Καλησπέρα σας φίλοι μου,
Μια ενημέρωση σχετικά με την πορεία της.. Καίτης
.
Το πουλάκι έχει συνέλθει κατά πολύ σχετικά με την όρεξη του και τα επίπεδα δραστηριότητας. Είναι απολύτως φυσιολογικά. Ωστόσο το θέμα της διάρροιας, παρά τα προβιοτικά και την σωστή διατροφή δεν παρουσίασε καμιά βελτίωση. Έτσι, πριν από λίγο γύρισα από την
Πτηνίατρο Κ. Βανέσσα Μάντακα στο Νέο Ηράκλειο. Η οποία ήταν
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ! (Δυστυχώς η Κ. Δουκάκη στον Πειραιά δεν χώραγε στο πρόγραμμα μου αφενός μεν, αφετέρου δε, το παρκάρισμα στην συγκεκριμένη περιοχή είναι εφιάλτης..)
Η Κα. Μάντακα, έχει απόλυτη επίγνωση του αντικείμενου που αφορά στα καναρινιά (και γενικά στα πτηνά) και αυτό φάνηκε και από τον τρόπο με τον οποίο εξέτασε το πουλάκι άλλα και από τις συμβουλές της. Εξέτασε το πουλάκι κοιτώντας αμάρα, κοιλιά και θώρακα, το ψηλάφισε, το έβαλε στο αυτί της για να το ακούσει και επίσης πήρε δείγμα από τα περιττώματα του και τα εξέτασε στο μικροσκόπιο.
Η Καίτη έχει Ενδοπαρασίτωση για την οποία συνέστησε 2 αντιβιώσεις.
1 για την συγκεκριμένη ασθένεια που θα πρέπει να χορηγηθεί για 24ωρες και επανάληψη μετά από 20 ήμερες συν άλλη μια η οποία θα χορηγείται επί δεκαημέρου στο νεράκι της. (Για λόγους δεοντολογίας δεν θα ήθελα να αναφέρω τις αντιβιώσεις)
Επίσης για τους "κόμπους" στις άκρες των μεσαίων νυχιών και στα δυο ποδαράκια, αφού τους είδε από κοντά με μεγεθυντικό φακό και τους ψηλάφισε, μου είπε ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τις κακής ποιότητας πλαστικές πατήθρες. Όπως λοιπόν διπλώνει το πόδι κάτω από αυτές οπού πρακτικά είναι μια τραχιά ευθεία επιφάνεια, δημιουργείται αυτός ο κόμπος. Κάτι σαν κάλος. Την ενημέρωσα πως εγώ χρησιμοποιώ τις ξύλινες που είδε στο κλουβάκι που μετέφερα την Καίτη και μου είπε ότι εφόσον το πουλάκι έχει αυτές τις ξύλινες πατήθρες οι κόμποι σιγά σιγά μπορεί και να φύγουν. Ωστόσο δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί. Μου συνέστησε επίσης εάν θα μπορούσα να τις αντικαταστήσω με ξύλινες ραβδωτές που τις θεωρεί ιδανικές. Περιττό να πω πως αύριο κιόλας θα γίνει η κατασκευή των νέων ραβδωτών πατήθρων και η αντικατάσταση σε όλα μου τα κλουβιά.
Όσοι έχετε αυτές τις πλαστικές πατήθρες τύπου κλαδάκι, πετάξτε τες!
Η "άρνηση" για μπάνιο συμβαίνει γιατί το πουλάκι ακόμη δεν είναι εντελώς καλά και δεν έχει την διάθεση για μπανάκι. Εν καιρώ θα κάνει.
Για την διατροφή βρήκε μια χαρά τα όσα της δίνω και μου είπε πως μπορώ να τις βάζω και φρούτα κλπ.
Συνιστώ ανεπιφύλακτα την συγκεκριμένη γιατρό και το συγκεκριμένο ιατρείο. Λίγο ποιο δίπλα υπάρχει και pet-shop από όπου μπορεί κάνεις να προμηθευτεί τα χορηγούμενα σκευάσματα.
Αυτά αγαπητοί. Θα επανέλθω με ότι νεότερο για την κατάσταση της Καίτης.