Με το καλό και τα υπόλοιπα...έσκασε το πρώτο αυγό από τη δεύτερη γέννα!
Πέντε αυγά;
Άντε να τη σταματήσουμε αυτήν τώρα...
Με το καλό και τα υπόλοιπα...έσκασε το πρώτο αυγό από τη δεύτερη γέννα!
με το καλό και τα υπόλοιπα, φίλε μου!Άντε να τη σταματήσουμε αυτήν τώρα...
Δύσκολα... εξαιρετικά δύσκολα.τώρα αρχίζουν τα δυσκολα, πολύ σωστά το θέτετε κε Μισαλούρη.. Πώς την σταματάνε τώρα;
Μόλις γύρισα.. Μέχρι τώρα βγήκανε τα 3..Με το καλό και τα υπόλοιπα...
Πέντε αυγά;
Άντε να τη σταματήσουμε αυτήν τώρα...
με το καλό και τα υπόλοιπα, φίλε μου!
τώρα αρχίζουν τα δυσκολα, πολύ σωστά το θέτετε κε Μισαλούρη.. Πώς την σταματάνε τώρα;
Δύσκολα... εξαιρετικά δύσκολα.
πόσες είναι αντικειμενικά ορθό; αυτό θα καθορίσει και την πρόθεση μου...Ένα ακόμη νομίζω που πρέπει να διευκρινίσεις ως πρόθεση αλλά και ως αντικειμενικά ορθό, είναι πόσες γέννες θα κάνεις κάθε χρόνο.
2 με 3 το πολυ ειναι στα επιτρεπτα για τις αντοχες του πουλιου. Φυσικα προϋποθετουν καλη προετοιμασια κ συντηρηση διατροφικα για να ειναι υγιεις και ευρωστοι ο γονεις και μετα τις γεννες. Σκεψου οτι ξεκινωντας απριλιο ολα τα νεουδια περνανε καλα τις πτερορροιες κτλ απο θεμα εποχης.
Αυτα φυσικα για χομπυστες και ανθρωπους που σεβονται τα ζωα, οχι για ξεδιαντροπους που θα σου πουν "εμενα εκαναν 9 γεννες σερι και δεν επαθαν τιποτα" και φυσικα δεν μενει ουτε πουπουλο..
Προσωπικα δε θα προχωρουσα καν σε δευτερη ισως ουτε και σε πρωτη, θα τα εκοβα βεβαια παρα πολυ αποτομα αλλα νομιζω η θεση μου ηταν ξεκαθαρη απο την αρχη του θεματος. Εσυ αυτο που μπορεις να κανεις ειναι ειτε να αφησεις 3η και εννοειται (δεν ξερω πως θα τ κανεις) θα χεις χειμωνα απο κει και επειτα, ειτε να τα κοψεις τωρα και παλι να χεις χειμωνα. Δεν ξερω τι ακριβως θελεις να κανουν τα πουλια, αλλα γνωριζω καλα τον ενθουσιασμο απο τα τσιπτσιπ στη φωλια και ξερω οτι θα δυσκολευτεις.παιδιά εσείς τι θα κάνατε στην περίπτωση μου;..
αν μου πείτε 2 γέννες, προετοιμάζομαι από τώρα, ανασκοπώ αμέσως οδηγίες και προχωράω στην διακοπή τους τώρα...
Μου είχε πει αυτός που πήρα τα πουλιά, "μη δίνεις τέτοια τροφή γιατί θα έχουν πτερόρροια... και όντως παιδιά ο αρσενικός άρχισε να μαδάει... κελαϊδάει ακόμη αλλά ψιλοτριχομαδιέται...
Εσείς θα μου πείτε τον τρόπο και σας ευχαριστώ...
Μιράντα ακόμη και αν ήσουν στη θέση μου; Ειλικρινά.. μπες για λίγο...Προσωπικα δε θα προχωρουσα καν σε δευτερη ισως ουτε και σε πρωτη
πως θα το διαπιστώσω; να σημειώσω ότι ο αρσενικός μεγάλωνε τα μικρά της προηγούμενης γέννας τις τελευταίες μέρες και δεν είχε φωλιά.Πρόσεξε την φωλιά για ψείρες. Δεν γίνεται πτερορροια από τους σπόρους.
Μαρία, δεν θα υπάρξει τρίτη γέννα...Μέχρι εδώ, δικαιολογώ τα διλήμματα σου. Για τρίτη γέννα όμως ούτε καν αυτήν την περίοδο. Προσωπική μου άποψη φιλικά. Και την άνοιξη αν επανέλθει η διάθεσή τους κάνεις μία ακόμα απλά για να ρολάρει φυσιολογικά από κει και πέρα.
