Αναπαραγωγή Γεννήθηκε το πρώτο ζεμπράκι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Vasia24
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Χθες το απογευμα που το ειδα μια χαρα ηταν! Τωρα οταν παω σπιτι θα θα το δω να τους βαλω και καθαρο νερακι! Να ρωτησω κιολας βρε παιδια καθε μερα τους βαζω ολο αυτο το διαστημα
 
Καλα κανεις. Πρεπει να εχουν παντα προσβαση σε φρεσκο νερο :)
 
Να σου ζήσει το μαυροτσούκαλο μοναχοπαίδι σου! Έχει ξετσουμίσει αρκετά, μεγαλώνει με ταχείς ρυθμούς! Με το καλό να το καμαρώσεις στο κλαδί! Που από ότι βλέπω δεν θα αργήσει να ξεκινήσει τις "βόλτες" του!

Εσύ από την μεριά σου, διακριτική παρατήρηση γονέων και σύντομος έλεγχος φωλιάς και νεοσσού, ήρεμες κινήσεις όταν προσεγγίζεις τα πουλιά και περιορισμός εκτροφικών δραστηριοτήτων σε:
- Καθημερινή ανανέωση νερού, για να έχουν φρέσκο να πίνουν
- Χορήγηση αυγοτροφής και ανανέωση της έπειτα από δύο, το πολύ τρεις ώρες, διότι αλλοιώνεται γρήγορα. Μόλις ο νεοσσός γίνει 10 ημερών, μπορείς άφοβα να προσφέρεις μικρές ποσότητες από λαχανικά και χορταρικά, για να χτίσει το μικρό έναν γερό και υγιή οργανισμό.
- Έλεγχος των σπόρων στις ταΐστρες

Ελπίζω να σε βοήθησα! Ότι άλλο χρειαστείς, εδώ είμαστε! Καλή συνέχεια! 🙂
 
rsz_1rsz_20161022_145618.webp rsz_1rsz_20161022_145553.webp μεγαλωσαμεεε!

@Καναρίνι4ever Ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια και τις διευκρινησεις! Αυριο γινετε 14 ημερων... ανυπομωνω να το δω στο κλαδι! Αλλα θα παρει καιρο ακομα νομιζω...
 
@Καναρίνι4ever Ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια και τις διευκρινησεις!
Δεν κάνει τίποτα Βάσια μου! Να είσαι καλά!

Αυριο γινετε 14 ημερων... ανυπομωνω να το δω στο κλαδι! Αλλα θα παρει καιρο ακομα νομιζω...
Οι νεοσσοί των σπίνων ζέμπρα συνήθως εγκαταλείπουν την φωλιά έπειτα από 20 με 22 ημέρες ζωής, όταν δηλαδή έχουν αναπτύξει όλο τους το πτέρωμα, το οποίο θα τα βοηθήσει να πραγματοποιούν με ασφάλεια τις πρώτες τους πτήσεις. Αυτό συμβαίνει σε μία φωλιά, όπου υπάρχουν τέσσερα, πέντε ή έξι πουλάκια, γιατί η τροφή μοιράζεται, ανταγωνίζονται μεταξύ τους και λαμβάνουν πιο λίγη τροφή σε κάθε τάισμα. Ως αποτέλεσμα έχουν πιο "αργό" ρυθμό ανάπτυξης.

Στην δική σου περίπτωση, όμως, όπου ανατρέφεται μόνο ένας νεοσσός, ενδέχεται να κάνει αυτό το βήμα πιο νωρίς. Γιατί; Επειδή λαμβάνει αποκλειστικά εκείνο τροφή, δεν έχει να ανταγωνιστεί άλλους νεοσσούς για το τάισμα και συνεπώς αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από ότι σε μία φωλιά με περισσότερα μικρά. Από ότι κρίνω στις φωτογραφίες, το πτέρωμα του μικρού έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Οπότε, κατά πάσα πιθανότητα, σε 3 ή 4 ημέρες μπορεί να έχει αφήσει την φωλιά. Θα επιστρέφει, όμως σε αυτήν, κυρίως εάν τα ενήλικα ή το ίδιο νιώσουν απειλή ή για να ξεκουραστεί κατά την διάρκεια της νύχτας.

Όλα αυτά είναι απλές εικασίες, διότι στα έμβια όντα δεν υπάρχουν κανόνες! Το κάθε πλάσμα δρα διαφορετικά, αναλόγως τον χαρακτήρα του. Πάντως, όποτε κι αν το αποφασίσει να βγει... Με το καλό!
 
Back
Top