Φροντίδα Βρηκα περιστέρι Ζητώ βοήθεια

ευχαριστουμε για την πληροφορηση.
Χριστιανα μην ανησυχησεις τσαμπα μπορει και να μην εχει τιποτα το περιστερακι σου.
μην πανικοβαλλεσαι... Εξετασε το θεμα με ηρεμια.
 
Χριστιάνα καλημέρα! Σε παρακαλώ, ενημέρωσέ μας για οποιαδήποτε εξέλιξη. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Και δεν χρειάζεται πανικός, είμαι σίγουρη πως ακολουθώντας τις υποδείξεις του lazaros δεν θα υπάρξει κάνενα απολύτως πρόβλημα.
 
Παιδιά μόλις μπήκα σπίτι από όλη την ημέρα και δεν μπορεσα να κάνω το πέιραμα του πετάγματος με το περιστέρι. Το είδα μόνο το πρωί. Εχει απ΄όλα τα καλά για να φάει αλλά δεν ξέρω τι έκανε. Αυριο θα ασχοληθω επισταμένα μαζί του. Ειναι σε εντελώς διαφορετικά μερη της αυλής πολύ μακρια από τα άλλα πουλια. Δεν φαινεται πάντως να έχει στρέυλωση του λαιμού κλπ. Είδα πάντως πολλες κουτσουλιές στο κλουβι που το έβαλα. Εκέι όμως δεν μπορει και να θέλει να πετάξει. κάθεται γενικά πολύ ήσυχο. Αυριο θα σας πω περισσότερα. Ευχαριστώ για τις συμβουλες γιατί δεν έχω ιδεα από περιστερια.
 
μηπως απλα ειναι μικρο και επεσε απο φωλια;
τις μυγες τις εχω δει και εγω, σαν αλογομυγες ειναι.
 
Νασο εχω δει πολλές φορες μωρά περιστέρια αλλα αυτο φάινεται πολύ νεαρό αλλα όχι και τόσο μικρό. Εν τω μεταξύ αμ αμόλις είχε πέσει από την φωλιά του θα ήταν ταισμένο. Αυτο δεν ήταν
 
Αν μπορείς στείλε φώτο να δούμε ηλικία. Δεν μπορεί να πετάξει καθόλου; Τα πόδια του τι χρώμα έχουν είναι μαύρα και το ράμφος του είναι μονοχρώμο ή έχει και άσπρο; Δες για παράδειγμα ένα νεαρό (το μεσαίο) που μαθαίνει να πετάει από την μάνα του και δες τις διαφορές.
 

Συνημμένα

  • Family lessons.webp
    Family lessons.webp
    31,8 KB · Προβολές: 147
Λοιπόν παιδια απο το πρωί ασχολούμαι με το περιστέρι. Το έβγαλα από το κλουβι (εκει δεν μπορουσε να πετάξει). Κάθισε στο δάκτυλό μου σαν να το εκπάιδευα 2 χρόνια και δεν φοβόταν καθόλου. Κουνόντας το πάνω κατω είδα πως μια χαρά μπορούσε να κουνάει τα φτερά του αλλά δεν έφευγε. Ο προλοβος του ήταν άδειος αν και του είχα βάλει όλων των ειδών τα σπόρια και ψωμι/νερο. Το έβαλα σέ ένα χαμηλό κλαδι κι έμεινε εκει. Το πείραξα λίγο κι ανεβηκε ψηλότερα κλπ. Από κλαδι σε κλαδι πετάει μια χαρά. Τις τελευταιες 2 -3 ώρες το προσέχω (έχω γάτες) κι αυτο καθεται και κανει την τουαλετα του. Δεν ξέρω τι να κάνω πια. Πριν λιγο μπήκα για ένα λεπτο στο σπίτι κι όταν ξαναβγήκα η γάτα ήταν στο δεντρο και το περιστέρι πέταξε σε πολύ ψηλό κλαδι. Δεν μπορώ τώρα να το πιάσω. Εβγαλα πολύ καλες φωτογραφίες με την μηχανή μου αλλά δεν μπορώ να τις περάσω στον υπολογιστη (λέει :πρόβλημα καρτας). Το τράβηξα τώρα με την κάμερα αλλά ήταν πολύ ψηλα. Μεγενθυνοντάς τις πάντως επιβεβαίωσα πως τα πόδια του είναι μπεζ και το ράμφος του διχρωμο. Πάνω ειδικά. Στην άκρη του πάνω ράμφους έχει μια άσπρη κηλίδα.
 
Αμα τα κατάφερα είναι μια φωτογραφία του. Φαίνεται βρώμικο αλλα και το κλουβί που το κρατησα δεν ήταν κατάλληλο γιατί ήταν για κουνελι.
 

