Εκτός από πουλιά, έχετε άλλα κατοικίδια ζώα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ποιο/α κατοικίδια έχετε, εκτός από πουλιά;

  • Σκυλιά

  • Γάτες

  • Ερπετά

  • Υδρόβια - Αμφίβια (ψάρια, χελώνες κ.α.)

  • Τρωκτικά

  • Κουνέλια


Τα αποτελέσματα εμφανίζονται αφού ψηφίσετε.
σημερα απεκτησα το τζενακι, ενα γατακι 2 μηνων. αναμενονται φωτο.
 
μαρια σε αυτο που λεει ο πετροs εχει δικοιο. ημουν σε καποιο φορουμ με ενυδρεια και πολλη ειρωνεια επεφτε.
 
Σάκη μου, έχω μια εντύπωση (δεν έχω κάνει και διατριβή επί του θέματος) αλλά δεν θα συμφέρει εσάς τους άνδρες.
Η γνώμη μου είναι πως είναι ένας χώρος ανδροκρατούμενος και γι αυτό δεν υπάρχει η κοινωνική ισορροπία που υπάρχει στα πουλιά ας πούμε που είμαστε ανακατεμένοι.
Άντρες οι περισσότεροι, μεταξύ τους έχουν πιο τραχιά συμπεριφορά. Όταν μπαίνουμε εμείς οι γυναίκες με το ψαράκι και τα γούτσου γούτσου ή κάποιοι πιο ευαίσθητοι άνθρωποι μας βλέπουν λίγο περίεργα
Η αντίθετη έκφραση του ίδιου πράγματος είναι με τις γάτες που είναι κατά κύριο λόγο γυναίκες.
 
Μμμμμ... όταν αποφάσισα να πάρω σκύλο φύλαξης πριν από 4 χρόνια θεώρησα πως έπρεπε να συμβουλευτώ τα παιδιά του dogsforum μια και δεν είχα καθόλου πείρα.. Παρ' ότι τους εξήγησα οτι έμενα μόνη και ο σκύλος ήταν απαραίτητος αφού κάποιος προσπαθούσε για αρκετό καιρό κάθε βράδυ να μπει στο σπίτι μου όσο ήμουν μέσα, ο έξυπνος της παρέας μου έδωσε την ακόλουθη απάντηση: φιλαράκι μείνε με τον παπαγάλο και μέχρι εκεί γιατί οι σκύλαροι είναι για άλλους.. Ο παπαγάλος κάνει καλή παρεούλα, κάθεται και στον ώμο σου άμα λάχει...
Είχαν και συνέχεια οι χοντράδες αλλά θα σταματήσω εδώ για να μην χαλάσει και πάλι η διάθεσή μου.. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να πω οτι είναι όλα τα μέλη έτσι, αντιθέτως με βοήθησαν πολύ προτείνοντάς μου εκτροφέα. Η αλήθεια είναι όμως οτι δεν μπορεί κανείς να υποτιμάει τα πτηνά ως pets γιατί σου προσφέρουν στιγμές απίστευτης ευτυχίας και γαλήνης... Όσο για την ροττβαϊλερίνα μου, παρ' ότι άσχετη, την μεγάλωσα με πολλή αγάπη και την εκπαίδευσα άψογα!
ΥΓ. Όση εμπειρία και αν έχουν κάποιοι δεν έχουν δικαίωμα να σνομπάρουν ή να υποτιμούν τους υπόλοιπους.
 
Έτσι είναι, όσα και να ξέρει κάποιος, πάντα θα υπάρχει κάποιος άλλος να γνωρίζει κάτι που αυτός αγνοεί.
Αν έχουμε αυτό στο μυαλό μας θα είμαστε πάντα σεμνοί.
Να σου ζήσουν τα ζωάκια σου Ζωή!
 
Μα ολους; Γεννησαν αρκετες γατες. Αν τις βαλουμε αυτες μεσα θα πρεπει να βγουμε εμεις εξω :).. Να σημειωσω πως το ασπρο με βουλες που φαινεται ηταν αδεσποτο.. Στην αρχη δεν το ηθελαν.. Σιγα σιγα βρηκε και μητερα :)...
 
Αριάδνη μου πρέπει όσες μπορείτε να τις στειρώνετε, τουλάχιστον τις αρσενικές που είναι και πιο εύκολο και πιο οικονομικό, γιατί ζευγαρώνουν συνεχώς και μετά γίνονται χαλκομανίες στο δρόμο... ☹ Ή τουλάχιστον πείτε στον κτηνίατρο ότι είναι αδέσποτα να σας κάνει καλύτερη τιμή.. Ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά είναι κρίμα να γεννάνε ασύστολα και μετά να πεθαίνουν από αυτοκίνητα και από αρρώστιες... Τους κάνετε και εμβόλια; Και φαγητό για όλα; Πόσα γατιά είναι περίπου;

*Η φωτογραφία είναι όλα τα λεφτά! Εγώ θα τα έβαζα όλα μέσααα! 😛 Τα σκυλιά δεν τις κυνηγάνε;
 
