Γενικά Γιατί μόνο εκτροφής και όχι και άγριες καρδερίνες;

.

συμφωνω με το σταυρο ως προς το οτι οι νομοι ειναι για τα πανηγυρια και προσθετω και για κλαματα αφου οποιος εχει "μεσον"στο δασαρχειο μπορει να παει να πιασει 10 πουλια σημερα ΝΟΜΙΜΑ 10 αυριο και ουτω καθ΄εξης απο αυτους τους "κυριους" εμενα που θελω να κανω αναπαραγωγη της καρδερινας σπιτι μου και να εχω πουλια και να τα χαιρομαι ποιος θα με προστατευσει;ΚΑΝΕΙΣ οποτε καλα κρασια ο καθενας ας αποφασισει η συνηδηση του τι πουλια θελει
 
.

Πρώτα πρώτα θα ήθελα να ευχηθώ σε σας και σε όλους τους φίλους εκτροφείς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ και ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ. Είναι γεγονός ότι απουσίασα από τα FORUM πλην όμως όχι από την παρέα των φτερωτών φίλων μου όπου περνάω τις ελευθερες ώρες μου και ξεχνιέμαι από τα καθημερινά προβλήματα. Υπάρχουν βέβαια πολλά θέματα για συζήτηση. Εγώ ασχολούμαι με άγριες καρδερίνες φυσικά και το πρώτο θέμα που με απασχολεί είναι η εξημέρωση. Έτσι λοιπόν βάζω το θέμα "Εξημέρωση Καρδερίνας " για συζή τηση. Αν γνωρίζει κάποιος ας μας δώσι τα φώτα του. Ευχαριστώ.
 
.

Με την έλευση του νέου έτους θα ήθελα να ευχηθώ στα μέλη και τους επισκέπτες του PetBirds Forum Καλή Χρονιά, με υγεία και υπομονή στην ενασχόλησή τους με την εκτροφή και φροντίδα των πουλιών.

Υ. Γ θα ήθελα να δημοσιεύσω την ιστοσελίδα του συλλόγου μου:
 
.

Καταρχήν να σου πω ότι είσαι εκτός θέματος με το μήνυμα που δημοσιεύεις.

Από την άλλη, μου κάνει εντύπωση peidis το ποσό προκλητικός συνεχίζεις να είσαι! Μα καλά, έρχεσαι στο PetBirds για να πασάρεις το λινκ ενός συλλόγου του οποίου ο ταμίας είναι αυτός;
ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΚΑΝΑΡΙΝΙΩΝ ΩΣ ΧΟΜΠΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙ
ΣΤΟ ****@ GR ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ
ΑΠΟ ΑΓΡΙΟΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ο οποίος προσπαθεί να παραπλανήσει τον κόσμο συστηνόμενος τη μια έτσι petbirds.gr/community/threads/Εκτροφέας-καναρινιών-χομπίστας.311/ στις 4/5/07 και την άλλη έτσι petbirds.gr/community/threads/Λιγα-λόγια-για-αρχή.864/ στις 22/10/07, αφού είδε ότι εδώ "βρωμάει η δουλειά" με μηνύματα σαν και το πρώτο του;

Φοβάμαι ότι αν συνεχίσεις το ίδιο βιολί, δεν θα μπορούν να βρουν ούτε εσένα μέσω του PetBirds. 😡
 
.

Καρδερινες αγριες ή εκτροφης;
ΕΕ; Τι σημασια εχει θα μου πεις.. Εσυ εχεις κανει και συλλογο! Μπραβο βρε να το χαιρεσαι! Καλα κερδη! Αλλα δεν καταλαβα τα λεφτα τι τα θελετε και που πανε αφου τις ''πρωτες υλες'' της παρεχει η μαμα φυση; Οχι δεν θελω να απαντησεις..φανταζομαι πως οσοι παρακολουθουν το θεμα καιρο τωρα εχουν καταλαβει τι παιζει!
 
.

ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΙΟΠΟΥΛΑ ΟΤΙ ΤΟ 40%ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΓΕΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΑΓΡΙΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ 15% ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΧ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΛΙΓΑ ΔΑΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗ ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΝΟΜΑΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΝΟΥΝ ΟΛΑ... ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΑΓΡΙΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΩΣ
 
.

