Ασθένειες Αρρώστησε η καρδερίνα μου

Δεν ξέρω αν γίνεται σωστή διάλυση της ταμπλέτας. Κάψουλα εννοείς ή χάπι; Θα σου στείλω με πμ αργότερα δοσολογία αλλά θέλω να δούμε κοιλιά μήπως δεν χρειάζεται
Φαίνεται πολύ καλύτερα και η κοιλιά πλέον. Μόνο αυτό το σκούρο κομμάτι μεταξύ καρίνας και κοιλιάς δεν ξέρω τι είναι.
Μήπως να συνεχίσω με baycox μερικές μέρες ακόμα; Από την παρασκευή που ανέβασα τις τελευτίες φωτογραφίες μέχρι σήμερα έχει πολύ μεγάλη διαφορά η κοιλιά.
Το Bactrim που μου έφεραν είναι σε μορφή χαπιού.Ωστόσο σε περίπτωση που δεν το χρησιμοποιήσουμε θα είχατε την καλοσύνη να μου στείλετε δοσολογία για να υπάρχει στο αρχείο μου;

Συνημμένα

• rsz_dsc_0180.webp
    rsz_dsc_0180.webp
    27,1 KB · Προβολές: 119
  • rsz_dsc_0178.webp
    rsz_dsc_0178.webp
    23,4 KB · Προβολές: 116
ειναι αισθητα καλυτερα και σχηματιζει λιπος. Να εχεις και κανονικο μιγμα και εξτρα σπορους. Το σκουρο τμημα ειναι το συκωτι που εχει σαφως ενοχληθει απο το ατοξοπλασμα και υπηρχε και στις προηγουμενες φωτο, απλα τα πρησμενα εντερα δεν δειχνανε το προβλημα τοσο εμφανες. Συνεχιζεις 2ημερο ( 3 με τη σημερινη μερα) χορηγησης baycox και μετα 3 μερες με πολυβιταμινη να εχει και βιταμινες Β Μετα baycox για 5 ημερες με 0.2 ml στα 100 ml νερου (μικροτερη δοση ). Το bactrim ειτε το επιστρεφεις και ψαχνεις σιροπι, ειτε το κρατας μην χρειαστει και αν διαλυεται στο μελλον. Θα σου στειλω δοσολογια με πμ πριν κλεισει το θεμα εντελως

για το συκωτι ειτε περασει η διογκωση ειτε οχι (συχνα μενει ως η προβολη νεου ιστου πανω στο συκωτι, που διογκωνεται μονιμα γιατι απο κατω μενει ο αρρωστος νεκρος ιστος ) να εισαγεις στη διατροφη του το αγκαθι Μαριας mariendistel στη τοπικη γλωσσα. Επισης το ιδανικο ηταν να βρεις μη αλκοολουχο εκχυλισμα του γνωστο και ως milkthistle .Αν δεν σπαει τον σπορο να τον σπας σε ισχυρο μουλτι σε μορφη σκονης. Επισης ο ταραξακος οπου βρεθει να δινεται στην ημιωριμη μορφη του ετσι οπως φαινονται εδω κλειστα με λευκο χνουδι τα μπουμπουκια του

t2.jpg

Σήμερα τον πέτυχα να προτιμάει το κανονικό μείγμα σπόρων ενώ το καναβούρι που βρήκα δεν φαίνεται να το τιμάει..
Η πολυβιταμίνη έχει σύμπλεγμα Β .
Δυστυχώς το bactrim μου το έφεραν από άλλη χώρα και δεν έχω δυνατότητα επιστροφής ή να βρώ υγρό εδώ. Μόλις δοκίμασα να διαλύσω ένα χάπι στο νερό αλλά δεν διαλύεται τελείως.Άρα το κρατάω μόνο για περίπτωση έκτακτης ανάγκης μέχρι να μου φέρουν υγρό από την Ελλάδα.
Ερώτηση. Συνεχίζω να διαλύω το baycox σε ριγανόνερο + αλόη;Έχω την εντύπωση πως αυτά τα δύο συστατικά έχουν μεγάλο μερίδιο στα καλά αποτελέσματα που είχαμε προς το παρόν.
Ευχαριστώ πολύ για όλη την βοήθεια και τον χρόνο που αφιερώσατε. Θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη της θεραπείας και την κατάσταση του πουλιού.

για το συκωτι ειτε περασει η διογκωση ειτε οχι (συχνα μενει ως η προβολη νεου ιστου πανω στο συκωτι, που διογκωνεται μονιμα γιατι απο κατω μενει ο αρρωστος νεκρος ιστος ) να εισαγεις στη διατροφη του το αγκαθι Μαριας mariendistel στη τοπικη γλωσσα
Τα έχω υπόψιν μου όλα αυτά. Στην Ελλάδα τα χρησιμοποιούσα αρκετα ειδικά τον ταραξάκο ενώ θα μου φέρουν αποξηραμένο.
Το αγκάθι Μαρίας θα το παραγγείλω μαζί με τους μεμονωμένους σπόρους για να φτιάξω το μείγμα τους και το milkthistle κάπου το πήρε το μάτι μου σε Γερμανικό site.Αν το βρώ θα το παραγγείλω.