Θα προχωρήσω με αυτόν τον τρόπο...Εγώ θα άφηνα να ολοκληρωθεί αρχικά η πρώτη γέννα.
Θα επέτρεπα την εξέλιξη σε τουλάχιστο άλλη μια γέννα ολοκληρωμένη
Και στην... Τρίτη αν δω πως το ζευγάρι έχει διάθεση και δύναμη... Θα συνέχιζα με απομάκρυνση των αυγών ...
Θα άφηνα τη μητέρα για 10-15 μέρες να κλωσά τα πλαστικά αυγά... και έτσι και δεν θα τα κούραζα αλλά και δεν θα "έκοβα" τον οργανισμό δύο εύρωστων και υγιέστατων κατά τα υπόλοιπα πτηνών.
χαίρομαι που το ακούω... άρχισα να έχω ζητηματάκια με την αυτοεκτίμηση...περιπου τα ιδια καναμε
Αν έχεις να προσθέσεις κάτι στις παραπάνω οδηγίες του @misalouris πες μου σε παρακαλώ...ποσο δυσκολευτηκα κυριως εγω να σταματησω τις γεννες και μετα τα πουλια.
no comments... Τα είπες όλα...Ειναι πιο δυσκολο να σταματησεις εναν ανθρωπο απο ενα πουλι..
Δε γινεται να χωριστουν αφου απογαλακτιστουν οι νεοσσοι.
Προτεινω... αφηνεις οπως εχουν. Ξαναζευγαρωνουν, η μανδαμ φτιαχνει καινουργια φωλια (ηδη θα χει σταματησει να ασχολειται με τα μικρα) αφηνεις τα μικρα με το μπαμπα στη μια πλευρα, και την κυρια την αφηνεις να γεννησει κανονικα, χωρισμενη. Αντικαθιστας τα αυγα με πλαστικα, τα κλωσσα 5 6 μερες κ μετα βγαζεις τα παντα και αφηνεις την κυρια μακρυα απο την υπολοιπη φαμιλια.
Να μην εχεις. Ακομα και γκουρου να χα γεννηθει εγω () παντα υπαρχει καποιος που κανει λαθη, δεν εισαι ο μονος.χαίρομαι που το ακούω... άρχισα να έχω ζητηματάκια με την αυτοεκτίμηση...
Για τρίτη γέννα όμως ούτε καν αυτήν την περίοδο.
φίλε Λευτέρη..σου είπαν τόσα μα τόσα πολλά όλοι οι φίλοι πιο πάνω! Σε καταλαβαίνω, μάλλον να το θέσω καλύτερα..σε νιώθω, αλλά πρέπει να δουλέψεις.. Να δουλέψεις πολύ, φίλε μου!Και την άνοιξη αν επανέλθει η διάθεσή τους κάνεις μία ακόμα απλά για να ρολάρει φυσιολογικά από κει και πέρα.
ναι Δημήτρη, έτσι θα πράξω... ευχαριστώ, να είσαι βέβαιος ότι δε σε παρεξηγώ, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, καταλαβαίνω τα κίνητρα πίσω από τις συμβουλές σας και το εκτιμώ...φίλε Λευτέρη..σου είπαν τόσα μα τόσα πολλά όλοι οι φίλοι πιο πάνω! Σε καταλαβαίνω, μάλλον να το θέσω καλύτερα..σε νιώθω, αλλά πρέπει να δουλέψεις.. Να δουλέψεις πολύ, φίλε μου!
πρώτα με τον εαυτό σου.. Μετά με το ζευγάρι σου! Πρώτα να καταλάβεις εσύ το λάθος.. Και στη συνέχεια να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον τέτοιο που να κοπεί κάθε περαιτέρω διάθεση σ'αυτά για συνέχεια του λάθους!
το λάθος για μένα βρίσκεται στην αρχή.. Τα πουλιά δεν έπρεπε να μπουν σε ζευγαρώστρα, τέτοια εποχή!
μη με παρεξηγήσεις, φίλε Λευτέρη.. Εγώ θα προτιμούσα να πράξω με κάθε τρόπο το σωστό για τα πουλιά, ακόμη κι αν έπρεπε να ''γειώσω'' εντελώς το συναίσθημά τους που ξεπήδησε σε λάθος εποχή.. Από λάθος δικό μου! Με καταλαβαίνεις πιστεύω, φίλε μου!
από κει και πέρα, τόσο η Μαρία όσο και η Μιράντα, τα είπαν όλα..
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας