Αναπαραγωγή Βοήθεια για επιλογή αρσενικού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης nikosk1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
να μας ενημερώνεις για την πορεία του
Αντε βοηθα να κανουμε ένα ζευγαρι μαζι όλα του 16 είναι αδερφια του 15 δεν εχουν καμια σχεση ουτε με τα μικρα ουτε μεταξι τους.
Πολύ όμορφα πουλάκια, να τα χαίρεσαι!
Να εισαι καλα ευχαριστω
 
δι
Διαλεξε ένα αρσενικο και ένα θυληκο δυο ζευγάρια βγαινουν από τους συνδυασμούς
η θυληκια του 15 μπαινει με ολους τους αρσενικους η θυληκια του 16 μονο με τον αρσενικο του 15 με την βοηθεια του κ. Μακη καναμε το πρωτο ζευγαρι αχατη χ παστελ αντε και μια βοηθεια για το δευτερο ζευγαρακι.
 
Κι αυτόν οπωσδήποτε...
Αυτό είναι το α'ι'δονι της παρεας και το ποιο πυρομενο οποτε μπαινει με την θυληκια του 15 και κλησαμε με τα παστελ να εισαι καλα Γιαννη!
 
Να τα χαιρεσαι δεν θα πω καλη επιτυχια γιατι δεν ξερω ποιοι ειναι προληπτικοι
Να εισαι καλα! Δεν τίθεται θεμα προληπτικοτητας αλλα το (σαν θελει η νυφη κι ο γαμπρος)
 
σαν θελει η νυφη κι ο γαμπρος)
Αυτό ισχύει πάρα πολύ! Αν αυτά διαλέξουν το ταίρι τους θα δεις τρομερές αλλαγές στη συμπεριφορά τους! Εμένα όλα κουκλάκια μου φαίνονται γι αυτό θα σου προτείνω να βάλεις μαζί αυτά που επικοινωνούν από μακριά! Κάθε φορα που έβαζα μαζί ζευγάρι που έχει δεθεί από απόσταση, με ανταμοίβανε με την άψογη συμπεριφορά τους σαν γονείς και σαν ζευγάρι! Εναλλακτική μέθοδος επιλογής ζευγαριών! 😉
 
Καλησπέρα Νίκο, πάρα πολύ όμορφα τα πουλάκια.
Να το πάρω απο την αρχή όμως, πές μας τί κάνει ο γνωστός σου παρακάτω, ακριβώς.
Αυτό το κάνει ένας εδώ κομοτηνη με τοπαζιο κοκκινο μωσαικο και το θεωρούσα λάθος.

Για ζευγάρι εγώ θα έβαζα κατα κύριο λόγο τα του 15 μαζί. Επειδή μπορεί να μην το ξέρεις ποιός σε συμβουλεύει, δεν έχω κάνει ποτέ αναπαραγωγή.:)Ο λόγος είναι οι μάσκες για γραμμής θηλυκού και οι ραβδώσεις που το αρσενικό δεν έχει τόσο καλές σε αντίθεση με το θηλυκό. Εσύ που τα βλέπεις όμως πρέπει να συνυπολογίσεις και το σώμα, το κεφάλι, τα φτερά,το λιπόχρωμα και τόσα άλλα.
 
πές μας τί κάνει ο γνωστός σου παρακάτω, ακριβώς
Δύο αδέρφια τα ζευγαρονει με δύο πουλια που δεν έχουν κανένα βαθμό συγγένειας μεταξύ τους και τους απογονους τους κάνει ζευγάρια. Κάτι άλλο που πολύ συχνά ακούω να γίνεται είναι μάνα με τον γιο της καί πατέρας με την κόρη.
Για τα Παστέλ τώρα όλα έχουν τα υπέρ και τα κατά τους και εγώ στην αρχή είχα σκοπό να έβαζα το ζευγάρι του 15 αλλά κόλλησα λίγο με το πρώτο του 16 που έχει το καλύτερο λυποχρομα δυστυχώς κανένα δεν εχει πολλα καλα χαρακτηριστικά μαζί το ενα εχει καλη γραμμοση αλλά δεν είναι καλό στο λυποχρομα το αλλο ειναι καλο στο λυποχρομα δεν εχει καλη γραμμοση στο μέγεθος δεν έχουν διάφορες τα θηλυκά μοιάζουν πολύ και δεν βλέπω κάποια σημαντική διαφορά.
 
