Γενικά Είμαι περήφανος κάτοχος 2 υπεροχών καρδερίνων

Να σαι σιγουρος, ηδη Σεπτεμβρη εχω ραντεβου στη Λεμεσο με εκροφεα καρδερινας, ο οποιος ειναι και ο μοναδικος αντιπροσωπος της ornitalia στο νησι. Λατρεια αυτα τα πουλια.
Τέλεια, σου εύχομαι τα καλύτερα. Από εκεί είχες πάρει το ζευγαράκι σου;
 
Τάσο, επειδή δεν μπορώ να δω καλά τις φωτό, ζει και το τρίτο που ήταν νωχελικό, έτσι δεν είναι;
 
Ρε συ (με την καλη εννοια το ρε ) ξερεις τι αγχος περναω; και ετυχε να εχω τα γεννητουρια μεσα σε περιοδο world cup που ειναι η δουλεια μου, λειπω ολη μερα απο το σπιτι, ξυπναω πριν βγει ο ηλιος για να προλαβω να δωσω αυγο μη τυχον και τα ταισει μονο σπορους, και μετα στις 10:00 μεχρι το βραδυ ολη μερα στη δουλεια. Σε ολη τη διαρκεια που ειμαι σπιτι καθομαι κατω απο το κλουβι και τα κοιταζω . Καποια στιγμη θα σκασουν τα πουλακια απο το δικο μου ματι.
 
Με εμενα, οταν ανεβηκα στο κλουβι, εκατσε απεναντι μου φουσκωμενη για επιθεση, και επειδη ο αρσενικος ειναι φουλ πυρωμενος τον κυναγαει. Τα μικρα μεχρι στιγμης τα εχει ταισει 2 φορες εκτος απο το ορθιο.
 
Όταν με το καλό απογαλακτιστουν τα μικρά και εφόσον δεν θα πας σε νέα γέννα, θα ψάξεις για ψεύτικα διακοσμητικά φυτά.
 
απο οτι εχω καταλαβει δεν χρειαζονται ουτε αυτα που εχω. Απλα θελω να βγουν τα μικρα απο την φωλια και να βγαλω τα φυτα μετα.
 
Η καημενη, δεν ξερει ποιο να πρωτοταισει.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Το πρωι 6:00 το ενα μικρο εκανε βολτες στα κλαρια, μεχρι να κανονισω τα καναρινια τον παπαγαλο και να βρασω αυγα, ξαναπηγε μεσα στη φωλια. Και χαρηκα οτι κλαρωσαμε.
 
Μπράβο που κλάρωσε! Με το καλό και τα υπόλοιπα.
Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να θίξω το θέμα του επόμενου κύκλου αναπαραγωγής. Νομίζω ότι είχες πει ότι δεν θα αφήσεις το ζευγάρι για επόμενη γέννα εφέτος. Παρόλα αυτά, θα σου πω ότι τα πουλιά δεν ειναι κάθε χρόνο το ίδιο αποδοτικά σε σχέση με την αναπαραγωγή, με τα χρόνια φυσικά η ικανότητα τους μειώνεται και γενικά οι καρδερίνες εκτροφής ειναι ιδιαίτερα ευάλωτες τις εποχές που η υγρασία ειναι αυξημένη και κατά την πτερόρροια επίσης. Και τέλος οι καρδερίνες εκτροφής ειναι λίγες, απελπιστικά λίγες κι ακριβές, με αποτέλεσμα να αιχμαλωτίζονται.
Μήπως, να σκεφτόσουν να άφηνες τα πουλάκια και για μια επόμενη γέννα, αν έχεις στο νου σου γνωστούς σου για αποδέκτες τους, που θα αποτολμουσαν κι εκείνοι ζευγάρωμα των απογόνων σου το επόμενο έτος; Όταν λέω γνωστούς σου, δεν εννοώ απαραίτητα φίλους σου, αλλά άτομα σαν εσένα, υπεύθυνα που να αγαπούν αυτό το είδος.
 
