Καλημέρα, χρόνια πολλά και να χαίρεσαι και τα νέα μικρά Λευτέρη!
Έλα Αλίκη,
ανησύχησα, προβληματίστηκα που καθυστέρησες να τοποθετηθείς.. Περίμενα με πολύ ενδιαφέρον..
Εγώ θα το παίξω η δικηγόρος του διαβόλου.. και ναι θα είμαι αυστηρή
Μια φωνή που ήθελα πολύ να ακούσω καθώς εκφράζει αν το τοποθετήσω πολιτικά την αριστερά της αριστεράς ή την δεξιά της δεξιάς (θετικά το αξιολογώ μη παρεξηγηθώ)... αναφέρομαι στην καθαρότητα του λόγου όσον αφορά το "πρεσβεύω" κάποιου..
Ναι θα ακούσεις από την Αλίκη αυτό που "πρέπει" αμιγώς, χωρίς φτιασίδια και κολλακίες ή γαλιφιές...
Χαίρομαι που ακούω την τεκμηριωμένη άποψη σου με τον δικό σου τρόπο γραφής που μ' αρέσει...
Ένα χρώμα ακόμα απαραίτητο στο πάνελ των χρωμάτων, που συνθέτουν στο Petbirds το ωραίο αποτέλεσμα..
άφησες το συναίσθημα να σε συνεπάρει και δεν σκέφτηκες με την λογική.
Με συγχωρείς Αλίκη, είμαι ακόμη άνθρωπος.. Δεν έχω φτάσει σ' αυτό το επίπεδο οι αποφάσεις μου να καθορίζονται πάντα από τη λογική, και δεν βλέπω να το πετυχαίνω... Να πω ωστόσο ότι αισθάνομαι εν μέρη ευτυχής... Όχι για την λάθος επιλογή, παρά για το ότι λειτουργεί το συναίσθημα σύγχρονα με τη λογική... Το αντίθετο θα ήταν τραγικό...
Επέτρεψε μου σε παρακαλώ να τo εξηγήσω...
Για πολλούς αιώνες ο άνθρωπος έδινε τον πρώτο λόγο στη λογική. Γι αυτό ονομαστοί φιλόσοφοι (Σπινόζα, Καρτέσιος, κ. Α) θεωρούσαν τα συναισθήματα "ενστικτώδεις και παράλογες αντιδράσεις, κατά πολύ υποδεέστερα της λογικής και της νοημοσύνης". Γι' αυτό και αποκτήσαμε την πεποίθηση να κάνουμε στην άκρη τα συναισθήματα μας όταν παίρνουμε αποφάσεις.
Τώρα όλα ανατρέπονται. Τώρα λένε, για να πάρεις μια απόφαση της προκοπής, πρέπει να συνεργαστείς με
τα συναισθήματά σου. Αν είναι δυνατόν! Και όμως!
Κάποιος Φινέας -που "απέκτησε" μια τρύπα στο κρανίο του από έκρηξη- έγινε η αφορμή γι' αυτές τις καινούργιες συμβουλές. Πως αυτό;
Το βλήμα έβλαψε ανεπανόρθωτα τα... συναισθήματα του Φινέα, επειδή σφηνώθηκε στους "αμυγδαλοειδείς πυρήνες" του εγκεφάλου του... αυτοί οι "πυρήνες" πυροδοτούν τα συναισθήματά μας.
Ο Φινέας επέζησε, αλλά δεν είχε συναισθήματα παρά μόνο λογική.
Για πρώτη φορά οι επιστήμονες είχαν στα χέρια τους το μοντέλο ενός ανθρώπου που έπαιρνε αποφάσεις με γνώμονα τη τετράγωνη λογική χωρίς ίχνος συναίσθημα...
Και οι αποφάσεις που έπαιρνε ήταν "να γελάν κι οι κότες"..
Αυτό το φαινόμενο της απουσίας συναισθημάτων ονομάστηκε στη σύγχρονη ψυχολογία "σύνδρομο του Gage"..
Έρχεται να επιβεβαιώσει την άποψη για τη "Συναισθηματική Νοημοσύνη" : Η συναισθηματική νοημοσύνη δεν βάζει σε πρώτη γραμμή τις πνευματικές ικανότητες των ανθρώπων αλλά τη νοημοσύνη των συναισθημάτων. Αυτή θεωρείται πολύ πιο σημαντική από τη ψυχρή νοημοσύνη της σκέψης προκειμένου να οικοδομηθεί μια πιο ολοκληρωμένη ζωή".