Δύο αδέρφια τα ζευγαρονει με δύο πουλια που δεν έχουν κανένα βαθμό συγγένειας μεταξύ τους και τους απογονους τους κάνει ζευγάρια.
Σα να λέμε πρώτα ξαδέρφια;
Κάτι άλλο που πολύ συχνά ακούω να γίνεται είναι μάνα με τον γιο της καί πατέρας με την κόρη.
Σε συγκεκριμένες (λίγες) περιπτώσεις αυτό είναι μονόδρομος.
Σε πολλές όμως είναι η εύκολη και κακή κατά τη γνώμη μου λύση για κάποιους που βιάζονται για να πάρουν αποτελέσματα...
 
Η ένταση του λιποχρώματος σε μεγάλο ποσοστό, είναι θέμα διατροφικό και ελέγχεται απο τον εκτροφέα. Η οριοθέτησης της μάσκας είναι γενετικό θέμα και η μόνη βοήθεια που επιδέχεται είναι η διόρθωση με το όσο το δυνατόν καλύτερο σύντροφο.Αλλά γενικότερα στα πουλιά μελανίνης η "κατηγορία" (μωσαικό) έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Αυτό που ενδιαφέρει αρχικά είναι η μελανίνη.Ενταση, κατανομή, γράμμωση και καθαρότητα (απουσία φαιομελανίνης). Τα πουλάκια που μας παρουσίασες έχουν μέτρια εμφάνιση σε όλα αυτά αλλά κι' ένα ιδιαίτερο "λάθος". Η "χωρίστρα" στην μέση της πλάτης. Σε κάποια απο αυτά είναι έντονη. Αυτά, θέλουν οπωσδήποτε ζευγάρι με όμορφη κατανομή στην πλάτη (χωρίς αυτό το ελάττωμα). Προσωπικά,θα σου πρότεινα να διαλέξεις τα δυό καλύτερα αρσενικά σου με όσο το δυνατόν καλύτερη πλάτη και μόνον αυτά, αδιαφορόντας αν πρόκειται για ΠΑΣΤΕΛ ή για ΑΧΑΤΕΣ και να τα ζευγαρώσεις με ΟΛΕΣ τις κοπέλλες που έχουν το πρόβλημα. Επείσης με το εντελώς αρχικό θηλυκό που παρουσίασες που έχει όμορφη κατανομή.
- Είναι σαν να ξεκινάς απο την αρχή, αλλά με κάποιο στόχο. Ετσι ξεκινάει η Οδύσσεια, που λέει και η Αλίκη. Προσεκτικό αρχείο. Παρατήρηση σε όλες τις φάσεις της αναπαραγωγής και καλή συνέχεια.
 
Δύο αδέρφια τα ζευγαρονει με δύο πουλια που δεν έχουν κανένα βαθμό συγγένειας μεταξύ τους και τους απογονους τους κάνει ζευγάρια.
Δεν είναι τόσο κακό αυτό Νίκο, μάλιστα μπορεί σχεδόν να ξεφύγει απο αυτό που λέγεται linebreeding. Οι τελευταίοι απόγονοι μπορεί και να απομακρυνθούν εντελώς απο μια "γραμμή" που θα θέλαμε να διαιωνίσουμε.
Το άλλο που είναι καθαρό Inbreeding είναι πολύ ειδικού σκοπού.
Δες και αυτό το θέμα.
https://community.petbirds.gr/threads/Ποια-μέθοδο-αναπαραγωγής-να-ακολουθήσω.29106/#post-365628
 
Καταρχήν να σας ευχαριστήσω κ. Μάκη για τον χρόνο που έχετε διαθέσει και για της πολλές και χρήσιμες πληροφορίες που μου έχετε δώσει θα προσπαθήσω να ακολουθήσω της συμβουλές σας αν και η μελέτη του φτεροματος είναι αρκετά δύσκολο για κάποιον που δεν έχει αρκετές γνώσεις και εμπειρία. Η χωριστρα στην πλάτη είναι ένα ελάττωμα που το έχουν όλα τα αρσενικά μου και το γνωρίζω κάπως καλύτερος ειναι ο αρσενικος του 15 την καλύτερη πλάτη την έχει μόνο μια θηλυκια η πρώτη στην αρχή του ποστ αλλά την έχω βάλει ήδη με τον αχατη και έχει κάνει φωλιά. Και πάλι σας ευχαριστώ για της συμβουλές σας.
 
Back
Top