλη που για άλλη μια φορά τα αναγκάζω να διαβάζουν πράγματα που για κάποιους είναι αυτονόητα, αλλά δεν μπορώ όπως προείπα να δέχομαι χαρακτηρισμούς που δεν μου αρμόζουν.
Αν δε ο Σταύρος θεωρεί ότι πρέπει να το διαγράψει ολόκληρο αυτό το πόστ, και πάλι ειλικρινά δεν έχω λόγο να του το αρνηθώ.
Φιλικά,
 
georgekouk είπε:
Αν δε ο Σταύρος θεωρεί ότι πρέπει να το διαγράψει ολόκληρο αυτό το πόστ, και πάλι ειλικρινά δεν έχω λόγο να του το αρνηθώ.
Φιλικά,
Ψυχραιμίααα :)

Εδώ δεν διαγράφονται ποστ που εκφράζουν συμπεριφορές οι οποίες δεν θα άρμοζαν ούτε καν στον τελευταίο αμόρφωτο κοινωνικά άνθρωπο σε αυτήν τη χώρα, αυτό θα διαγραφεί; :)

Η ειρωνεία στο όλο θέμα είναι ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι από όσους συμμετέχουν σε αυτό το θέμα, ζητούν πραγματικά μια λύση. Το περίεργο επίσης είναι ότι δεν διαφωνεί κανείς μας επί της ουσίας στα όσα έχουν γραφτεί έως τώρα. Υπάρχουν σαφώς κάποιες μικρές διαφορές στις απόψεις (και είναι λογικό), οι οποίες όμως κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και παρόλα αυτά πάλι δεν βγαίνει άκρη. Ίσως η "άλλη πλευρά" τελικά, να καταφέρνει να λειτουργεί μέχρι τώρα διά του διαίρει και βασίλευε.

Στο θέμα μας τώρα, νομίζω πως καταρχήν θα πρέπει να μάθουμε με λεπτομέρειες τι ακριβώς ισχύει στη χώρα μας νομικά, προκειμένου να ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση να κινηθούμε. Να πιέσουμε δηλαδή τις αρχές επειδή δεν εφαρμόζουν αυτά, που ίσως καλύπτουν όλα όσα ζητάμε μέσω των νόμων που υπάρχουν ήδη ή να πιέσουμε στην κατεύθυνση της αλλαγής του υπάρχοντος νομικού καθεστώτος επειδή είναι ανεπαρκές; Θα πρέπει να έχουμε πλήρη γνώση της ισχύουσας νομοθεσίας προκειμένου να ξέρουμε εάν η Ελβετία (ως παράδειγμα) έχει καλύτερους νόμους από την Ελλάδα ή πολύ απλά τους τηρεί ενώ εμείς όχι. Στη συνέχεια θα μπορέσουμε να οργανώσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις οποιεσδήποτε κινήσεις.
 
Na po kai ego tin gnomi mou.

Ektrefo tora peripou 30 xronia poulia, ta pio pola xronia stin germania. Aftomatos pas me to nomos, pou einai arketa astira stin germania. ( o katalogos prostimon gia papagalakia xoris daxtilidia pai mexri 10.000.-Euro )

Afto pou zitai o Mortis, kai malon oli emas pou exoume poulia eyropaikon dasson, einai pano kato afto to sistima pou exei i Germania kai i Helvetia. San sistima ipograpsane afta oles i xores tis EOK to 1984. Kai eprepe na exei ta antistati nomoi se oles tis xores. Kai gia afto kanonika oute isele zitisi. Kai gia afto sinfono kai ego sta basika pragmata me afto to sistima.

Tora omos apo tin kathimerini emperia, den to blepo na gini kati pou alasei afto to sistima pou parxei simera me tin ektrofei poulion europaikon dasson. Mono an ipeirxai periptosei na kerdisi kapios lefta i psifous apo tin alagei tha gini kati.

Kata tin gnomi mou, bori na ksekinisi kati mono apo tis energies tous ektrofeis kai tous syllogous.

