Ασθένειες Βοήθεια για κανάρα προς διάσωση

😀! Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα τα φέρει η μοίρα! Δεν είναι κακή η σκέψη σου! Είναι μία προοπτική! Να επανέλθει τελείως το θηλυκό και μετά το οργανώνεις!:D
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλή σας ημέρα σας φίλοι μου..

Ένα καινούργιο στοιχείο συμπεριφοράς τώρα που την παρατηρώ πίνοντας τον καφέ μου. Βλέπω ότι συνεχώς τινάζει και περιποιείται τα φτερά της. Δεν τα τσιμπάει..Απλά τα ραμφίζει στο μήκος τους(εάν το θέτω σωστά) Επίσης όταν το κάνει αυτό είναι ελαφρώς φουσκωμένη και τα πούπουλα της ράχης είναι ελαφρώς ανασηκωμένα..

Από όρεξη και κινητικότητα πάμε μια χαρά. Αρνούμαστε όμως πεισματικά να κάνουμε.. Μπάνιο:)
 
Τελευταία επεξεργασία:
δοκιμασε πλαστικο απο γιαουρτακι στον πατο του κλουβιου
επισης καλυτερα αργοτερα το μεσημερι

οι μπανιέρες σου ειναι οκ αλλα καποια πουλάκια δεν τις προτιμούν παντα.

αν σε ενα 10λεπτο δεν κανει μπάνιο, αποσυρεις
 
Τέλεια! Από την περιγραφή σου, η κανάρα περιποιείται το φτέρωμα της, ώστε να είναι ομοιόμορφα "στρωμένο". Όταν φιλοτιμηθεί να απολαύσει το λουτρό της και αρκετές φορές θα είναι πιο καθαρό και περιποιημένο.:)
 
[
Υπάρχουν ήδη σε μια μιξη σπορων που του έχω βάλει από την πρώτη μέρα κυριε Μακη. Επισης σε αυτη την μιξη υπαρχει και γκριτ σε μικρή δόση. Σας ευχαριστω πολυ!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το grit προσφέρεται πάντα χωριστά, μαζί με 1-2% κάρβουνο. Πρέπει να βλέπει κανείς την κατανάλωση που έχει η πέτρα, αλλά και το κάρβουνο,ώστε να βγάζει και τα ανάλογα συμπεράσματα για τις ανάγκες του πουλιού.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα!

Επανέρχομαι με φωτογραφίες από τα πέλματα την κοιλιά και το στέρνο της.. Καιτης 🙂 Ελπίζω να είναι κατατοπιστικές.
Η γνώμη σας πολύτιμη!

1-crop.webp 2-crop.webp 3-crop.webp 4-crop.webp 5-crop.webp

Σας ευχαριστώ!
 
Η κοιλιά της φαίνεται να έχει εναπόθεση λίπους.
Δεν ξέρω τι διατροφή είχε το πουλί αλλά τώρα πρέπει να την αλλάξεις σε ελαφρύ και ποιοτικό...
Τα ποδαράκια του εξακολουθω να τα βλέπω λίγο πρησμένα...
 
Δημήτρη μπράβο για τις ενέργειες σου και την προσπάθεια που κάνεις.
Προσπάθησε να " σώσεις" και τα αλλά πουλιά του γείτονα από τα λάθη του δείχνοντας του το σωστό και ας παρεξηγηθεί μαζί σου.

Τώρα για το πουλί. Πρόσεχε μην έχει ψείρες η Καίτη και τρέχεις και με τα δικά σου μετά. Για αυτό καραντίνα και απολύμανση εκεί που πρέπει.
Η κοιλία της δείχνει καλά αν και βλέπω λίγο την καρίνα της πεταγμένη.
 
Δεν ξέρω τι διατροφή είχε το πουλί αλλά τώρα πρέπει να την αλλάξεις σε ελαφρύ και ποιοτικό...
Τα ποδαράκια του εξακολουθω να τα βλέπω λίγο πρησμένα...

Αυτή την στιγμή του δίνω την Canary Best Premium της Manitoba που προμηθεύτηκα πρόσφατα και την εκτιμά δεόντως + ένα μείγμα σπόρων με κανναβούρι, νιζερ, λιναροσπορο και grit (πλέον ξεχωριστά). Δεν λείπει το φρέσκο αυγό.

Για τα πόδια έχεις δίκιο Γιάννη. Κι έχω παρατηρήσει ότι εκείνο το σημείο που υπάρχει το πρήξιμο κοντά στο μεσαίο νύχι και στα δυο πόδια, το τσιμπάει κατά καιρούς. Ψάχνοντας φώτο είδα ότι πολλές αναφέρονται σε "Ξηρή ευλογιά".. Δεν ξέρω..ψάχνομαι ακόμα..

Τώρα για το πουλί. Πρόσεχε μην έχει ψείρες η Καίτη και τρέχεις και με τα δικά σου μετά. Για αυτό καραντίνα και απολύμανση εκεί που πρέπει.

Σε ευχαριστώ Παναγιώτη! Εχθές το απόγευμα, προληπτικά, την ψέκασα πολύ προσεκτικά και σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης, με το spray Βeaphar Insecticidal Bird Spray. Η καναρα βρισκεται σε εσωτερικο χωρο ενω τα υπόλοιπα καναρινιά μου είναι σε εξωτερικό χώρο. Δεν έχουν άμεση επαφή.

Έχω την αίσθηση ότι δεν θα την γλυτώσει την πτηνίατρο στο τέλος.. Πολλές οι υποψίες..🙄

Παραθέτω σαν τελευταίο στοιχείο, κάτι που μου είπε πριν κάνα δυοωρο ο γείτονας.. Μου ειπε, λοιπον, οτι το τελευταίο δίμηνο έχει χάσει 7 καναρίνια...😱 7! Φρίκαρα αλλά του είπα "Θα τα πούμε γιατί βιάζομαι.." για όντως βιαζόμουν αλλά και γιατί αυτό μου δίνει κίνητρο για να του πω πολλά που θέλω να έχω χρόνο και διάθεση για να το κάνω... 😡 Είναι πλέον ηθικό το ζήτημα για μένα. Απορώ πως κανείς χάνει τόσα πουλιά σε τόσο λίγο χρόνο και δεν θορυβείται..
 
Τελευταία επεξεργασία:
Απορώ πως κανείς χάνει τόσα πουλιά σε τόσο λίγο χρόνο και δεν θορυβείται..
Προφανώς είναι σίγουρος ότι τα κάνει όλα σωστά αλλά παράλληλα θα θεωρεί πως είναι κι "άτυχος". Γκαντεμιά θα λέει...🙄
 
Προφανώς είναι σίγουρος ότι τα κάνει όλα σωστά αλλά παράλληλα θα θεωρεί πως είναι κι "άτυχος". Γκαντεμιά θα λέει...🙄

Αυτο ακριβως ηταν το υφος του.. Δεν τον αδικο κι αυτον που να παρει.. Οτι ξερει αυτο κανει.. Και προφανως δεν ξερει.. Οχι οτι εγω ξερω. Απλα προσπαθω να μαθω..Αυτος δεν πολυψαχνεται. Οταν χανει ενα πουλακι παει και στηνει καπατσεδες για να πιασει καρδερινες και φανετα και οτι αλλο..Ασχολιαστο.. Δεν ειναι κακος ομως και φαινεται οτι ακουει. Εφοσον ακουει, σιγουρα μπορει και να μαθει..
 
Προσπάθησε Δημήτρη να τον βοηθήσεις όσο μπορείς
Οτι ξερει αυτο κανει.. Και προφανως δεν ξερει
γιατί μάλλον έχει το ελαφρυντικό της άγνοιας και κατά βάθος αν το καλοσκεφτούμε ο ρόλος του Petbirds είναι η γνώση και η διάδοση της σε όλους μας.
Δεν ειναι κακος ομως και φαινεται οτι ακουει
κάτι μου λέει ότι θα γίνεται και φιλαράκια.
 
Back
Top