Γενικά Εκτροφείς Ιθαγενών Πουλιών - Μέλη του PetBirds

Stavros

Administrator
Staff member
Εγγραφή
7 Απρ 2006
Μηνύματα
20.400
Στο συγκεκριμένο θέμα συγκεντρώνουμε τους εκτροφείς Ιθαγενών Πουλιών που βρίσκονται ανάμεσα στα μέλη μας. Με τον όρο "εκτροφέας" δεν εννοούμε μόνο όσους ασχολούνται επαγγελματικά με τα Ιθαγενή, αλλά γενικά όλους όσοι ασχολούνται με τα Ιθαγενή αναπαράγοντας τα ως χόμπι.

Εάν έχετε ένα ή περισσότερα πουλιά τα οποία φροντίζετε χωρίς να αναπαράγετε, παρακαλούμε να μη συμμετέχετε στο συγκεκριμένο θέμα.

Η καταχώρηση των πληροφοριών μπορεί να γίνει αναφέροντας το είδος των Ιθαγενών Πουλιών που εκτρέφετε και όποια άλλη σχετική πληροφορία, όπως τον αριθμό των πουλιών που κατέχετε, πόσα χρόνια ασχολείστε, που στεγάζονται και γενικά όποια άλλη πληροφορία θέλετε να μοιραστείτε.

Παρακαλούμε κρατήστε το θέμα καθαρό από μηνύματα που δεν αφορούν στην υποβολή των στοιχείων που αναφέρθηκαν.
 
Πρώτα πρώτα ό,τι κάνω, τώρα κ στο μέλλον, πάντα σε ερασιτεχνικό επίπεδο!

Πρώτη φορά έφετος με καρδερινάκια balcanica (εκτροφής):
Δύο (2) ζεύγη
Προετοιμασία αναπαραγωγής και αναπαραγωγή: εσωτερικά
Πτερόρροια: εξωτερικά
12 πουλιά σύνολο
6 κλαρωμένα (τα 5 σχεδόν έχουν τελειώσει πτερόρροια το 6ο ακόμα δεν ξεκίνησε!)
 
Καλησπέρα! Σε ερασιτεχνικό επίπεδο κι εγώ από το 2011 εκτρέφω καρδερίνες balcanica και από πέρυσι φλώρια μεταλλαγμένα. Φέτος από 3 ζευγάρια καρδερίνες πήρα 15 πουλιά εκ των οποίων τα 14 είναι εν ζωή και περνάνε πτερόρια. Στα φλώρια από 1 ζεύγος αχάτες πήρα μόνο ένα πουλί κυριώς από λάθος δικό μου.
 
Σε ερασιτεχνικό επίπεδο κι εγώ, για πρώτη φορά φέτος προσπάθησα την αναπαραγωγή καρδερίνας balcanica με ένα ζευγάρι (το ζευγάρι είναι εκτροφής), τα πουλιά βρίσκονται όλο το χρόνο έξω.

Το τελικό αποτέλεσμα όμως δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικό… είχα δύο γέννες με 8 ένσπορα αυγά (4&4) πήρα τρία πουλάκια αλλά δεν επέζησε κανένα, και επειδή από τα λάθη μας μαθαίνουμε, του χρόνου ελπίζω να τα πάω καλύτερα, η προσπάθεια συνεχίζεται…..
 
Καλησπέρα και από εμενα. Κανω εκτροφή καρδερίνων major(αρχέγονες και μεταλλαγμένες) από το 2012. Η εκτροφή γίνετε στο σπιτι μου εξωτερικη... Κάθε χρονο βαζω για αναπαραγωγή από 5 ως 7 ζευγάρια με αποτέλεσμα από 25ως 40 μικρα μεχρι τωρα.
 
Χαίρετε,
Κάνω ερασιτεχνικά εκτροφή Καρδερίνας Major για πρώτη μου χρονιά, έχω ξεκινήσει με 4 ζευγάρια και ως ώρας τα αποτελέσματα είναι διόλου ευκαταφρόνητα! Καλή συνέχεια σε όλους
 
Θα γράψω και εγω για τα δικά μου ζευγαρακια που εχω στην κατοχη μου. Είμαι και θα παραμείνω ερασιτέχνης. Ξεκίνησα με ένα ζευγάρι μπαλκανικα το 2017 και φέτος και για συνέχεια θα έχω τέσσερα ζευγάρια. Ευχομαι σε όλους καλή επιτυχία με υγεια!
 
Καλησπέρα σας, ανηκω και εγω στους ερασιτέχνες εκτροφείς και ειμαι μελος του συλλόγου ΠΣΕΠΠ με αριθμό G337. Φιλοξενώ 1 ζευγάρι παράδεισια ζεβρακια από τα οποία έχω πάρει κ απογόνους,1 ζευγάρι καναρινια κόκκινα, 1 ζευγάρι κοκατιλ, 1 ζευγάρι bungie και τέλος ένα ζευγάρι ringneck τα οποία όμως είναι πολύ μικρά ακόμη για αναπαραγωγή.. Εύχομαι σε όλους μας καλή επιτυχία και υγεία στους φτερωτους φίλους μας
 
Back
Top