Και εγώ έχω κάνει λάθη.. Πολλά. Αλλά ήμουν 14 χρονών
Όταν πάψεις να κάνεις πες μου σε παρακαλώ, με ενδιαφέρει ο τρόπος, δεν τόχω καταφέρει..
Και οι λόγοι που είμαι τόσο αυστηρή
Και αυτό χρειάζεται Αλίκη, με ενδιαφέρει η σωστή άποψη (γι' αυτό και είμαι εδώ), με όποιο τρόπο κι αν εκφράζεται..
Αλλά θα μπω στη θέση σου και θα σου πω εγώ τι θα έκανα
Σε ευχαριστώ Αλίκη που αν και το ατόπημά μου σε έβγαλε "έξω από τα ρούχα σου" μπαίνεις στη θέση μου.
όπως έχει πει καιρό ο Γιάννης στην τρίτη γέννα (πετάς τα αυγά) και τα αφήνεις να ηρεμήσουν
Το έχω αποφασίσει ήδη... (μαθαίνω κι εγώ από τα λάθη μου ☹)
Τώρα αν πυρώσουν την άνοιξη, ρίσκαρε το και άστα να κάνουν μια γέννα
Αυτό ακριβώς θα κάνω
να τα αφήσεις μόνιμα έξω προστατευμένα φυσικά από αρπακτικά, ρεύματα αέρα και βροχή. Πιστεύω θα τους κάνει καλό!
Αλίκη, φοβάμαι πολύ την απότομη αλλαγή. Δεν έχω το χώρο, αλλά και δε θέλω να το διακινδυνεύσω.. Θα τα βγάλω την άνοιξη... Εδώ οι θερμοκρασίες είναι πιο χαμηλές..
Τον χειμώνα δεν χρειάζεται να τον αποφεύγεις. Να ξέρεις πως ο χειμώνας είναι πολύτιμος για τα καναρίνια μας! Είναι μια εποχή που πρέπει να τη βιώνουν και να την περνούν. Γιατί ξεκουράζονται απ την πτερόροια και ανακτούν δυνάμεις για την αναπαραγωγή! Πολύ σημαντική εποχή όπως όλες οι άλλες! Χωρίς το χειμώνα δε θα άντεχαν την αναπαραγωγή μετά τη πτερόρια.. Η κάθε εποχή έχει την χάρη της! Γιατί να αλλάζουμε τα δεδομένα και να παρεμβαίνουμε τόσο πολύ στη φύση;
Έχεις δίκιο, ωραίες συμβουλές.. κι εγώ μαθαίνω.. Σκοπός μου είναι να τα προσαρμόσω σταδιακά.. Θα είναι πιο εύκολο θεωρώ να τα αφήσω έξω χειμώνα αφού περάσουν πρώτα άνοιξη καλοκαίρι φθινόπωρο έξω, ώστε να εγκλιματιστούν σταδιακά στον επόμενο χειμώνα...
Και εννοείται πως η υγεία τους προέχει πάνω απ΄όλα! Και από νεοσσούς και από γέννες... Τι να το κάνω εγώ ένα κουρασμένο ζευγάρι με χαμηλό ανοσοποιητικό που μου έχει δώσει 15 νεοσσούς σε 3 γέννες; Προτιμώ ένα υγιές ξεκούραστο ζευγάρι και ας μου δώσει μόνο έναν νεοσσό!
Ναι Αλίκη, έχεις απόλυτο δίκιο, δεν είναι εξαρτήματα για τα γούστα μας, ζωντανοί οργανισμοί είναι και πρέπει να σεβόμαστε τις ανάγκες τους... Τώρα αν οι ανάγκες τους εκφράζονται σε λάθος χρόνο (θέλοντας να ζευγαρώσουν στο καταχείμωνο) και χωρίς να το επιδιώξεις εσύ ως εκτροφέας; Μεγάλο θέμα...
Το ξέρω ότι ήμουν σκληρή αλλά όλα αυτά τα λέω για την υγεία των μικρών σου Λευτέρη μου... είναι το μόνο που με ενδιαφέρει! Ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις... :)
Να πω ότι στενοχωρήθηκα που άργησες να τοποθετηθείς.. Αλήθεια..
Χρειαζόμαστε τη φωνή σου εδώ μέσα..
Γνωρίζω πολύ καλά τα κίνητρα (αγάπη για τα πουλάκια), καθώς και άλλα ωραία χαρακτηριστικά που συνθέτουν την προσωπικότητα της Αλίκης (αυθορμητισμός, ενδιαφέρον, ειλικρίνεια, ευθύτητα, δοτικότητα)
Τώρα αν ελπίζεις μη σε παρεξηγήσω, μάλλον δεν με κατάλαβες ακόμα...