Ασθένειες Βοήθεια βρήκα στον κήπο ένα μωρό κοράκι

Ειναι τελειο! :D Και αν και μεγαλωσε με τη φυσικη του μαμα τωρα σε αγαπαει το ιδιο που το φροντιζεις τοσο καλα!
 
Μυριαμ είδες πως κουνάει τα φτεράκια του όταν του δίνω φαγητό. Δεν ειναι μοναδικό. Σαν να χαίρετε!
Οχι, δεν πρόκειται για κάποια ένδειξη χαράς. Είναι μια χαρακτηριστική
κίνηση που κάνουν όλοι οι νεοσσοί και τα νεαρά πουλιά όταν ταίζονται.
Μάλιστα ξεκινούν να το κάνουν πριν κάν αρχίσει το τάισμα.
Θα έλεγα πως είναι μια κίνηση που προσθέτει, στην ΑΠΑΙΤΗΣΗ τους
για φαί. Προσπαθούν να πείσουν τον γονιό
που θα τα ταίσει, οτι δεν χάνει τσάμπα τον καιρό του, αλλά θα ταίσει
ένα υγειές και απαιτητικό νεούδι.:)
 
Δηλαδή κύριε Μάκη εν ολίγοις προσπαθήσει να πείσει την μαμά Ελένη οτι δεν χάνει τσαμπα τον καιρό της; Αχ να το έκαναν και τα ανθρώπινα παιδάκια μας αυτο! Τι εύκολα που θα ήταν όλα!
 
😀, ακριβώς -ακριβώς...
Οσο για τα δικά μας μωρά μή νομίσεις οτι πάνε πίσω.
Αμα πεινάσει ο μπόμπιρας ξέρει και μπορεί, να το κάνει γνωστό
σε όλη την γειτονιά, με το κλάμα του.Αλλος τρόπος αλλά
εξ' ίσου αποτελεσματικός.
Υ. Γ Η υγεία εδώ έχει να κάνει με το πόσα οικοδομικά τετράγωνα θα ανησυχίσει.
 
Kαι καλά ο μπόμπιρας κι η κουρουνίτσα μικρα είναι και δικαιολογούνται.Αν το παιδάκι έχει διαστάσεις αρκουδας κι φωνάζει ελενηηη πεινάωωω τι το κάνεις; Το διώχνεις εκτος οικοδομικού τετραγώνου;
 
Σήμερα έκαν δύο φορές προσπάθεια να αφήσω τον λάζαρο να φύγει. Δεν ξεκολαγε από το χέρι μου. Το κακό είναι πως έχουν χαθεί κι υπόλοιπες κουρουνες που κυκλοφορούσαν στην περιοχή. Να τον αφήσω χωρίς να υπάρχουν αλλα πουλια γύρω; Θα τα καταφέρει μόνος του η θα έχει πρόβλημα;
 
Ελενη αυτη η μεταβαση απο το σπιτι στη φυση δεν μπορει να γινει σε μια μερα, δηλαδη να τον αφησεις σε ενα κλαδι και να βρει το δρομο του. Να καθεσαι εξω πολυ ωρα μαζι του γιατι τωρα εισαι η μαμα του και να του δειχνεις νεα πραγματα. Να τον αφηνεις καπου και να τον φωναζεις να ερθει για να πεταει. Να αφηνεις κατω το φαγητο του καποιες φορες κανοντας οτι τρως κι εσυ και οχι παντα στο στομα για να μαθει να τρωει και μονος του σιγα σιγα...

Αν τον αφησεις μονο του εξω ετσι απλα το πιο πιθανο ειναι να χαθει η να πεσει θυμα...
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Το θέμα φαγητού το ρύθμισα. Μπορεί και τρώει και μόνος. Θέλει βέβαια το κερασματάκι του από την μαμα, αλλα τρωει και πίνει νερο μονος πια. Εμεινα μαζί του Ανέστη και μόλις τον αφησα από το χέρι μου τρομαξε κι ανασαινε σαν να ειχε λαχανιάσει. Δεν πετούσε ενω μέσα στο σπίτι πετάει κανονικα. Με εχει προβληματίσει αυτή η συμπεριφορά πραγματικα. Δεν γίνετε να μένει μαζί μας. Πρέπει να φύγει.
 
