Γενικά Εκτροφείς καναρινιών, μέλη του PetBirds

Stavros

Administrator
Staff member
Εγγραφή
7 Απρ 2006
Μηνύματα
20.400
Στο συγκεκριμένο θέμα συγκεντρώνουμε τους εκτροφείς καναρινών που βρίσκονται ανάμεσα στα μέλη μας. Με τον όρο "εκτροφέας" δεν εννοούμε μόνο όσους ασχολούνται επαγγελματικά με τα καναρίνια, αλλά γενικά όλους όσοι ασχολούνται με τα καναρίνια αναπαράγοντας τα ως χόμπι.

Εάν έχετε ένα ή περισσότερα πουλιά τα οποία φροντίζετε χωρίς να αναπαράγετε, παρακαλούμε να μη συμμετέχετε στο συγκεκριμένο θέμα.

Η καταχώρηση των πληροφοριών μπορεί να γίνει αναφέροντας το είδος των καναρινιών που εκτρέφετε και όποια άλλη σχετική πληροφορία, όπως τον αριθμό των πουλιών που κατέχετε, πόσα χρόνια ασχολείστε, που στεγάζονται και γενικά όποια άλλη πληροφορία θέλετε να μοιραστείτε.

Παρακαλούμε κρατήστε το θέμα καθαρό από μηνύματα που δεν αφορούν στην υποβολή των στοιχείων που αναφέρθηκαν.
 
Καλησπέρα, αν και δεν συγκαταλέγομαι στους εκτροφείς με την επαγγελματική έννοια του όρου, αλλά στους ερασιτέχνες, εκτρέφω καναρίνια χρώματος και συγκεκριμένα λιποχρωμικά κόκκινα μωσαικά καναρίνια.

https://community.petbirds.gr/media/users/stfns.19109/
 
Εκτροφεας με την ευρύτερη έννοια του όρου ασφαλώς και δεν είμαι. Έχω όμως μεγάλη αγάπη για τα καναρίνια και ερασιτεχνικά εκτρεφω λευκά λιποχρωμικα, κίτρινα λιποχρωμικα και κοινά καναρίνια. Φέτος θέλω να επακταθω και στα κόκκινα λιποχρωμικα και για αρχή σκέφτομαι να αποκτήσω ένα ζευγαράκι σύντομα.
 
καλησπέρα και από μένα στην παρέα! Δεν θεωρώ τον εαυτό μου εκτροφέα,όχι ακόμη τουλάχιστον.. Αγαπώ τα καναρίνια τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου! αυτή την στιγμή έχω δύο πολύ καλά ζευγάρια GLOSTER και ένα πολύ καλό ζευγάρι TIMBRADO,έχουν εγκλιματιστεί στον χώρο τους (τα έχω έξω σε Νοτιοανατολική βεράντα και έχω πάρει όλα τα μέτρα για την προστασία τους)και σε περίπτωση που πέσει πολύ η θερμοκρασία.. Τα βάζω μέσα στο σπίτι.Ασχολούμαι περίπου 2 χρόνια με την εκτροφή καναρινιών.. Και δεν σκοπεύω να τα αφήσω! Μάλιστα διαβάζω αρκετά και ενημερώνομαι συνεχώς! Και μην ξεχνιόμαστε, άλλωστε,έχω και σας.. Την πιο δυνατή παρέα!
Και τα τρία ζευγάρια βρίσκονται σε συντήρηση και προετιμασία για τη νέα σαιζόν!

11/4/2016
Προς ενημέρωσιν του πιο πάνω θέματος μου.. Από τον Δεκέμβριο του 2015, αποτελώ μέλος του Σ.Φ.Ω. Π (ΕΟΟ V148) και εκτρέφω καναρίνια GLOSTER.
 
Καλησπέρα παιδιά! Σε ερασιτεχνικό επίπεδο πάντα ασχολούμε με καναρίνια timbrado με τα οποία ασχολούμε και διαγωνιστηκά. Επίσεις έχω και λίγα κόκκινα λιποχρωμικά και κόκκινα μωσαικά αλλά όχι σε εκθεσιακό επίπεδο.
 
