Αναπαραγωγή Βγήκε πρώτος νεοσσός και είναι ατάιστος

Kwntantinos pngt

PB New Member
Εγγραφή
18 Φεβ 2020
Μηνύματα
30
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα παιδιά η καναρα μου είχε κάνει 4 αυγα απο τα 4 τα 2 είχαν σπάσει από απροσεξία μου και κλωσουσε τα αλλα 2 σήμερα βγήκε ο πρώτος νεοσσός από το αυγό του (το άλλο είναι άσπρο αλλα το άφησα μέσα στην φωλιά).
Από το πρωί που βγήκε που τα βλέπω λίγο λίγο δεν έχω δει να ταΐζει καθόλου τν μικρό, επίσης τν σηκώνω από τν φωλιά για να δω αν έχει φουσκώσει ο λαιμός του μικρού (είχα διαβάσει κάπου ότι από εκεί θα καταλάβω αν το ταΐζει) αλλα τίποτα με το που την σηκώνω από τν φωλιά ο νεοσσός ανοίγει το στόμα του για φαγητό αλλα αυτή δεν το ταΐζει κάθετα μόνο στην φωλιά και κλωσαει το το άλλο αυγό..
Πρέπει να ανησυχήσω μήπως τι να κάνω σε περίπτωση που δεν δω τάισμα και αν όντως το ταΐζει πως θα το καταλάβω;.
Επίσης το άσπρο αυγο να το βγάλω από τν φωλιά; Μήπως φταίει αυτό και δεν το έχει ταιση απο το πρωί;
 
To ανησυχητικό Κωνσταντινε απο ολο αυτο που μας περιγραφεις ειναι η δικη σου συχνοτατη παρεμβαση στα πουλακια η οποια σε οδηγησε και στην απωλεια των 2 αυγων και αν συνεχισεις και στην απωλεια του νεοσσου.
Θα πρεπει να τα αφησεις στην ησυχια τους να κανουν αυτο που οριζει το ενστικτο τους.
Το ασπορο αυγο θα πρεπει να αφαιρεθει αλλα να αντικατασταθει με πλαστικα αυγα για να εχει στηριξη ο νεοσσος λογω της μη υπαρξης αλλων νεοσσων.
Την πρωτη ημερα δεν χρειαζεται ταισμα γιατι απορροφά τα υπολειμματα του αυγου.
 
σήμερα βγήκε ο πρώτος νεοσσός από το αυγό του
Το πρώτο 24ωρο το μικρό είναι καλυμμένο διατροφικά, μην ενοχλείς την κανάρα και παρακολούθησε διακριτικά.
Λογικά από αύριο θα το ταΐζει συστηματικά.
 
Δεν τα πειράζω συχνά αντιθέτως κάποιες μέρες δν τα ενοχλώ και καθόλου τώρα ίσως να τα ενόχλησα 3-4 φορές για να δω αν έχει ταΐσει το μικρό.
Και όταν εννοώ ότι έσπασαν από απροσεξία δν εννοώ ότι τα έσπασα εγώ αν διαβάσεις το προηγούμενο άρθρο θα καταλάβεις γιατί μιλώ. και το 2ο αυγό το έσπασε αυτή με τα νύχια της...
Στο θέμα τώρα που με απασχολεί εγώ τι να κάνω θα πρέπει να ανησυχώ που δεν το έχουν ταΐσει ακόμη η είναι κάτι φυσιολογικό?
 
εγώ τι να κάνω
Τίποτα
θα πρέπει να ανησυχώ που δεν το έχουν ταΐσει ακόμη
Όχι
είναι κάτι φυσιολογικό?
Ναι.
από αύριο θα το ταΐζει συστηματικά.
 
Αν δεις ότι δεν το ταΐζει αγόρασε μια σκόνη τροφή για τάισμα νεοσσών από κάποιο πετσοπ , είναι σαν τις κρέμες των μωρών. Την βαζεις ρίχνεις και λίγο χλιαρό νερό και το ανακατεύεις και γίνετε σαν κρέμα μωρού, και με μια σύριγγα θα πάρεις και θα του το δώσεις... υπάρχουν και σχετικά βίντεο στο ιντερνετ που σου δείχνουν πως και πάνω στο κουτί θα λέει δοσολογίες.
Αλλά μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα!
 
Αν δεις ότι δεν το ταΐζει αγόρασε μια σκόνη τροφή για τάισμα νεοσσών από κάποιο πετσοπ , είναι σαν τις κρέμες των μωρών. Την βαζεις ρίχνεις και λίγο χλιαρό νερό και το ανακατεύεις και γίνετε σαν κρέμα μωρού, και με μια σύριγγα θα πάρεις και θα του το δώσεις... υπάρχουν και σχετικά βίντεο στο ιντερνετ που σου δείχνουν πως και πάνω στο κουτί θα λέει δοσολογίες.
Αλλά μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα!