Για να μην κάνουνε και άλλα μέλη το λάθος της Sophia pj και μιλήσουν για κέρδη ή δεν ξέρω τι άλλο, σας ενημερώνω ότι όσοι ανήκουν σε κάποιο σύλλογο δε σημαίνει ότι κάνουν εμπόριο, απλώς κάθε χρόνο κάνουν μία τοπική έκθεση και συμμετέχουν στην πανελλήνια.
Όσον αφορά την υποτιθέμενη παραπλάνηση φίλε Stauro επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι όντως είμαι χομπίστας. Δεν μπορείς να κρίνεις κάποιον χωρίς να τον γνωρίζεις.
Σχετικά με τη σελίδα του συλόγου δεν ήξερα ότι απαγορεύεται να τη δημοσιεύσω. Σαν ενημερώνω ότι την έστειλα 2η φορά διότι νόμιζα ότι δεν εστάλει το μήνυμά μου την 1η φορά.
Σας εξηγώ λοιπόν ότι τη συγκεκριμένη διεύθυνση τη δημοσίευσα προκειμένου να δείτε τα αποτελέσματα του 8ου τοπικού διαγωνισμού με τη συμμετοχή 346 πουλιών!
Τέλος δε νομίζω ότι οι ευχές είναι εκτός θέματος.

Υ. Γ την έκφραση "βρωμάει η δουλειά"δεν θα τη σχολιάσω
Ευχαριστώ!
 
.

Οταν το θέμα έχει τίτλο Καρδερίνες, Άγριες ή Εκτροφής; καταλαβαίνεις ότι οι ευχές είναι εκτός θέματος...
Υπάρχει σχετική κατηγορία. Πολλοί ευχήθηκαν εδώ, αλλά όπως βλέπεις όχι εντός του εν λόγω θέματος.
 
.

ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΙΟΠΟΥΛΑ ΟΤΙ ΤΟ 40%ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΓΕΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΑΓΡΙΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ 15% ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΧ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΛΙΓΑ ΔΑΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗ ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΝΟΜΑΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΝΟΥΝ ΟΛΑ... ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΑΓΡΙΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΩΣ

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά μας λετε ότι τα αιχμαλωτίζετε γιατί στη φύση κινδυνεύουν;
Να καταργήσουμε λοιπόν την άγρια ζωή, γιατί εκεί έξω μπορεί να έχει πρόβλημα...
Αναρωτηθείτε πόσα άγρια πεθαίνουν στην αιχμαλωσία...
Ετσι θα συνειδητοποιήσετε ότι αιχμαλωτίζοντας δε βοηθάτε, αλλά επιδεινώνετε το πρόβλημα.

Σκεφτείτε, μήπως τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήσατε περί τσιμεντοποίησης του πλανήτη, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ΔΕΝ πρέπει να επιβαρύνουμε άλλο τον πλανήτη (π.χ αιχμαλωτίζοντας άγρια πουλιά), μιας που έμειναν τόσο λίγα εκεί έξω.
 
.

PEIDIS μπορείς να είσαι ο αγαπημένος του συλλόγου σου,
και ο συλλογός σου να είναι ο αγαπημένος των μελών του,
και τα μέλη σας να είναι τα πιό αγαπημένα μεταξύ τους
και να κάνουν και τους διαγωνισμούς τους και να περνάτε
όλοι καλά. Θα μας επιτρέψεις όμως ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ.
Με πόσους τρόπους πρέπει να στο πει κανείς για να
το καταλάβεις; Εδώ υπάρχει άλλη σκέψη και άλλος
δρόμος γιατί, ντε και καλά, πρέπει να ανοίγεις την πόρτα;
-Απο αξιοπρέπεια τουλάχιστον, θα έπρεπε να μην ανοίγεις
μια πόρτα που στην κλείνουν στα μούτρα.
 
.

nonoTα πουλια ανήκουν στην φύση και όχι σε μας. Η αναπαραγωγη αγρίων πουλιων είναι μια πρόκληση. Η αιχμαλώτηση τους...:107:
 
.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ είπε:
nonoTα πουλια ανήκουν στην φύση και όχι σε μας. Η αναπαραγωγη αγρίων πουλιων είναι μια πρόκληση. Η αιχμαλώτηση τους..

Επισης... η αιχμαλωσια τους... Μπορει να γινει... Ευχη η΄καταρα :D
 
.

αγριες η εκτροφης;
θα ελεγα αγριες μιας κ αυτοι που βγαζουν εκτροφης ζητουν 200-250ευρο το ζευγαρι.
σε περιπτωση που καποια αρρωστησει κ ψοφησει τι γινεται. Αλλα 200ε..
δυστυχως ειναι πολλα τα χρηματα για ενα χομπιστα κ με τους πενιχρους ελληνικους μισθους να δωσει τα χρηματα αυτα.
Σε αντιθετη περιπτωση(χαμηλωτερο κοστος) εννοειται εκτροφης.
 