Γιαννη μου ευχαριστω για τα καλα σου λογια, βλεπω καθαρα οτι ο αρσενικος ειναι φουλ πυρωμενος, βλεπω και μερικα πλεον μαλωματα και κυνηγητά μεταξυ του ζευγαριου, δεν ειναι ομως κατι εντονο, διοτι βλεπω οτι η θηλυκια ταιζει κανονικα τα μωρα, και ο αρσενικος δεν πειραζει τα μωρα και την φωλια παρα το πυρωμα του, ολα αυτα μεχρι σημερα βεβαια. Ειχα την εντυπωση οτι και οι καρδερινες εχουν την ιδια περιοδο με τα καναρινια την πτεροροια τους, μετα εμαθα (διαβασα) οτι ο πιο αναπαραγωγικος μηνας ειναι μεταξυ Ιουνιου με μεσα Ιουλιου, ετσι αν απογαλακτιστουν τα μωρα σωστα και θελει το ζευγαρακι να προχωρησει σε νεα γεννα εγω δεν εχω προβλημα, μεγαλη μου χαρα, παρατηρησα επισης οτι ο αρσενικος δεν πρεπει να ειναι του 2015 που μου ειπε ο εκτροφεας μου (τον οποιο εκτροφεα δεν ειμαι σε επαφη διοτι εκανα hard reset το κινητο μου και χαθηκαν πολλες απο τις επαφες μου )αλλα λογω χρωματος δακτυλιδιου ( κοκκινο) ειναι 2012 , εκτος αν του φορεσαν ενα δακτυλιδι στην τυχη.Εγω δεν ειμαι απο την Κυπρο αλλα ζω πολλα χρονια εδω, μεγαλο κυκλο δεν εχω, και ειδικα ο κυκλος που εχω αναπτυξει δεν ειναι "φιλικος " προς τα πουλια, αν θυμασαι το thread που ειχε ανοιξει εδω, οτι πρεπει να χαριζουμε η να πουλαμε πουλια της εκτροφης μας, θα θυμασαι οτι ειχα πει οτι εγω ενω ειμαι υπερ αυτης της ιδεας (και θα συμφωνησω με το δικο σου ποστ πιο πανω, ειδικα με τις καρδερινες εκτροφης ΠΡΕΠΕΙ να γινεται) αλλα εμενα διστυχως δεν μου παει η καρδια να το κανω, ποσο μαλλον οταν δεν εχω καποιο γνωστο να θελει να φροντισει τα πουλια, και ουτε θα ηθελα να μπω σε διαδικασια να βαλω αγγελια (ασχετα εγω δεν δακτυλιδωνω κιολας).Απο Σεπτεμβρη αν ολα πανε καλα θα εχω αλλο ενα ζευγαρακι, ετσι ωστε να μπορω να ανανεωνω και τα αιματα, εαν παλι "καταλαθως" μου ξεφυγει η ανναπαραγωγη, μισα κλουβια σπιτι μου, και τα αλλα μισα στο σπιτι των γονιων μου.
 
αλλα λογω χρωματος δακτυλιδιου ( κοκκινο) ειναι 2012
Την αντιστοιχία χρώματος δαχτυλιδιού και χρονολογίας ακολουθούν μόνο οι σύλλογοι μέλη της COM. Εάν το δαχτυλίδι δεν είναι κάποιου συλλόγου, τότε το χρώμα μπορεί να είναι τυχαίο και να μην έχει σχέση με τη χρονολογία.
 
Ισως, κπο την ημερα που τα εχω παρει δεν τα εχω αγγιξει (δεν χρειαστηκε) για να δω τι γραφει το δακτυλιδι, σιγουρα παντως η θηλυκια εχει μπλε που ειναι του 2017. Οταν απογαλακτιστουν τα μικρα θα αναγκαστω να κοψω τα νυχια του αρσενικου, ετσι θα μπορω να διαβασω τι γραφει.
 
Εάν το δαχτυλίδι δεν είναι κάποιου συλλόγου, τότε το χρώμα μπορεί να είναι τυχαίο και να μην έχει σχέση με τη χρονολογία.
Ακόμη κι αυτά τα μηδενικά δαχτυλίδια συνήθως κρατούν τα χρώματα της χρονιάς... αλλά κι αυτό να μην ισχύει έχουν σίγουρα γραμμένα πάνω τους έτος μαζί με τα νούμερα κατά α/α.
 
Back
Top