Αναπαραγωγή Βγήκε μωρό zebra, απαντήσετε σας παρακαλώ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vasileia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
εγω όμως τα μετακινώ κάθε μέρα απο δωμάτιο σε δωμάτιο κ είναι μέσα στην καθημερινότητά τους,θα τα ενχλεί τώρα;
 
εγω όμως τα μετακινώ κάθε μέρα απο δωμάτιο σε δωμάτιο κ είναι μέσα στην καθημερινότητά τους,θα τα ενχλεί τώρα;


Μηπως γι'αυτο τα σκοτωνουν 😉
Αστα σε ενα σταθερο και ησυχο σημειο και θα δεις οτι ολα θα πανε καλυτερα 😉
 
Βασιλεια μου οσον αφορα αυτο το κομματι μπορω να συμφωνησω με τους προλαλησαντες...Ας ειχαν μαθει τοσο καιρο με μετακινησεις και με την παρουσια σου... Η αναπαραγωγη ειναι αλλη φαση... Θελουν ησυχια...Αστα καπου σταθερα για μερες και πηγαινε μονο για να αλλαζεις νερο και τροφη (εκεινη την ωρα ριξε και μια συντομη ματια στη φωλια)...
 
Το σκοτωσαν η πεθανε;Λογικα θα πεθανε επειδη δεν μεγαλωσε με τους γονεις του.

Το αυγο που χε ραγησει τι εγινε;
 
το αυγό ακόμα έτσι είναι,ίσως να το είχε σπάσει η μάνα, το μωράκι το κακομεταχειριζόντουζαν(το τσιμπάγανε,το πατάγανε δυνατά...)όταν η θυληκιά το είδε να πηγαίνει προς τα πάνω της κ μετά το έχασε(είχε μπει κάτω απο την κοιλιά της)έκανε λες κ έπαιζε με κάτι ξένο κ όταν το είδε να κουνιέται το φοβίθηκε... Δηλαδεί όταν το έχασε απ'τα μάτια της φοβίθηκε...
 
Μόλις μπήκα στο forum. Λυπάμαι για το μικρό αλλά ακόμη και μέσα να ήμουν, ακόμη κι ο ίδιος να το είχα από την πρώτη μέρα για να το ταίσω στο χέρι δεν θα σωζότανε. Έχω προσπαθήσει στο παρελθόν κάποιες φορές σε παρατημένα μικρά να τα σώσω. Τροφή μόλις άδειαζε ο λαιμός, σωστή θερμοκρασία, υγιεινή αλλά παρόλα αυτά παραπάνω από τρεις μέρες δεν έζησε ποτέ κανένα. Η παραμάνα είναι μονόδρομος σε όλα τα μικρά πτηνά τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα της ζωής τους.
Βασιλεία σου είχα πει και σε παλιότερα posts για το ίδιο ζευγάρι ότι δεν γίνεται ταυτόχρονα να το εξημερώσεις και να κάνεις αναπαραγωγή. Ή το ένα ή το άλλο θα κάνεις αλλιώς το μόνο που θα βλέπεις θα είναι νεκροί νεοσσοί. Τώρα πλέον μετά από τόσες γέννες άφησέ τα να ξεκουραστούν. Βγάλε φωλιές, υλικά και τουλάχιστον για όλο το καλοκαίρι μην τα ξαναβάλεις σε διαδικασία αναπαραγωγής. Είπες πριν ότι εδώ και 2 μήνες η θηλυκιά κλωσσάει άσπορα αυγά. Αν ήταν καναρίνι μπορεί και να το είχες χάσει τόσο καιρό στη φωλιά. Είναι πολύ καταπονημένη πλέον και το μόνο που χρειάζεται είναι ηρεμία και ξεκούραση. Όταν τα εκπαιδεύουμε δεν τα μαλλώνουμε, δεν κάνουμε απότομες κινήσεις και δεν τα κυνηγάμε με τα χέρια μας. Αυτη η συμπεριφορά μόνο φόβο και στρες τους δημιουργεί και αυτό που αναφέρεις ότι πάνε μέσα στη φωλιά όταν σε βλέπουν πιθανόν να οφείλετε εκεί. Πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους. Δεν πρόκειτε να μάθουν ποτέ εντολές του τύπου "μπείτε μέσα" αυτά τα κάνουν τα σκυλάκια, όχι τα ζεμπράκια. Το να έρθουν μόνα τους πάνω στο χέρι σου θα είναι το πρώτο βήμα που θα δείχνει ότι σε εμπιστεύονται και όχι το να τους χαϊδέψεις την πλάτη. Αυτά προς το παρών, με μεγάλη μου χαρά να σε βοηθήσω όταν ξεκινήσεις την εκπαίδευση και να το συζητήσουμε βήμα βήμα αλλά προς το παρών θα ήθελα να τα αφήσεις για κάποιο διάστημα ώστε να ανακτήσουν δυνάμεις και να συνέλθουν από το στρες του τελευταίου καιρού.

