εγω όμως τα μετακινώ κάθε μέρα απο δωμάτιο σε δωμάτιο κ είναι μέσα στην καθημερινότητά τους,θα τα ενχλεί τώρα;
κ'γω λυπάμαι...☹Ωχ... λυπαμαι Βασιλεια για αυτη την καταληξη.
δεν προσπαθώ καθόλου να τα εξημερώσω, απλώς μόνα τους με εμπηστεύοντε.Βασιλεία σου είχα πει και σε παλιότερα posts για το ίδιο ζευγάρι ότι δεν γίνεται ταυτόχρονα να το εξημερώσεις και να κάνεις αναπαραγωγή. Ή το ένα ή το άλλο θα κάνεις αλλιώς το μόνο που θα βλέπεις θα είναι νεκροί νεοσσοί.
μα κάθε βράδυ εκεί κοιμούντε,όταν κουράζοντε εκεί ξαπλώνουν, δεν μπορώ να την βγάλω...Τώρα πλέον μετά από τόσες γέννες άφησέ τα να ξεκουραστούν. Βγάλε φωλιές, υλικά και τουλάχιστον για όλο το καλοκαίρι μην τα ξαναβάλεις σε διαδικασία αναπαραγωγής.
δεν είπα οτι κλοσσάει άσπορα, είπα οτι αφού δεν βγαίνουνε μάλλον θα είναι άσποραΕίπες πριν ότι εδώ και 2 μήνες η θηλυκιά κλωσσάει άσπορα αυγά. Αν ήταν καναρίνι μπορεί και να το είχες χάσει τόσο καιρό στη φωλιά. Είναι πολύ καταπονημένη πλέον και το μόνο που χρειάζεται είναι ηρεμία και ξεκούραση.
ποτέ δεν τα κυνηγάω, κ δεν τα μαλλώνω στην εκπεύδευση, π.χ. αν η θυληκιά κυνηγάει τον αρσενικό κ τον τσιμπάει της φονάζω''άσ'τον ύσηχο Μάξη''(χαιδευτηκά)κ μπαίνει μέσα στη φωλίτσα, δεν μπαίνει όποτε με βλέπει αλλά αν της το πω εγωΌταν τα εκπαιδεύουμε δεν τα μαλλώνουμε, δεν κάνουμε απότομες κινήσεις και δεν τα κυνηγάμε με τα χέρια μας. Αυτη η συμπεριφορά μόνο φόβο και στρες τους δημιουργεί και αυτό που αναφέρεις ότι πάνε μέσα στη φωλιά όταν σε βλέπουν πιθανόν να οφείλετε εκεί. Πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους.
κι όμως, δεν της μηλάω ποτέ φωναχτά, μόνο ήρεμα κ σιγά αλλά δεν νομίζω να τυχαίνει την ίδια ώρα που της το λέω να μπαίνει...Δεν πρόκειτε να μάθουν ποτέ εντολές του τύπου "μπείτε μέσα" αυτά τα κάνουν τα σκυλάκια, όχι τα ζεμπράκια.
αυτό έγινε:)Το να έρθουν μόνα τους πάνω στο χέρι σου θα είναι το πρώτο βήμα που θα δείχνει ότι σε εμπιστεύονται και όχι το να τους χαϊδέψεις την πλάτη.
μα κάθε βράδυ εκεί κοιμούντε,όταν κουράζοντε εκεί ξαπλώνουν, δεν μπορώ να την βγάλω...
Αυτά που σου είπα ήταν γενικά περί εξημέρωσης. Δεν ξέρω πως είναι τα πουλιά μαζί σου. Από τη στιγμή που λες ότι έρχεται στο χέρι σου για να φάει είσαι σε καλό δρόμο. Αλλά αυτό το μόνα τους με εμπιστεύονται δεν μπορώ να το καταλάβω. Εδώ και μήνες τα έχεις σε μια διαδικασία αναπαραγωγής και παράλληλα προσπαθείς να τα ταΐσεις στο χέρι, να τα χαϊδέψεις κλπ. Αυτά δεν είναι πράγματα που συμβαίνουν μόνα τους καθώς τα βάζεις τροφή ή τα καθαρίζεις. Αυτά τα προσπαθούμε και ξοδεύουμε κάποιο χρόνο με τα πουλιά για να τα καταφέρουμε. Αλλά όταν έχουν φωλιά, αυγά ή μικρά δεν πρέπει να ξοδεύουμε χρόνο με τα πουλιά παρά μόνο για τροφή, νερό και καθαριότητα. Αλλιώς τα ενοχλούμε στην αναπαραγωγή. Στην προσπάθειά του ένα ζέμπρα να κρύψει τα αυγά ή τα μικρά του μπορεί να τους κάνει ζημιά. Το έχω πάθει πολλές φορές και έχουν σπάσει με αυτόν τον τρόπο πολλά αυγά. Μόνο μία φορά μου έτυχε μάνα που να μην μεγαλώνει μωρά και αυτή δεν τα πείραζε απλά τα παρατούσε. Η συμπεριφορά της δικής σου μου έχει τύχει αρκετές φορές και όλες οφειλόταν σε στρες. Επίσης δεν έχω δει ποτέ μάνα να ταΐζει μέσα στη φωλιά, για τόση διακριτικότητα μιλάμε όταν είναι σε αναπαραγωγή το ζευγάρι. Και φυσικά δεν μετακινούμε το κλουβί από δωμάτιο σε δωμάτιο όχι μόνο κατά την αναπαραγωγή αλλά γενικά. Ένα ή δύο μέρη σταθερά για να μπορούν να συνηθίσουν τα πουλιά, δεν μπορούμε να τα πέρνουμε όπου πηγαίνουμε.δεν προσπαθώ καθόλου να τα εξημερώσω, απλώς μόνα τους με εμπηστεύοντε.
δεν κατάλαβα τι εννοείς... Τι ταίζει μέσα σε φωλιά;Επίσης δεν έχω δει ποτέ μάνα να ταΐζει μέσα στη φωλιά, για τόση διακριτικότητα μιλάμε όταν είναι σε αναπαραγωγή το ζευγάρι.
σουπιά της έχω, δεν κάνει;Αυτό μπορεί να καταλήξει στο να γεννάει συνεχώς η θηλυκιά σου. Μπορείς να πάρεις ψεύτικα αυγά και να τα αλλάζεις με τα κανονικά μόλις γεννηθούν. Θα την αφήνεις να τα κλωσσάει για μία εβδομάδα περίπου και μετά θα τα πέρνεις. Για να μην γεννάει συνέχεια και εξαντλείται. Πρόσεχέ την στο θέμα του ασβεστίου αν το κάνεις αυτό γιατί θα γεννάει παραπάνω αυγά από ότι αν δεν έχει καθόλου φωλιά.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας