Ασθένειες Βοήθεια για κανάρα προς διάσωση

Μπράβο σου και από εμένα. Το θέμα είναι πως αν είναι άρρωστο θα χρειαστει θεραπεία.. Κ από την εικόνα του δεν φαινεται με καλή υγεία. Οπως κ να εχει πολυ καλή διατροφή και αυγό.. Κ αν μπορείς μην το ξαναδώσεις πισω.. Δεν πέρναγε καλ
Επειδη μένω ραφήνα.. Δεν θα βρεις κτηνιατρο που να ξέρει από καναρίνια εδω..
 
Επειδη μένω ραφήνα.. Δεν θα βρεις κτηνιατρο που να ξέρει από καναρίνια εδω

Σε ευχαριστω πολυ Γιωργο! Δυστυχως οχι μονο στην Ραφηνα αλλα ουτε και στην ευρυτερη περιοχη. Για αυτο και ενα αλλο καναρινι μου που ειχε προβλημα το ετρεχα στον Πειραια..
 
Νομιζω οτι πολυ συντομα θα ειναι ξεκαθαρο αν υπαρχει κατι αλλο που να μας ανησυχει η αν θα ανατραπει η κακη εικονα του με τις αλλαγες που ηδη εχουν γινει στις συνθηκες διαβιωσης του.
Δεν ειναι τοσο "κακες" οσο θα περιμενα οι φωτο, νομιζω ειμαστε σε καλο δρομο!
 
Δεν ειναι τοσο "κακες" οσο θα περιμενα οι φωτο, νομιζω ειμαστε σε καλο δρομο!

Eυχαριστω Αντωνη.. Μονο το πρηξιμο στα ποδια με ανησυχει λιγο περισσοτερο.. Θα δουμε πως θα παει..
 
Καλησπέρα σας φίλοι μου,

Μια ενημέρωση σχετικά με την πορεία της.. Καίτης 🙂 .
Το πουλάκι έχει συνέλθει κατά πολύ σχετικά με την όρεξη του και τα επίπεδα δραστηριότητας. Είναι απολύτως φυσιολογικά. Ωστόσο το θέμα της διάρροιας, παρά τα προβιοτικά και την σωστή διατροφή δεν παρουσίασε καμιά βελτίωση. Έτσι, πριν από λίγο γύρισα από την Πτηνίατρο Κ. Βανέσσα Μάντακα στο Νέο Ηράκλειο. Η οποία ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ! (Δυστυχώς η Κ. Δουκάκη στον Πειραιά δεν χώραγε στο πρόγραμμα μου αφενός μεν, αφετέρου δε, το παρκάρισμα στην συγκεκριμένη περιοχή είναι εφιάλτης..)
Η Κα. Μάντακα, έχει απόλυτη επίγνωση του αντικείμενου που αφορά στα καναρινιά (και γενικά στα πτηνά) και αυτό φάνηκε και από τον τρόπο με τον οποίο εξέτασε το πουλάκι άλλα και από τις συμβουλές της. Εξέτασε το πουλάκι κοιτώντας αμάρα, κοιλιά και θώρακα, το ψηλάφισε, το έβαλε στο αυτί της για να το ακούσει και επίσης πήρε δείγμα από τα περιττώματα του και τα εξέτασε στο μικροσκόπιο.

Η Καίτη έχει Ενδοπαρασίτωση για την οποία συνέστησε 2 αντιβιώσεις.
1 για την συγκεκριμένη ασθένεια που θα πρέπει να χορηγηθεί για 24ωρες και επανάληψη μετά από 20 ήμερες συν άλλη μια η οποία θα χορηγείται επί δεκαημέρου στο νεράκι της. (Για λόγους δεοντολογίας δεν θα ήθελα να αναφέρω τις αντιβιώσεις)
Επίσης για τους "κόμπους" στις άκρες των μεσαίων νυχιών και στα δυο ποδαράκια, αφού τους είδε από κοντά με μεγεθυντικό φακό και τους ψηλάφισε, μου είπε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τις κακής ποιότητας πλαστικές πατήθρες. Όπως λοιπόν διπλώνει το πόδι κάτω από αυτές οπού πρακτικά είναι μια τραχιά ευθεία επιφάνεια, δημιουργείται αυτός ο κόμπος. Κάτι σαν κάλος. Την ενημέρωσα πως εγώ χρησιμοποιώ τις ξύλινες που είδε στο κλουβάκι που μετέφερα την Καίτη και μου είπε ότι εφόσον το πουλάκι έχει αυτές τις ξύλινες πατήθρες οι κόμποι σιγά σιγά μπορεί και να φύγουν. Ωστόσο δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί. Μου συνέστησε επίσης εάν θα μπορούσα να τις αντικαταστήσω με ξύλινες ραβδωτές που τις θεωρεί ιδανικές. Περιττό να πω πως αύριο κιόλας θα γίνει η κατασκευή των νέων ραβδωτών πατήθρων και η αντικατάσταση σε όλα μου τα κλουβιά.

Όσοι έχετε αυτές τις πλαστικές πατήθρες τύπου κλαδάκι, πετάξτε τες!

Η "άρνηση" για μπάνιο συμβαίνει γιατί το πουλάκι ακόμη δεν είναι εντελώς καλά και δεν έχει την διάθεση για μπανάκι. Εν καιρώ θα κάνει.
Για την διατροφή βρήκε μια χαρά τα όσα της δίνω και μου είπε πως μπορώ να τις βάζω και φρούτα κλπ.

Συνιστώ ανεπιφύλακτα την συγκεκριμένη γιατρό και το συγκεκριμένο ιατρείο. Λίγο ποιο δίπλα υπάρχει και pet-shop από όπου μπορεί κάνεις να προμηθευτεί τα χορηγούμενα σκευάσματα.

Αυτά αγαπητοί. Θα επανέλθω με ότι νεότερο για την κατάσταση της Καίτης. 🙂
 
Δημήτρη σε ευχαριστούμε πολύ για την λεπτομερέστατη ενημέρωση! Πολλά μπράβο και πάλι για όλα όσα κάνεις για το καναρινάκι και για την επιλογή της κτηνιάτρου! Χάρηκα πάρα πολύ με τα αισιόδοξα νέα σας! Καλή και ταχεία ανάρρωση της εύχομαι! 🙂
 
Ότι και να πούμε Δημήτρη μου θα είναι λίγο!
Η αλλαγή είναι τεράστια.
Η διατροφή, η φροντίδα, η αγάπη, κάνανε την διαφορά !
Ευχομαι να την κρατήσεις την Καίτη σου :)
 
Καλημερα σας φιλοι μου,

Μετα απο μια εβδομαδα φροντιδας το αποτελεσμα νομιζω οτι μιλαει απο μονο του..

View attachment 59451
Ουάου! Ανανεωμένη η κυρία! Κάνει μπαμ η αλλαγή! Εύγε! Δεν περίμενα κάτι λιγότερο!:)👍
 
Επαναφέρω το post για τελευταία φορά για να ενημερώσω ότι η θεραπεία της Καιτης ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Τέρμα η διάρροια και όλα τα άλλα συμπτώματα αδυναμίας κλπ. Η φώτο είναι πριν λίγα λεπτά.

1546620921054.webp
Οι προθέσεις του ιδιοκτήτη της, όπως ήδη έχω πει, είναι να την ζευγαρώσει με καρδερίνα.. Αυτό δεν μπορώ να το κρίνω.. Εφόσον το θέλει δεν μπορώ να κάνω κάτι για να μεταπεισθεί παρά το γεγονός ότι διακριτικά το προσπάθησα...

Κάνω διάφορες σκέψεις για αυτό το πουλάκι.. Πρώτα πρώτα σκέφτομαι ότι εάν του την δώσω πίσω τώρα θα την βάλει σε ένα μικρο άθλιο κλουβάκι σε μια βορεινή βεράντα με αμφίβολη προστασία από το κρύο, δεύτερο, φοβάμαι ότι εάν την βάλουμε κατευθείαν έξω σε αυτό το κρύο μετά από την ζεστή του δωματίου που την έχω μπορεί να έχουμε άλλα προβλήματα.. Τρίτο.. Την.. Αγάπησα🙂

Μια σκέψη που κάνω και έχω εκμυστηρευτεί ήδη σε ένα φίλο εδώ, είναι να βρω μια Σολομώντεια λύση η οποία θα είναι:
Να του ζητήσω να μου δώσει-δανείσει και την καρδερίνα που προορίζει για ζευγάρωμα με την Καιτη(μου την έδειξε πριν μερικές μέρες) και να προσπαθήσω να τα ζευγαρώσω εγώ στις σωστές συνθήκες. Με αυτά και με αυτά θα έχουμε πιάσει Καλοκαίρι και τότε, εάν και εφόσον έχουν πάει όλα καλά, ίσως κρατήσω κανένα από τα μικρά που μπορεί να προκύψουν.. Έτσι, και αυτός θα έχει το ζευγάρωμα που θέλει και η Καιτη θα έχει την σωστή διαμονή και φροντίδα για αρκετό καιρό χωρίς σοκ ζέστης-κρυου-συνθηκων διαβίωσης, και η καρδερίνα θα φύγει για ένα διάστημα από τα "αλώνια" και θα έρθει στα "σαλόνια" και εγώ θα κάνω την πρώτη μου απόπειρα ζευγαρώματος και τα οποία μικρά προκύψουν θα έχουν ιδιοκτήτη αμέσως, μια που εγώ θα κρατήσω σίγουρα ένα(δεν με παίρνει για παραπάνω δυστυχώς☹) και ο κύριος αυτός ξέρω ότι τα κρατάει όλα ή τα χαρίζει. Δεν "διώχνει" τα θηλυκά όπως με φρίκη διάβασα ότι κάνουν κάποιοι..

Η γνώμη σας είναι απαραίτητη φίλοι μου..
 
Επαναφέρω το post για τελευταία φορά για να ενημερώσω ότι η θεραπεία της Καιτης ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Τέρμα η διάρροια και όλα τα άλλα συμπτώματα αδυναμίας κλπ. Η φώτο είναι πριν λίγα λεπτά.
View attachment 59710
Θερμά συγχαρητήρια Δημήτρη! Τα καταφέρατε περήφανα και οι δύο! Την αναζωογόνησες την Καίτη! Να την καμαρώνεις από εδώ και πέρα υγιέστατη και ζωηρή! Ότι και να σου πούμε θα είναι λίγο! 😉👍
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δημήτρη, η Καίτη έγινε άλλο πουλάκι. Μπράβο σου. Θα σταθώ στη δεύτερη σκέψη σου και ίσως είναι και η μόνη που μπορεί να τον πείσει. Το πουλάκι εχει συνέλθει αλλά είναι σε εσωτερικό χώρο και είναι παρακινδυνευμένο να επιστρέψει με αυτό το κρύο στο μπαλκόνι.
 
Back
Top