Και σου ξαναλέω ότι θα πρέπει να αποφασίσεις αν θες το ζευγάρι για εξημέρωση ή για αναπαραγωγή. Κανένα πουλί δεν μπορεί να ζευγαρώσει και να μεγαλώσει νεοσσούς κάτω από το βλέμα μας και τη συνεχή παρουσία μας. Εδώ που τα λέμε ακόμη και οι άνθρωποι για τις ιδιαίτερες στιγμές τους θέλουν να είναι μακριά από αδιάκριτα μάτια, γιατί όχι και τα πουλιά.
 
Βασιλεία σου είχα πει και σε παλιότερα posts για το ίδιο ζευγάρι ότι δεν γίνεται ταυτόχρονα να το εξημερώσεις και να κάνεις αναπαραγωγή. Ή το ένα ή το άλλο θα κάνεις αλλιώς το μόνο που θα βλέπεις θα είναι νεκροί νεοσσοί.
δεν προσπαθώ καθόλου να τα εξημερώσω, απλώς μόνα τους με εμπηστεύοντε.
Τώρα πλέον μετά από τόσες γέννες άφησέ τα να ξεκουραστούν. Βγάλε φωλιές, υλικά και τουλάχιστον για όλο το καλοκαίρι μην τα ξαναβάλεις σε διαδικασία αναπαραγωγής.
μα κάθε βράδυ εκεί κοιμούντε,όταν κουράζοντε εκεί ξαπλώνουν, δεν μπορώ να την βγάλω...
Είπες πριν ότι εδώ και 2 μήνες η θηλυκιά κλωσσάει άσπορα αυγά. Αν ήταν καναρίνι μπορεί και να το είχες χάσει τόσο καιρό στη φωλιά. Είναι πολύ καταπονημένη πλέον και το μόνο που χρειάζεται είναι ηρεμία και ξεκούραση.
δεν είπα οτι κλοσσάει άσπορα, είπα οτι αφού δεν βγαίνουνε μάλλον θα είναι άσπορα
Όταν τα εκπαιδεύουμε δεν τα μαλλώνουμε, δεν κάνουμε απότομες κινήσεις και δεν τα κυνηγάμε με τα χέρια μας. Αυτη η συμπεριφορά μόνο φόβο και στρες τους δημιουργεί και αυτό που αναφέρεις ότι πάνε μέσα στη φωλιά όταν σε βλέπουν πιθανόν να οφείλετε εκεί. Πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους.
ποτέ δεν τα κυνηγάω, κ δεν τα μαλλώνω στην εκπεύδευση, π.χ. αν η θυληκιά κυνηγάει τον αρσενικό κ τον τσιμπάει της φονάζω''άσ'τον ύσηχο Μάξη''(χαιδευτηκά)κ μπαίνει μέσα στη φωλίτσα, δεν μπαίνει όποτε με βλέπει αλλά αν της το πω εγω
Δεν πρόκειτε να μάθουν ποτέ εντολές του τύπου "μπείτε μέσα" αυτά τα κάνουν τα σκυλάκια, όχι τα ζεμπράκια.
κι όμως, δεν της μηλάω ποτέ φωναχτά, μόνο ήρεμα κ σιγά αλλά δεν νομίζω να τυχαίνει την ίδια ώρα που της το λέω να μπαίνει...
Το να έρθουν μόνα τους πάνω στο χέρι σου θα είναι το πρώτο βήμα που θα δείχνει ότι σε εμπιστεύονται και όχι το να τους χαϊδέψεις την πλάτη.
αυτό έγινε:)
 
μα κάθε βράδυ εκεί κοιμούντε,όταν κουράζοντε εκεί ξαπλώνουν, δεν μπορώ να την βγάλω...

Οσο βλεπουν τη φωλια, τοσο τα προκαλει για ζευγαρωμα. Ακουσε προσεκτικα αυτα που σου λεει ο Βασιλης...

ΕΣΥ εχεις την ευθυνη τους και ξερεις το καλο τους.
ΕΣΥ λοιπον θα αποφασισεις να βγαλεις τη φωλια, και ΟΧΙ ΑΥΤΑ! 😉 Δεν θα σε κανουν οτι θελουν εκεινα! Εσυ τα εχεις αναλαβει και ειναι ωρα να κανεις αυτο που πρεπει...
Και αν ακομη τα "στεναχωρησεις", θα το ξεπερασουν, μην ανησυχεις...
Αλλιως λυπαμαι πολυ αλλα θα τα χασεις 99%☹
 