Καλησπέρα και από εμένα, δεν είμαι επαγγελματίας, ασχολουμαι με την εκτροφή καναρινιων χρώματος με στόχο το καλυτερο εκθεσιακό επίπεδο των πουλιων.Ή εκτροφή μου είναι σε εσωτερικό χώρο (όχι υπόγειο) και έχω τα εξής πουλάκια, αχατες τοπαζιο κίτρινο μωσαϊκό, φαιό κίτρινο έντονο, αχατες κόκκινο μωσαϊκό, μωσαϊκά κόκκινα και κιτρινα.
 
Γεια σας κι από μένα! Ερασιτέχνης κι εγώ στην αναπαραγωγή καναρινιών. Πέρσι ξεκίνησα δειλά-δειλά. Αυτή τη στιγμή έχω 3 ζευγάρια κόκκινα λιποχρωμικά και κοινά καναρίνια. Φέτος ελπίζω να αναπαράγω και τα 3 ζευγάρια και να αυξηθεί ο αριθμός νεοσσών σημαντικά..
 
Γεια σας και απο εμένα. Εκτρέφω ερασιτεχνικά καναρίνια Tibrando και χαρίζω τους απογόνους τους. Από Οκτώβρη έως Απρίλιο έχω δύο,ζευγάρια. Από Απρίλιο έως Οκτώβρη συνήθως φροντιζω περίπου 20 πουλιά. Προσπαθώ να τα αφήνω να κάνουν μονο δύο γέννες και οχι παραπάνω, γιατι έτσι αποφεύγω τη μεγάλη εξάντληση των γονέων, αλλά επισης πρέπει και να έχω εξασφαλίσει τα μελλοντικά σπίτια των μικρών. Συνήθως καταρτίζω έναν κατάλογο ανθρώπων που ενδιαφέρονται για καναρινι πριν μπει η περίοδος της αναπαραγωγής. Δεν ειμαι μέλος κάποιου συλλόγου, δε μετέχω σε διαγωνισμούς, αλλά απο τη γεννησή τους οι νεοσσοί έχουν πρόςβαςη σε εκπαίδευση οχι μονο απο,τους πατεράδες τους, αλλα και μέσω cd πρότυπων ήχων της φυλής τους. Τα πουλάκι μου διαβιώνουν μονίμως σε εξωτερικό περιβάλλον προστατευμένο απο τις καιρικές συνθήκες και τα αρπακτικά.
 
Καλησπέρα και από εμένα! Εκτροφέας επαγγελματίας δεν είμαι, ούτε είμαι γραμμένος σε κάποιο σύλλογο. Ασχολούμαι με αναπαραγωγή καναρινιών 2 χρόνια και του χρόνου θα βάλω 2 ζευγαράκια timbrado και 2 ιζαμπέλα κόκκινο μωσαικό. Τα καναρίνια βρίσκονται όλο το χρόνο σε εξωτερικό μέρος (μπαλκόνι).Αυτή τη στιγμή έχω 12 πουλάκια στην κατοχή μου.
 
Καλημέρα, είμαι ερασιτέχνης εκτροφέας καναρινιών φωνής timbrado και μέλος της Ε.Λ.Ι. Τ. http://www.elit-timbrado.gr/ Ασχολούμαι περίπου 20 χρόνια με τα καναρίνια σχεδόν συνεχόμενα, αλλά με τη συγκεκριμένη ράτσα φωνής τα τελευταία 3 χρόνια, πριν είχα κυρίως κοινά. Τα πουλιά τα έχω στη βεράντα όλο το χρόνο, ενώ αυτή τη στιγμή έχω 18 συνολικά, εκ των οποίων τα 8 φετινά αρσενικά θα τα κατεβάσω στους διαγωνισμούς του συλλόγου μου από τέλη Νοέμβρη κι έπειτα. Στο σύνδεσμο που ακολουθεί έχω φωτογραφίες, βίντεο, πληροφορίες απο την περασμένη αναπαραγωγική περίοδο και μετά.. https://community.petbirds.gr/threads/Αναπαραγωγή-timbrado-classico-2015.22911/
 
