Γενικά Είμαι έγκυος, να αγοράσω Lovebird;

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουλ 2008
Μηνύματα
64
Πόλη
Νέα Ιωνία Μαγνησίας
καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την βοηθειά σας. εδώ και καιρό θέλω να αγοράσω Lovebird. το προβλημά μου είναι οτι είμαι δύο μηνών έγκυος και φοβάμαι αν θα έχω κάποιο πρόβλημα😱
αν ξέρει κάποιος ας μου πεί
 
καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την βοηθειά σας. εδώ και καιρό θέλω να αγοράσω Lovebird. το προβλημά μου είναι οτι είμαι δύο μηνών έγκυος και φοβάμαι αν θα έχω κάποιο πρόβλημα😱
αν ξέρει κάποιος ας μου πεί
Δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα. Εμένα η αδελφή μου είχε και 2 παπαγάλους και γάτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Ομως για να είσαι ήσυχη ρώτα τον γυναικολόγο σου. :D Με το καλό το μωράκι σου :)
 
Δεν θα εχεις κανενα προβλημα πιστευω, εκτος κι' αν σου εκδηλωθει καποιο ειδος αλλεργιας, η εγγυμοσυνη φερνει στην επιφανεια τετοιες 'ευαισθησιες' μερικες φορες! Οπως σου προτεινε η Μαιρη, μια ερωτηση στον γιατρο σου ειναι η πιο σωστη κινηση.
Να εισαι γερη και με το καλο να δεχτεις το μωρακι σου! 🙂
 
Sinxaritiria! Me to kalo!
Vevea kalitera na rotisis ton giatro sou...omos theoro an tha poulakia tha ta kratas kathara den tha pathis tipota oute esy oute to moraki... Omos meta apo ti genna mporei na sou ksipnane to moro...
Ayto prepei na to skeftis kai na exeis ena xor na ta vazeis gia na min akougontai poli dinata sto domatio tou morou...

Me to kalooooo Nikoletaa!
 
Σας ευχαριστώ παρα πολύ. Και εγώ πιστεύω ότι δεν θα έχω κανένα πρόβλημα. Απλά φοβάμαι λίγο γιατί είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη.
Σας ευχαριστώ για τις ευχές να είστε καλά και ότι επιθυμείτε...
 
Και εγώ δεν πιστεύω να έχεις κανενα πρόβλημα αλλά καλύτερα να ρωτήσεις τον γυναικολόγο σου. Με το καλό Νικολέτα και καλή λευτεριά:D, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα:).
 
Καταρχήν,ύπομονή στον δύσκολο αλλά και ευχάρηστω δρόμο σου.
Εγω με την κυρά Ελλη δεν είχαμαι κανένα πρόβλημα, αν και δεν τα πολύ πλησίαζε.:)
 
Εμένα το μόνο που με υποχρέωσε ο γιατρός μου να κάνω είναι να βάζω γάντια όταν τα περιπιούμαι και γενικά να μην έχω πολύ στενές επαφές ειδικά με τον ζακό μου. Καλύτερα βέβαια ρωτα τον δικό σου γιατρό για σίγουρα.
 
Η δική μου γνώμη είναι αν δεν έχεις γάτα η παπαγαλάκι καλό θα ήταν να μην αποκτήσεις τώρα που είσαι έγκυος γιατί αυτά τα δυο ζώα ενοχοποιούνται για το παράσιτο σπορόζωα Toxoplasma gondi που αν διαβάσεις για το τι προβλήματα μπορεί να έχει το μωρό θα πάθεις πλάκα.
Μην ξεχνάς ότι και από κρέας που δεν έχει μαγειρευτή καλά μπορείς να το πάθεις, γενικά θέλει προσοχή μεγάλη
Ρώτα και τον γιατρό σου και κάνε αυτό που νομίζεις καλύτερο καλή λευτεριά σου εύχομαι
Τοξοπλάσμωση - Βικιπαίδεια
 
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι και ότι καλύτερο να αποκτήσεις κατοικίδιο. Ότι ζωάκι και να φέρεις σπίτι δεν μπορείς να ξέρεις τί αρρώστια πιθανόν να κουβαλάει. Όταν έχουμε ένα παπαγάλο από πριν δεν υπάρχει πρόβλημα από τη στιγμή που το πουλί είναι υγιές, αυτό όμως δεν μπορεί κανείς να στο εγγυηθεί για ένα πουλί που το αγοράζεις τώρα. Η γνώμη μου είναι αν θες Lovebird να το αγοράσεις όταν θα γίνει το μωράκι σου πάνω από 1 χρόνου με το καλό. Σε κάθε περίπτωση πάρε τη γνώμη του γυναικολόγου σου (ή αργότερα του παιδιάτρου) και ενός κτηνίατρου.
 