δεν προσπαθώ καθόλου να τα εξημερώσω, απλώς μόνα τους με εμπηστεύοντε.
Αυτά που σου είπα ήταν γενικά περί εξημέρωσης. Δεν ξέρω πως είναι τα πουλιά μαζί σου. Από τη στιγμή που λες ότι έρχεται στο χέρι σου για να φάει είσαι σε καλό δρόμο. Αλλά αυτό το μόνα τους με εμπιστεύονται δεν μπορώ να το καταλάβω. Εδώ και μήνες τα έχεις σε μια διαδικασία αναπαραγωγής και παράλληλα προσπαθείς να τα ταΐσεις στο χέρι, να τα χαϊδέψεις κλπ. Αυτά δεν είναι πράγματα που συμβαίνουν μόνα τους καθώς τα βάζεις τροφή ή τα καθαρίζεις. Αυτά τα προσπαθούμε και ξοδεύουμε κάποιο χρόνο με τα πουλιά για να τα καταφέρουμε. Αλλά όταν έχουν φωλιά, αυγά ή μικρά δεν πρέπει να ξοδεύουμε χρόνο με τα πουλιά παρά μόνο για τροφή, νερό και καθαριότητα. Αλλιώς τα ενοχλούμε στην αναπαραγωγή. Στην προσπάθειά του ένα ζέμπρα να κρύψει τα αυγά ή τα μικρά του μπορεί να τους κάνει ζημιά. Το έχω πάθει πολλές φορές και έχουν σπάσει με αυτόν τον τρόπο πολλά αυγά. Μόνο μία φορά μου έτυχε μάνα που να μην μεγαλώνει μωρά και αυτή δεν τα πείραζε απλά τα παρατούσε. Η συμπεριφορά της δικής σου μου έχει τύχει αρκετές φορές και όλες οφειλόταν σε στρες. Επίσης δεν έχω δει ποτέ μάνα να ταΐζει μέσα στη φωλιά, για τόση διακριτικότητα μιλάμε όταν είναι σε αναπαραγωγή το ζευγάρι. Και φυσικά δεν μετακινούμε το κλουβί από δωμάτιο σε δωμάτιο όχι μόνο κατά την αναπαραγωγή αλλά γενικά. Ένα ή δύο μέρη σταθερά για να μπορούν να συνηθίσουν τα πουλιά, δεν μπορούμε να τα πέρνουμε όπου πηγαίνουμε.
 
Αυτό μπορεί να καταλήξει στο να γεννάει συνεχώς η θηλυκιά σου. Μπορείς να πάρεις ψεύτικα αυγά και να τα αλλάζεις με τα κανονικά μόλις γεννηθούν. Θα την αφήνεις να τα κλωσσάει για μία εβδομάδα περίπου και μετά θα τα πέρνεις. Για να μην γεννάει συνέχεια και εξαντλείται. Πρόσεχέ την στο θέμα του ασβεστίου αν το κάνεις αυτό γιατί θα γεννάει παραπάνω αυγά από ότι αν δεν έχει καθόλου φωλιά.
 
Αυτό μπορεί να καταλήξει στο να γεννάει συνεχώς η θηλυκιά σου. Μπορείς να πάρεις ψεύτικα αυγά και να τα αλλάζεις με τα κανονικά μόλις γεννηθούν. Θα την αφήνεις να τα κλωσσάει για μία εβδομάδα περίπου και μετά θα τα πέρνεις. Για να μην γεννάει συνέχεια και εξαντλείται. Πρόσεχέ την στο θέμα του ασβεστίου αν το κάνεις αυτό γιατί θα γεννάει παραπάνω αυγά από ότι αν δεν έχει καθόλου φωλιά.
σουπιά της έχω, δεν κάνει;
 
Να ταΐζει τα μικρά της εννοώ. Όταν έχουν αυγά η μικρά δεν κάθομαι να δω πως ταΐζουν και αν ταΐζουν, τα ελέγχω μόνο μια φορά τη μέρα (όταν τους βάζω τροφή) για να δω αν είναι όλα καλά. Όλη την υπόλοιπη μέρα τα πουλιά μένουν μόνα τους.

Η σουπιά γενικά μια χαρά είναι αλλά αν κάνει 2 γέννες το μήνα συνεχόμενα για 2-3 μήνες δεν αρκεί. Θα χρειαστεί και σκεύασμα ασβέστιου στο νερό.
 
γιατι ειναι πολυ μικρο κ χρειαζετε πολυ υγρη τροφη κ για να κατεβει ευκολα κ γιατι το στομαχι του ειναι ακομα σφυχτο γιατι ειναι τα πρωτα του γευματα κ πρεπει να αρχισει να δουλευει φυσιολογικα σιγα σιγα
 
εντάξει,θα βγάλω τη φωλίτσα όταν τελειώσω τις εξετάσεις,υπάρχει κάτι άλλο για να βάλω μέσα για να μην καταλάβουν την διαφορά, δηλαδεί ένα βαζάκι με ένα φυτό μέσα για να περνάνε την ώρα τους;
 
Back
Top