Θα προλάβω;
ΣΚ θα είναι κλειστά αν όντως δν το ταΐσει θα προλάβω Δευτέρα να την πάρω να το ταΐζω;
 
Θα προλάβω;
ΣΚ θα είναι κλειστά αν όντως δν το ταΐσει θα προλάβω Δευτέρα να την πάρω να το ταΐζω;
Οχι...
θέλουν τάισμα κάθε περίπου τρεις ώρες αν θυμάμαι καλά, άρα αν δεν τα ταΐσει δεν προλαβαίνεις να το πάρεις...
Αν όντως τα παρατήσεις βράσε αυγό σφιχτό και με μια οδοντογλυφίδα παίρνε λίγο κρόκο και δίνε τους μέχρι την Δευτέρα που θα πάρεις την κανονική τροφή.
Δες εδώ σχετικά με το τάισμα στο χέρι https://community.petbirds.gr/threads/Τάισμα-νεοσσών-στο-χέρι.23537/
 
Από που ακριβώς προκύπτει ότι ο νεοσσός δε θα ταϊστεί ή έστω ότι έχει αυξημένες πιθανότητες να μην ταϊστεί;
Διότι δεν το έχει ταΐσει καθόλου από την ώρα που βγήκε από το αυγό μέχρι τώρα
 
Αφού σήμερα βγήκε ο νεοσσός. Είναι φυσιολογικό να μην ταϊστεί την πρώτη μέρα.
Να συμπληρώσω στο παραπάνω... Κωνσταντίνε, τις πρώτες ημέρες της γέννησης των νεοσσών η κανάρα, όπως σου ειπώθηκε συχνά δεν ταΐζει την πρώτη ημέρα και έπειτα ταΐζει τα μικρά με πολύ μικρές ποσότητες τροφής, και σχετικά συχνά, ενίοτε μάλιστα καθώς κάθεται μέσα στη φωλιά σκύβει τον λαιμό της και ταΐζει. Αυτήν την περιγραφή στη δίνω διότι πιθανά δεν θα δεις τέτοιες σκηνές, αφού θα είσαι σε απόσταση από το κλουβί για να μην ενοχλείς τα πουλιά, και διότι τα τόσο μικρά ταΐσματα δεν φαίνονται στον πρόλοβο.
Το να πας να αγοράσεις κρέμα για νεοσσούς και να ξεκινήσεις τάισμα κάθε π.χ. 3 ώρες που σου αναφέρθηκε πιο πάνω, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή και την υγεία του μικρού. Ας πούμε η ρευστότητα (πυκνότητα) της κρέμας πρέπει να αλλάζει κατά τη διάρκεια, η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι εντός στενών ορίων γιατί αλλιώς έχεις κάψιμο πρόλοβου ή μύκητες, η αποστείρωση είναι επίσης σημαντική. Οπότε άσε τα πουλάκια να τον μεγαλώσουν μόνα τους, και μην σηκώνεις την κανάρα από τη φωλιά.
Να το χαίρεσαι!
 
Αν δεις ότι δεν το ταΐζει αγόρασε μια σκόνη τροφή για τάισμα νεοσσών
Βρε Γιάννη, βλέπεις ότι ο Κωνσταντίνος είναι πολύ κοντά στο να πάθει αμόκ από μια άσκοπη ανησυχία που τον οδήγησε να κάνει μέχρι και αυτό:
επίσης τν σηκώνω από τν φωλιά για να δω αν έχει φουσκώσει ο λαιμός του μικρού
Δε νομίζεις λοιπόν ότι αυτό που προέχει είναι να του εξηγήσουμε με μια φωνή, ότι δεν πρέπει να πλησιάζει το κλουβί γιατί η κανάρα ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟΣΣΟ και όχι να του "ταΐζουμε" την άσκοπη ανησυχία του στέλνοντάς τον για κρέμες εν μέσω κορωνοϊού;

Εύχομαι να βγάλει τη μέρα το πουλάκι γιατί αν δεν γίνει, δεν θα είναι από πείνα.
 
Λοιπόν εγώ είπα να δώσει την τροφή-κρέμα σε περίπτωση που η καναρα παρατήσει τα μικρά και οχι ντε και καλά. Την πληροφορία την έδωσα για να ξέρει το τι να κάνει σε αυτή την περίπτωση γιατί ναι την πρώτη μέρα δεν τα ταΐζει η τους δίνει κάτι ελάχιστο όπως είπατε πολλοί και δεν ήθελα να επαναλαμβάνομαι αλλά υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις (μπορεί να μην είναι πολλές αλλά υπάρχουν) που η καναρα παρατάει τα μικρά, έτσι και εγώ έδωσα αυτήν την πληροφορία για παν ενδεχόμενο.
@Kwntantinos pngt μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο... και με την βοήθεια των έμπειρων ατόμων εδώ μέσα δεν θα έχεις πολλά προβλήματα με τα κατοικίδια σου!
 
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους σας πολύ για όλες της πληροφορίες!
Θα τα αφήσω τα πουλάκια να κάνουν αυτό που ξέρουν εφόσον με καθησυχασατε και με ενημερώστε ότι ολα είναι φυσιολογικά τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας σας ευχαριστώ ξανα!
 
Back
Top