εξαλλου θα ειναι τοσο γεματο το προγραμμα σου τους πρωτους μηνες που δεν θα προλαβαινεις να φας που λεει ο λογος ποσο μαλλον να φροντιζεις και κατοικιδια. ασε να παρασει λιγος καιρος πρωτα να δεις πως θα ειναι τα ωραρια σου κατανεμημενα και βλεπεις. με το καλο να ερθει και το μωρακι!
 
Πωλίνα μόλις ήρθα από τον γιατρό μου. Μου είπε καλό είναι να είμαι μακριά από ζωάκια μέχρι το μωρό μου να κάνει τα πρώτα εμβόλια για να έχει αντισώματα...
 
Πωλίνα μόλις ήρθα από τον γιατρό μου. Μου είπε καλό είναι να είμαι μακριά από ζωάκια μέχρι το μωρό μου να κάνει τα πρώτα εμβόλια για να έχει αντισώματα...
Είδες αυτό που σου είπα χθές, οτι το καλύτερο είναι να ρωτήσεις τον γυναικολόγο σου. Οπότε να έρθει με το καλό το μωράκι σου και μετά βλέπεις. Αυτό που προέχει είναι η υγεία του μωρού:)
 
Έτσι είναι ιδίως αν τα ζώα είναι καινούργια και δεν ξέρεις που που κρατάει η σκούφια τους.
Η μικρή μου πάντως από μικρή είχε επαφή με το γέρο σκύλο μου μια χαρά τα πήγε.
Από τότε που πήγε σταθμό τρέχουμε :D
 
Πρώτα από όλα, συγχαρητήρια! Σου εύχομαι μία καλή εγκυμοσύνη και καλή λεφτεριά!
Καλύτερα να ρωτήσεις τον γυναικολόγο σου, εκείνος θα σου πει, αν και οι περισσότεροι δεν βλέπουν τα κατοικίδια σε αυτήν την φάση που είσαι με καλό μάτι, εκτός αν οι ίδιοι φροντίζουν ζώα.
Καλό πάντως είναι να προσέχεις, γιατί το ανοσοποιητικό στις εγκυμονούσες είναι πιο ευαίσθητο σε αλλεργίες που οφείλονται στο πτέρωμα των πουλιών.
Οπως είπε ο Βασίλης, πρόσεχε το τοξόπλασμα. Υπάρχει αιματολογική εξέταση για την ανίχνευσή του και επαναλαμβάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το ότι βγαίνει αρνητική δεν σημαίνει τίποτα. Αυτό γιατί τοξόπλασμα κολλάει κανείς από πτηνά, γάτες και από πλημμελώς πλυμμένες σαλάτες. Να μην τρως ωμές σαλάτες, μόνο βραστές (όπως πατατοσαλάτα ή παντζαροσαλάτα) ή λαχανικά στον ατμό, π.χ. Πατάτες, καρότα, κολοκυθάκια, μπρόκολο, κουνουπίδι...
Κι όπως σωστά έγραψε κι ο Δημήτρης Πετρόπουλος, όταν με το καλό γεννηθεί το μωρό, δεν θα προλαβαίνεις να δεις τα νώτα σου! Το ξέρω από προσωπική εμπειρία, χα χα! Ο παιδίατρος θα θέσει τις αντιρρήσεις του, γιατί τα μωρά είναι πολύ ευαίσθητα. Κι αν σου πει να το απομακρύνεις από το σπίτι σου, θα στενοχωρεθείς πολύ γιατί θα έχεις εν τω μεταξύ δεθεί μαζί του. Οταν με το καλό το παιδάκι σου μεγαλώσει, θα πάτε να το διαλέξετε παρέα! Το σκέφτηκες αυτό;
Να προσέχεις και να κοιμάσαι! Το ξενύχτι δεν θα σου λείψει, αλλά ο ύπνος ναι.
 
xμμ... Το μωρό δεν αποκτάει αντισώματα με τα εμβόλια όμως,έχει ήδη αντισώματα απο το θηλασμο!
Σε κάθε περίπτωση, είναι θέμα προσωπικό αν ακούσεις ή οχι το γιατρό σου, δεδομένου οτι οι γνώμες, διίστανται στον τομέα "κατοικίδιο και εγκυμοσύνη".
Και τι θα κάνεις αν αργότερα ο παιδίατρος πεί οτι δεν πρέπει να υπάρχει κατοικίδιο στο σπίτι μέχρι το μωρό να πάει... φαντάρος; Μη γελάς,έχει ειπωθεί ΚΑΙ αυτό!
... Και τότε οι αγρότισσες που ζουν και έχουν καθημερινή φροντίδα στα ζώα τους και τα πουλερικά τους τι πρέπει να κάνουν; Να αλλάξουν επάγγελμα;
 
Back
Top