Αναισαινε ετσι πιθανον διοτι αγχωθηκε... Νιωθει οπως θα ενιωθε ενα μωρο αν το αφηνες στην Καβαλας μεσα στην κινηση... Σας θεωρει οικογενεια του και δεν θα ειναι ευκολο να φυγει, τοσο απλα τουλαχιστον... Θελει λιγο καιρο και προσπαθεια και προπαντως να καθεστε μαζι του εξω πολλες ωρες και να τον δελεαζετε σιγα σιγα να πεταει εστω για να ερθει σε εσας... Μετα για να παρει το φαγητο του που θα εχεις αφησει λιγο πιο περα...
 
Επιτέλους! Ο Λάζαρος έφυγε. Μετά από την ολιγοήμερη παραμονή του στην κλούβα και την καθημερινή εκπαιδευση, σήμερα το πρωί πέταξε μακρυά, ακολουθωντας τους δικούς του, οι οποίοι από χθες το πρωί έκαναν πτήσεις στον κήπο και φώναζαν. Ολα μια χαρά. Τα συναισθήματα βέβαια αναμικτα.Χαρά που τα κατάφερε να φύγει, αλλά κακά τα ψέματα και λίγη λύπη για την απουσία του μια και τον είχαμε αγαπήσει. Τουλάχιστον έγινε το καλύτερο γι αυτόν. Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και την συμπαράσταση.
 
Μπράβο στον Λάζαρο μπράβο και σε σένα. Είμαι σίγουρος για τα ανάμεικτα συναισθήματα αλλα ήταν το καλύτερο γι'αυτόν. Που ξερεις μπορεί να σε επισκέπτεται.
 
Ελένη είμαι σίγουρη ότι ο Λάζαρος θα θυμάται για πάντα το καλό που του προσφέρατε. Συγχαρητήρια που τον ανέθρεψες, μπράβο του που τα κατάφερε..
 
Tι ωραια νεα! Ελενη κι εγω πιστευω θα σας επισκεφτει! . 😀 Ειμαι σχεδον σιγουρος! Συγχαρητηρια και παλι για ολη αυτη την προσπαθεια!
 
Ελενη ΜΠΡΑΒΟ σου για ολα οσα εκανες για το πουλακι αυτο!
Σιγουρα και θα το θυμασαι και θα σε θυμαται και ειμαι σιγουρος οτι θα το ξαναδεις καποια στιγμη στην αυλη σου!
 
Μπραβο σου που τον μεγαλωσες τοσο καλα πιστευω οτι δεν θα σε ξεχασει ποτε και καποια στιγμη θα σε επισκεφτει γιατι θεωρουνται πανεξυπνα πουλια! Ετσι για την ιστορια η λατινικη του ονομασια ειναι CORVUS CΟRONE CORNIX.
 
Ελένη πολύ με συγκίνησες με όλα αυτό τον αγώνα που έκανες! Μπραβο σου!


Δεν υπάρχει ομορφότερο συναίσθημα απο το τα βλέπεις τα πουλιά να πετούν ελεύθερα στην φυση...

Να σου αφιερώσω δυο στίχους: οταν θα βλέπεις πουλιά μακρυά τους να φευγουν στον ήλιο, κοροιδεύουν τα κλουβιά...
 
:)Μπραβο Ελενη, για την προσπαθεια που εκανες να σωσεις το πουλακι και συγχαρητηρια για την αποφαση σου να το αφησεις να ζησει ελευθερο!
καλες πτησεις Λαζαρε!
 
Back
Top