Alexandros
 
Εννοείται ότι οι εκτροφείς καναρινιών δεν θα υπόκεινται στους παραπάνω ελέγχους παρά μόνο ίσως σε κάποιους υγειονομικούς για την καθαριότητα των εκτροφείων τους κλπ. Εάν όμως κάποιος εκτρέφει από ένα αγριοπούλι και πάνω θα το δηλώνει κ. Ο. Κ.Βεβαίως και είμαστε χομπίστες και πρέπει να είμαστε περήφανοι γι αυτό. Και οι κυνηγοί χομπίστες είναι όμως έχουν την άδεια τους και τα τελευταια χρόνια αρκετούς περιορισμούς και πολύ αυστηρούς νόμους. Τώρα όσον αφορά αυτό που είπες Γιώργο για την εφορια:όποιος εκτρέφει πουλιά για την προσωπική του ευχαρίστηση και το επάγγελμα του είναι άλλο δεν θα έχει δικάιωμα να εμπορεύεται πουλιά. Τώρα εάν συλληφθεί να το κάνει θα ισχύει ότι ισχύει και για όλους τους άλλους που εμπορεύονται διάφορα είδη παράνομα ανευ αποδείξεων. Και τέλος πάντων το αν θα κλέβουν κάποιοι την εφορία ας το λύσουν άλλοι. Εμάς η προστασία των αγριων πουλιών πρέπει να μας ενδιαφέρει. Αυτός πάλι που έχει πετ θα δουλεύει με την αυτονόητη διαδικασία. Παιδιά αυτό που κατά τη γνώμη μου θα λύσει το πρόβλημα και θα αποτρέπει τους επιτήδειους να πιάνουν πουλιά αλλά και να κατεβάζουν φωλιές είναι ένα:Έλεγχος στα πουλιά κατά τη γέννηση τους. Σήμερα το δαχτυλίδι νομιμοποιεί ένα πουλί από την 6η μέρα κι έπειτα. Το θεμα είναι την πρώτη μέρα άντε τη 2η έλεγχος και πιστοποίηση και μετά δαχτυλίδωμα. Εγώ αυτό που υποστήριξα από την αρχή είναι ότι το δαχτυλίδι σήμερα δεν δίνει σαφή εικόνα προέλευσης του τόπου και χρόνου του πουλιού. Πιστεύω ότι αν αυτό το σημείο λυθεί θα έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Εν τω μεταξύ σε μία σύντομη κουβέντα που είχα με φίλο που ανήκει σε σύλλογο μου είπε το εξής τρομερό!Ότι και τα δαχτυλίδια που προμηθεύονται κάποιοι απο τους συλλόγους δεν τα επιστρέφουν.Άρα αυτό σημαίνει ότι μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν και την επόμενη χρονιά. Κι έλα τώρα εσύ άμα βαφτεί η καρδερίνα να φαινεται από το δαχτυλίδι ότι είναι 2 ή τριών ετών και να είναι χρονιάρικη!
 
Παρακολούθησα την πόλη ενδιαφέρουσα συζήτηση σας με πόλη προσοχή αλλά δεν κατάλαβα τελικά όταν κάποιος λέει ότι εκτρέφω καρδερίνες τι εννοεί ότι είναι το χόμπι του η το επάγγελμα του;
Δεν θα είναι καλύτερο για εμάς που είναι το χόμπι μας να ξέρουμε με ποιους μιλάμε;
Όλα για το χρήμα λοιπόν;
 
Παρακολούθησα την πόλη ενδιαφέρουσα συζήτηση σας με πόλη προσοχή αλλά δεν κατάλαβα τελικά όταν κάποιος λέει ότι εκτρέφω καρδερίνες τι εννοεί ότι είναι το χόμπι του η το επάγγελμα του;

Den katalabeno afti tin erotisi. Parxoune anthropos pou ektrefoune poulia europaikon dasson epagelmatika ; Ola eimaste hobbiistes.

Epgelmatika einai otan ektrefo poulia gia na exo kerdi apo ta poulia. Pios katafernei afto ; An metrao ola ta eksoda mou kai to xrono mou, refma klp. POTE den exoume kerdi apo ta poulia, adinato.


Alexandros
 
Παρακολούθησα την πόλη ενδιαφέρουσα συζήτηση σας με πόλη προσοχή αλλά δεν κατάλαβα τελικά όταν κάποιος λέει ότι εκτρέφω καρδερίνες τι εννοεί ότι είναι το χόμπι του η το επάγγελμα του;
Δεν θα είναι καλύτερο για εμάς που είναι το χόμπι μας να ξέρουμε με ποιους μιλάμε;
Όλα για το χρήμα λοιπόν;
Δηλαδή,
αν κάποιος έχει ένα ζευγάρι μεταλλαγμένες καρδερίνες (δεν έχω) που τις αγόρασε 700 E ή κάποιος άλλος ζευγάρι Malinois που τα έχει αγοράσει 300 Ε (δεν έχω & δεν ξέρω τις ακριβείς τιμές)
& του "ζητήσω" πουλιά, θα πρέπει να μου τα χαρίσει;
[x]​
 
