Ασθένειες Διαρροια σκετη νερο σε καρδερινα

ορεστης

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαρ 2007
Μηνύματα
99
Πόλη
Αθήνα
Απο 2 βδομαδες περιπουπρωτοπαρατηρησα μια ελαφρα αλλαγη διαθεσης μιας καρδερινας μου μια μικρη νωθροτητα και ενα αδυνατισμα τις φωνης της που σε λιγες μερες εξιλιχτηκε σε ελαφρο φουσκομα αν και ειχε διαθεση για φαγητοκαι πρωτη ετρεχε στην αυγοτροφη οταν εβαζα. Της εδωσα αγωγη με εσβ+βιτμνες κλπ κατοπιν συζητησης με φιλους και πηγε καλα δηλ ξαφουσκωσε ηταν κινητικη και σε καλη διαθεση αλλα η φωνη το ιδιο αδυνατη.Λογω επικαιροτηταςτων ακαρεων την επιασα πολλες φορες αλλα τιποτα ενδεικτικο.
Σε συζητηση με κτηνιατρο πιθανολογησε καποια κοινη λοιμωξη και μου συνεστησε αγωγη για το αναπνευστιο με καποια τετρακυκλινη <ευρεως φασματος> πραγμαπου εκανα στο πουλι απο την παρασκευη απογευμα. Σημερα ομως το πρωι πηγε ηκαρδια μου... στην κουλουρη.. Βλεποντας το ξανα φουσκομενο και εντελως ανορεχτο. Αφου το ξεχωρισα σε ενα τμημα του κλουβιου ειδα στο καινουργιο χαρτι που ειχα βαλει μετα απο λιγη ωρα να κανει κουτσουλια νερο που το νερο της να απλωνει πανω απο 10 ποντους στο χαρτι αχρωμο ακριβως σαν νερο και πολυ πολυ λιγο σκουρα γκρι κουτσουλια -λογικο αφου σημερα το πρωι δεν εφαγε ιδιαιτερα.Αυτην την στιγμη αφου την εβαλα σε ενα κλουβι(λιγο αδυνατη αλλα οχι κοιλια πρησμενη η μελανη ουτε καρινιασμενη ευτυχως...), την εβαλα μεσα στο σπιτι(στο σαλονι παρακαλω) διπλα στο καλοριφερ αυτη εχει κολησει στην μερια τοσο που νομιζω οτι αν μπορουσε θαμπαινε και μεσα σαυτο και της αρχισα αγωγη εσβ30 κατα τα γνωστα αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι κοκκιδια και τροφη μονο με σπορους+ βρωμη σπαμενη εξτρα + λιπαρους σπορους μειγμα περιλας, καναβουριου νιζερ, ηλιοσοπρο ξεφλουδισμενο.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ. Πιθανα αιτια της ασθενεια και αν εχει σχεση η αντβιωση που ηδη εδινα, πιθανη ασθενεια, διατροφικηκαι φαρμακευτικη αντιμετωπιση.
Προσωπικα πιθανολογω οτι το αιτιο εχει σχεση με διατροφη αλλα...
 
Φίλε Ορέστη πρώτα απόλα μην πανικοβάλεσαι. Το ότι έγκαιρα είδες το πουλί να έχει πρόβλημα νομίζω ότι είναι ένα βήμα μπροστά. Καταρχήν κράτησε μακρυά από το κοπάδι σου αυτό το πουλί. Κράτατο ζεστό όσο γίνεται περισσότερο αλλά όχι πολύ κοντά στο καλοριφέρ. Σε μία απόσταση που να ζεσταίνει το πουλί αλλά όχι να φτάνει και στο σημείο να σκάει από την ζέστη.Αν έχει πυρετό καταλαβαίνεις τί θερμοκρασία θα ανεβάζει. Προσπάθησε να το ταίζεις εσύ τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα γιατί μπορεί να μην τρώει. Τοποθέτησε την ποτίστρα χαμηλά καθώς και ένα κυπελάκι με φαγητό κάτω στο κλουβί γιατί μπορεί να μην έχει δύναμη να ανεβεί ψηλά.Από τι υποφέρει δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Ένα παρόμοιο πρόβλημα που αντιμετώπισα εγώ πιθανολογό ότι ήταν κρύωμα. Μπορεί να έχεις και εσύ το ίδιο πρόβλημα.Φρόντισε να παρατηρείς το πουλί να δεις τί θα τσιμπολογάει.Αυτούς τους σπόρους να του βάλεις στο κυπελάκι.
Υπομονή φίλε και εύχομαι όλα να πάνε καλά.
 
ορεστη το εσβ ενδυκνειεται πιο πολυ για σαλμενελλα και οχι κοκκιδια, επισης οι πολυβιταμινες δεν ενδυκνειονται μαζι με εσβ γιατι σε περιπτωση που εχει κοκκιδια το πουλι, τα κοκκιδια τρεφονται κυριως με βιταμινη Β οποτε αντι να σκοτωνεις τα μεγαλωνεις.
μαλλον θα ελεγα αφου δεν εχει πρησμενη κοιλια οτι εχει μυκητες βαλε οχι τετρακυκλινη αλλα οξυτετρακυκλινη{οξυβετ}που ειναι πιο ισχυρο αντιβιοτικο και πες μας τι εγινε
 
καλο θα ηταν να του δωσεις και ηλεκτρολητες η απευθειας στο στομα 2-3 σταγονες 3 φορες την ημερα η στην ποτιστρα ενα δυαλιμα σκονης almoral θα το βοηθηση να μην αφυδατοθη λογο της εντονης διαρροιας τωρα για τους μυκητες που αναφερθηκες φαρμακο πρωτης επιλογης ειναι η κετοκοναζολη αλλα η διαγνωση μυκητων του πεπτικου συστηματος σε ζωντανο πουλι ειναι πολυ δυσκολη!
 
astrapogiannos είπε:
ορεστη το εσβ ενδυκνειεται πιο πολυ για σαλμενελλα και οχι κοκκιδια
Το Esb3 ενδείκνυται για τη θεραπεία της κοκκιδίωσης και της κόρυζας. Επίσης, λόγω της αντιβακτηριακής του δράσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την θεραπεία της παστερελλωσης και της σαλμονέλας.
 
Ορέστη εύχομαι να έκανες σωστή επιλογή στην θεραπεία
γιατί μόνο μικροσκοπικά μπορεί να ελεχθεί το είδος
της ασθένειας που προκαλεί την διάροια. Θα έλεγα
να έδινες και O.R.S της Bogena, μια και ο κύνδινος τώρα
είναι η αφυδάτωση.
 
Τωρα γυρισα απ εξω για να το ριξω μια ματια πως παει και ενα ευχαριστω εκ μερους μου αρχικα. Η κατασταση εχει βελτιωθει αρκετα, και ηκουτσουλια του ειναι πιο συμπαγης γκριζομαυρη ευτυχως. ΠαιρνειΕΣΒ30 σεθεραπευτικη δοση μαζι με βιτ Κ+Α+D ΣΕ METALLIKO NERO . Που θ αλλαζεται δυο φορες την ημερα. Τουκανα λιγη τροφη <ημερας> με ρασκ και γαλα και λιγο μελι και σκορδονερο. Που προσθεσα λιγη σκονη ανθος ορυζης γιωτης -δημητρικο- και λιγη ξερη αυγοτροφη με πολλους σπορους απο το μειγμα πουπροαναφερα και λιγα πελετς για να καρδαμωσει, που τα τιμαει ευτυχως<δις> αυτη τη στιγμη μπροστα μου
Φιλικα
 
Back
Top