.

Αναφορικά με το κόστος (για να μη δημιουργούνται ψευδαισθήσεις) διαβάστε το ποστ του Αλέξανδρου. Εκεί φαίνεται πραγματικά το κόστος των δύο επιλογών.

Θα πρότεινα επίσης, για να προαχθεί η συζήτηση, να διαβάζουμε ό,τι έχει ειπωθεί προηγούμενα για να αποφεύγουμε να γράφουμε τα ίδια και τα ίδια...
 
.

Agapite ftaki , i ektrofi kanarinion gia to megalitero aritho apo emas ine hoppy to kanoume giati mas aresi , an to hoppy to opio dialekses ine akribo gia sena exis 2 epiloges 1) to periorizis 2) to stamatas .
Exo barethi na akouo toa ke tosa gia to kostos ke sto bomo otu oti exoume kostos se afto to hoppy ginonte eftrapela.
Kapii apo emas mpori na exoume ke to hoppy to aftokinitou , olous mas tha mas arese na exoume nia ferrari alla den tin exoume , to oti den mporoume na tin apoktisoume giati ine akribi den mas epitrepi na tin klepsoume to idio sinbeni me ta poulia
To kostos apoktisis atomon ektrofis den ine paragontas to na epitrapio o BIASMOS TIS FISIS giati peri biasmou prokite
 
.

Νομίζω ότι αυτό το θέμα (καρδερίνες άγριες ή εκτροφής)αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς πάει να καταλήξει. Επίσης νομίζω ότι δεν θα βγάλουμε άκρη όσα ποστ και να γράψουμε. Θα ήθελα να πω την προσωπική μου γνώμη όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ από κανέναν.
Πρέπει όλοι μας να συμφωνήσουμε ότι η καρδερίνα΄είτε είναι άγρια είτε εκτροφής η θέση της είναι να ζει ελέυθερη στην φύση. Κανένα ζωντανό πλάσμα που είναι κλεισμένο μέσα σε ένα μικρό χώρο που γύρω γύρω έχει κάγκελα δεν είναι ελέυθερο. Επομένως όλοι μας είμαστε ένοχοι.
Δεν έχει για μένα σημασία αν πάμε και τα πιάνουμε εμείς ή απλά πάμε και τα αγοράζουμε. Είμαστε το ίδιο ένοχοι. Γράφοντας αυτά τα λόγια δεν θέλω να το παίξω ηθικός σε κανέναν.Αλλά παιδιά έτσι είναι. Είμαστε το ίδιο ένοχοι όλοι μας. Η διαφορά όμως για μένα ανάμεσα σε έναν εκτροφέα-αναπαραγωγό και σε κάποιον που απλά έχει αγριοπούλια είναι ότι ο εκτροφέας αναπαράγει τα δικά του πουλιά χωρίς πλέον να παίρνει μέρος στην καταστροφή της φύσης. Μεγαλώνει τα δικά του πουλιά με πολλύ κόπο αλλά με πολλύ περισσότερο με μεράκι. Η χαρά του είναι κάθε χρονιά να βγάλει μερικά πουλάκια στο κλαρί απλά για ικανοποίηση και μόνο. Πιστέψτεμε μα ένα βγάλει μα δέκα δεν έχει σημασία το νούμερο και δεν είναι ο σκοπός να βγάλει περισσότερα είναι μία ξεχωριστεί εμπειρία. Κακά τα ψέματα πριν 10-15 χρόνια που και το internet δεν υπήρχε αλλά και αυτοί που έβγαζαν κάποια δικά τους πουλιά ήταν λίγοι έπιαναν με την σέσουλά άγρια πουλιά. Τώρα όμως; Και περισσότεροι βγάζουν και στο internet βρίσκεις ότι θέλεις. Η τιμή των καρδερινών εκτροφής είναι μεγάλη σίγουρα.Αλλά πόσα πουλιά των 20 ευρώ θα πάρουμε για να μας ζήσουν 1 το πολύ 2?Μήπως λοιπόν τα λεφτά αυτά είναι περισσότερα; Μακάρι να υπάρχουν σύλλογοι που εκτρέφουν αγριόπουλα.Αυτό δεν είναι κάκό. Το καλύτερο όμως θα ήταν αυτοί οι σύλλογοι να μας ενημερώνουν πότε αφήνουν πουλιά;Νομίζω ότι δεν έχει γίνει ποτέ. Εξάλου τί να τα κάνουμε τόσα πουλιά. Στην φύση τα βρήκαμε από την φύση τα κλέψαμε από την στιγμή που φτάσαμε να τα αναπαράγουμε κιόλας ε τότε ας επιστέψουμε και κάτι πίσω. Ποτέ να μην εκτρέφουμε περισσότερα από αυτά που μπορούμε να φροντίζουμε. Ο κάθε άνθρωπος ας μάθει από τα λάθη του. Είναι προτιμότερο ένα γεράκι να τρώει στις 10 καρδερίνες τις 4 πάρα έναν άνθρωπο που στις 10 θα πιάσει 20.
 