  • Like
Αντιδράσεις: stamos
Συγγνώμη που ανακατεύτηκα απλά από περίεργα
Αν κάποιος εκτροφέας έχει στην κατοχή του 50 ζευγάρια πουλιά και μέσα στο χρόνο πάρει δυο γέννες θα έχει περίπου 300 ζευγάρια τα πολλαπλασιάζουμε 100 το ζευγάρι θα πάρει 30000 τότε καλό θα ήταν να κάνει έναρξη επαγγέλματος και να υποστεί της απαραίτητες διαδικασίες, υγειονομικούς έλεγχους, εφορίες, και μετά θα μπορεί να μίλα για όλους αυτούς που εμπορεύονται ΚΑΚΟΣ άγρια πουλιά στα παζάρια, Γιατί και οι δυο ότι κάνουν το κάνουν για το χρήμα και όχι για χόμπι
Και πάλι συγγνώμη
 
Me olo to sebasmo, mipos boris na mou dixneis ton anthropo pou exei 50 zefgaria poulia europaikon dasson ( karderines, kokinolaimona, spinos, lugara klp .) kai pernei to xrono 2 genies (500 neosous). Afto einai kati pou den ksero mexri simera pousena. Afto einai theoria pou den ginete.

An exeis 50 zefgaria tha exeis an tha pai poli kala 200 mikro me ena logiko timi pes 70 Euro einai 14000 Euro. Xriasese peripou 900 kg trofi = 2400 Euro, Vitamines kai aygotrofi peripou 3000 Euro, Refma ( Mono se klisto xoro ginete tetoio ektrofei ) 1200 Euro, Farmaka gia ta poulia 900 Euro, Nero kai ena mikro nikio ( os garafame, selei klisto xoro ) 1500 Euro. Tora exoume eksoda 9000 Euro. Menoune gia to kopo sou 5000 gia olo to xrono, einai 416 Euro to mina. An metrao tora o idios agorase ta prota poulia pali me 70 euro to komati selei 7000 Euro, simenei an pai ola kala meta 2 xronia exei to mina 416 euro. Afto exei mia gineka, pou toulebei sto Supermarket, ala afti exei Diakopes, Sabbato-Kiriaka klp. O megalos ektrofeas mas fobate na pai 2 meres ektromi, giati lefta gia boithos den menei. Kaio os grafei o Lazaros pio kato, ola ta aparetita pragmata zefgarostres, taistres, potistres, nima klp den ebala sto logarismo.

Poli oreo Eppagelma.


Alexandros
 
Φίλε brasidass αγόρασε πρώτα 50 ζευγάρια πουλιά μαζί με όλα τα παρελκόμενα(ζευγαρώστρες-κλουβιά πτήσεων-κλουβιά μικρά-πατίθρες-ποτίστρες-ταίστρες-μπάνια- φωλιές-νύματα για φωλιές-αυγουλιέρες) τροφές που προβλέπεται για το είδος πουλιού που θα πάρεις, συμπληρώματα διατροφής, φάρμακα(αχρείαστα να είναι αλλά χρειάζονται). Γιατί φίλε για να πουλήσεις ένα ζευγάρι 100 ευρώ πρέπει και να ''βλέπεται''με σκέτο καναβούρι και ''κίτρινη'' ''βιταμίνα''που σου πουλάνε τα πετ σόπ δεν βγάζεις πουλιά αξιώσεων. Διάβασε στην αναπαραγωγή από φίλους πόσα ζευγάρια έβαλαν και πόσους απογόνους πήραν, δεν είναι εύκολο 50 ζευγάρια-300 ζευγάρια απογόνους.
Και κάτι τελευταίο και το κυριώτερο για μένα, για βρές τον χώρο για να βάλεις 50 κλουβιά, να πληρεί στο ελάχιστο μια καλή διαβίωση για τα πουλιά.
Αυτό τον χώρο να στο πω έτσι ωμά δεν θα μπορούσες να το νοικιάσεις; τι εισόδημα θα σου έδινε,έτσι πρέπει να τα υπολογίσης φίλε.
Αν τα βάλεις κάτω φίλε μάλλον μπαίνεις και μέσα.
 
Εγώ πάντως από 8 ζευγάρια φέτος έχω πάρει 3 μικρά και αυτά μεγαλωμένα σε παραμάνα. Άλλες χρονιές από καναρίνια είχα πάρει μέχρι και 10 μικρά το ζευγάρι. Άρα μάλλον δεν γίνεται τόσο απλά ο υπολογισμός των "κερδών".
 
Back
Top