Αναπαραγωγή Δεκάξι μέρες από το πρώτο αυγό, πότε θα βγει ο πρώτος νεοσσός;

Διάβασα από την αρχή @Νίκος Πάνου όλα όσα έγραψες και θα σε συμβούλευα από δω και πέρα να ακολουθήσεις πιστά αυτό που σου έγραψε κι ο Στέφανος...
Νίκο, να βάζεις τροφή και νερό και όλα τα άλλα θα τα αναλάβουν οι γονείς. Εσύ όσο πιο μακριά γίνεται.
Ειδικά το τελευταίο να το τηρήσεις πιστά και απόλυτα.

ΈΝα σφιχτοβρασμένο αυγό σκομμένο στην μέση, φρέσκια τροφή και φρέσκο νερό είναι ό,τι χριεάζονται. Κάθε μέρα πρέπει να ασχολείσαι μαζί τους 5 λεπτά να δεις πως το μωρό είναι καλά και ταισμένο, να βάλεις το αυγό, τα σπόρια και το νερό και μετά τα αφήνεις στην ησυχία τους. Αν συνεχίσεις να παρεμβαίνεις και να τα ενοχλείς τόσο πολύ το πιο πιθανό είναι να το παρατήσει η μανα του και να σου ψοφήσει.

Τώρα το μικρό μου είναι 17 ημερών έχει βγάλει πούπουλα παντού αλλά είναι ακόμη μέσα στην φωλιά πότε θα βγει από τη φωλιά;

Τώρα θέλω να τα βάλω πάλι μαζί γιατί η καναρα και

Και το αρσενικό είναι πολύ πυρωμενα ταιζονται συνέχεια από τα κάγκελα και μετά ταΐζει η καναρα και το μικρό πότε να βάλω μια άλλη φωλιά γιατί πάει και βάζει νήματα μέσα στην φωλιά με το μικρό?
Αν τα βάλω μαζί πάλι ο αρσενικός θα ταΐζει το μικρό ή θα το κανε

Ι κακό?

Νίκο, για ποιο λόγο έχεις χωρίσει το ζευγάρι;
Ο δεύτερος νεοσσός τι απέγινε; Δεν τα κατάφερε;
Βάλε στην κανάρα νήμα και φωλιά και δοκίμασε να περάσεις τον αρσενικό μέσα και κόψε κίνηση να δεις πως συμπεριφέρεται στο μικρό. Αλλά πρέπει να είσαι εκεί και να βλέπεις για αρκετές ώρες και σε διάφορες φάσεις.
Τα έχεις χωρίσει με κάγκελο, ώστε να υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ τους; Αν όχι, μην κάνεις τίποτα από τα παραπάνω διότι το αρσενικό δεν θα αναγνωρίσει το μικρό ως δικό του.
Προσπάθησε να απαντήσεις στα ερωτήματά μου, σε παρακαλώ.
Και επίσης, αν είναι να επιτρέψεις επόμενο ζευγάρωμα, δεσμεύσου στον εαυτό σου ότι δεν θα ξαναπροσπαθήσεις να ανοίξεις μόνος σου τα αυγά, ό,τι και να γίνει.

Λοιπόν τα είχα χώρια δίπλα δίπλα με κάγκελο από τότε που βγήκαν τα δύο μικρά γιατί ήταν επιθετικός μπορούσε να τα δει τα μικρά αν και το ένα δε κατάφερε να ζήσει μάλλον είχε πρόβλημα από την αρχή για αυτό το είχε πετάξει και έξω από την φωλιά από την πρώτη μέρα νομίζω τα έβαλα το πρωί για πολύ λίγο μαζί και κατευθείαν ζευγάρωμα μπροστά μου. Τώρα συνεχώς ταιζονται από τα κάγκελα και τις έβαλα και μια φωλιά αλλά πάει και βάζει νήματα μέσα στην φωλιά με το μικρό ακόμη γιατί;

Αλλά θα ήθελα να τα ξανά ζευγαρώσω τι θα πρέπει να κάνω;

Νίκο μου σε αυτό που θέλεις, το ζευγάρωμα δλδ, το οποίο ήδη επήλθε, έχεις τα ακόλουθα προβλήματα να αντιμετωπίσεις:
  1. Η φωλιά στην οποία στρώνει το νήμα η θηλυκιά σου είναι ήδη βρώμικη από το μικρό, οπότε πέτα τα νήματα κλπ, και δώσε της νέο υλικό να την στρώσει, αφού καθαρίσεις ενδελεχώς τη φωλιά με πολύ νερό.
  2. Το μωρό μετέφερέ το σε νέα φωλιά, στρωμένη μόνο με τσόχα, σε άλλο σημείο του κλουβιού.
  3. Το μωρό δεν είναι απογαλακτισμένο, συνεπώς πρέπει να διατρέφεται από τη μητέρα, αλλιώς θα πεθάνει. Συνεπώς, βάλε τον πατέρα μέσα, κάτσε κι εσύ όσες πιο πολλές ώρες μπορείς σήμερα και αύριο, και δες αν είναι επιθετικός μαζί του και αν το ταΐζει. Αν δεν συμβαίνει το πρώτο και συμβαίνει το δεύτερο, είσαι εντάξει. Αν συμβαίνει το πρώτο τότε άφηνέ τον μέσα μόνο για λίγο πρωί, μεσημέρι, και απόγευμα, πάντα παρουσία σου, και βγάζε τον. Αν δεν συμβαίνει το δεύτερο, τότε ας ελπίσουμε ότι θα το ταΐζει η θηλυκή. Τώρα το πως θα γίνεται αυτό, θα τρέφεται η ίδια και δεν θα κρυώσουν τα αυγά της επόμενης γέννας, δεν ξέρω να σου απαντήσω.
Όπως και στην προηγούμενη γέννα, πρώτα λειτουργείς κι έπειτα ρωτάς. Δεν αφήνεις τα πράγματα να κυλούν μόνα τους. Σε αυτήν τη φάση, πρώτα έβαλες τον αρσενικό μέσα, ζευγάρωσε, κι έπειτα έχεις κληθεί να δεις τι θα γίνει. Τι θα γίνει λοιπόν αν ο αρσενικός μπει στο κλουβί και πληγώσει το μικρό ή αν είναι αδιάφορος και η κανάρα το αφήσει να πεθάνει από ασιτία ή αν η κανάρα τα παίξει και πεθάνει η ίδια από κούραση ή αν τα αυγά στο τέλος κλουβιάνουν; Νίκο, χρειάζεται πρόγραμμα, εκ των προτέρων σκέψη και οργάνωση και μετά δράση. Προσπάθησε να είσαι προσεκτικός στο εφεξής.
Υ. Γ. : δεν έχω καμία πρόθεση να σου κάνω παρατήρηση, με τη στενή έννοια του όρου, αλλά πρέπει ο ίδιος να σκεφτείς αυτά που σου λέω, διότι στο τέλος φοβάμαι ότι θα βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων, και το πρόβλημα είναι ότι μιλάμε για ζητήματα ζωτικής σημασίας.

Πότε θα βγει από την φωλιά το μικρό μου είναι 17 ημερών;

Ευχαριστώ πολύ πάντως

Άρα να του αλλάξω την φωλιά και να το βάλω σε καινούργια αλλά τι να βάλω μέσα τη νήματα;

Back