Συνημμένα

  • peristeri.webp
    peristeri.webp
    53,6 KB · Προβολές: 130
Xristiana, mipos mporeis na tou vreis mia thesi sti taratsa kapou...na tou valeis nero kai faei kai na to afisis eki?! Einai epikindino kai gia poulia sou kai gia sena na kratas ena peristeri tou dromou... Frontise mono na min iparxoun gates eki...
 
Πωλίνα μέχρι να γράψω το προηγούμενο βγήκα έξω κι είχε φύγει. μετά τον έιδα σε ένα πολύ ψηλό φοίνικα απέναντι απο το σπίτι μου. Το φώναξα και μόλις με είδε πέταξε ωραιότατα κι ήρθε ξανά στο ΄δεντρο του κήπου μου. Δεν το πιστεύω! Για να είμαι ειλικρινης δεν τα θέλω τα περιστέρια επειδή λερώνουν πολύ κι αμα έρθει αυτος θα έρθουν κι άλλα, αλλά δεν μπορεσα να μην χαρώ! Ευτυχώς είναι καλά, αλλά δεν ξέρω γιατί δεν τρώει. Ή έτσι μου φάινεται εμένα τουλάχιστον.
 
Το σπίτι μου είναι διόροφο για στην πάνω ταράτσα δεν έχω εύκολη πρόσβαση αλλά ούτε θέλω να τον κρατώ εκέι. Θέλω να είναι καλά και να πάει να βρει φίλους περιστέρια!
 
Όλα θα πάνε καλά Χριστιάνα. Πιστεύω ότι σύντομα θα επιστρέψει στους φυσιολογικούς ρυθμούς του.
 
και εγω βρηκα ενα περιστερι καπως ετσι οπως και συ. Δεν φαινοταν καλα, αδυναμο να πεταξει, μικρο μαλλον. ε τι να το κανω το κρατησα. Μετα δυναμωσε φανηκε οτι ηταν αρσενικο, του αγορασα και ενα θυληκο που τελικα ηταν αρσενικο και αυτο, μετα αγορασα 2 θυληκα και τωρα εχω 4 που εχουν μικρα και αυγα. Και να φανταστεις δεν μου πολυαρεσαν τα περιστερια. Δεν βαριεσαι ομως χωρος υπαρχει, το λιγο σιταρακι που τρωνε δεν ειναι προβλημα.
Θα προτιμουσα να βρω κανενα λαχειο που να κερδιζει, αλλα περιστερι μου ετυχε.
Που ξερεις ομως μπορει να μου φερουν κανενα λαχειο ετσι που πετανε ψηλα και τα βλεπουν ολα απο εκει
 
Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και το περιστεράκι θα επανέλθει στην καθημερινότητα του. Αν και πιστεύω ότι δύσκολα θα σε ξεχάσει και σίγουρα θα σε επισκέπτεται συχνά. Στο μπαλκόνι μου γέννησε μία περιστέρα και το μικρό της (τώρα έχει γίνει μεγάλο) έρχεται καθημερινά από εδώ και φέρνει και την παρέα του. Μου κάνουν ένα μπαλκόνι χάλια αλλά χαλάλι του.
 
Παιδιά ειναι μια χαρά το περιστεράκι! Κοιμήθηκε όλο το βράδυ σε ένα κλαδί και το πρωί ήθελε να μπει στο κλουβί οπότε το έβαλα. Πριν λιγο που γύρισα, μόλις με είδε τίναξε τα φτερά του και κατάλαβα πως ήθελε να βγει. Τώρα πετά γύρω από το σπίτι...
 
Αχ χαίρομαι πάρα πολύ για το πλασματάκι! Όπως φαίνεται, απέκτησες καινούργιο φίλο!
 
Και να φανταστείτε πως αυτο ηταν το όνειρό μου οταν είμουνα μικρη! Ειμουν πολύ ονειροπαρμένη και η μονιμη προσευχή μου ειταν να γινω σαν τον...Αγιο Φραγκισκο που τα πουλάκια πετούσαν γύρω του και μιλούσε με τα ζώα! 😀. (ΔΕΝ ελεγα να κερδισω κανενα τζοκερ ; 😀)
 
Οι εν λόγω μύγες είναι παράσιτα και πάρε από κτηνιατρικό φαρμακείο (έχει 2 στην οδό Σωκράτους στην Ομόνοια) ένα spray το οποίο ψεκάζοντας το περιστέρι φεύγουν.
 
Χρησιμη η συμβουλή, αλλά έχει περάσει περισσότερο απο ένας χρόνος απο τότε που ανοιχτηκε το θέμα:)😛
 
Back
Top