Μενω σε χωριο.. Εχουμε αυλη μεγαλη.. Και η θεια μου διπλα... Εχουμε χωραφια γυρω.. Οι αρσενικοι γατοι οταν μεγαλωσουν φευγουν. Γυρνανε απο εδω και απο εκει για ζευγαρωνουν.. Παντα μενουν οι θηλυκες. Δεν βαλαμε εμβολια ποτε σε κανενα γατακι. Αν αρρωσισουν ομως τα περνουμε στο κτηνιατρο.. Εχω απο μωρο γατους... Οι γατοι μας δυστυχως εξαφανιζονται-πεθαινουν απο φωλες διαφορων μ... Του χωριου που μενω.. Ελαχιστοι πεθαναν απο αυτοκινητο..
Εμεις παρατηρησαμε πως οσο χαιδευεις ενα γατακι τοσο πιο "μαρθακο" γινεται.. Οι αγριοι γατοι υποψιαζονται τον κινδυνο, δεν εμπιστευονται κανενα και Ζουν περισσοτερο.. Οσοι γατοι μας δεν ειναι "μαρθακοι", πριν περασουν τον δρομο κοιτανε δεξια και αριστερα... Οι γατοι που μενουν στα σπιτια, δεν ειναι σε θεση να αναγνωρισουν το κινδυνο..

Για την τροφη τους ειναι υπευθυνος ο αδελφος μου και μια ξαδελφη μου.. Φυσικα επειδη μενουν στην φυση μπορουν να βρισκουν τροφη και οι ιδιοι.. Ειναι πανεξυπνα ζωα.. Ξερω πολλα για τους γατους αλλα καθε μερα μαθαινω περισσοτερα.

Με τους σκυλους τα πανε τελεια.. Αυτη που εχω σπιτι παιζει μαζι τους.. Ειδικα αν ειναι μικρα σε ηλικια :)..
 
... Οι γατοι που μενουν στα σπιτια, δεν ειναι σε θεση να αναγνωρισουν το κινδυνο..

Διαφωνω λιγακι. Ο δικος μου παροτι μενει και μεσα στο σπιτι και εξω (την περισσοτερη μερα τωρα που ειναι καλοκαιρι θελει να ειναι εξω) ειναι φοβερος κυνηγος (μια μερα θα σας γραψω καποια σιχαμενα κατορθωματα του😛). Και δεν πλησιαζει σε αγνωστους ανθρωπους. Ισως γι'αυτο ευθυνεται το οτι τον χτυπησε αυτοκινητο οταν ηταν μικρος και γι'αυτο τον μαζεψαμε μεσα στο σπιτι. Ειναι και στειρωμενος και παροτι ειπαν πολλοι (εδω στο χωριο που μενω) οτι τα στειρωμενα δεν κυνηγουν, ολες οι γατες που ταιζω στο σπιτι (εχω 20) ειναι ολες στειρωμενες (τις στειρωσα με καποιους ξενους κτηνιατρους που φερνουμε εδω 1 φορα καθε χρονο και στειρωνουν αδεσποτα) και κυνηγουν ολες μα ολες. :D

Ο Βασιλιας στο θρονο του
 
Κι εγώ τις δικές μου από αδέσποτα μωρά που τα μάζεψα, στειρωμένα και επιπλέον μπαλκονάτα, κυνηγούν ό,τι πετάει και επίσης τα δύστυχα σαμιαμίδια που τα υπεραγαπώ και τα μαζεύω συνέχεια από το στόμα τους ή τα πόδια τους γιατί παίζουν ποδόσφαιρο μ' αυτά. Έχω καταλήξει ότι οι γάτες παρέμειναν και θα παραμείνουν πάντα κατά βάθος άγριες. Αγαπούν τον άνθρωπο αλλά την ασφάλειά τους την φροντίζουν μόνες τους.
 
.. Έχω καταλήξει ότι οι γάτες παρέμειναν και θα παραμείνουν πάντα κατά βάθος άγριες. Αγαπούν τον άνθρωπο αλλά την ασφάλειά τους την φροντίζουν μόνες τους.

Αυτη ειναι και η μιση μαγεια του να εχεις γατα κατα τη γνωμη μου. :)
 
Στειρωμενα δεν κυνηγουν; Με ποιο σκεπτικο; χαχα.. Οι γατοι οπου βρουν κοιμουνται. Ειναι πολυ αστεια ωρες ωρες :).. Εμενα μ' αρεσουν οταν παιζουν.. Εναι τελεια. Οταν ειναι δροσια παιζουν ασταματητα..

Αλλα ειναι πολυ διαφορετικα απο τους σκυλους. Ο σκυλος περιμενει να φας και να του βαλεις να φαει. Η γατα μπορει να σου το αρπαξει την ωρα που τρως :).
 
Γιατί; κι εδώ στο Χαλάνδρι στους κήπους όπου υπάρχουν ζευγαρώνουν κανονικά
 
Back
Top