• Like
Αντιδράσεις: jk21
Ναι σαφως μπορεις μεσα σε αυτα. Μηλοξυδο μονο δεν αναμιγνυουμε με φαρμακα ή αλλες ουσιες γιατι ειναι οξυ και προκαλει χημικη αντιδραση

Μilkthistle μονο μη αλκοολουχας εκχυλισης

Επισης ο ταραξακος οπου βρεθει να δινεται στην ημιωριμη μορφη του ετσι οπως φαινονται εδω κλειστα με λευκο χνουδι τα μπουμπουκια του
Να ρωτήσω.. αν δώσουμε ταραξάκο αποξηραμένο δεν κάνει την ίδια δουλειά;

καλησπέρα!
η θεραπεία έφτασε εχθές στο τέλος της. Στη φωτογραφεία θα δείτε τη κοιλιά που φαίνεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση και ίσως με λίγο λίπος παραπάνω.
ο κύριος σπόρος που προτιμάει προς το παρόν είναι ο ηλιόσπορος αλλά έχει δύο μέρες που δοκιμάζει και το βασικό του μείγμα.
τους έφτιαξα αυγοτροφή με αλεύρι ολικής άλεσης που περιείχε και σπόρους. Την πρώτη μέρα δεν το δοκίμασε αλλά την δεύτερη του έριξα και λίγο σπασμένο ηλιόσπορο και την έφαγε.
Μπορώ τώρα να του δώσω και πρασινάδα; Γλυστρίδα ρόκα κτλ?

off topic.
τους αγόρασε η κοπελιά μου κινόα αλλά είναι ψημένη. Να δοκιμάσω να την δώσω ή υπάρχει πρόβλημα;.

Συνημμένα

• rsz_dsc_0226.webp
    rsz_dsc_0226.webp
    35,6 KB · Προβολές: 95
  • rsz_dsc_0224.webp
    rsz_dsc_0224.webp
    43 KB · Προβολές: 113
η κοιλια ειναι οκ και εχει φυγει πια και η καρινα, που στην τελευταια φωτο που ειχες ξαναβαλει,υπηρχε ελαφρως. Συνεχισε να δινεις οτι σπορους θελει. Ναι μπορεις να δινεις πρασιναδα και γλυστριδα σαφως αν εχει ακομα εκει πανω, αλλα θα ηθελα κυριως ειτε πικρο ραδικι ειτε ταραξακο αν βρεις ειτε ζωχο, για να βοηθησει το συκωτι, οπου ακομα υπαρχει προβλημα και δεν ειναι ντε και καλα αναμενομενο να φυγει αμεσα, καποιες φορες και καθολου. Μπορει να εχει δημιουργηθει νεκρωμενος ιστος και ο νεος που δημιουργηθηκε στη θεση του, να δινει επιπλεον ογκο μονιμα. Να δοκιμασεις και κινοα αν και μαλλον ξερη ψημενη δεν νομιζω να την δεχθει.

ευχαριστώ πολύ!
εχω εντοπίσει ραδίκι στην αυλή πίσω από το σπίτι μου που δεν περνάνε άλλα κατοικίδια και θα του δώσω. Γλυστρίδα έχω αγοράσει συσκευασμένη. Θα κάνω δοκιμή και με την ψημένη κινόα και θα ενημερώσω!
ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σας όλο αυτόν τον καιρό.

Ευχαριστω πολυ Αλικη! Πολυτιμες συμβουλες εχω ακολουθησει μεχρι τωρα και καταφεραμε να σωσουμε το πουλακι!

το δαχτυλιδι του πτηνου γιατι ειναι ετσι;
Προσπαθώ να φανταστώ τι ακριβώς βλέπεις στο πόδι του αλλά όπως και η @alicedros δυσκολεύομαι να διακρίνω κάτι.
Αν θέλεις κράτα το πόδι μακρυά από το κορμί του πουλιού και βάλε μας μια φωτογραφία..
Ακόμη αν θες μπορείς να μας πεις αυτό που εσύ βλέπεις... Π.χ. Πιθανό πρήξιμο, τραύμα στην περιοχή κλπ...
Εκτός αν σε παραξενεύει ο τύπος του δαχτυλιδιού ή τα γραφόμενα πάνω του.
Όπως και να χει περιμένουμε περισσότερα για να καταλάβουμε.

... Τραύμα στην περιοχή κλπ...

..

Εγώ αυτό βλέπω στον αριστερο ταρσο οπως κοιταμε τη φωτογραφια ακριβως στην ευθεια απο τον αριθμο 2 του δαχτυλιδιου, παλιό με κάκαδο. Κάνω λάθος κι είναι απλώς βρωμιά;

Αυτό που βλέπεις έξω από το δαχτυλίδι είναι το νύχι του πίσω δακτύλου και όχι το "καλάμι" του ποδιού.

το δαχτυλιδι του πτηνου γιατι ειναι ετσι;
όντως φαίνεται παράξενη η φωτογραφία αλλά δεν υπάρχει κανένα προβλημα με το δαχτυλίδι! Κάνει ''παιχνίδια'' μάλλον η φωτογραφία και η λήψη της.Αν θες ρίξε μία ματιά στις δύο πρώτες φωτογραφίες του πρώτου ποστ του θέματος.

Να ενημερώσω τους φίλους ότι το πουλί είναι πλέον υγιέστατο και έχει αρχίσει να κελαηδάει!

Back