.

γιατι φιλε δαμιανε διαφωνεις ολα ο ανθρωπος τα εχει αποποίηση ακομα και την φυση
 
.

Καταρχήν θα ήθελα να πώ οτι συμφωνώ με τον Ισίδορο που έχει δώσει την πιο σωστή και βαθύτερη απάντηση στην τελευταία του παράγραφο. Προσωπικά για εμένα σημασία δεν έχει η αγορά καρδερίνας εκτροφής ή άγριας αλλά η σωστή διαχείρηση της. Ας μάθουμε πρώτα τι είναι η καρδερίνα, τι θέλει μια καρδερίνα, πως αναπαράγεται, τι γίνεται με την ζωή της και μετά ας προβούμε στην απόκτησή της. Όταν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα παραπάνω τότε μπορούμε να απαντήσουμε και στο ερώτημα. Προσωπικά θα διάλεγα εκτροφής μόνο και μόνο γιατί έχω (αν δεν κάνω λάθος) περισσότερες πιθανότητες και να πάρω απογόνους αλλά και να την χαρώ περισσότερα απο μια άγρια που θα χτυπιέται απο εδώ και απο εκεί. Τώρα το αν τα γεράκια τρώνε τις καρδερίνες ή τα άλλα άγρια πουλιά τις σκοτώνουν μην ξεχνάμε οτι όλα υπάγονται στην διατροφική αλυσίδα.

Φιλικά
Γρηγόρης Αγγέλης
ΠΟΟ ΑΛ 66
Ιωάννινα
 
.

συμφωνω με το ισιδορο. Εζησα σε χρονια που οι παπουδες μας πηγαιναν με διχτυα και πιαναν 300 και 400 καρδερινες σε μια μερα. Οι πιο πολλες κατεληγαν μεζες για ουζο, μερικοι αρχισαν να μαζευουν για το τραγουδι, και πολλοι πεισματαρηδες προσπαθησαν για αναπαραγωγη. κανενα πουλι, ουτε και τα καναρια μπηκαν μονα τους σε κλουβι παρακαλόντας να τα αναπαράγουμαι. Ολοι ξεκίνησαν με αγρια.
στα καναρινια η αναπαραγωγη, οδηγησε σε καλο, γιατι σταματησε η λεηλασια της φύσης απο τα αγρια. ευχομαι το ιδιο να γινει και με τις καρδερίνες, αλλα οπως βλέπω θέλει ακομη καιρο. Πιστευω το ιντερνετ να βοηθήσει. Οταν ημουν 18, οδηγουσα 500-600 κμκαι αλλα τοσα επιστροφη με μια μηχανη 50cc για να παω να δω πως ζευγαρωνε καρδερινες καποιος, να μαθω και να προσπαθησω. τωρα υπαρχει και πληροφορηση και τα μεσα, και πιστευω οτι γρηγορα και οι καρδερινες θα αναπαράγωνται απο εκτροφεις σε αριθμο που οι τιμες θα ειναι χαμηλωτερες απο τις αγριες. Μη ξεχνατε οτι ο νόμος προβλεπει και κατασχεση όλων των μέσων που χρησιμοποιουνται για το πίασιμο πουλιων (μεχρι και το αυτοκινητο)οποτε αν υπαρχουν ανταγωνιστικες τιμες, τουλαχιστον δε θα γινεται αγριο-μαζεμα για εμπορία.
 
.

συμφωνω με το ισιδορο. Εζησα σε χρονια που οι παπουδες μας πηγαιναν με διχτυα και πιαναν 300 και 400 καρδερινες σε μια μερα. Οι πιο πολλες κατεληγαν μεζες για ουζο.
αυτο ειναι γεγονος😱
θυμαμαι ενα γειτονα μου που τις σκοτωνε με την καραμπινα κ μετα τις ετρωγε😡
αν ειναι ποτε δυνατον...
 
Back
Top