Kαλησπέρα σε όλη την παρέα... λέγομαι Σταθόπουλος Διονύσης, ασχολούμαι με την εκτροφή καναρινιών Τimbrado από το 2012 και είμαι μέλος της Ε.Λ.Ι. Τ. (ΚΩΔ. st15 )... φέτος έβαλα 8 ζευγάρια και πήρα περίπου 70 μωρά, αυτή την περίοδο τ'αρσενικά βρίσκονται σε φάση εκπαίδευσης για τους επερχόμενους διαγωνισμούς τους συλλόγου...
 
Καλησπέρα συνεκτροφείς. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι κυρίως με την εκτροφή Japan Hoso και μεταλλαγμένων καρποντάκων.
Οι προσπάθειες μου όσον αφορά τα Japan Hoso είναι πλέον η παραγωγή και η διασπορά ικανού αριθμού κόκκινων δειγμάτων αυτής της ράτσας που μου πήρε χρόνια να σταθεροποιήσω.
Τώρα που τα κόκκινα Japan Hoso είναι πραγματικότητα και η παρουσία τους στις Εκθέσεις είναι γεγονός χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα (όπως κάποιοι μη γνώστες προέβλεπαν), εστιάζω τις προσπάθειες για την απόκτηση σατινέ Japan Hoso.
Σε αυτή τη περίπτωση μπορεί πράγματι να υπάρξουν σχετικά βάσιμες αντιρρήσεις για τη παρουσία τους στις Εκθέσεις αφού η λογική κατάταξη τους σε κατηγορία είναι αυτή των μελανινικών.
Φέτος, απόκτησα τα πρώτα αξιοπρεπή δείγματα σατινέ και φορέων σατινέ Japan Hoso. Ελπίζω με λίγη τύχη τον επόμενο χρόνο να αυξηθούν τόσο ώστε να παραμείνω αισιόδοξος ότι θα σταθεροποιηθούν σε 4 με 5 χρόνια.
 
Καλησπερα και εγω ανηκω στους ερασιτεχνες εκτροφεις καναρινιων timbranto απο φετος, εγινα προσφατα μελος στον ΣΥ. Κ.Φ. Ε με κωδικο Τ108 .
Τα καναρινια μου τα εχω σε εσωτερικο χωρο και περιμενω πως και πως να τελειωσουν την πτεροροια τους και να χαλαρωνω πινοντας τον καφε μου ακουγοντας τα!
 
Καλησπέρα σας και από μένα από την όμορφη χιο. Και εγώ ασχολουμε καθαρά και μόνο από χόμπι και από αγάπη για τα καναρίνια και ασχολούμαι περισσότερο με Καναρινια χρώματος κόκκινου παράγοντα. Πρόσφατα δημιουργήσαμε με έδρα την Χίο το σύλλογο Φοπ Βορείου Αιγαίου με κοδικο εκτροφέα FPO VA008και πάμε να κάνουμε σιγά σιγά ένα δυνατό ξεκινημα και πιστεύω με μεράκι και υπομονή όλα θα γίνουν. Εκτρεφω κόκκινους αχατες, κόκκινα μωσαικα, αχατες τοπαζιο, σατινε και Ιζαμπέλ Όλα σε μωσαϊκό κόκκινο λίγα φαιό κοκκκινα Μωσαικα και λίγα καφέ κόκκινα μωσαικά!
 
Καλησπέρα και από εμένα. Ειμαι σχετικά πολύ νέος στην περιποίηση (εκτροφή)καναρινιών. Εχω είδη 2ζευγαρια Gloster. Και θα προσπαθήσω κάνω ότι καλητερω μπορώ να κρατήσω τα στάνταρ της ράτσας

Πρόσφατα έγινα μέλος στην Α.Λ. Ο. Π ΚΩΔ.511
 
Back
Top